Uživatel s deaktivovaným účtem

lizbeth
napsal(a):
Zdravím,
zajímá mě, zda jste někdo někdy odebral novému majiteli svůj odchov psa (v jakémkoliv věku psa) z jakého důvodu a za jakých podmínek? soudili jste se pak?
zajímají mě vaše zkušenosti, oboustranné.
Ne, naštěstí vše, co jsem kdy odchovala, našlo nadějné a dobré ruce.
umpa.lumpa
napsal(a):
Ano, odebrala. Trochu jsem majitele přelstila, nevěděli si s ní údajně rady, tak jsem je ukecala, ať mi ji dovezou jakože na převýchovu. Pak jsem jim za pár hodin zavolala, že už jim ji nevrátím. Fenka byla v otřesném fyzickém i psychickém stavu. Nebránili se..
A to byl pes s PP? Jak jste pak řešili přepis majitele?
lizbeth
napsal(a):
A víte jak je to popř. kdyby vás majitelé dali k soudu?v případě, že je pes pryč(není u vás doma) je to předpokládám nemožné vám to dokázat?
Nevím, nezabývala jsem se tím. Majitelce jsem to vcelku tvrdě vysvětlila, včetně fotodokumentace fenky, návštěvy veterináře, celkové prohlídky a potvrzení, v jakém aktuálním stavu fenka je. Kdyby chtěla něco zkoušet, mělo by to odezvu, včetně plné podpory mého veterináře.
anonymx
napsal(a):
No a co kdyby se.neco stalo? Fenka nekoho kousla nebo zavinila nehodu? Nezlobte se, ale vase jednani je sice asi chvalihodne, ale krajne nezodpovedne.
U nás se říká "kdyby pes nesral, dál by doběhl"..
A klidně si tu jeďte dál svoje konspirační teorie. Nevíte o tom vůbec nic, vyjma pár vět. Určitě Vám to půjde víc než dobře. :-D Já jdu zatím koukat na film, ale určitě budu po očku nakukovat, co se Vám podaří vyplodit. :-D :-D :-D.
umpa.lumpa
napsal(a):
Pod pojmem krádež si představuji něco jiného. Ale chcete-li to takto jmenovat, je to Vaše věc.
Pisete, ze jste pesana prodala, ale o tom, ze jste jej koupila zpet jste nepsala.
Nechcete od nas koupit auto? Treba za par tydnu se o ne nebudete, dle meho nazoru, adekvatne starat a pak si ho od vas pujcim, ze vam je dam do cajku... No a kamosum by se auto na drobny pojezdy zadara taky hodilo.
Nevim proc se rozcilujete. Pokud si.beru.jakehokoliv psa na prevychovu, tak s doklady. A urcite jak to popisujete by nebyl problem je z puvodni majitelky dostat nebo pozadat o duplikat. I kdyz do chovu nesla asi byla.majitelka registrovana (cip) na PK. Ja mam ve zvyku dotahovat vse do.konce. Nikdy nevite co se.muze stat. A pokud by se i po delsi dobe puvodni majitele chteli soudit, nikdy nevite kdo.jim poradi, tak vam veskera potvrzeni budou na h... a platila byste jak mourovata. Predpokladam, ze doklad o prevzeti psa jste take nemela a tudiz nikdy neprokazala, ze jste jeji stav nazpusobila.vy. Lide jsou ruzni, takovych uz bylo.
Cesmina_Ostrolista
napsal(a):
Pisete, ze jste pesana prodala, ale o tom, ze jste jej koupila zpet jste nepsala.
Nechcete od nas koupit auto? Treba za par tydnu se o ne nebudete, dle meho nazoru, adekvatne starat a pak si ho od vas pujcim, ze vam je dam do cajku... No a kamosum by se auto na drobny pojezdy zadara taky hodilo.
Můžete mi prosím odcitovat, kde konkrétně jsem psala o prodeji psa? A o tom, jestli jsem ho odkoupila nebo ne? To je mazec, další konspirační teorie. Se budu mít čím zítra celej den bavit. Ifauna zas pojede bomby.
PS: Malá nápověda - určitě jsem ho pak prodala na gauč za další plnou kupní cenu.
anonymx
napsal(a):
Nevim proc se rozcilujete. Pokud si.beru.jakehokoliv psa na prevychovu, tak s doklady. A urcite jak to popisujete by nebyl problem je z puvodni majitelky dostat nebo pozadat o duplikat. I kdyz do chovu nesla asi byla.majitelka registrovana (cip) na PK. Ja mam ve zvyku dotahovat vse do.konce. Nikdy nevite co se.muze stat. A pokud by se i po delsi dobe puvodni majitele chteli soudit, nikdy nevite kdo.jim poradi, tak vam veskera potvrzeni budou na h... a platila byste jak mourovata. Predpokladam, ze doklad o prevzeti psa jste take nemela a tudiz nikdy neprokazala, ze jste jeji stav nazpusobila.vy. Lide jsou ruzni, takovych uz bylo.
To je skoro geniální. Pár chybek by se našlo, ale když se přidá tady Cesmína nebo jak je ten druhej nick, tak to spolu určitě doladíte k dokonalosti.
anonymx
napsal(a):
Nechapu vas. Normalni clovek by se zamyslel a uznal, ze to mel vyridit papirove, proste jen proto, aby mel vse v poradku. A verte mi, ono se zbytecne nerika "pro.dobrotu na zebrotu".
Normální člověk si nebude tratit čas s anonymama na ifauně, kteří o celé věci neví víc, než pár holých vět. Asi jste to nepochopila, ale nepotřebuji to tady rozebírat, na nic se neptám, nemístné a neznalé rady mne nezajímají. Celá záležitost je několik let uzavřená. A kdybych se měla s někým radit, budu se radit s odborníky a ne s anonymními plkaly na internetu. Bez urážky.

Já osobně ne, ale kolegyně ano. Přijela se na svůj odchov podívat, zjistila, že je umístěný v suterénní místnosti a má tam dvě kompotové misky - jednu na krmení, jednu na vodu.
Vzhelem k tomu, že se jednalo o novofundláka, vyklepali s manželem obě peněženky, včetně drobných na stůl, psa sebrali a odjeli. Papíry vyřizovali dodatečně, majitel byl rád, že si ho odvezli, zjistil, že se psem a hlavně plemenem přestřelil.
Díky všem co se vyjadřovali k tématu
ještě by mě zajímalo, jak je to pokud je pes ve špatném stavu ale majitel to nechce připustit a tak dohoda není možná, má někdo zkušenost?
Ostatním bych doporučila, pokud tady chcete řešit osobní narážky na dotyčnou osobu, od toho máte poštu, ikona obálky!
lizbeth
napsal(a):
ještě by mě zajímalo, jak je to pokud je pes ve špatném stavu ale majitel to nechce připustit a tak dohoda není možná, má někdo zkušenost?
Ostatním bych doporučila, pokud tady chcete řešit osobní narážky na dotyčnou osobu, od toho máte poštu, ikona obálky!
Je to těžké. Jediná šance je na majitele vyvinout maximální nátlak, t.j. hrozit veterinární správou, policií, medializací apod. a snažit se o odkoupení psa zpět. Ale to se fakt musí jednat o špatný stav ane jen, že je třeba pes hubený nebo tlustý nebo s ním chodí málo ven apod.
lizbeth
napsal(a):
Vezmu to z pozice člověka, který pracuje s týranými zvířaty.. Není to úplně to samé, nicméně z hlediska práva je to velmi podobné..
Odebrat zvíře pro týrání či nedostatečnou péči mohou opravdu pouze odpovědné orgány - obce s rozšířenou působností, KVS, policie. A to na základě provedené kontroly. Bohužel v drtivé většině případů stejně majiteli udělají jen bububu, nakážou nápravu, po měsíci to jakž takž zkontrolují a neděje se nic. Aby bylo zvíře na místě odebrané, muselo by docházet opravdu k extrémnímu týrání..
Hodně záleží na tom, v jakém regionu jste, jak schopní jsou úředníci, jak konkrétně vypadá špatná péče o psa.
Bohužel v tomhle směru Vám nepomůže ani kvalitní smlouva. Jakmile jednou zvíře prodáte, je drtivá většina bodů ve smlouvě jen a dobrovolnosti a ochotě druhé strany. Částečným řešením je dávat zvířata pouze do spolumajitelství..
Pokud to chcete zkusit rozebrat trochu do detailů a nechcete to vytahovat sem (/což zcela chápu...), písněte mi do zpráv.
Díky za reakci, ono nejde o konkrétní případ, jen mám jednu horší zkušenost s jedním odchovem (ale nic hrozného, pes se má dobře) a chci odchovat ještě jeden poslední vrh a tohle mě trošku děsí, chci tomu předejít...což ale asi nejde, majitele si můžete proklepnout jak chcete a pak se to může změnit...
spolumajitelství je fajn věc, ale na to asi skoro nikdo nepřistoupí a je to ošemetné až se psovi něco nedejbože stane...je to pak boj o to kdo za to může/zaplatí atd.
lizbeth
napsal(a):
Díky za reakci, ono nejde o konkrétní případ, jen mám jednu horší zkušenost s jedním odchovem (ale nic hrozného, pes se má dobře) a chci odchovat ještě jeden poslední vrh a tohle mě trošku děsí, chci tomu předejít...což ale asi nejde, majitele si můžete proklepnout jak chcete a pak se to může změnit...
spolumajitelství je fajn věc, ale na to asi skoro nikdo nepřistoupí a je to ošemetné až se psovi něco nedejbože stane...je to pak boj o to kdo za to může/zaplatí atd.
Mám ve spolumajitelství kolem patnácti psů a bez problémů. Asi je to o tom, jak se k tomu člověk postaví..
A vy máte ty psy nebo se jen podílíte finančně a spolurozhodujete?
Ani ne tak jak jak se k tomu postaví, ale o jaké psy jde a jaké spolumajitele. Já osobně jsem to udělala jednou a už nikdy více ( i když to byli známí) a v mém okolí to samé.
Osobně je prostě pes můj a nechci, aby mi do něj někdo kecal.
lizbeth
napsal(a):
Zdravím,
zajímá mě, zda jste někdo někdy odebral novému majiteli svůj odchov psa (v jakémkoliv věku psa) z jakého důvodu a za jakých podmínek? soudili jste se pak?
zajímají mě vaše zkušenosti, oboustranné.
Ano stalo se mi to, majitelka, které jsme pejska prodali, přijela, psa nám uvázala u plotu a následně napsala mi SMS, že už jej nechce.Drsnosrstý jezevčík s PP v té době 2 roky, špinavá, tlustá koulička... Samozřejmě že jsme si ho nechali, což bylo trochu problematické vzhledem ke dvěma fenkám, které jsme měli.
Víc jak rok mi trvalo, než jsem psa dala trochu do kupy, jak fyzicky, tak psychicky.
Rok a půl na to jsem s ním udělala lovecké zkoušky a vyhrál mi spoustu výstav.
Ale psychické následky si nese dodnes, je hrozný závislák, pořád se bojí že ho opustíme, s povely musím opatrně, při hlasitějším příkazu si pořád lehá na záda a učurává...je to běh na dlouhou trať i když ho máme už 4 roky.
Občas trpí na záda, při rentgenu vyšlo najevo, že zřejmě jako štěně měl úraz, což nyní začíná být trochu vidět /hrbol na zádech na páteři/ a proto také zřejmě ty zdravotní problémy.
anonymx
napsal(a):
A vy máte ty psy nebo se jen podílíte finančně a spolurozhodujete?
Ani ne tak jak jak se k tomu postaví, ale o jaké psy jde a jaké spolumajitele. Já osobně jsem to udělala jednou a už nikdy více ( i když to byli známí) a v mém okolí to samé.
Osobně je prostě pes můj a nechci, aby mi do něj někdo kecal.
Psi jsou smluvně moji, nicméně bydlí ve svých rodinách a jejich rodiny mají v plné kompetenci péči o ně. Jsou to pet psi, ne do chovu. Jediná podmínka, kterou musí majitelé dodržet je nekrýt.
anonymx
napsal(a):
Tak nevim...
Na dotaz jak odebere chovatel svuj odchov mate reseni spoluvlastnictvi. Z toho logicky vyplyva, protoze to obvykle ukaze az cas, ze by prodavat nemeli, ale jen davat do spoluvlastnictvi.
Jako že by je měl rozdávat zadarmo do spoluvlastnictví? A proč by to měl dělat? To jsem ještě neslyšela, že by se pes dával do spolumajitelství zdarma.
umpa.lumpa
napsal(a):
Jako že by je měl rozdávat zadarmo do spoluvlastnictví? A proč by to měl dělat? To jsem ještě neslyšela, že by se pes dával do spolumajitelství zdarma.
No tak já zas neslyšela nic o tom, že by se pes dával do spoluvlastnictví za plnou cenu. A rozhodně nevím, který blázen by do toho za plnou cenu šel - v pozici kupujícího. Ve spoluvlastnictví několik pejsků mám, vždy jen u velmi dobrých kamarádů, u cizích bych do toho nešla. Aspoň tedy ne u zvířete s předpokladem chovnosti. To je pak průšvih za průšvihem, dost takových případů znám od mých známých - chovatelů, kteří už by do toho znovu nešli ani za zlaté prase.
fawnalee
napsal(a):
No tak já zas neslyšela nic o tom, že by se pes dával do spoluvlastnictví za plnou cenu. A rozhodně nevím, který blázen by do toho za plnou cenu šel - v pozici kupujícího. Ve spoluvlastnictví několik pejsků mám, vždy jen u velmi dobrých kamarádů, u cizích bych do toho nešla. Aspoň tedy ne u zvířete s předpokladem chovnosti. To je pak průšvih za průšvihem, dost takových případů znám od mých známých - chovatelů, kteří už by do toho znovu nešli ani za zlaté prase.
Ano, o plné ceně jsem také neslyšela. A s ohledem na to, že to nejsou zvířata určena k chovu bych ji samozřejmě ani nevyžadovala. To je přece hloupost. Ale rozdávat je zdarma?
anonymx
napsal(a):
Jaksi jako majitel (event.spolumajitel) nechapu proc bych mela platit za neco co neni moje. Kdysi jsem mela psa ve spoluvlastnictvi od chovatele zdarma s tim, ze na nakladech se bude podilet a prip. Zisk bude muj. Jak to dopadlo si jiste umite predstavit.
Ne, neumím, asi to mám prostě jinak.
anonymx
napsal(a):
Takze vy dopredu u stenete vite, ze nebude chovne a tak je date za nizsi cenu do spoluvlastnictvi. Takze ten pes je u nekoho kdo nese veskere naklady ale rozhodovat.o.nem nemuze? To bych chtela videt toho, kdo vam na to skoci a slyset jak jim to odduvodnujete.
To, že to neznáte ještě neznamená, že to neexistuje.
Vazena, asi jste nepochopila. Ja jenom nechapu k cemu je dobre, ze.jste.majitelkou 15ti psu ( asi ty dane) a nechapu ty, kteri se vam o ty psy nejenom staraji ale jeste vam za ne plati nebo jim prispivate? Fakt by me zajimalo jake duvody jim uvadite.
Jo a v jestli v dokladech maji oba.majitele, tak je.vam to stejne na nic, protoze.zruseni jakekoliv smlouvy neni.jednostranne. Ale u vas se asi jedna o psy "neperspektivni: (podminka nekryt), ktere potrebujete nekam zasit.
anonymx
napsal(a):
Vazena, asi jste nepochopila. Ja jenom nechapu k cemu je dobre, ze.jste.majitelkou 15ti psu ( asi ty dane) a nechapu ty, kteri se vam o ty psy nejenom staraji ale jeste vam za ne plati nebo jim prispivate? Fakt by me zajimalo jake duvody jim uvadite.
Jo a v jestli v dokladech maji oba.majitele, tak je.vam to stejne na nic, protoze.zruseni jakekoliv smlouvy neni.jednostranne. Ale u vas se asi jedna o psy "neperspektivni: (podminka nekryt), ktere potrebujete nekam zasit.
Mě by zase FAKT zajímalo, jaké konspirační teorie budete dále rozvíjet. Už nastupují urážky? Šizení na daních? Schovávání neperspektivních psů? Oujeeeees. Vy mě opravdu bavíte. Přitom ty důvody jsou prostinké - je na nich založeno tohle téma. Ale Vy se svým škarohlídským náhledem na věc sedíte za monitorem a šrotí Vám mozek jen proto, abyste vymyslela, co je v tom za podvod.
Ne, není to podvod, s držiteli psů jsme přátelé, na daně si je nepíšu, nejsou to neperspektivní psi.
A teď dumejte dál. Zatím samá voda. Až bude přihořívat, já Vám řeknu.

Vím o jednom případě spoluvlastnictví : Pes s poměrně vyšší pořizovací cenou. Kupovali ho do spoluvlastnictví dva majitelé s tím, že jeden ho bude mít v opatrování se všemi náklady, druhý se podílel na pořizovací ceně s tím, že pes bude krýt jeho fenu přednostně a pochopitelně zdarma. A možná jenom tu, aby po něm nebylo hafo odchovů. I to je riskantní, protože pes nebyl v tu dobu uchovněný.
Kdyby mi někdo dával do spoluvlastnictví psa s podmínkou, že nebudu chovat - v pohodě, chovat nechci. Ale s bezdůvodnou kastrací bych nesouhlasila, do toho bych nešla.
napsal(a):
Vím o jednom případě spoluvlastnictví : Pes s poměrně vyšší pořizovací cenou. Kupovali ho do spoluvlastnictví dva majitelé s tím, že jeden ho bude mít v opatrování se všemi náklady, druhý se podílel na pořizovací ceně s tím, že pes bude krýt jeho fenu přednostně a pochopitelně zdarma. A možná jenom tu, aby po něm nebylo hafo odchovů. I to je riskantní, protože pes nebyl v tu dobu uchovněný.
Kdyby mi někdo dával do spoluvlastnictví psa s podmínkou, že nebudu chovat - v pohodě, chovat nechci. Ale s bezdůvodnou kastrací bych nesouhlasila, do toho bych nešla.
anonymx
napsal(a):
Nenapada mne ani jeden jediny rozumny duvod, proc bych si.mela od kamarada poridit psa a nebyl by muj a nesmela ho kryt a pes byl perspektivni. Jedine sport nebo jine pracovni vyuziti. Mozna predvychova. Ale to neni spoluvlastnictvi.
Musím opět opravit Vaše dedukce - kamarády a leckdy i přáteli se stáváme až poté, co si psa vezmou. Do té doby jsme cizí lidé. Chtěla jsem Vám tím naznačit, že psi nejsou nikde "zašíváni", alébrž stále patří zcela viditelně "ke mě". (Ke mě je záměrně v uvozovkách, jinak z toho uděláte kovbojku, že jsou moji a chudáci spoluvlastníci jen platí. ).
anonymx
napsal(a):
Nenapada mne ani jeden jediny rozumny duvod, proc bych si.mela od kamarada poridit psa a nebyl by muj a nesmela ho kryt a pes byl perspektivni. Jedine sport nebo jine pracovni vyuziti. Mozna predvychova. Ale to neni spoluvlastnictvi.
Mě jeden rozumný důvod napadá : my jsme před lety koupili fenku s PP, zdravá, krásná, ale měla drobnou vadu. Majitelka nás požádala, abychom si nepořizovali štěňata, aby se tato drobná vada nešířila dál. Štěně vyrostlo, nikdo v okolí takové plemeno neměl, hlásilo se dost zájemců o případná štěňata. Co by mohla majitelka dělat, kdybychom se rozhodli štěňata mít a prodávat i s tou vadou? umpa.lumpa o tom píše 23.07.2015 16:01.
umpa.lumpa
napsal(a):
Musím opět opravit Vaše dedukce - kamarády a leckdy i přáteli se stáváme až poté, co si psa vezmou. Do té doby jsme cizí lidé. Chtěla jsem Vám tím naznačit, že psi nejsou nikde "zašíváni", alébrž stále patří zcela viditelně "ke mě". (Ke mě je záměrně v uvozovkách, jinak z toho uděláte kovbojku, že jsou moji a chudáci spoluvlastníci jen platí. ).
Pisete "s drziteli psu jsme pratele". Opravdu mne nenapadlo, ze nekdo "cizi" by si poridil psa za takovych podminek.

anonymx
napsal(a):
Pisete "s drziteli psu jsme pratele". Opravdu mne nenapadlo, ze nekdo "cizi" by si poridil psa za takovych podminek.
Vždyť ale nevíte, jaké ty podmínky konkrétně jsou. Už jsem zmiňovala, že za určitých podmínek bych si vybraného psa do spoluvlastnictví klidně vzala.( umpa.lumpa žádného mi nenabízejte, já už svého posledního psa mám
!!!
napsal(a):
Mě jeden rozumný důvod napadá : my jsme před lety koupili fenku s PP, zdravá, krásná, ale měla drobnou vadu. Majitelka nás požádala, abychom si nepořizovali štěňata, aby se tato drobná vada nešířila dál. Štěně vyrostlo, nikdo v okolí takové plemeno neměl, hlásilo se dost zájemců o případná štěňata. Co by mohla majitelka dělat, kdybychom se rozhodli štěňata mít a prodávat i s tou vadou? umpa.lumpa o tom píše 23.07.2015 16:01.
Evidentně to pochopili všichni vyjma anonymnky. A to jsem si myslela, že věta "jediná podmínka je nekrýt" je napsaná dost jasně.
Chovatelka Vašeho štěněte by bohužel neudělala nic. Ani kdybyste to nekrytí měla v kupní smlouvě. Pokud by zůstala majitelkou psa, pak samozřejmě páky má.
napsal(a):
Vždyť ale nevíte, jaké ty podmínky konkrétně jsou. Už jsem zmiňovala, že za určitých podmínek bych si vybraného psa do spoluvlastnictví klidně vzala.( umpa.lumpa žádného mi nenabízejte, já už svého posledního psa mám
Neví, ale bude pořád dedukovat.
Psa nabízet nebudu, slibuju.