Dobrý večer,
teď tady čtu inzerát, kde někdo prodává psa NO a fenu BOM.Oba bez PP.Fena vypadá celkem čistokrevně, ale ten pes NO mi připadá křížený právě s malinou.Posuďte sami...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Clayton
napsal(a):
Dobrý večer,
teď tady čtu inzerát, kde někdo prodává psa NO a fenu BOM.Oba bez PP.Fena vypadá celkem čistokrevně, ale ten pes NO mi připadá křížený právě s malinou.Posuďte sami...
Ne, je to F1 BOM x NO.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Clayton
napsal(a):
Dobrý večer,
Ona i ta fena může být F1 - na fenu BOM má docela těžkou hlavu, volné pysky a předhrudí odpovídající spíš NO, než mladé malině. By mě ani nepřekvapilo, kdyby to byli sourozenci z jednoho vrhu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem inzerát viděla a taky mi připadlo, že jsou to sourozenci. NO lehčí hlava a BOM zas trochu mohutnější.
Stejné stáří. Dát je do jednoho inzerátu...?
Uvědomte si (než něco posuzujeme podle fotky), že zrovna tato fotka není příliš vhodná k posuzování (úhel pohledu).
Takže záleží vždy na tom, jakou fotku prodávající předloží. Při focení (profikem) lze ze špatného štěněte udělat hvězdu a z kvalitního štěněte chudinku.
Takže vždycky je to jenom možná, snad, mohlo by být...

kniga
napsal(a):
U f1 bybyli rodice uvedeni... kdyby slo o chov. tohle jsou proste vorisci...
Proč by měli být rodiče uvedeni, když jde o křižovatku?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
krasnapepina
napsal(a):
Uvědomte si (než něco posuzujeme podle fotky), že zrovna tato fotka není příliš vhodná k posuzování (úhel pohledu).
Takže záleží vždy na tom, jakou fotku prodávající předloží. Při focení (profikem) lze ze špatného štěněte udělat hvězdu a z kvalitního štěněte chudinku.
Takže vždycky je to jenom možná, snad, mohlo by být...
To je sice pravda, ale vzhledem k tomu, že se s u toho psa, co vydávají za NO je zcela evidentní stavba těla malinoise, a ve služební kynologii pohybuju, tak už jsem pár F1 viděla. U té feny bych za to podle fotky ruku do ohně nedala, ale spíš se přikláním k tomu, že je to taky cross, protože takový hrudník u 10 měsíční feny BOM je dost nepravděpodobný.
Nicméně proti užitkovým crossům vůbec nic nemám, a raději bych si vzala F1, než čistého NO
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
kniga
napsal(a):
U f1 bybyli rodice uvedeni... kdyby slo o chov. tohle jsou proste vorisci...
O jaký chov? U NOx BOM se jedná o užitkové křížení bez dalšího využití v chovu, a ten kdo dával ten inzerát si asi řekl, že je jako "čistokrevný" spíš prodá.

kniga
napsal(a):
Takle NO a BOM se krizi zamerne. Generace f1 je pry na neco skcela... ale pokud to je prave zodpoveny chov tak je to chov s pp a tam se proste uvadi bezne jmena rodicu, ue... a takova krizovatka je pak dtale cistokrevna neb dolozi predky do ctvrte generace.
Já Vás vůbec nechápu.
Cistokrevnost je termin surcitymi pravidly. Cistokrevne je to zvire, ktere dolozi predky minimalne do 4.generace.
Uzitkove krizeni se stejne dela na NO s pp a BOM s pp.
Protoze prave je ro dost cilene na sport nebo praci a stale zalezi na rodocich...
nebo nemam pravdu?
asi holt pisu moc chaoticky no budi na tom pracovaz...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
kniga
napsal(a):
Takle NO a BOM se krizi zamerne. Generace f1 je pry na neco skcela... ale pokud to je prave zodpoveny chov tak je to chov s pp a tam se proste uvadi bezne jmena rodicu, ue... a takova krizovatka je pak dtale cistokrevna neb dolozi predky do ctvrte generace.
Cože...? Jaký rodokmeny, jací předci...? Cílem užitkovýho křížení je vyprodukovat jedinece, který má být vhodný na konkrétní práci, a která Asta nebo Kazan jsou jeho rodiče nikoho nezajímá. Totéž platí při prodeji psa pro ozbrojené složky - i když má PP, tak se hodí do šuplíku, dostane služební číslo, kmenovou knížku, nový jméno, a jeho rodokmen a jméno v PP už je každýmu někde. Tady se jedná o psy čistě na práci, a ne o žádný chov.

