Ahoj, poprosila bych Vás o tipy na psa pro tchána. Jemu se líbí vše (od Huskyho po nasi Civavu), jednu dobu se jim líbil hodně Bernský salašnický, ale co jsem si přečetla za diskuze o jejich zdraví, tak se mi to nějak nezdá. Měli Českého strakatého psa.
Pes by byl na zahradě (zahradu mají krásně velkou i na vyběhání při hrách), často je u nich Westík i s majitelkou (celé víkendy), tchán miluje procházky po lese, chodí koukat na ptáky a denně se psem půjde na dlouho (pořizuje si ho na důchod, aby na něj měl čas). Ale nebude psovi zabavovat hlavu nějakými agility, loveckým výcvikem. Pes dostane jen základní výchovu na cvičáku. Pes není brán jako hlídací, vybíráme spíše větší plemeno, klidně nějaké nezprofanované, ještě zdravé plemeno. Dlouhá srst nevadí.
Děkuji za tipy.
Barbora2
napsal(a):
Ahoj, poprosila bych Vás o tipy na psa pro tchána. Jemu se líbí vše (od Huskyho po nasi Civavu), jednu dobu se jim líbil hodně Bernský salašnický, ale co jsem si přečetla za diskuze o jejich zdraví, tak se mi to nějak nezdá. Měli Českého strakatého psa.
Pes by byl na zahradě (zahradu mají krásně velkou i na vyběhání při hrách), často je u nich Westík i s majitelkou (celé víkendy), tchán miluje procházky po lese, chodí koukat na ptáky a denně se psem půjde na dlouho (pořizuje si ho na důchod, aby na něj měl čas). Ale nebude psovi zabavovat hlavu nějakými agility, loveckým výcvikem. Pes dostane jen základní výchovu na cvičáku. Pes není brán jako hlídací, vybíráme spíše větší plemeno, klidně nějaké nezprofanované, ještě zdravé plemeno. Dlouhá srst nevadí.
Děkuji za tipy.
Labrador nebo GR? A to, že bude na zahradě, tak máte na mysli, že i přes zimu by byl venkovní?
A nebude tak náhodou retrívr vyžadovat trošku výcvik, aby ho v lese nezajímaly pachy zvěře? spíš bych to viděla, a beztak ho tu někdo doporučí.. na nějakého špice.. měli sousedi a měli ho současně se slepicema a byl hroznej kámoš s kohoutem :D nikdy ho nenapadlo mu ubližovat, nebo ho pronásledovat, to spíš naopak..kam se hnul pes, tam se hnul kohout :D.
Labradorku mají rodiče a nepotřebovala nikdy výcvik, aby ji nezajímala zvěř. Naši bydlí opravdu u lesa/pole, sousedí dvoji mají zlaťáka a také to neřešili. Nad Labradorem jsem přemýšlela, ale mají ho sousedi, tak nevím jestli by to nebylo takové hloupé (ano uznávám, argument jako noha). Záměr je takový, že by měl být venkovní i v zimě, klidně pořídíme vyhřívanou boudu. Otázka je, jak by to dopadlo, beztak v zimě skončí doma, ale nelze na to spoléhat. Ale ten Špic je dobrý tip, určitě ho navrhnu :).
Barbora2
napsal(a):
Labradorku mají rodiče a nepotřebovala nikdy výcvik, aby ji nezajímala zvěř. Naši bydlí opravdu u lesa/pole, sousedí dvoji mají zlaťáka a také to neřešili. Nad Labradorem jsem přemýšlela, ale mají ho sousedi, tak nevím jestli by to nebylo takové hloupé (ano uznávám, argument jako noha). Záměr je takový, že by měl být venkovní i v zimě, klidně pořídíme vyhřívanou boudu. Otázka je, jak by to dopadlo, beztak v zimě skončí doma, ale nelze na to spoléhat. Ale ten Špic je dobrý tip, určitě ho navrhnu :).
Vím, že se zde hodně doporučují jako dobří společníci pudlové či knírači, ale ti by samozřejmě nemohli být přes zimu venku.
Barbora2
napsal(a):
Děkuji za tipy.
Co kontinentální buldok?
Právě jsme si ho pořídili a je úžasný. Záleží, jestli tchán tíhne k molossum a má rád placatky (cumaky).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dovolila jsem si bez dovolení uzmout foto sestry :D Čtyřměsíční vlčí špic, chytrý lump ;).

A co hovawart?

napsal(a):
A co hovawart?
Jsi mi to vzala z pusy
A co nějaké ne větší, ale velké plemeno? decentnější pastevec? leonberger?...

napsal(a):
Jsi mi to vzala z pusy
A co nějaké ne větší, ale velké plemeno? decentnější pastevec? leonberger?...
Tak vidíš a nebo pyrenejec?

napsal(a):
Tak vidíš a nebo pyrenejec?
To bylo to druhé plemeno, které jsem kulantně schovala do "decentního pastevce"

napsal(a):
To bylo to druhé plemeno, které jsem kulantně schovala do "decentního pastevce"

Nezprofanované plemeno nebude určitě labrador ani zlatý retrívr... ti jsou zprofanovaní až hrůza a někteří je tu opravdu doporučují úplně každému a k jakémukoliv účelu. Jenže to nejsou žádní univerzální psi, nic takového neexistuje.
Novofundlandský pes, landseer, hovawart, černý ruský teriér,...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Já osibně bych pro staršího člověka volila psa max středního plemene, aby ho byl schopný fyzicky zvládnout i v komplikovanějších situacích, a všechny ty obry bych vynechala rovnou, protože často mívají pohybové problémy když jsou starší, a aby měl za třeba 7- 8 let (nebo i dřív, když bude mít pes DKK, DLK) tchán, který už taky nebude žádný superman manipulovat s 60 kilovým psem, tak asi nebude úplně jásat. Nehledě na to, že kvalitně živit takovýho psa taky není levná záležitost pro člověka v důchodu. A to ani nepočítám zvýšená rizika torze apod. (30 tis. na operaci taky nemá nachystaný každej). Volila bych ze středních nenáročných plemen, co nejsou tak predisponovaný ke zdravorním problémům - ten vlčí špic, choďák nebo knírač mi příjde dobrá volba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já osibně bych pro staršího člověka volila psa max středního plemene, aby ho byl schopný fyzicky zvládnout i v komplikovanějších situacích, a všechny ty obry bych vynechala rovnou, protože často mívají pohybové problémy když jsou starší, a aby měl za třeba 7- 8 let (nebo i dřív, když bude mít pes DKK, DLK) tchán, který už taky nebude žádný superman manipulovat s 60 kilovým psem, tak asi nebude úplně jásat. Nehledě na to, že kvalitně živit takovýho psa taky není levná záležitost pro člověka v důchodu. A to ani nepočítám zvýšená rizika torze apod. (30 tis. na operaci taky nemá nachystaný každej). Volila bych ze středních nenáročných plemen, co nejsou tak predisponovaný ke zdravorním problémům - ten vlčí špic, choďák nebo knírač mi příjde dobrá volba.
Naprostý souhlas.
Dekuji, jdu udelat soubor se seznamem a jejich standartem :) Konkrétní výběr není na mě a partnerovi.
Fikovnice - ano nemohli a primárně s tím venkem budu počítat, musí se tolerovat přání paní domu :)
burunduk - dekuji, ne ten by se jim nelíbil, ale bylo zajímavé přečíst si o tom, jak to plemeno vzniklo. Z molossoidních jsme přemýšleli nad bernardýnem, bydlí v Beskydech.
rapotacka11 - čivava se mu líbí vzhledově, ale neodpovídá jiným požadavkům :D už takhle jsou o víkendech nervózní, že na tu naši myš šlápnou :)
blazice - hlavně krásný :D
cesmina, rájka - děkuji oba řadím na seznam, na hovawarta jsem si dokonce i já vzpoměla
hmn - decentní pastevce proberu, nějak jsem si na ně netroufla myslet, ale myslím, že už jsou hodně velcí :D
balu - souhlasím, děkuji za tipy, přidávám, na novofunlandana jsem myslela :)
inspektor - to jsou rozumné argumenty, jinak ze zdravotní stránky bereme jako samozřejmost, že pokud bude psovi něco závažnějšího, tak se podílíme popřípadě péči hradíme.
Děkuji moc za pomoc, jsem ráda že se mi potvrdily i nějaké mé tipy :).

"bydlí v Beskydech."
trošku blíže?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Velký souhlas. Mrkla bych po velkém či vlčím špicovi (ale fakt čistém špicovi, keeshonda bych do toho nemíchala - tam je potřeba o dost větší péče o srst a to nic moc do lesa do větviček :/ ). I střední knírač či choďák by byla dobrá volba. Nebo znovu toho českého horského psa? Akorát teďka nevím, jak moc by byli nakloněni chovatelé prodeji štěněte jen jako mazla..je jich málo a vítají hlavně zájemce o chov. Ale vše je o domluvě. :).

lavacca
napsal(a):
Velký souhlas. Mrkla bych po velkém či vlčím špicovi (ale fakt čistém špicovi, keeshonda bych do toho nemíchala - tam je potřeba o dost větší péče o srst a to nic moc do lesa do větviček :/ ). I střední knírač či choďák by byla dobrá volba. Nebo znovu toho českého horského psa? Akorát teďka nevím, jak moc by byli nakloněni chovatelé prodeji štěněte jen jako mazla..je jich málo a vítají hlavně zájemce o chov. Ale vše je o domluvě. :).
Kde se dá sehnat čistý vlčí špic bez krve keeshonda?
Střední knírač, choďák, psi s velkou potřebou pohybu a zaměstnání nejen těla ale hlavně hlavy.
Český horský pes - no nevím, pracovní plemeno, bude mu stačit velká zahrada a procházky bez práce?
napsal(a):
Střední knírač, choďák, psi s velkou potřebou pohybu a zaměstnání nejen těla ale hlavně hlavy.
Český horský pes - no nevím, pracovní plemeno, bude mu stačit velká zahrada a procházky bez práce?
Http://www.spic.cz/inzerce/inzerce-stenat/2593-b-katmir-bohemia.
Kouknout můžete i po velkém špicovi. On velký je stejně vysoký jako vlčí.
napsal(a):
No, je to oříšek v poslední době, ale dá se, když se hledá. :) Viz odkaz výše. I když uznávám, že je to čím dál tím složitější vzhledem k oblíbenosti keeshondů pro jejich nadýchanou srst a tím větší popularitu při krytí než klasickým vlčím špicem, aby byl větší zájem o štěňata...
Knírače jsme měli, nyní máme NO z prac.chovu a ono to zas s tím zaměstnáním hlavy není tak horké. Paní jasně píše, že se psem bude páník chodit na dlouhé procházky a projde i základním výcvikem na cvičáku. A že by byl takový problém sem tam psovi hodit aport a trochu s ním pocvičit? Vždyť už v rámci procházky člověk psa pocvičí - přivolání, sem tam cíleně chůze u nohy. může ho i sednout, lehnout. Plus přes víkendy vyblbnutí s westíkem. Prostě když se chce, jde vše. ;)
A ČHP psa měli, tak by věděli, co čeho jdou.

lavacca
napsal(a):
No, je to oříšek v poslední době, ale dá se, když se hledá. :) Viz odkaz výše. I když uznávám, že je to čím dál tím složitější vzhledem k oblíbenosti keeshondů pro jejich nadýchanou srst a tím větší popularitu při krytí než klasickým vlčím špicem, aby byl větší zájem o štěňata...
Knírače jsme měli, nyní máme NO z prac.chovu a ono to zas s tím zaměstnáním hlavy není tak horké. Paní jasně píše, že se psem bude páník chodit na dlouhé procházky a projde i základním výcvikem na cvičáku. A že by byl takový problém sem tam psovi hodit aport a trochu s ním pocvičit? Vždyť už v rámci procházky člověk psa pocvičí - přivolání, sem tam cíleně chůze u nohy. může ho i sednout, lehnout. Plus přes víkendy vyblbnutí s westíkem. Prostě když se chce, jde vše. ;)
A ČHP psa měli, tak by věděli, co čeho jdou.
Jen opravím. Zadavatelka píše, že měli strakáče, ne českého horského.
Jinak lobuji za knírače. Ono to "zaměstnávání hlavy" je teď velká móda. My jsme žádné zaměstnávání hlavy neřešili, i když jsme jim ji asi zaměstnávali (, měli jsme knírače a byli to bezva psi. ( Někomu se může zdát úprava srsti náročná, ale po úpravě nebyly nikde chlupy a to také za něco platí ). Jen ten stálý pobyt na zahradě...nevím, jestli by to knírači vyhovovalo.
napsal(a):
Jinak lobuji za knírače. Ono to "zaměstnávání hlavy" je teď velká móda. My jsme žádné zaměstnávání hlavy neřešili, i když jsme jim ji asi zaměstnávali (, měli jsme knírače a byli to bezva psi. ( Někomu se může zdát úprava srsti náročná, ale po úpravě nebyly nikde chlupy a to také za něco platí ). Jen ten stálý pobyt na zahradě...nevím, jestli by to knírači vyhovovalo.
Knírače má tuším celkem nově pořízeného "Hanele77" - psala, že mají dům se zahradou a také, že s výběrem plemene jsou velmi spokojení. Ale co vím, tak jej určitě nemají stále na zahradě. Třeba sem koukne a napíše.
napsal(a):
Nezprofanované plemeno nebude určitě labrador ani zlatý retrívr... ti jsou zprofanovaní až hrůza a někteří je tu opravdu doporučují úplně každému a k jakémukoliv účelu. Jenže to nejsou žádní univerzální psi, nic takového neexistuje.
Novofundlandský pes, landseer, hovawart, černý ruský teriér,...
No ano, asi s Vámi i souhlasím. I když co to je v kynologii "zprofanované" plemeno? Labradoři a GR jsou dlouhodobě vysoko v žebříčcích oblíbenosti, jsou bráni jako módní plemeno, a to tedy má být synonymum pro zprofanovanost? A zadavatelka psala "klidně nějaké nezprofanované", přičemž to mi nevylučuje, že tedy může být i zprofanované . Ale je to takové asi i slovíčkaření. Já mám kolem sebe několik lidí majících uvedená plemena a s výjimkou jednoho jsou spokojeni. A ta výjimka - to je obrovská chyba majitelů pomalu hraničící s týráním - pes je často na řetězu, vypadá hladově (i když to asi každý labrador nebo retrívr), a už i zaútočil na lidi. Ale jak říkám, bohužel majitelé na něj odmala hodně kašlali .

napsal(a):
Taky jsem měla střeďáka. Černého. Pravda, kdysi. Jeho otcem byl Cerry z Údolí safari. Bezva pes, ale potřeboval pořád něco dělat, jinak vymýšlel hlouposti.
Hanele77 má knírače malého.

awake
napsal(a):
Http://www.spic.cz/inzerce/inzerce-stenat/2593-b-katmir-bohemia.
Kouknout můžete i po velkém špicovi. On velký je stejně vysoký jako vlčí.
Díky za odkaz, rodiče jsou pěkní. Po velkém špicovi jsem kdysi koukala, po černém, ale nakonec to dopadlo jinak a měli jsme samojeda.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.