Stafordšírský bulteriér - začátečník...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2015 13:51
dajana

XXX.XXX.19.34

CHtěla bych se zeptat, zda je vhodný pro člověka, který pejska nikdy neměl? Bratr žije sám a zničeho nic si chce pořídit pejsa, který by s ním chodil na ryby a byl mu společníkem. Myslíte, že toto plemeno - rasa je vhodná ?Poradíte jak vychovat, na co dát pozor? Já mám NO, chodím na cvičák, ale bratr určitě chodit nebude. Děkuji za Vaš názor, zkušenosti.

29.7.2015 15:40
mishule

XXX.XXX.99.26

Osobně tohle plemeno nemám, kolega jej dříve měl - takovýhle pes bez výcviku (jakýkoli pes bez výcviku) a ještě pro člověka, který absolutně netuší jak psa cvičit, to si říká o pořádný malér. Nakonec budou chudáci oba.

29.7.2015 16:32
Clayton

XXX.XXX.104.9

Takový pes bez výchovy, to je zbraň...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2015 18:29

Můj švagr tyhle psy přímo chová.Pokud má váš bratr normální mozek a bude si vědom že jde o poměrně silného psa a bude se podle toho chovat, nevidím problém. Tito psi nevyžadují nějaký speciální výcvik, jsou vlídní k lidem i dětem, jen v kontaktu s ostatními psy je třeba trošku opatrnosti.

29.7.2015 19:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Skvělé !
Brácha bude mít kšeft.
Vyberte zálohu, aby si to zájemce ještě nerozmyslel !
Psovi bude skvěle. Chlapík žije sám...

29.7.2015 20:21
tancoska

XXX.XXX.64.4

Moje zkušenost s lidma co maj moje odchovy je taková že kdo je "nezkažený" jiným plemenem tak jsou to nejlepší majitelé.Samozřejmě záleží jak bratr bude psa vychovávat.Stačí důslednost a pozitivní motivace, což vy asi ze cvičáku znáte.Já se svýma stafíkama cvičím a mají i několik zkoušek, jsou v tom dost dobří.Stafíka baví snad všechno, ať už sportovka, myslivost, agi, fresbe nebo gaučink.Je to skvělej pes ale chce to dobře vybrat chovku a když zjistíte povahu a zdr. stav tak jen dobře.

29.7.2015 21:08
milannn

XXX.XXX.90.222

Clayton napsal(a):
Takový pes bez výchovy, to je zbraň...

Zbraň? A proti čemu, na koho? Viděla jste některého stafbulla posledních let, notabene z ČR?
Dříve jsem je choval, takže je zhruba znám a mohu říct, že stafík je naprosto pohodový veselý psík a i když jsem měl pracovní fenu, lovecky vedenou, tak i přesto šla zvládnout a k lidem byla naprosto fantastická. Žádnou zbraň jsem v podobě stafbulla neviděl.

Pokud si bratr zadavatelky pořídí psa z běžného CZ chovu (což bych neudělal), bude spíš příp. řešit jiné problémy, a to větší či menší ztrátu povahy a nebo nedejbože zdraví. Stafíci jsou opravdu velmi aktivní, jsou to střely, takže je vhoné s tímto počítat. Pokud nemá se psem žádné konkrétní nebo vyšší úmysly, žádným jiným výcvikem než výchovou bych se nezabýval. Osobně mi už sedí jiné povahy u psů, ale přesto musím říct, že stafbull je super pes, veselý parťák, který jde do všeho.

29.7.2015 21:21
noemi

XXX.XXX.180.152

Stafbul je pohodovy, ale preci jen potrebuje dostatek pohybu, coz, pokud je bratr rybar, tak si nejsem prilis jista, jestli to pro nej bude ta nej rasa .

29.7.2015 21:24

Moc se ve všech bullech nevyznám, ale není stejné plemeno Šustova Rozárka ?

29.7.2015 21:30

Je to Šustova Rozárka :

Rozárka, pravým jménem Bonie Staffworld) se narodila 25.12.2006 ve Stračově v chovatelské stanici Staffworld (http://www.staffworld.estranky.cz/). Je zástupcem plemene Stafordšírský bulteriér a svému plemeni dělá čest. Tihle pejskové jsou pro svou lásku k lidem a shovívavost k dětem přezdívaní ve své britské domovině „nanny dog“ (pes chůva). A tak i Rozárka spojuje svůj život s dětmi. Na konci roku 2007 složila zkoušku z canisterapie a od té doby udělala už stovky vystoupení pro školy i jinde, pro více než 10 000 dětí.

Pak ať si zadavat. bratr koupí knížku Trénink je rozhovor, vychová podle ní a má vyhráno. Případně může na seminář.

29.7.2015 21:47
dajana

XXX.XXX.19.34

Možná bych ještě mohla dodat - bratr bydlí na bytovce, ostatní nájemníci mají také pejsky. (Pudla, Jorka, nějakou směsku, kočku, slepice, husy). Vše běhá venku bez vodítka, majitelé jsou starší - jak se Stafbul snáší se zvířaty?

29.7.2015 23:10
milannn

XXX.XXX.90.222

dajana napsal(a):
Možná bych ještě mohla dodat - bratr bydlí na bytovce, ostatní nájemníci mají také pejsky. (Pudla, Jorka, nějakou směsku, kočku, slepice, husy). Vše běhá venku bez vodítka, majitelé jsou starší - jak se Stafbul snáší se zvířaty?