kniga
napsal(a):
Cistokrevnost je termin surcitymi pravidly. Cistokrevne je to zvire, ktere dolozi predky minimalne do 4.generace.
Protoze prave je ro dost cilene na sport nebo praci a stale zalezi na rodocich...
nebo nemam pravdu?
Tohle všechno vím a chápu, ale nechápu, která organizace zaštiťuje " chov" hybridů NO x BO.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
kniga
napsal(a):
nebo nemam pravdu?
a na tom jste byla kde...? Crossy NOxBOM se dělají víceméně pro ozbrojené složky, a těch slouží polovina bezpapíráků - jim je nějaký registrovaný chov úplně ukradený (a zrovna to co chovají s PP v policejní chovce je z větší části odpad ).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a na tom jste byla kde...? Crossy NOxBOM se dělají víceméně pro ozbrojené složky, a těch slouží polovina bezpapíráků - jim je nějaký registrovaný chov úplně ukradený (a zrovna to co chovají s PP v policejní chovce je z větší části odpad ).
Jen tak pro mé dovzdělání (ne že bych toužila po psu některého z těchto plemen nebo jejich kříženci) - co chtějí pobrat dobrého z kterého plemene, co od druhého potlačit a proč vlastně toto křížení probíhá?
Diky:).
Rájka a Inspektor
a) nerekla jsem, ze to zastituje nejaka organizace, ale proste je rozdil kdyz nekdo dela cilene a vedome tohle, nez kdzy jak tu je inzerat na puggle...
b) ano dal se nechova, ale ten pes je produktem chovu, pokud se bavime o tom stejnem, ale
c) pak je rozdil jestli se bavime o krizencich nebo o generaci F1 NOxBOM. Pokud o krizencich tak je to jedno uplne... ale F1 krizencu je neco jineho nez F1 NOXBOM :D Sami prece napisete majitelum bezpp, ez si kupuji krizence a ne cistou rasu!
d) no je docela jedno co si kdo udela s papirama :D to je tady docela nepodstatny
e) nic z toho co naspala Inspektor nepopiram.

kniga
napsal(a):
nebo nemam pravdu?
Čistokrevné zvíře je to zvíře, které je potomkem jedinců jednoho plemene, tedy nese geny jednoho plemene, předci jsou doložitelní a chovní. Kříženec F1 je vždycky kříženec, byť jsou předci doložitelní, ale jsou každý z jiného plemene.
Badík

XXX.XXX.107.2
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Pokud nemá doložitelný původ, tak čistokrevné není (a ani tak nevypadá), ale hlavně mi příjde že je podražené v růstu - má nepoměrně k tělu velkou hlavu a slabou kostru
Badík

XXX.XXX.107.2
Děkuji za poznatek mě se právě taky zdálo že není čistokrevné.
Badík

XXX.XXX.107.2
Takže za 6000 bez pp by jste toto štěně nekoupil že?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Badík
napsal(a):
Děkuji za poznatek mě se právě taky zdálo že není čistokrevné.
Jak je štěně staré?
u bezpapíráka je to vždycky loterie, takže "čistokrevnost" bych až tak neřešila, ale víc by mi vadilo, jak je štěně padražené.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Badík
napsal(a):
Takže za 6000 bez pp by jste toto štěně nekoupil že?
No, to ani se 4 promile alkoholu v žilách!
Na štěněti je vidět, že je špatně odchované, a případnou koupí podpoříte množitele, kteří mají psy jen jako zdroj příjmu. Pokud chcete pejska, a nemáte nějaký chovatelský nebo výstavní ambice, tak pomožte nějakému z útulku - bude vám dělat stejnou (a nejspíš i větší) radost, a Vy budete mít čisté svědomí, že jste nepodpořili množitele v jejich špinavých kšeftech s psím utrpením!
Badík

XXX.XXX.107.2
Co je to : padřazené?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Badík
napsal(a):
Co je to : padřazené?
Padřazené nevím, ale podražené v růstu znamená, že je špatně vyvinuté vlivem špatné výživy, případně vnitřních parazitů. Vypadá jak děti v africe - velká hlava, malé tělo, tenké nohy.

Třeba tenhle je pěkný http://zvirata.bazos.cz/inzerat/60221212/Americky-stafordsirsky-terier-s-pp-stafford.php.
Badík

XXX.XXX.107.2
Na staforda až moc bílá.

Badík
napsal(a):
Na staforda až moc bílá.
Tak předpokládám ze ho nechcete do chovu, když vybíráte mezi bezpapíráky za 6tis, tenhle je nestandardní, ale testovaný, takže OK, narozdíl od bílého bezpapiraka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Badík
napsal(a):
Na staforda až moc bílá.
8to jo, ale kvůli nestandardní barvě stojí 8tis, ale já bych dala ruce pryč i od tohoto štěněte, protože pochází též z množírny - stačí se podívat na "ostatní inzeráty uživatele", a zjistíte, že prodávající množí různé psy lukrativních plemen s PP i bez . Navíc bych bílé štěně bez testu na hluchotu nekoupila - bílá barva ji totiž nese:
http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=8626&telefon=725657549&jmeno=staford.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
8to jo, ale kvůli nestandardní barvě stojí 8tis, ale já bych dala ruce pryč i od tohoto štěněte, protože pochází též z množírny - stačí se podívat na "ostatní inzeráty uživatele", a zjistíte, že prodávající množí různé psy lukrativních plemen s PP i bez . Navíc bych bílé štěně bez testu na hluchotu nekoupila - bílá barva ji totiž nese:
http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=8626&telefon=725657549&jmeno=staford.
Aha tak to pardon
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
levicek771
napsal(a):
Ten staford s pp, mi pride rovnaky ako ten bez pp. oba su z mnozky. okrem toho na amstafa mi nepride ani jeden. myslim ze po telefonate by vyslo najavo ze "pp nema ale je po pp rodicoch".
Ten bílej jako AST vypadá (teda kromě barvy), ale z výše uvedených důvodů bych do něj nešla - té hluchoty bych se bála hodně, a pochybuju, že mají v nějaké množce udělaný zdravotní testy i na další nemoci, takže nikdo neví, co si s takovým štěnětem koupí za další překvápko

To je cross. NO x BOM.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
To je cross. NO x BOM.
Užitkový kříženec německého ovčáka a belgického malinoise
Badík

XXX.XXX.107.2
Je toto čistokrevné štěně staforda? Nebo jak vy říkáte vypadá jako čistokrevné? děkuji.

Badík
napsal(a):
Je toto čistokrevné štěně staforda? Nebo jak vy říkáte vypadá jako čistokrevné? děkuji.
Ma moc úzký čumák se mi zda a nevypadá jak staford, ty uši uz vůbec ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Z těchto fotek těžko říct, mně úplně typové nepříjde, ale to stejně poznáte až podle toho, co z toho vyroste - pokud to není vyložená křižovatka, tak to na štěněti z fotky vleže s jistotou nemáte šanci poznat. Nicméně stále platí, že u plemene, které se potýká s tolika zdrvotními problémy, jako AST, bych do psa z neprověřenýho chovu, po testovaných rodičích nešla, a to ani nemluvím o povaze (co z toho vyroste vzhledově je už detail).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Štěňata AST mají takový klapatý uši, v tom bych problém nehledala.
Badík

XXX.XXX.107.2
Nevypadá jak staford? :D.
Badík

XXX.XXX.107.2
Asi tuto fenku na posledních fotkách koupím bez pp za 6tisíc.Mám to udělat? :D.
Badík
napsal(a):
Spíš se zajímejte o povahu její a povahu rodičů, než o to, jaké je to plemeno, když nemáte zájem o PP.
Jinak jsem si jistý, že podobně štěně seženete určitě v nějakém útulku, kde zaplatíte jen adopční poplatek, nepodpoříte množitele a ještě dáte domov pejskovi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Badík
napsal(a):
Dělejte, jak chcete - jsou to Vaše peníze, a Vaše je věc, jak s nimi naložíte, jen se potom nedivte, když pes v dospělosti nebude vzhledově úplně odpovídat vašim představám, popř. se budete potýkat s problematickou povahou neodpovídající AST apod.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělejte, jak chcete - jsou to Vaše peníze, a Vaše je věc, jak s nimi naložíte, jen se potom nedivte, když pes v dospělosti nebude vzhledově úplně odpovídat vašim představám, popř. se budete potýkat s problematickou povahou neodpovídající AST apod.
No on vzhled je ten nejmenší problém. Průšvih je samozřejmě povaha (potažmo socializace v raném štěněcím období) a pak zdraví, což je krom jiného pekelně drahá záležitost, když se nezadaří.
Badík
napsal(a):
Http://www.klubast.cz/2015/07/27/ataxie-u-ast-ncl-a/
Doporučuji před koupí přečíst. Po zkušenosti u psa kamaráda bych do AST po nevyšetřených rodičích na ataxii nikdy nešla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
No on vzhled je ten nejmenší problém. Průšvih je samozřejmě povaha (potažmo socializace v raném štěněcím období) a pak zdraví, což je krom jiného pekelně drahá záležitost, když se nezadaří.
No on vzhled je ten nejmenší problém
to rozhodně, a zadavatelce jsem to i několikrát napsala, ale ji zajímá jen jestli to bude v dospělosti vypadat jako staford. Jestli bude zvíře zdravé, nebo jestli to nebude mít nějakou labilní povahu, co jí udělá ze života peklo, už neřeší. Myslím, že informací tu dostala dost, a teď už je jen na ní, jak s nimi naloží - nakonec ona se se psem pak bude trápit, nebo se dívat na paskvil, co AST připomíná jen vzdáleně, ne my

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No on vzhled je ten nejmenší problém
to rozhodně, a zadavatelce jsem to i několikrát napsala, ale ji zajímá jen jestli to bude v dospělosti vypadat jako staford. Jestli bude zvíře zdravé, nebo jestli to nebude mít nějakou labilní povahu, co jí udělá ze života peklo, už neřeší. Myslím, že informací tu dostala dost, a teď už je jen na ní, jak s nimi naloží - nakonec ona se se psem pak bude trápit, nebo se dívat na paskvil, co AST připomíná jen vzdáleně, ne my
Ona pravdepodobne ne...posle ho dal ( o forme preposlani nespekuluji)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.183
Z týhle otázky jsem vždy úplně mrtvá...
Pes, který NEVLASTNÍ žádný průkaz původu nemůže být čistokrevný...

Včera jsem koukala na příspěvek na FB ve skupině "Výcvik, výchova, krmení psů - první opravdu...", kam lidé v komentářích dávají fota hafanů, kteří byli jako štěňata vydávání za určité plemeno, nicméně z nich vyrostlo něco trochu (často spíš hodně) jiného. Všichni mají své psy rádi i jako voříšky, ale i tak docela masakr, někteří zaplatili i dost peněz.
napsal(a):
Včera jsem koukala na příspěvek na FB ve skupině "Výcvik, výchova, krmení psů - první opravdu...", kam lidé v komentářích dávají fota hafanů, kteří byli jako štěňata vydávání za určité plemeno, nicméně z nich vyrostlo něco trochu (často spíš hodně) jiného. Všichni mají své psy rádi i jako voříšky, ale i tak docela masakr, někteří zaplatili i dost peněz.
Taky jsem se na to musela podívat, docela jsem se zasmála, a většina, co tam psala si svou chybu uvědomila.