Zdravím, jelikož se snažím pomáhat ať už týraným, nebo opuštěným pejskům, z toho co ušetřím nakoupím granule atd...kvalitou jsou fakt dole, ale beru to tak, že ti chudáci prostě jíst musí...většinou kupuji na zoohitu (němci) supermarketové...cca 14 kg za 250, - Kč...
Nevíte někdo o kvalitnějších granulích, masu z jatek, pamlscích atd.?
Moc děkuji za info!
Zkuste se zeptat v útulku, kam to krmivo nosíte. U nás třeba krmí granulemi a to jednou konkrétní značkou, pokud lidi donesou něco jiného, předají to dál. Nechtějí pelechy ve formě matrací. Naopak vítají obojky, vodítka, misky...
Zeptejte se, co zrovna potřebují, třeba to bude něco, co máte doma a ani by Vás to nenapadlo - např. staré ručníky.
Dost zvířat v útulku má i zdravotní problémy, méně je někdy více a tak bych na vašem místě spíše koupila 3 kg kvalitních granulí. Nebo zaplatila tablety na odčervení jednoho pejska, očkování a podobně. Opravdu je dobré se zeptat, co by chtěli či potřebovali. Nebo šetřit a protože od letoška bude i strom splněných přání pro pejsky, potom můžete dvakrát ročně poslat vybranému zvířátku nebo vybranému útulku a oni to plně využijí. Neplatí, že zvířata v útulcích sežerou všechno a můžou být vděčná za jakoukoli pomoc. Někdy taková pomoc je i kontraproduktivní.
No já většinou nedávám do útulku, ale např.
Morvskoslezský spolek na ochranu zvířat, SOS pro pes atd. tam například dávají žrádlo týraným, nebo zachráněným psům, psům od bezdomovců atd...vím, že kvalitní žrádlo je potřeba, ale když si někdo vezme do dočasky velkého, podvyživeného psa a stará se ještě o další zvířata, tak je prostě rád, za každé krmení...já se snažím přispět tím, co uškudlím,...bohužel nejsem v balíku , takže proto se zajímám, kde co koupit...
Ale děkuji za odpovědi!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Náš útulek bere všechno, konzervy, marketovky i kvalitní granule když je někdo dá, upotřebí se všechno, přispějte tím na co máte, ono se to vždycky zužitkuje, opuštěných psů je moc a lepší levné granule než hladovění.

Persefona
napsal(a):
Máte stránky ? O jaký útulek se jedná?Díky.
Nemyslela sem přímo můj vlastní útulek, ale útulek v našem kraji do kterého přispíváme, je to útulek Bouchalka a také azyl Naděje Pchery, at přinesete jakékoliv krmení určitě s ním nepohrdnou.

umpa.lumpa
napsal(a):
Podporovat Pchery...?
I psi ve pcherách chtějí jíst, oni nemůžou za pověst azylu, jsou to jen ubozí psi
napsal(a):
I psi ve pcherách chtějí jíst, oni nemůžou za pověst azylu, jsou to jen ubozí psi
Dokud se to té čarodějnici bude podporovat, budou tam psi dál trpět. Je to stejný princip jako s množitelem, když si od něj koupíte zubožené štěňátko jen proto, abyste ho zachránila.. Věčný a nezastavitelný koloběh, pokud se to rázně neutne.
1289
napsal(a):
Nevidím na tom nic špatného podporovat útulek, samozřejmě bych nedal peníze, ale konzervy pro psy? Proč ne.
Pokud si vyberete zodpovědný útulek, proč ne. Pokud si vyberete zařízení, kde psi doslova trpí a veškerá pomoc je zneužívána k jejich dalšímu utrpení, tak mi to nepřijde v pořádku..

umpa.lumpa
napsal(a):
Dokud se to té čarodějnici bude podporovat, budou tam psi dál trpět. Je to stejný princip jako s množitelem, když si od něj koupíte zubožené štěňátko jen proto, abyste ho zachránila.. Věčný a nezastavitelný koloběh, pokud se to rázně neutne.
Trpí proto že tam nejsou peníze, většina těch psů tam je starých, takových které by si nikdo nevzal, jsou tam na dožití, podmínky jsou tam hrozné, protože tam finance nejsou.

umpa.lumpa
napsal(a):
Jo, tak to u Harigelky určitě funguje...
Podporujte si koho chcete, vaše věc, mě je líto psů ne Harigelové. Ti psi nemůžou za to kde jsou, potřebují žrát, když jste tak chytrá, vezměte si je domů, dostaňte je tam odsud, u vás se jistě budou mít lépe.
napsal(a):
Podporujte si koho chcete, vaše věc, mě je líto psů ne Harigelové. Ti psi nemůžou za to kde jsou, potřebují žrát, když jste tak chytrá, vezměte si je domů, dostaňte je tam odsud, u vás se jistě budou mít lépe.
Problém je v tom, že je Harigelová nevydá!
Jinak doma jsem měla zachráněných (a následně daných do adopce) zatím kolem 150. Stačí to na to, abych mohla být "chytrá"?

umpa.lumpa
napsal(a):
Jinak doma jsem měla zachráněných (a následně daných do adopce) zatím kolem 150. Stačí to na to, abych mohla být "chytrá"?
Jestli je to pravda sice to stačí na to aby jste mohla být chytrá ale nijak to nepomůže těm konkrétním psům, a i když je ona všechny třeba nedá, tak někteří v nabídce jsou, a těm stávajícím nejde pomoci jinak než tím že se jim přispěje krmením a léčivy, jinak prostě v tom bordelu pojdou.
umpa.lumpa
napsal(a):
Umpo zdravím, ale to co pisete, nehranici toto jednání teto rádoby paní už s týráním psu ? Co kontroly a VS ? To jsou na ni všichni opravdu krátký ? proc, když je tam tak katastrofální stav, proc se pesani neprevezou jinam ? Co policie a jiné orgány, které to mají na starosti ? To si tady v tomto state, opravdu každý muže dělat co chce ?
panda H
napsal(a):
Umpo zdravím, ale to co pisete, nehranici toto jednání teto rádoby paní už s týráním psu ? Co kontroly a VS ? To jsou na ni všichni opravdu krátký ? proc, když je tam tak katastrofální stav, proc se pesani neprevezou jinam ? Co policie a jiné orgány, které to mají na starosti ? To si tady v tomto state, opravdu každý muže dělat co chce ?
Kontrol tam bylo asi osm tisíc už.. Bezúspěšně.
Dějte si do gůglu -> harigelová pchery kontrola. A máte co číst až do rána...
umpa.lumpa
napsal(a):
Kontrol tam bylo asi osm tisíc už.. Bezúspěšně.
Dějte si do gůglu -> harigelová pchery kontrola. A máte co číst až do rána...
Urcite přečtu, ale fakt mam ? Nebude mi z toho spatne? Chudáci psi !
Já bych babu zavřela do kotce misto psa, aby si to pěkně vyzrala, ale žrádlo bych ji nedala, aby si to taky vyzkoušela, jake to je - trpět hladem.
No je fakt smutné, když se z někoho, kdo o sobě tvrdí, že pomáhá zvířatům vyklube černá duše...spousta lidí (neznalých) vůbec nenapadne, že se může něco takového dít...
Navíc dnes je spousta skupin, nadací atd, ale je někde vůbec možno zjistit, které jsou fakt ok?
Máte tip na stránky a zkušenosti ostatních?