Hezký den přeji,
Mám fenku Leonbergra a ráda bych jí koupila nějaký kvalitní přírodní šampón na srst.Ráda bych i nějaký pro štěňátka (zrovna máme štěňda)..Byla bych ráda kdyby byly od stejné značky a za rozumnou cenu.Kupuji různé šampóny z lékáren a zverimexů, ale má pořád nemastnou a vysušenou srst.Který šampón používáte vy a co máte za plemena?Má někdo stejný problém?
Děkuji za odpovědi :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Amaleah
napsal(a):
Hezký den přeji,
Mám fenku Leonbergra a ráda bych jí koupila nějaký kvalitní přírodní šampón na srst.Ráda bych i nějaký pro štěňátka (zrovna máme štěňda)..Byla bych ráda kdyby byly od stejné značky a za rozumnou cenu.Kupuji různé šampóny z lékáren a zverimexů, ale má pořád nemastnou a vysušenou srst.Který šampón používáte vy a co máte za plemena?Má někdo stejný problém?
Děkuji za odpovědi :).
Berňák a samojed a beru už několik let tady ten: http://www.dog-shop.cz/bio-groom-protein-lanolin-pestici-proteinovy-sampon-355-ml/ zkoušela jsem i jiné, zkoušela jsem i jiné od této značky, ale tento jediný nám opravdu vyhovuje, po ostatních se berňák škrábal. Jenže těžko říct, každému možná bude vyhovovat něco jiného(stejně jako s granulema).
Nešamponuju vůbec, pokud se tomu dá jen trošku vyhnout. Šamponovaná srst ztrácí svou přirozeně samočistící schopnost, je matná, nabaluje se na ni špína a brzy začne i zapáchat. Psy jen oplachuju vodou, jsou oproti psům šamponovaným viditelně čistší a nesmrdí. Pokud se v něčem smrdutém vyválí (což se stalo za posledních šest let snad jen třikrát), tak umyju jen "postižené" partie normálním lidským šamponem, co mám doma, a pak opláchnu zředěným octem. Ale i to je na kvalitě srsti znát - v negativním slova smyslu.
(srst typ ovčáka).
Keporkak má pravdu.
Pokud myslíte, že ze stran stravy jste pro kvalitu srsti udělali maximum, můžete zkusit spot on Dermoscent Essentiale. Naše fena mívá období, kdy ji kvůli alergii velmi často koupeme. Kůži to pomůže, chlupy zhorší - hodně se špiní, srst je matná, protože jsou chlupy "otevřené". Tímhle jí dáváme dohromady. Asi po 4 aplikacích se zlepší samočistící schopnost. Pak se dá taky koupat tím jejich šampónem, je fakt dobrý, je přírodní, neparfemovaný, krásně voní po obsažených bylinkách.
Když se používá ten spot a pes zmokne, nesmrdí psinou, ale po těch bylinkách:)
zkušenost u
hladkosrstý cca 24kg
dlouhosrstý huňatý 12kg
Nevím, jestli u Leonbergra, který je mnohokrát větší by to nebylo moc drahé, ale mají i verzi pro koně ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Většinou používám tento šampon: http://www.spokojenypes.cz/ostatni-sampony-pro-psy/sampon-tropiclean-color-enhance-592-ml-zvyraznujici?id=78515.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
napsal(a):
Většinou používám tento šampon: http://www.spokojenypes.cz/ostatni-sampony-pro-psy/sampon-tropiclean-color-enhance-592-ml-zvyraznujici?id=78515.
Ten vypadá taky dobře, mám tiky ho na příště objednat. Ale už jsem se tolikrát, spálila" a šampony musela darovat a psa vykoupat znovu v tom osvědčeném, že se trochu bojím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Tapina - taky pořád bádám čím jim srst zlepšovat a tyk jsem se koukla na ty vaše pipety...nezlobte se, ale fakt mi nějak neleze do hlavy, čím by měly na psu fungovat, připadá mi to jako jen tahání peněz z lidí Vždyť v tom složení není ani jedinná věc, která by byla něčím zvláštním, co by mělo tu srst tak úžasně pěstit a léčit?!? Na šampon jsem nekoukla, ale bude to podobný přírodní šampon, jako třeba tady ten od Tapiny, takže proč ne.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ten vypadá taky dobře, mám tiky ho na příště objednat. Ale už jsem se tolikrát, spálila" a šampony musela darovat a psa vykoupat znovu v tom osvědčeném, že se trochu bojím
Je přírodní a nám vyhovuje, taky se k němu pořád vracím. Teď jsem koupila ten samý, jen s tee tree. Kvalita je stejná, takže za nás super.
Já teda psa koupu hodně výjimečně, zhruba jednou za 1 nebo 2 roky (plavba v močůvce,...).Ale když už ho koupu, tak používám obyčejný Gottlieb.Asi nebude úplně luxusní a špičkový, ale nám to stačí.Je to velký, krátkosrstý pes bez podsady.
http://www.spokojenypes.cz/ostatni-sampony-pro-psy/gottlieb-fichte-sampon-300ml-smrkovy-s-norkovym-olejem?id=75427.
Http://www.zbozi.cz/vyrobek/bea-natur-rival-antiparazitarni-sampon-pro-psy-310-ml/
a dokonce to funguje i na ty klistata.