Pokud bude pes původem beránek, linie klasických show dogs, tak to bude o.k. Ale i jinak se to dá zvládnout, hodně záleží na výchově, na směru, co od psa chceme.
U mé feny to bylo - všechno co jste jmenovala = nesnášela, vůbec bych ji nemohl pustit z vodítka (kromě psů, samců, ti byli o.k.). Druhý pes kočky, drůbež jakž takž zvládal, ale zase nemohl být s jinými psy.

30.7.2015 08:34

dajana napsal(a):

Přijde mi, že chcete bráchovi psa mermomocí rozmluvit smajlík.
Když s ním bude chodit od štěňátka mezi ty pejsky ( nesmí ho napadnout) a jak poroste, nebude od něj očekávat, že se serve, mohlo by to být v klidu.
Spíš může být problém v tom, že je bratr sám. Zvládne v jednom člověku péči ?

30.7.2015 10:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přijde mi, že chcete bráchovi psa mermomocí rozmluvit smajlík.
Když s ním bude chodit od štěňátka mezi ty pejsky ( nesmí ho napadnout) a jak poroste, nebude od něj očekávat, že se serve, mohlo by to být v klidu.
Spíš může být problém v tom, že je bratr sám. Zvládne v jednom člověku péči ?

Jak můžete napsat takovou věc? A co když čuba prostě dospěje a s fenami se rvát bude? Vždyť s tímhle socializace na psy nesouvisí.

30.7.2015 10:24

Jak můžete napsat takovou věc? A co když čuba prostě dospěje a s fenami se rvát bude? Vždyť s tímhle socializace na psy nesouvisí.

Tak ji holt bude mezi psy vodit na vodítku s košíkem. Jinak rvát se psy, se může začít jedinec jakéhokoliv plemene, i když některá plemena jsou v tom usilovnější.
Důležité je, nezavdat příčinu k první rvačce, nemyslet na to, jé jé ona se mi bude rvát.
( Chodila s námi venčit - v příměstském venčícím prostoru - přesně taková "rozárka", její majitel ( žádný ostřílený výcvikář to nebyl ) snad ani vodítko nenosil.
Na druhou stranu znám nesmiřitelného rváče psa krátkosrsté kolie.

30.7.2015 10:46

Tak ji holt bude mezi psy vodit na vodítku s košíkem. Jinak rvát se psy, se může začít jedinec jakéhokoliv plemene, i když některá plemena jsou v tom usilovnější.
Důležité je, nezavdat příčinu k první rvačce, nemyslet na to, jé jé ona se mi bude rvát.
( Chodila s námi venčit - v příměstském venčícím prostoru - přesně taková "rozárka", její majitel ( žádný ostřílený výcvikář to nebyl ) snad ani vodítko nenosil.
Na druhou stranu znám nesmiřitelného rváče psa krátkosrsté kolie.

Správně, souhlas.

30.7.2015 11:44
amiš

XXX.XXX.11.9

Tak ale zas jestli je pán začátečník bez zkušeností a tohle plemeno přímo nechce, jen je to takový tip na psa, aby pak nebyl hluboce zklamaný a rozčarovaný, že v okolí jsou volně pobíhající psi a ostatní zvířata, majitelé v klidu pokecají a on je bude muset obcházet se psem na vodítku a s košíkem. Tahle situace může nastat spíš, než že jeho pes bude bezproblémový a bude kamarádit z každým psem a jiným chlupatcem v okolí. Vždy je nutno počítat s horší eventualitou, aby byl člověk připraven. Taky jako společníka na ryby, bych si myslela, že tak akční plemeno není vhodný výběr. Myslím, že jsou vhodnější plemena pro někoho, kdo nemá moc zkušeností a chtěl by prostě psího kamaráda. Pokud někdo rýpne, tak ať něco poradím, neporadím, protože tady nebylo řečeno, že pán toto plemeno, nebo podobné preferuje. Přijde mi to, spíš jako dotaz jeho bratra, možná pán sám by chtěl něco většího-menšího-chlupatějšího, nebo nic.

30.7.2015 11:46
amiš

XXX.XXX.11.9

amiš napsal(a):
Tak ale zas jestli je pán začátečník bez zkušeností a tohle plemeno přímo nechce, jen je to takový tip na psa, aby pak nebyl hluboce zklamaný a rozčarovaný, že v okolí jsou volně pobíhající psi a ostatní zvířata, majitelé v klidu pokecají a on je bude muset obcházet se psem na vodítku a s košíkem. Tahle situace může nastat spíš, než že jeho pes bude bezproblémový a bude kamarádit z každým psem a jiným chlupatcem v okolí. Vždy je nutno počítat s horší eventualitou, aby byl člověk připraven. Taky jako společníka na ryby, bych si myslela, že tak akční plemeno není vhodný výběr. Myslím, že jsou vhodnější plemena pro někoho, kdo nemá moc zkušeností a chtěl by prostě psího kamaráda. Pokud někdo rýpne, tak ať něco poradím, neporadím, protože tady nebylo řečeno, že pán toto plemeno, nebo podobné preferuje. Přijde mi to, spíš jako dotaz jeho bratra, možná pán sám by chtěl něco většího-menšího-chlupatějšího, nebo nic.

Omlouvám se zadavatelce, že jsem nečetla pořádně a je žena a bratr pejska chce, nějak mi to splynulo s dalším příspěvkem.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík