Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2015 12:18
Lexaurin

XXX.XXX.37.226

Popisu par poznatku- jsem ted s velkou chlupatou kouli.

19.7.2015 12:59
Lexaurin

XXX.XXX.37.226

Nenacita se mi to, ale co je pro chlupace duper do tech veder a na cestu je gelovy polstarek chladici ktery se namrazi v mrazaku a takovy multifunkcni rucnik od www.salusana.cz da se nachladit. Hodne pouzivameTake je dobre aby mel pes na krku visacku s telf. cislem-treba nas apartman ma volny vychod k mori a pes se nam tak v nkci v pidstate venci sam, moc lljdu mi to nepridalo, ale hlida si nas a je tunejjstejsk nez doma.

19.7.2015 18:23
Anet9B

XXX.XXX.140.233

Taky jsme právě v Chorvatsku. Procházky ráno a večer, přes den pouze několik kratších venčení - je vedro. Fena je na pokoji s klimatizací, nějak kolem 15h ji beru s sebou na pláž (doma je max 3h sama). Tam má stín a misku s vodou. Dovádíme ve vodě. Chodí na vodítku i tak má na obojku pro jistotu známku s tel. číslem na mě. Do restaurací na zahrádku/barů chodí s námi a zatím bez problémů, je to ale malý jorkšír. Cesta autem z ČR uplně v pohodě, skoro furt spala, v autě klimatizace. Na všech hranicích bez problémů.
Užíváme si

19.7.2015 22:14
panda H

XXX.XXX.49.186

Anet a Lexaurin, můžete prosim napsat, kde v Chorvatsku jste ? Pořád se rozhodujeme, jestli pojedeme k mori nebo to letos vzdame. Rádi bychom apartmán, nebo bungalov, s možností procházek pro pejsy. Můžete napsat www.stranky na ubytování - mrkli bychom na ne, nebo odkaz na cestovku. Děkuji Vam za ochotu...

19.7.2015 23:20
Lexaurin

XXX.XXX.37.226

panda H napsal(a):
Anet a Lexaurin, můžete prosim napsat, kde v Chorvatsku jste ? Pořád se rozhodujeme, jestli pojedeme k mori nebo to letos vzdame. Rádi bychom apartmán, nebo bungalov, s možností procházek pro pejsy. Můžete napsat www.stranky na ubytování - mrkli bychom na ne, nebo odkaz na cestovku. Děkuji Vam za ochotu...

Jezdime s CK Novalja, maji ubytovani i pro pesy-byli jsme na Hvaru loni, predloni na Istrii a letos jsme na Rabu pres internetovou nabidku z Adriadatabanka.

19.7.2015 23:51
panda H

XXX.XXX.49.186

Lexaurin napsal(a):
Jezdime s CK Novalja, maji ubytovani i pro pesy-byli jsme na Hvaru loni, predloni na Istrii a letos jsme na Rabu pres internetovou nabidku z Adriadatabanka.

Děkuji, taky jsem na tu adria databanku už ddřív koukala, jak se vam na Rabu libi, jste spokojeni ? Jestli to není tajemství, kde přesne na Rabu jste, máte klidnější misto, nebo něco rusnejsiho ? Pokud někam pojedeme, tak stejne az hned začátek září, Můj muž nesnáší davy lidi, tak jedině po sezoně a taky proto, že cestujeme se 3 pejsy.

19.7.2015 23:57
Lexaurin

XXX.XXX.37.226

panda H napsal(a):
Děkuji, taky jsem na tu adria databanku už ddřív koukala, jak se vam na Rabu libi, jste spokojeni ? Jestli to není tajemství, kde přesne na Rabu jste, máte klidnější misto, nebo něco rusnejsiho ? Pokud někam pojedeme, tak stejne az hned začátek září, Můj muž nesnáší davy lidi, tak jedině po sezoně a taky proto, že cestujeme se 3 pejsy.

Jsme na Supetarske Draze, v podstate pristavni mestecko-koupani primo proti apartmanu, pan domaci je fajn, pesu neresi.Fenka se pohybuje v podstate navolno, jen ji musim hlidat aby neprosmejdila okolni otevrene apartmany.

20.7.2015 00:09
panda H

XXX.XXX.49.186

Lexaurin napsal(a):
Jsme na Supetarske Draze, v podstate pristavni mestecko-koupani primo proti apartmanu, pan domaci je fajn, pesu neresi.Fenka se pohybuje v podstate navolno, jen ji musim hlidat aby neprosmejdila okolni otevrene apartmany.

Už jsem mela asi před měsícem taky skoro vybráno - poloostrov Pelješac, domácí nám dal velkou slevu na 3 pejsky, ale když jsme se podivali na Google mapy a tu zástavbu domy a apartmány, tak to manžel odmítl, že si chce odpočinout a ze tam by jel ještě do většího blázince, ale ted ho znovu trochu nahlodavam, Lexaurin, zatím moc děkuji za info. A ještě, kde se vam líbilo nejvíc s ohledem na pejsy, procházky a pod.

20.7.2015 10:43
Lexaurin

XXX.XXX.97.204

panda H napsal(a):
Už jsem mela asi před měsícem taky skoro vybráno - poloostrov Pelješac, domácí nám dal velkou slevu na 3 pejsky, ale když jsme se podivali na Google mapy a tu zástavbu domy a apartmány, tak to manžel odmítl, že si chce odpočinout a ze tam by jel ještě do většího blázince, ale ted ho znovu trochu nahlodavam, Lexaurin, zatím moc děkuji za info. A ještě, kde se vam líbilo nejvíc s ohledem na pejsy, procházky a pod.

Nejvice se mi asi libilo, s ohledem na psy, v Banjole na Istrii -pohodova a kratka i cesta od CK Novalja a na Hvaru. Na Hvar cesta i s trajektem na ktery jsmedost dlouho cekali byla ovsem umorna, tak jsme ho letos zavrhli, jinak misto pobytu super. Co se prochazek tyce tak pesa se v horku stejne moc neprochazi.

20.7.2015 11:55
panda H

XXX.XXX.49.186

Děkuji, my normalne jezdíme už několik let na jih ITÁLIE - KALÁBRIE, do kempu s bungalovy a apartmány, ale s ohledem na tu dálku, uprchlíky z Afriky a hlavně na to hyperaktivní stěně, chceme jet na dovolenou blíž, tak těch 1000- 1200 km. Na jih italie je to 2000 km.

Na prochajdy se psy se ptám proto, že vyvenčit se musí, ráno a večer, když je chladněji a pak jen vycurat a když jsme před dlouhou dobou jezdivali do Chorvatska do malého kempu u Dubrovníku, tak tam, jsme s pejsou neměli prakticky kam jít - samé kopce a pak hned rozpaleny asfalt- hlavni silnice- a tenkrát jedina a asi pořád je-40 km směr Dubrovník.. A to jsme meli jen jednoho pejsu, ted mame 3 a vim jak vycházky milují a asi by 10 dni neustáli byt někde zavření, hice nemiluje ani jeden, ale nějakou kratší 500-1000 m pro jejich pohyb-hlavne pro to stěně, bych brala všemi deseti.
Lexaurin, moc vam dekuji, pokud by vás ještě něco třeba napadlo, dejte mi vědět

21.7.2015 18:24
Anet9B

XXX.XXX.10.200

My jsme v malém městečku mezi Splitem a Omišem, bez psa bych tu byla spokojená uplnĕ - pláž před apartmánem, obchod blízko, ubytování slušné, velká terasa... akorát tu není kde venčit. Je tu frekventovaná silnice a tak musím neustále dávat pozor. Večer se chodíme projít do sousednìho městečka, aby se aspoň trochu vylítal, nebo jezdíme do Splitu a Omiše, kde se na okrajích města taky vyřádí. Bohužel v tomhle jsme výběr lokality podcenili. Ale zase to není tak, že by pes byl furt doma a neměl pohyb. Prostě je to jen trochu složitější a s jedním malým psem to jde zvládnout. Příští rok musíme vybírat pečlivěji

V loni jsme byli v Rogoznici (nedaleko Primoštenu) a tam mi přišlo, že se psem to tam bude fajn, venčit kde je a je to tam i krásné, hodně přírody. Tu bych mohla doporučit. V loni jsme ale ještě psa neměli, pro toho jsme si jeli až po dovolené, ale chodili jsme se hodně procházet, protože bylo to počasì takové divné, nebylo takové teplo a tak hezky jako třeba letos.

Přikládám foto naší malý plavkyně

21.7.2015 22:33
panda H

XXX.XXX.49.186

Anet, děkuji za informaci, mrknu na tu Rogoznici. Pamatujete si, od jake cestovky jste meli to ubytování ? Podivala bych se na její stránky. Zatím moc díky.

21.7.2015 23:56
Anet9B

XXX.XXX.10.200

panda H napsal(a):
Anet, děkuji za informaci, mrknu na tu Rogoznici. Pamatujete si, od jake cestovky jste meli to ubytování ? Podivala bych se na její stránky. Zatím moc díky.

Nejezdíme přes cestovku, hledáme vždy na internetu. Letos na ubytovanivchorvatsku.cz

22.7.2015 22:32
panda H

XXX.XXX.49.186

Anet9B napsal(a):
Nejezdíme přes cestovku, hledáme vždy na internetu. Letos na ubytovanivchorvatsku.cz

Tak už máme vybráno, zítra se dozvím, jak to bude s pejsama. Pokud to vyjde, tak budeme v kempu v mobilhomu s klimatizací hned u more, venčení a nějake prochajdy by taky byly a je to priblizne 1000 km. Pokud to nedopadne, tak ještě pohledam, ale nebudu to hrotit

22.7.2015 22:38
Anet9B

XXX.XXX.108.193

Tak to je dobře. Pokud to vyjde a k moři pojedete, tak si to pořádně všichni užijte!

23.7.2015 10:15
Felow

XXX.XXX.188.103

My letos jedeme opětovně na námi nalezený chorvatský ráj - kousek od Dubrovníku. O tomto místě jsem se rozepisovala podrobně na jiném vlákně -posílám odkaz:

https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/549502/zahranici-autem-se-psem-jak-jinak#a2956897.

23.7.2015 11:58
panda H

XXX.XXX.49.186

Felow napsal(a):
My letos jedeme opětovně na námi nalezený chorvatský ráj - kousek od Dubrovníku. O tomto místě jsem se rozepisovala podrobně na jiném vlákně -posílám odkaz:

https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/549502/zahranici-autem-se-psem-jak-jinak#a2956897.

Tak jste me dostala, do Sladenovici jsme začali jezdit v roce 2000 - poprvé a pak následujících 5let. Dva male kempiky vedle sebe. Je tam malinka kaplička u vedlejšího kempu při kamenne zidce, opravdu klid a pohoda v malém zálivu. Nevím jak ted, ale jezdilo tam do kempu se stany hodně, hodně Poláků
My jsme kdysi dostali typ od známého, ale bydleli jsme u Bozidara a Gabči vedle. Chtěli jsme to pak změnit, další rok bydlet vedle v kempu, ale bylo nám to blbe, vuci Gabine, že nejsme u ni, ale za plotem u sousedů... říkalo se, že jsou to bráchové, nebo nějake příbuzenstvo, ale jestli je to pravda, nevím.
Nevím, co všechno se za ta léta změnilo, je už to strasne dávno, meli jsme problémy se připojit na elektriku, sociálky nic moc, ale fakt svatej klid. Dneska už muže byt všechno jinak....nebo o kus lepší.... jen, nic moc prochazky, asfaltova uzka cesta do kopce na hlavni silnici, aspoň tak si to pamatuji ja....
Ted jen odhadem, je to plus mínus 1200 km ? Asi jsem se moc nespletla...

Taky jsem si ale vždycky myslela, že je to do Dubrovníku 40 km, aspoň tam tenkrát byla cedule se 40 citkou...?.
Napíšete mi něco vic ? Třeba do SZ. Díky.

23.7.2015 16:12
Felow

XXX.XXX.188.103

My jsme vždy v tom baráčku přímo na pláži u Miličů, jejich syn Ivo zásobuje každý den rybami- moc dobře tam vaří. Vy myslíte asi ten barák nad kapličkou, blíž kempu, ten má pláž víc vpravo a chodí na ní i kempaři(myslím při pohledu od moře. My tam máme ten levý cíp a psi vždy na volno. Na procházky chodíme nahoru do olivových hájů-vede tam skrz kopec krásná zpevněná cesta až do Slana -vede přes kopec a pod Váma je moře - dá se tamtudy dojít cca za půl hoďky a psi mohou být celou dobu na volno, protože tam auta nejezdí, já jsem je tam hlídala jen, aby nešli z té cesty do strání s divokými trsy trav a s kameny, protože jsem se bála, aby tam nebyli hadi (nikdy jsme tam sice žádného nezahlédli, ale já jsem na plazy plašan)Poláky jsme tam nikdy neviděli, jezdí tam hodně vnitrozemských Chorvatů a Slovinců, v kempu jsme viděli jen nějaké Holanďany a asi dvoje Němce. Ani Čechy ne.Vždy ráno jsem vzala psy na delší procházku právě na kopec, nádherné pohledy na moře a celou zátoku při východu slunce. Pak byli celý den na volno na zastíněné terase, ze které mohli kdykoli přeskočit jen zídku a byli v moři a mohli se proběhnout po pláži, kde obvykle bylo tak 5 lidí (byla dlouhá asi 300m a končila pramenitou studánkou vyvěrající přímo do moře - přepadem přes malou hrázičku-už na to byli zvyklí, že se vykoupali, pak běželi přes celou pláž k té studánce se napít a zase zpět na terasu). Večer jsme je obvykle zase vzali po večeři vyvenčit se na kopec a nebo jsme třeba jeli autem do Slana, pocourat po marině a dát si večerní vínko či kávu.Ta silnička, která k tomuto místu vede z hlavní silnice-to je jen příjezdovka -tam jsme nikdy nevenčili. Ta cesta, která vede skrz olivové háje na kopec je přesně na druhou stranu a asfaltová není-je to taková zpevmněná šotolina.Dubrovník přesně nevím kolik je kilometrů, ale my jsme tam byli autem tuším asi za 20 minut.Benzín jsme tankovali v Bosně- cca 10 km od Sladenoviči (jak se při cestě přejíždí ten úsek Bosnou-stál tam +- stejně jako u nás(možná i o něco méně).

23.7.2015 16:23
Felow

XXX.XXX.188.103

Ještě k těm kilometrům, přesně, jak píšete, cca 1200, my to ale pojímáme již jako dovolenou, když vyjedeme z baráku (jsme z Liberce), tak aby to pro pejsky nebylo moc dlouhé, máme zajištěný vždy nocleh u Plitvických jezer - super ubytování u lesa v hájovně-také super majitelé, kteří mají plno zvířat a lovecké psi (naši psi se na ty jejich vždy těší), tam jsme obvykle kolem 16 hodiny(vyjíždéme cca ve čtyři ráno), samozřejmě pár přestávek na cigáro si uděláme i po cestě. Vyspíme se tam, ráno po super snídani s domácími zvěřinovými klobáskami, medem a bezinkovým džusem ještě necháme psiska lehce zaskotačit a zhruba kolem 10 vyrážíme a kolem 14 hodiny jsme na místě. Na zpáteční cestě zase máme nocleh u Mariboru - farma na vinici s možností super prolítání pejsků na krásných udržovaných loukách mezi vinicemi.

23.7.2015 16:55
panda H

XXX.XXX.49.186

Díky za odpověď, ale jak jsem už psala, je to skoro 15let, co jsme tam byli poprvé, asi se hodně změnilo. Bylo to tam hodně ponicene nálety letadel - ty domky podel pobřeží a ti majitele to tam postupne dávali dohromady. Myslím ted, při pohledu na more - po leve straně, podel pobřeží. Ze by tam byla cesta - schůdna, oliv. sady si nepamatuji, nebylo tenkrát opravdu kde venčit, jen po kempu, nebo jet do Slaná.
Vypadne mi tablet, musím nabit

23.7.2015 17:25
saty

XXX.XXX.10.2

panda H napsal(a):

Pelješac, o jaké místo se konkrétně jednalo? jinak pokud jste tam měli jet někdy teď tak buďte rádi že jste nejeli, podle poslední komunikace s lidmi co tam jsou ze včerejšího večera jsou všechny přístupové cesty kromě trajektu uzavřené důvodu rozsáhlých požárů a postupně jak se o přibližuje tak evakuují letoviska

23.7.2015 17:46
Felow

XXX.XXX.188.103

Přidávám obrázek a video. Na tom obrázku je vidět stříška naší terasy před pokojem, na videu je pláž od terasy napravo-tam ty kameny vzadu je ta studánka, lidí minimum, prostě jseš na terase nebo v moři, od rána v plavkách, prostě pohoda, na konci videa je vidět právě terasa s naším pokojem v přízemí, přímo na pláži.Třetí obrázek-ten velký dům, tam jsme bydleli-pokoj s teráskou porostlou bougenviliemi a za ním pláž byla celá naše, Čtvrtý obrázek je vyvýšená terasa, kde se podávalo jídlo

https://www.fuw.edu.pl/~rosiek/photo/chorwacja/wybrzeze/sladenovici.html

http://www.sladenovici.com/en/videos

http://www.sladenovici.com/en/photos/the_western_part_of_the_beach

https://www.google.cz/search?q=Sladenovici&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCL288bXI8cYCFQZw2wod8DsI7A&biw=1366&bih=643#imgrc=2cOhbjeyvYDznM%3A

https://www.google.cz/search?q=Sladenovici&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCL288bXI8cYCFQZw2wod8DsI7A&biw=1366&bih=643#imgrc=2cOhbjeyvYDznM%3A.

23.7.2015 17:48
panda H

XXX.XXX.49.186

saty napsal(a):
Pelješac, o jaké místo se konkrétně jednalo? jinak pokud jste tam měli jet někdy teď tak buďte rádi že jste nejeli, podle poslední komunikace s lidmi co tam jsou ze včerejšího večera jsou všechny přístupové cesty kromě trajektu uzavřené důvodu rozsáhlých požárů a postupně jak se o přibližuje tak evakuují letoviska

Mělo to byt v Orebici, začátkem září. Že tam hori víme, ale zatím jsme to neobjednali, hledáme něco jiného. Zatím ani ten kemp nebude, chtěli jsme od 3.9. Ale nemají volno, az od 12.9. Máme pár dni na rozmyšlenou, ale říkáme si, jestli to není už dlouho, ono Chorvatsko je na počasí jiné než Itálie. No, uvidíme, jak jsem psala, nebudeme to hrotit, třeba se konat more nebude a pojedeme za kamarády na Moravu a ještě rovnou do sklípku a bude nám líp....

23.7.2015 18:19
panda H

XXX.XXX.49.186

Felow napsal(a):
Přidávám obrázek a video. Na tom obrázku je vidět stříška naší terasy před pokojem, na videu je pláž od terasy napravo-tam ty kameny vzadu je ta studánka, lidí minimum, prostě jseš na terase nebo v moři, od rána v plavkách, prostě pohoda, na konci videa je vidět právě terasa s naším pokojem v přízemí, přímo na pláži.Třetí obrázek-ten velký dům, tam jsme bydleli-pokoj s teráskou porostlou bougenviliemi a za ním pláž byla celá naše, Čtvrtý obrázek je vyvýšená terasa, kde se podávalo jídlo

https://www.fuw.edu.pl/~rosiek/photo/chorwacja/wybrzeze/sladenovici.html

http://www.sladenovici.com/en/videos

http://www.sladenovici.com/en/photos/the_western_part_of_the_beach

https://www.google.cz/search?q=Sladenovici&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCL288bXI8cYCFQZw2wod8DsI7A&biw=1366&bih=643#imgrc=2cOhbjeyvYDznM%3A

https://www.google.cz/search?q=Sladenovici&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCL288bXI8cYCFQZw2wod8DsI7A&biw=1366&bih=643#imgrc=2cOhbjeyvYDznM%3A.

Máme taky mraky fotek, mam je v albumu, občas jsem se na ne divala a zavzpomínala, ale ted už dlouho ne, tak jste mi to aspoň krasne pripomela, super....
Je to tam uplne jiné, nove,15 let je 15 let...
Ten kemp vedle, co vedla Gábina, porad funguje ? Vím, že ten kemp, kde jste ubytování, byl vždycky lepší, ale třeba to vedle taky už zmodernizovali, jezdilo tam hodně Slováků i Moravaci, vdycky jsme vybrali mezi sebou kuny a Bozidara nám pekl ryby i jehněčí. Na plazi mel -má ? Jeho syn -bar...
Asi bych to tam už nepoznala, tech domu co tam přibylo. !
mam uplne vybito, treba se už neodesle.

23.7.2015 19:40
Felow

XXX.XXX.188.103

saty napsal(a):

Toto není Pelješac, ale Sladenoviči u Dubrovníku - to je o dost níže.

23.7.2015 19:58
Felow

XXX.XXX.188.103

panda H napsal(a):
Máme taky mraky fotek, mam je v albumu, občas jsem se na ne divala a zavzpomínala, ale ted už dlouho ne, tak jste mi to aspoň krasne pripomela, super....
Je to tam uplne jiné, nove,15 let je 15 let...
Ten kemp vedle, co vedla Gábina, porad funguje ? Vím, že ten kemp, kde jste ubytování, byl vždycky lepší, ale třeba to vedle taky už zmodernizovali, jezdilo tam hodně Slováků i Moravaci, vdycky jsme vybrali mezi sebou kuny a Bozidara nám pekl ryby i jehněčí. Na plazi mel -má ? Jeho syn -bar...
Asi bych to tam už nepoznala, tech domu co tam přibylo. !
mam uplne vybito, treba se už neodesle.

Camp nad domem funguje a je super a mají ho také Miličovi, kousek vedle nad ním je ještě pár míst s obytnými přívěsy, které si tam nechávají lidé nastálo, tam ale byly obsazeny asi jen 3 karavany. Jinak vybavení v kempech také super, jsou tam většinou nastálo postavené karavany, s nataženou tekoucí vodou a komplet s přípojkami, každý má různě přistavené zídky a krásně osázené zahrádky a fůry místa a soukromí. Většina vypadá jako malé baráčky s teráskami a zahrádkami, nádherně osázené kytičkami s naprostým soukromím. Bar jsem na pláži nikde neviděla.V našem domě poskytovali plnou penzi s výbornou kuchyní, kterou jsme bezezbytku každý den využívali, mimo to v průběhu celého dne si bylo možné koupit cokoli alko i nealko, kávu zmrzlinu i ovoce vše za super ceny.Celkově domácká a klidná atmosféra-balada na nervy a super odpočinek.

23.7.2015 23:26
saty

XXX.XXX.209.44

Felow napsal(a):
Toto není Pelješac, ale Sladenoviči u Dubrovníku - to je o dost níže.

Myslela jsem místo kam PandaH plánovala původně jet spíš jen z toho důvodu že to tam poměrně dobře znám. To co posíláte vy také znám sice jsem tam nebyla ubytovaná ale byla jsem se tam podívat.
Já se bohužel tak daleko nepodívám v autobusu je mi špatně a nevezmou mi tam většinou psa a autem to ted nejde drahá polovina má papíry v čistírně a já tak dlouhou cestu nedám :-D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík