Výcvik psů atd. - jaká škola?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2015 12:07

Nevíte někdo jakou školu musím mít abych se mohla věnovat výcviku problémových psů? V budoucnu bych se chtěla věnovat výcviku problémových psů a převýchově nebo být veterinář ale nevím na jakou školu jít můžete mi prosím někdo poradit?

19.7.2015 12:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Gympl ?
A pak praxe, cit, vnímavost....
Udělat se psem nejmíň ZVV2...
Možná by to šlo .

19.7.2015 12:26
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevíte někdo jakou školu musím mít abych se mohla věnovat výcviku problémových psů? V budoucnu bych se chtěla věnovat výcviku problémových psů a převýchově nebo být veterinář ale nevím na jakou školu jít můžete mi prosím někdo poradit?

Žádné zkoušky nepotřebujete, ani školu, potřebujete léta života se psy, zkušenosti, cit pro psy a porozumění pro ně.

19.7.2015 12:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Vždyť chce možná na veterinu.
To jde bez školy ?

19.7.2015 12:48
scylla

XXX.XXX.150.32

Psala o výcviku psů, to jde bez školy. Jestli půjde na veterinu, ať dělá veterinu a ne problémové psy, protože by to ti psi dost tvrdě odnesli.

19.7.2015 13:04
anonymx

XXX.XXX.143.171

scylla napsal(a):
Psala o výcviku psů, to jde bez školy. Jestli půjde na veterinu, ať dělá veterinu a ne problémové psy, protože by to ti psi dost tvrdě odnesli.

?

19.7.2015 13:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

Terezinku: nejprve si ujasni, co vlastně chceš a na co taky máš - myslím tím prospěch ve škole? Nic proti Tobě, ale jestli teď je tvůj prospěch neuspokojivý, pak na veterinu zapomeň. Být veterinářem znamená vystudovat gymnázium a vysokou školu veterinární, což není zrovna lehká škola. Jestli na to ale prospěch máš, běž do toho! Uvědom si ale, že Tvoje cesta po vystudování VŠ do praxe bude velmi trnitá. Veterinářů už je hodně a každý si to svoje hlídá. Začít je nejlépe na nějaké velké veterinární klinice, kde něco okoukáš a naučíš se. Potom se zařídíš pro sebe, ale počítej, že investice jde do milionů - v pořízení a vybavení ordinace.
Pokud se chceš věnovat problémovým psům, tak na to žádná škola není - jedině škola života a výsledky za Tebou ve výcviku psů. Ale uživit se tímto způsobem vidím jako problematické. Nicméně i veterinář se může věnovat převýchově psů - pokud na to ještě má čas a energii.
Takže moje rada je jednoznačná: pokud tedy nepůjdeš studovat veterinu, najdi si nějakou školu, která ti zajistí normální práci, kterou se uživíš. A psům (i těm problémovým) se můžeš věnovat ve volném čase - až budeš mít nějakou praxi se psy. Víš, ono je to asi tak, že nebudí moc důvěry, když napravovat psa chce mladá holka, která těch zkušeností prostě ještě nemůže mít tolik. Jen snaha a dobrá vůle totiž tady nestačí.

19.7.2015 13:57
libu

XXX.XXX.28.138

Keásní pejsci.

19.7.2015 14:16
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.156.59

Nemusis bohuzel nic, jen mit na to, nalepit si na celo nalepku vycvikar nebo psycholog psu (dle soucasne poptavky)...

24.7.2015 19:17

Měla jsem 5 psů z toho dva agresivní a v současné době mám jednoho agresivního se kterým na tom denně pracuju a je to lepší a lepší.
A to vše díky milému přístupu takže na psy opravdu nejsem tvrdá pouze spravedlivá. Takže zkušeností mám opravdu hodně.

24.7.2015 19:22
tlupa

XXX.XXX.184.13

Měla jsem 5 psů z toho dva agresivní a v současné době mám jednoho agresivního se kterým na tom denně pracuju a je to lepší a lepší.
A to vše díky milému přístupu takže na psy opravdu nejsem tvrdá pouze spravedlivá. Takže zkušeností mám opravdu hodně.

Pět psů nejsou žádné zkušenosti - o zkušenostech se dá mluvit, až člověku projde rukama těch psů několik set (teď samozřejmě nemyslím jen ty vlastní, mluvím o psech klientů). Navíc práce výcvikáře je především práce s lidmi - jaké máš zkušenosti s vedením a učením lidí?

24.7.2015 19:38
scylla

XXX.XXX.150.32

To je víc zkušeností, než mají leckteří majitelé výcvikových škol, ale na práci s problémáky je to pořád málo.

Jde o to, co chcete dělat. Jestli brát si problémáky, pomoct jim a pak je dát novému majiteli, může vám to jít, ale za to vám nikdo peníze dávat nebude, pokud nebudete žádat prostředky po veřejnosti, jak je dnes moderní. Jeslti chcete pracovat s majiteli psa, budete potřebovat nějaké znalosti z toho, jak majiteli srozumitelně vysvětlit, že svého psa dostal tam, kde pes je, právě on, ukázat mu jeho chyby a prostřednictvím majitele srovnat psa, je to docela náročné na nervy a na schopnost vysvětlit a najít podstatu problému.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2015 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

A jak jste to tak stihla, když jste ve věku, ky se teprve rozhodujete kam jít na střední školu? To počítáte psy, co jste měli doma, když jste byla v plenkách i pejska od babičky, ne...?

24.7.2015 19:52
anonymx

XXX.XXX.136.39

Promin, ale ze jsi do svych 14-15 let zvladla 3 agresivni psy prevychovat ti tezko nekdo uveri. Bud nevis co je agresivni pes nebo si vymyslis. Promin, ale ve svem veku na to nemas psychicky ani fyzicky, o znalostech a zkusenostech ani nemluvim.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2015 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

anonymx napsal(a):
Promin, ale ze jsi do svych 14-15 let zvladla 3 agresivni psy prevychovat ti tezko nekdo uveri. Bud nevis co je agresivni pes nebo si vymyslis. Promin, ale ve svem veku na to nemas psychicky ani fyzicky, o znalostech a zkusenostech ani nemluvim.

15 let nemá, protože to už by byla na školu přijatá, a ne se teprve do budoucna rozhodovala

24.7.2015 20:11
anonymx

XXX.XXX.136.39

Nojo, takze 13ti leta slecna...

26.7.2015 13:38

Ti dva agresivní psi nebyli moji byli mojí kamarádky a já jsem jí je pouze cvičila a učila jí jak s nimi má zacházet a povedlo se mi to takže s lidmi jednat umím.

26.7.2015 13:54

Koňadra moc děkuji že aspoň někdo mně neponižuje a nedělá si ze mně legraci nebo mi nevěří jen proto že jsem mladá holka. Ale nevidím důvod proč by mladá holka nemohla cvičit psy...
Dobře v mém věku určitě nemám tolik zkušeností jako jiní výcvikáři kteří se psům věnují léta ale nevím proč bych si měla vymýšlet že jsem zvládla 3 agresivní psy?
Každý vidí jen že jsem mladá a nezkušená ale kdo z vás mně zná na tolik aby mohl soudit že bych něco takového nezvládla. Záleží na mojí povaze, přístupu a zkušenostech. A opravdu si nevymýšlím nemám k tomu důvod... To co jsem se psy dokázala opravdu nemám zadarmo a o výchově psů vím na svůj věk až moc mám přečtených spoustu knih o psí psychologii a problémovém chování taky jsem viděla spoustu dokumentů a vím jak se psy zacházet. Uznávám že je lepší když mi pod rukama projdou stovky psů než přečtené knihy. Ale budu se opakovat kdo z vás mně zná na tolik aby mohl posuzovat co zvládnu a co ne?
Prosím vás mějte názor aký chcete ale neurážejte mně PROSÍM.

26.7.2015 15:10
anonymx

XXX.XXX.139.223

A jak se agresivita tech psu projevovala a jak se ti.povedlo je napravit?

26.7.2015 15:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Knihy jsou jedna věc a praxe je věc druhá a dokumenty, zvláště typ César Millan, jsou spíš ke škodě než k užitku. Je normální, že si člověk vašeho věku po prvních 3 psech myslí, že něco umí. Za mých mladých let se tomu říkalo kynologická puberta. Pak přejde pár let a narazíte na psa, který vám vysvětlí, že se máte ještě hodně co učit. A ta praxe a léta života se psy je podle mého náhoru nenahraditelná ničím jiým. Když se o to zajímáte, najděte si znalé lidi (tím nemyslím lidi, kteří mají doma na vitríně poháry ze zkoušek ale lidi, kteří vrátili do pohodového života pár psů), kterým se budete dívat pod ruce, ptejte se, chtějte vysvětlení a dívejte se pozorně.

26.7.2015 15:47
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Ucit se mame jeste hodne my vsichni...

26.7.2015 16:10
scylla

XXX.XXX.150.32

To v práci se zvířaty pořád.

Neregistrovaný uživatel

26.7.2015 16:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

scylla napsal(a):
Knihy jsou jedna věc a praxe je věc druhá a dokumenty, zvláště typ César Millan, jsou spíš ke škodě než k užitku. Je normální, že si člověk vašeho věku po prvních 3 psech myslí, že něco umí. Za mých mladých let se tomu říkalo kynologická puberta. Pak přejde pár let a narazíte na psa, který vám vysvětlí, že se máte ještě hodně co učit. A ta praxe a léta života se psy je podle mého náhoru nenahraditelná ničím jiým. Když se o to zajímáte, najděte si znalé lidi (tím nemyslím lidi, kteří mají doma na vitríně poháry ze zkoušek ale lidi, kteří vrátili do pohodového života pár psů), kterým se budete dívat pod ruce, ptejte se, chtějte vysvětlení a dívejte se pozorně.

Na zkouškách se poháry nedávají

26.7.2015 16:30
anonymx

XXX.XXX.139.223

Vis Terezinku, nezlob se, nezname te. Ale zname hodne psu a hodne 13ti letych slecen. Problem je, ze ve tvem veku te proste dominantni pes brat nebude i kdyby ses stavela na hlavu. Proto dost pochybuju o tom, co je podle tebe agresivita. I dcery pejskaru s tim maji problem a to se psy vyrustaji a pracuji od malicka. A to nemaji psy agresivni jen dominantni a od stenete. Mas vlastniho psa a delas s nim nejaky sport?

26.7.2015 16:34
anonymx

XXX.XXX.139.223

Nojo zase Scylla a pohary ze zkousek.Co my vime, treba ti lidi co.ma.kolem sebe a cvici bez pamlsku a micku na zkouskach pohary dostavaji.

26.7.2015 16:40
bilusik

XXX.XXX.168.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A jak jste to tak stihla, když jste ve věku, ky se teprve rozhodujete kam jít na střední školu? To počítáte psy, co jste měli doma, když jste byla v plenkách i pejska od babičky, ne...?

No, ty jsi také zkušeností se psy a chovem a možná i rozumu, jak vidno z některých tvých příspěvků také asi moc nepobrala a ještě zapomínáš, co v kterém svém příspěvku píšeš... Hlavně když se navážíš do jiné pisatelky, která je na tom podobně jako ty, dost úsměvné...

26.7.2015 16:47

Rozumět psům tě žádná škola nenaučí. To chce praxi a učit se od někoho. Takže si zvol školu, která odpovídá tvým dalším schopnostem a zájmům, případně tomu, jestli chceš jít po střední na vysokou, a psy si nech jako koníčka, který se může - ale nemusí - v budoucnu stát i obživou. Nechtěj po nás, abychom uvěřili, že jsi zvládla ve tvém věku převychovat agresívního psa či psy. Tady tomu fakt nikdo neuvěří, sem chodí lidi, co mají zkušenosti se psy.

26.7.2015 18:20
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Vis Terezinku, nezlob se, nezname te. Ale zname hodne psu a hodne 13ti letych slecen. Problem je, ze ve tvem veku te proste dominantni pes brat nebude i kdyby ses stavela na hlavu. Proto dost pochybuju o tom, co je podle tebe agresivita. I dcery pejskaru s tim maji problem a to se psy vyrustaji a pracuji od malicka. A to nemaji psy agresivni jen dominantni a od stenete. Mas vlastniho psa a delas s nim nejaky sport?

Kolik dominantních psů jste za život potkala? Není agresivní, je dominantní? S dominátorem se umí domluvit málokdo.

26.7.2015 18:48
anonymx

XXX.XXX.143.69

A kteri psi jsou agresivni? Bazlivi a nevychovani dominantni.Moji psi jsou dominantni vsichni a vzdy byli.

26.7.2015 18:48

Koňadra moc děkuji že aspoň někdo mně neponižuje a nedělá si ze mně legraci nebo mi nevěří jen proto že jsem mladá holka. Ale nevidím důvod proč by mladá holka nemohla cvičit psy...
Dobře v mém věku určitě nemám tolik zkušeností jako jiní výcvikáři kteří se psům věnují léta ale nevím proč bych si měla vymýšlet že jsem zvládla 3 agresivní psy?
Každý vidí jen že jsem mladá a nezkušená ale kdo z vás mně zná na tolik aby mohl soudit že bych něco takového nezvládla. Záleží na mojí povaze, přístupu a zkušenostech. A opravdu si nevymýšlím nemám k tomu důvod... To co jsem se psy dokázala opravdu nemám zadarmo a o výchově psů vím na svůj věk až moc mám přečtených spoustu knih o psí psychologii a problémovém chování taky jsem viděla spoustu dokumentů a vím jak se psy zacházet. Uznávám že je lepší když mi pod rukama projdou stovky psů než přečtené knihy. Ale budu se opakovat kdo z vás mně zná na tolik aby mohl posuzovat co zvládnu a co ne?
Prosím vás mějte názor aký chcete ale neurážejte mně PROSÍM.

Ono by bylo možná dobré napsat, jaká plemena to byla. Tady si ti, kdo pracují s problematickými psy, hned představují NO, kavkazáka, RTW...atd. Ale on může být agresivní i malý pudl ( někde jsem tu o takovém psala) a toho pak důsledným a nebojácným přístupem může zvládnout i malá slečna. Nechci tím říct, že by to byla malá zásluha.

26.7.2015 20:04
anonymx

XXX.XXX.143.69

Nechci oponovat, ale asi nejhorsi na prevychovu byl toy cernej pudlik. Ono jak je to mrnavy, tak rychly. Navic chytry jak opice a urputny. Dodnes na toho dablika vzpominam.

26.7.2015 20:38
Clayton

XXX.XXX.132.21

Mně dal pěkně zabrat Jack Russel teriér.

26.7.2015 20:44
anonymx

XXX.XXX.143.69

Tak ja mela jacky docela dobry. Stejne nepochopim proc si je lidi porizuji jako.mazlicka... Ale jezevcici jsou obcas taky lahudka. Zlaty ovcaci...

26.7.2015 22:15

anonymx napsal(a):
Tak ja mela jacky docela dobry. Stejne nepochopim proc si je lidi porizuji jako.mazlicka... Ale jezevcici jsou obcas taky lahudka. Zlaty ovcaci...

Přesně, zlatí ovčáci..Nejsložitější práce je s plemeny, která nechtějí s člověkem spolupracovat.

26.7.2015 22:33

Přesně, zlatí ovčáci..Nejsložitější práce je s plemeny, která nechtějí s člověkem spolupracovat.

? např.?

26.7.2015 22:54

? např.?

Basenži.

26.7.2015 23:01
anonymx

XXX.XXX.143.69

Oni se takovi "darecci" najdou u vsech plemen. Ja bych rekla pravy opak. Vetsinou takoveho jedince jeste dorazi spatna vychova. Ti "nespolupracujici" jsou natolik svi, ze vstipit jim trochu slusneho chovani kdyz vite jak na to neni zas takovy problem.

26.7.2015 23:02
Clayton

XXX.XXX.132.21

anonymx napsal(a):

Jeden kamarád, výcvikář říká, že Jack, to je Malina v mini balení...(má na mysli povahu a temperament)

26.7.2015 23:12

anonymx napsal(a):
Oni se takovi "darecci" najdou u vsech plemen. Ja bych rekla pravy opak. Vetsinou takoveho jedince jeste dorazi spatna vychova. Ti "nespolupracujici" jsou natolik svi, ze vstipit jim trochu slusneho chovani kdyz vite jak na to neni zas takovy problem.

Přesně, když víte jak na to. Ale když na takového jedince narazí nějaký začátečník, tak je na průser zaděláno.

26.7.2015 23:24
anonymx

XXX.XXX.143.69

Pokud si nejaky zacatecnik troufne na skutecneho agresora (a ne ze.jen nafa na ostatni psy), tak je to blb s skonci na chirurgii.

26.7.2015 23:30

anonymx napsal(a):
Pokud si nejaky zacatecnik troufne na skutecneho agresora (a ne ze.jen nafa na ostatni psy), tak je to blb s skonci na chirurgii.

Neměla jsem na mysli agresora, ale celkově si troufne na plemeno, na které nemá, tak to většinou nedopadá dobře.

29.7.2015 19:11

No tak já mám momentálně psy dva. Jeden je kříženec jezevčíka a otec neznámý s tím dělám stopu a základní poslušnost protože je hodně dominantní a musí se vědět jak na něj. Druhý je kříženec středního knírače s milionovou povahou s tím se věnuji agility, canicrossu a občas děláme nějaké kousky z dogdancingu.

29.7.2015 21:05
anonymx

XXX.XXX.135.210

A co jsi myslela temi agresivnimi, ktere jsi prevychovala? Cvicis nekde aktivne nebo jen doma a s jakymi vysledky?

29.7.2015 23:12
tapina

XXX.XXX.211.45

Nečetla jsem všechny komentáře. Veterina ok, nejdřív gympl, věnovat se cizím jazykům, stáž v zahráničí, cpát se na zajímavá pracoviště. Věnovat se i zdánlivě okrajovým záležitostem. Na ordinaci do začátku jde vzít půjčka. Základní vybavení tak 2000000 a víc, daj se sehnat různé repasy ap.
S profesionálním výcvikem nebo převýchovou psů, na to půjčku nikdo nedá, leda bohatého sponzora nebo být si sama sponzorem tj. jako vedlejší činnost k té veterině, třeba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík