Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2015 19:27

Dobrý den,
včera začal můj pejsek potřásat hlavičkou, prohlédla jsem ho, a nic, dnes při kontrole po procházce jsem zjistila, že má oteklý celý ušní boltec. Boule je celkem velká, a na omak horká, na netu jsem zjistila, že by mohlo jít o othematom.

Volala jsem vetovi a ještě dnes jsme u něj byli, a prý musí dbobek hned zítra pod nůž, bude mě to stát 800Kč a domů ho povezu ještě uspanýho.
- Jenže -
náš vet je celkem daleko a odvoz nemám jak sehnat (jezdíme tam busem), takže jsem volala ještě veterinářce, která je od nás jen kousek. Ta teď má dovolenou, ale řekla mi, že se otok stejně musí nechat několik dnů zatvrdnou jinak to prý při opce hodně teče.

Máte někdo s tímhle zkušenost? Mám počkat? Nebo tam jít hned zítra, a pak to s bobkem nějak zvládnout v autobuse? Popřípadě jak mu můžu nějak pomoct sama?

Moc děkuju.

28.7.2015 22:04
nexxi

XXX.XXX.228.56

Takže..othematomů jsme měli díky mojí alergičce několik. první mě dost vyděsil, veterinářka toho využila, okamžitě operace, pět tisíc v háji, šedesát stehů.. hojení nic moc, docela bolestívé. nato, že fena byla kdysi kastrovaná a kastrace mi přijde jako větší zásah, tak se břicho proti uchu hojilo podstatně ale opravdu podsttně lépe. to ucho fuj..
veterinářka nám řekla, že se to už nemůže zopakovat po té operaci. do týdne po vyndání stehů se to vrátilo. další operaci jsem už odmítla.
co je z mých zkušeností důletižé - jestli to vzniklo na základě zánětu v uchu - tak vyléčit zánět - docela se osvědčily kapky se stříbrem trauma pet oto - jsou bez předpisu, volně dostupné.a hlavně jeslti se pes drbe a to ucho ho zajímá, tak koupit ochranný límec - to byl problém u nás.. pes se drbal a tím si to zhoršoval.
ještě je jedna věc která na to ucho docela krásně zabírá - ale to nevím, jak moc je to byť při dočasném podávání škodlivé - prednison. Je to kortikoid v tabletách. je to velký svinstvo, ale já ho třeba dávám feně trvale kvůli alergii, tak vím, že když si podrbe ucho a začíná se nalívat krví, tak stačí zvýšit dávky a dost to pomůže. po týdnu dvou dávku snížím. ale říkám, toto byste msueli konzultovat s vetem, jednak je to svinstvo a druhak to volně neseženete.
osobně tedy doporučuji jít spíš cestou neoperovat a nechat to být. na operaci je dycky času dost, když to začne být nesnesitelně bolavé. ale je to jenom můj názor, nejsem veterinář.

28.7.2015 22:07
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ještě jsem zapomněla - určitě se nenechte ukecat k vytahování krve jehlou - jednak je to bolestivé ale hlavně - k ničemu to nevede.bude to natíkat dál a dál.. pokud to necháte být, tak ta cévka se zacpe tím, že už nemá kam odtíkat a tím se zašpuntuje. pokud ale krev vycucne jehla, tak zase doteče.
jediné na co ještě upozorním - pokud se rozhodnete neoperovat, je velká pravděpodobnost, téměř stoprocentní, že to ucho bude zkroucené a už s tím nic nenaděláte! takže pokud je to výstavní jedinec, toto si promyslete!

jo a ještě poznámka. blbinky typu alavis curenzym s enzymy, něco jako lidský wobenzym, který udajně ulevuje od otoků - na toto nezabírá.. vyhozené peníze.

29.7.2015 06:52
ustulina

XXX.XXX.63.251

Othematom jsme měli u psa 2x, pravděpodbně při blbnutí s čubinu cvakly zuby na špatném místě. Záněty nikdy neměl. Poprvé veterinární klinika - 14dní počkat, až se žilka zacelí a potom operace za 1.400, -kč, pár stehů, ale pak ještě nosil molitan na uchu, což se mu fakt nelíbilo.
Podruhé, asi o dva roky později jiný vet a druhé ucho - počkat 14dní až 3 týdny a jenom to propíchl jehlou, pes vykvíkl a dobrý. Malinko něco vyteklo a během měsíce otok zmizel, pokroucení tak malé, že jsem to viděla jen já...

29.7.2015 07:19

Takže nechat být? Bobka asi nejvíc zlobí ten otok, takže potřásá hlavou, jinak se chová normálně, teplota není a z ucha mu neteče, tak to snad ani není zánět. Výstavní kus to teda není, takže jakákoli deformace mě vůbec netrápí. Spíše mi dělá starosti ta operace, je mu už hodně přes 10 let, a nevím jak by zvládnul uspání. A váží 15 kg, takže pokud by mi ho vet dal ještě uspanýho asi se namístě zhroutím. A to on má asi v plánu, včera mi řekl, že to chce sfouknout hned z kraje (jeho pacovní doby), kdyby mu přišli další pacienti.
Nepomohlo by mu třeba nějaké mazání? Ouška má povislé a to nemocné je jako balón.

29.7.2015 07:48

Pokud se rozhodnete pro operaci, požadujte po veterináři, aby mu dal inhalační narkózu a aby Vám ho předal probuzeného.

29.7.2015 09:38
Coni

XXX.XXX.140.252

Můj pes to měl dvakrát, poprvé v sedmi letech šel na operaci s pravým uchem, hojilo se to krásně, před dvěma měsíci byl na operaci s levým uchem, nejdříve jsme čekali jestli to samo nezmizí vzhledem věku, taky má deset let, ale zvětšovalo se to a tak jsem ho nechala operovat samozřejmě v inhalační narkóze, ucho se mu hojilo hůř, ale to proto že už to měl velké a asi i horka tomu nedělaly dobře, teď už to má zahojené, veterinář mi říkal, že buď to zmizí samo nebo operace jiná možnost není a propichování v žádném případě nedoporučuje.

29.7.2015 17:53

Žádné mazání nepomůže.samo to nezmizí, vyndat se to musí. ovšem náš veterinář u mého psa řekl že to musí dozrát, takže otok jsme zjistili ale na operaci šli až za pár dní. Takže jeden, dva dny nehraje asi tak velkou roli.Ucho se musí pořádně stáhnout, používají se knoflíky, nebo kovové destičky a s tím pes pak několik dní chodí, vytahování jehlou je na nic, udělá se to znovu.Jinak nedávno sem viděla fotografie, kdy se lidé rozhodli neoperovat, a ucho prasklo, chudák pes, stejně pak operaci neunikl.

29.7.2015 18:06
Coni

XXX.XXX.140.252

Přesně tak, když jsem slyšela že to někdo nechá vysát jehlou tak mi to veterinář okamžitě zavrhnul, že zná případy co si to majitelé udělali sami a stejně museli pak na operaci, taky jsme chvíli čekali jestli se to nevstřebá samo, ale jen kvůli věku, pak se pes zhoršil, že mu to tak vadilo, že mi od jedné ráno nespal a dopoledne šel na operaci měl jít až za týden, protože byly horka tak kvůli narkóze, nakonec to dopadlo dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík