velrybka
napsal(a):
Zajímalo by mě, co je zač krmné maso..proč se ptám, někdy je divně cítit, někdy mají psi průjem, tak bych chtěla vědět kdy se z masa pro lidskou spotřebu stane krmné..díky za názory.
A proč kupujete maso od dodavatelů, u kterých je divně cítit a psi po něm mají zdravotní problémy?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Trošku to odlehčím: vy jste příbuzní?
keporkak
napsal(a):
A proč kupujete maso od dodavatelů, u kterých je divně cítit a psi po něm mají zdravotní problémy?
Někdy jsem psala..a co sleduji diskuse není to jen můj problém.Jsem už stará, a pamatuji nucené výseky.Když jsem chtěla vědět co kupuji, řezník mi ukázal papír od veta s důvodem odeslání na porážku.Teď jsem pracně zjistila, že například mražené krmné maso nemá žádnou záruční dobu, a prostě mě zajímá co vlastně krmím.A kterého dodavatele byste doporučil(a) ?
velrybka
napsal(a):
Někdy jsem psala..a co sleduji diskuse není to jen můj problém.Jsem už stará, a pamatuji nucené výseky.Když jsem chtěla vědět co kupuji, řezník mi ukázal papír od veta s důvodem odeslání na porážku.Teď jsem pracně zjistila, že například mražené krmné maso nemá žádnou záruční dobu, a prostě mě zajímá co vlastně krmím.A kterého dodavatele byste doporučil(a) ?
Krmiva Nýřany, ryby a krůtí od Agrobio (krmme.cz). Nestalo se mi ani jedinkrát, že by bylo maso "jeté".
Výsekové maso, staré krávy, trojky kuřata.
Rok jsem krmila luxusním masem - firma Diana zřejmě odkoupila nějaké zásoby z mrazírny a naše zvířata dlabala zvěřinu, argentinské hovězí, králíka, francouzské krůty a podobně - sice to bylo tak pět let zmrazené, ale evidentně to nerozmrzlo a byla to mňamka.
Co je to masna pro lidi a co je to kafilérní maso. Kafilérní maso by mělo být takové, které není vhodné pro lidský konzum ani pro krmné účely. Pokud tedy někdo prodával kafilerní maso, dopouštěl se trestného činu ohrožení na zdraví. Jinak byly prodejny výsekového masa, které se používalo jak pro lidskou konzumaci, tak pro krmení zvířat. Což bylo príma a zrušilo se vstupem do EU. V životě už asi nebudu péct anglický roastbeef ze tří kil vysokého roštěnce...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krmné maso je takové, které dostane na jatkách razítko *KRMIVO".
Abyste rozuměli, když přijde veterinář, co dělá kontrolu masa, ráno do práce, vyfasuje čtyři razítka a tím pak celý den podle svého nejlepšího vědomí a svědomí razítkuje nabourané vepřové půlky nebo hovězí čtvrtě nebo vykuchanou drůbež a jejich orgány.
Jedno razítko označuje bez výhrad poživatelné maso. To je výsek.
Druhé razítko označuje podmíněně poživatelné maso. To je maso výrobní, dělají se z toho tepelně zpracované masné výrobky či třeba konzervy.
Pak má razítko s velkým nápisem krmivo.
Poslední razítko značí surovinu vhodnou akorát do kafilerie.
První razítko jde na pěkné, zdravé maso a orgány.
Druhé razítko jde na maso, pokud se při prohlídce našly třeba tasemnice, případně pokud některé orgány nebyly úplně zdravé - ty jdou do kafilerie, zbytek kusu do výroby.
Jako krmivo se označuje maso starých či hubených zvířat. Prostě celkem nic tomu není, ale výsek to není a nebude.
No a kafilerie, to je jasné. Tam jde všechen hnus, co by se neschoval ani v konzervách.
Mimochodem, od své praxe na jatkách nejím konzervy
inusanka
napsal(a):
Co je to masna pro lidi a co je to kafilérní maso. Kafilérní maso by mělo být takové, které není vhodné pro lidský konzum ani pro krmné účely. Pokud tedy někdo prodával kafilerní maso, dopouštěl se trestného činu ohrožení na zdraví. Jinak byly prodejny výsekového masa, které se používalo jak pro lidskou konzumaci, tak pro krmení zvířat. Což bylo príma a zrušilo se vstupem do EU. V životě už asi nebudu péct anglický roastbeef ze tří kil vysokého roštěnce...
Bylo to tenkrát v TV.
Aféra.
Jistá sorta obyvatel (ano, ta.. ) vytahala někde zdechliny
pro kaf. Měli kumpána v masně - normálně to prodávali.
To si to nikdo nepamatujete ?
Dobrý den,
já nakupuji na http://psi-basta.webnode.cz/. Vždy, když jsem měla nějaký dotaz spojený se svou objednávkou, tak mi byl zodpovězen. Ať už se to týkalo původu hovězího masa nebo teplotních řetězců. Nikdy nebylo nic cítit, ať kusové nebo mleté směsi. Tak to zkuste :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Puclíček
napsal(a):
Dobrý den,
já nakupuji na http://psi-basta.webnode.cz/. Vždy, když jsem měla nějaký dotaz spojený se svou objednávkou, tak mi byl zodpovězen. Ať už se to týkalo původu hovězího masa nebo teplotních řetězců. Nikdy nebylo nic cítit, ať kusové nebo mleté směsi. Tak to zkuste :).
Mohu se zeptat, je maso balené po kile ? To jsou luxusní ceny, děkuji.
rapotacka11
napsal(a):
Bylo to tenkrát v TV.
Aféra.
Jistá sorta obyvatel (ano, ta.. ) vytahala někde zdechliny
pro kaf. Měli kumpána v masně - normálně to prodávali.
To si to nikdo nepamatujete ?
Ano, pamatuju... A taky jsem se bavil s řidičem Veterinárního asanačního ústavu, který mi říkal, jak u nich, když není kontrola, zaměstnanci uřežou kýty uhynulému býkovi, a vesele dělají guláš...
a taková kuriozitka, u nás svého času porážka krůt. Střeva, pařáty, hlavy.. jelo do kontejneru, dojela kafilerka, naložila, vyklopila v Medlově.. I s jednou opálenou spoluobčankou, která do toho kontejneru vlezla, protože z těch pařátů a hlav dělávala baštu... Jak dotyčná vypadala po cestě 50 kilometrů v kontejneru s tímto odpadem, netřeba zvlášť popisovat.
Puclíček
napsal(a):
Dobrý den,
To vypadá zajímavě, zkusím se zeptat, zda a jak často jezdí po trase Praha - Brno, třeba se ještě někdo přidá
velrybka
napsal(a):
Děkuji všem za reakce, a vyplývá mi z toho jediné..koupit telata a jehňata, šoupnout je vykrmit na pastvinu a budu 100% vědět co žerem..akorát že těžce nesu zabíjení domácích zvířat
Já myslím, že tak horké to nebude. Třeba to AgroBio - Krmme - má maso velmi dobré, už od nich bereme čtvrtý rok a nikdy nic nesmrdělo. Pravda, ceny nejsou úplně nejnižší, ale ono se to dá. Tuhle u řezníka vnitřnosti, tamhle v Tescu končí řezník a maso je třeba o 70% levnější ( ne to na táckách balené ale normálně vážené ), v Lidlu se dá koupit maso s končícím DMT za slušnou cenu a opravdu dobré. V každém regionu je jeden menší dodavatel mraženého masa. No a pokud jsou poblíž jatka, dá se domluvit i tam. Pokud máte strach kupovat maso na krmení, tak kupujte maso pro lidskou spotřebu, i tak to vyjde levněji než kvalitní granule.
Něco jiného je ten průjem vašich psů, to by z mírně zasmrádlého masa být nemělo.