Zdravím všechny chovatele. Mám roční fenku křížence NO. Fenka je hodná, poslušná, jen jediný problém nás trápí. V noci štěká, což by bylo zcela v pořádku, zaštěká třeba dvakrát za noc, jenže máme velký problém ze sousedkou, kterou to údajně ruší. Tím pádem musí být od desíti fena doma, což mi dělá další problémy s druhou (už dost starou) fenou která je v domě. Prostě se spolu špatně snáší stará mladou nesnese a vede to k potyčkám.
Vzhledem k tomu, že jsem tu už měla i policii s tím, že rušíme noční klid (dle sousedky) a její otec nám zase vyhrožuje otrávením psa, je to docela problém a já vůbec netuším, zda sede tohle dá odnaučit, nic už mě nenapadá.
Fenu to hodně frustruje, ve dne nemůže být venku, protože vraždí drůbež ke které se dostane až už se snažíme ji zabezpečit jakkoli (poslední variantou je el. ohradník) a v noci také kvůli sousedce. Chodím s ní dvakrát denně na 1,5 h minimálně a pustím ji do zahrady od osmi (jak zavřu drůbež) do desíti, jenže jí to zjevně vůbec nestačí, je nevyřáděná...
Moc prosím všechny, kdo někdy řešili podobný problém o rady.
Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

marion108
napsal(a):
Ještě dodávám, že se její frustrace projevuje i tak, že přestala skoro žrát, sežere sotva polovinu své denní dávky a hubne...
Tak pokud slepice nedokážete zabezpečit, tak musíte zabezpečit fenu, tzn. udělejte jí boudu a dlouhý řetěz, tak aby mohla " svobodně" běhat a slepice se naučí si držet vzdálenost. A ohledně štěkání jí budete muset utavit( fyzicky i psychicky) tak, že až ji po procházce uvážete k boudě, bude ráda, že může jít spát.
marion108
napsal(a):
Ještě dodávám, že se její frustrace projevuje i tak, že přestala skoro žrát, sežere sotva polovinu své denní dávky a hubne...
Když mi někdo vyhrožuje otrávením psa a ten pes hubne a nežere, nesvádím to na frustraci, ale letím k vetovi.
Naopak by měla být ráda, že je s vámi doma, zkuste spojit feny, aby se neohrožovaly. Na pohodu a klid a bude dobře.

marion108
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele. Mám roční fenku křížence NO. Fenka je hodná, poslušná, jen jediný problém nás trápí. V noci štěká, což by bylo zcela v pořádku, zaštěká třeba dvakrát za noc, jenže máme velký problém ze sousedkou, kterou to údajně ruší. Tím pádem musí být od desíti fena doma, což mi dělá další problémy s druhou (už dost starou) fenou která je v domě. Prostě se spolu špatně snáší stará mladou nesnese a vede to k potyčkám.
Vzhledem k tomu, že jsem tu už měla i policii s tím, že rušíme noční klid (dle sousedky) a její otec nám zase vyhrožuje otrávením psa, je to docela problém a já vůbec netuším, zda sede tohle dá odnaučit, nic už mě nenapadá.
Fenu to hodně frustruje, ve dne nemůže být venku, protože vraždí drůbež ke které se dostane až už se snažíme ji zabezpečit jakkoli (poslední variantou je el. ohradník) a v noci také kvůli sousedce. Chodím s ní dvakrát denně na 1,5 h minimálně a pustím ji do zahrady od osmi (jak zavřu drůbež) do desíti, jenže jí to zjevně vůbec nestačí, je nevyřáděná...
Moc prosím všechny, kdo někdy řešili podobný problém o rady.
Díky.
Všechny naše psy jsem naučila v noci štěkat pouze pokud se děje něco neobvyklého.Nejdříve jsem je naučila povel ticho, aby štěkat přestali, a potom jsem je v noci okřikovala, i několik měsíců v případě tibetské dogy, pokud štěkali zbytečně.Člověk brzy pozná podle hlasu jestli štěkají, že jde někdo po chodníku nebo štěkají že štěká pes na druhém konci vsi nebo se opravdu něco děje.Dá se to, ale chce to čas a trpělivost.U nás, pokud naši psi začnou štěkat, jsou sousedi spíš rádi, že je upozorní, že se něco děje.Zrovna minulý týden řvali jak tuři a u sousedů naproti byla nějaká individua a tak na ně volali policii.Říkali, ještě že je naši psi vzbudili.
Píšete, že zaštěká třeba 2x, ale asi záleží jak štěká dlouho.Jestli štěkne párkrát nebo štěká dobu.
Naši psi neštěkají na lidi, co chodí po chodníku ani na sousedy ani na volně pobíhající psi, ale jen pokud se to týká našeho pozemku nebo když se děje něco co není běžný ruch.
Děkuji za příspěvek.
Jako první jsme jí pořídili kotec, což tedy vedlo k jejímu šílenému vytí..
Pak jsem jí dávala na lano, to bylo o něco lepší... jenže vyla stejně, když je na volno je spokojená.
Slepice a psa dělí dvoumetrový plot, jenže ty potvory ho přelétávají a jsou tedy extrémně blbé, prostě nepochopí, že za tím plotem je pes, za plotem je kompost, což ony rády... O víkendu budeme dělat výběh z ohradníkem v jiné části zahrady, kam slepice nemají potřebu chodit, tak doufáme...
scylla
napsal(a):
Když mi někdo vyhrožuje otrávením psa a ten pes hubne a nežere, nesvádím to na frustraci, ale letím k vetovi.
Naopak by měla být ráda, že je s vámi doma, zkuste spojit feny, aby se neohrožovaly. Na pohodu a klid a bude dobře.
Zkoušeli jsme feny rozdělit dětskou brankou, během pár dní se to mladá neučila přelézat.
Stará fena je s námi už 12 let a každé nové zvíře snáší špatně, kočkou počínaje morčetem konče... je to malá kříženka má 5 kg a jejich "bitky" vypadají tak, že jde stará po mladé, jde jí vyloženě po krku a mladá stojí a vrtí ocasem...
Co se toho blázna týče, už jsme kvůli němu přišli o kohouta, stejný problém, jen kokrhal pouze ve dne, pak nám najednou pošlo několik nosnic i kohout. Zbylé kusy jsem nechala prohlédnout vetem a byly v pořádku, takže on by to tipoval na otravu a my také... stejný úhyn zažila sousedka, která taky měla velkého psa, dle pitvy otrava... bohužel důkazy proti sousedovi žádné...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Nevím jak přesně to na dvoře máte a jakové možnosti přesunování, ale já bych se snažila slepice přemístit někam jinam, aby fenka měla volný výběh kolem domu, což je pro ni přirozenější, než být oddělená někde bokem. Nešel by kompost dát ke slepicím? A také není přece problém slepicím zastříhnout letky..
napsal(a):
Všechny naše psy jsem naučila v noci štěkat pouze pokud se děje něco neobvyklého.Nejdříve jsem je naučila povel ticho, aby štěkat přestali, a potom jsem je v noci okřikovala, i několik měsíců v případě tibetské dogy, pokud štěkali zbytečně.Člověk brzy pozná podle hlasu jestli štěkají, že jde někdo po chodníku nebo štěkají že štěká pes na druhém konci vsi nebo se opravdu něco děje.Dá se to, ale chce to čas a trpělivost.U nás, pokud naši psi začnou štěkat, jsou sousedi spíš rádi, že je upozorní, že se něco děje.Zrovna minulý týden řvali jak tuři a u sousedů naproti byla nějaká individua a tak na ně volali policii.Říkali, ještě že je naši psi vzbudili.
Píšete, že zaštěká třeba 2x, ale asi záleží jak štěká dlouho.Jestli štěkne párkrát nebo štěká dobu.
Naši psi neštěkají na lidi, co chodí po chodníku ani na sousedy ani na volně pobíhající psi, ale jen pokud se to týká našeho pozemku nebo když se děje něco co není běžný ruch.
Ona na povel ticho reaguje dobře. Jenže to vypadá tak... fen aštěká minutu, dvě, v tom vyběhne sousedka k plotu a začne ječet jak smyslů zbavená, což fenu podráždí ještě víc, už xkrát jsem se jí pokoušela vysvětlit, že tímto to ještě zhoršuje... bez výsledku.
marion108
napsal(a):
Ona na povel ticho reaguje dobře. Jenže to vypadá tak... fen aštěká minutu, dvě, v tom vyběhne sousedka k plotu a začne ječet jak smyslů zbavená, což fenu podráždí ještě víc, už xkrát jsem se jí pokoušela vysvětlit, že tímto to ještě zhoršuje... bez výsledku.
Měla jste vyběhnout dřív než ona.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jak přesně to na dvoře máte a jakové možnosti přesunování, ale já bych se snažila slepice přemístit někam jinam, aby fenka měla volný výběh kolem domu, což je pro ni přirozenější, než být oddělená někde bokem. Nešel by kompost dát ke slepicím? A také není přece problém slepicím zastříhnout letky..
Jee... zastřihnout letky mě vůbec nenapadlo, to by mohlo vyřešit celý problém. Nikdy jsme neměli důvod tohle dělat, mimo pozemek nelétají.
No, výběh bude přímo kolem vchodu na zahradu, takže tam by to mělo být ok, ale pokud je zastřihnu, vy řeší to vše...
Jinak nadávky a vyhrožování poslouchám i přes to, že náš pes je v noci doma, na obě strany máme sousedy také vlastníci velké psy, která štěkají o dost víc, ale to jsou kamarádi onoho souseda...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Vím, že s některýma lidma se vážně vyjít nedá...to je pak každá rada drahá...také tu podobné máme ale: nešlo by sousedce říct, ať se snaží být na psa milá, prostě si ho naklonit? Třeba jí dát pytlík pamlsků, ať jí v klidu přes plot dá a pěkně na ni mluví...Snažit se jí vysvětlit, že tím, že upozorní na někoho venku, přeci hlídá i jejich pozemek a tím, že nebude nepřátelsky reagovat na jejich rodinu, by se to hodně vylepšilo? To jen nápad, možná fakt nelze...
Asi to neni vubec napomocne, ale s takovymi sousedy bych navrhovala spis otravit souseda...zkusit zavolat policic na ruseni nocniho klidu na ni, kdyz rve venku. Zavolat policii na nej za vyhrozovani, za tyrani zvirat, dukazy jsou snad jejich vec si sehnat. Nahrat si ho, az vam priste bude rikat, jak vam psa otravi, nainstalovat kamery, kdyz by neco hazel pres plot, at je to videt...
Jo, je to asi to nejhloupejsi reseni, ale treba by stacilo jen pohrozit, jednou ty policisty opravdu zavolat a spolu se zastrizenim tech letek slepicim fenku v klidu nechat na zahrade. Ne hned po vyhrozovani policii, to bych psa asi hlidala jako oko v hlave, nebo ji dala kosik.
Ale takovehle lidi proste nechapu, a pokud to, jak jim vychazite vstric je jim malo, mozna je na case zacit mluvit jejich reci...
marion108
napsal(a):
Děkuji za příspěvek.
Pak jsem jí dávala na lano, to bylo o něco lepší... jenže vyla stejně, když je na volno je spokojená.
Slepice a psa dělí dvoumetrový plot, jenže ty potvory ho přelétávají a jsou tedy extrémně blbé, prostě nepochopí, že za tím plotem je pes, za plotem je kompost, což ony rády... O víkendu budeme dělat výběh z ohradníkem v jiné části zahrady, kam slepice nemají potřebu chodit, tak doufáme...
Slepicím střihněte vždy na jednom křídle letky a nebudou Vám přelétávat...kdyžtak se mrkněte na iFauně do Drůbeže, jak se to dělá...

marion108
napsal(a):
S blbýma sousedama se vychází špatně.Nejde třeba fenku oddělit na jinou stranu domu aby k sousedce přímo nemohla?Nebo plný plot?

napsal(a):
S blbýma sousedama se vychází špatně.Nejde třeba fenku oddělit na jinou stranu domu aby k sousedce přímo nemohla?Nebo plný plot?
Jo, s blbejma sousedama je kříž. Taky tu mám takového. Fena na normální sousedy štěkne, jako že ví, že jsou venku. Tenhle soused když jde napitý domů, tak neartikulovaně huláká nadávky přes půl vesnice. Když jde kolem našeho plotu, tak o to víc, to ještě přidá, co štěkáš blbý pse a zavrčí si. Fena se může zjevit, i když je v domě. Zkouším povelovat "ticho", když je tenhle vejlupek na zahradě střízlivý, to už dokáže i sedět u nohy a jen tak povrčívat. Ale když jde s řeven nalitej, tak se může zbláznit.
No a co uděláte s vožralou ?
marion108
napsal(a):
Děkuji za příspěvek.
A to je problém ostříhat slepicím křídla ?
Jak píší výš, nahrát a mít svědka, kdy sousedka vyhrožuje. Takovéhle "psychopaty" není radno podceňovat. Ale bohužel, sousedy si nevybereme.
Já teď odmítla zrušit druhou bránu do zahrady - máme jednu u ulice (zahradu k ulici díky bohu nemáme, jen příjezdovou cestu) a dalších deset metrů máme ještě jednu velkou starou bránu - jelikož jedna ožralka z ulice neustále na mého psa ječí, jak ji napadne a pokouše, stačí abychom kolem ní prošly na chodníku, Bai si ji absolutně nevšimne, ale ženská už vřeští. A vzhledem k tomu, že se tam neustále mlátí s jejím stejně povedeným a opilým manželem, netuším, co by udělali, kdyby na ně Bai štěkala za plotem. Ani to nehodlám zjišťovat. S ostatními sousedy naštěstí problém není, ti ji podrbou přes plot - stejně jako já jejich psy na pozdrav a je to.
Zdravím, po strašně dlouhé době dávám vědět, jak to vše dopadlo. Takže na zahradě mám momentálně kamery se záznamem, hold manžel se rozhodl, že než aby ten člověk nějakému zvířeti ublížil, tak investuje do tohoto, mám od té doby kolem dokola cedule, že je objekt střežen, jedna kamera je při bližším zkoumání i vidět. V plánu je i plný plot, stejně je tam je tam jen hnusné chatrné pletivo, které je navíc nízké a mě prostě vadí, že mi někdo čumí do zahrady a do hospodářství. Ona paní dokonce i pečlivě hlídá , kdy chodím krmit. Tak si říkám, jak se někdo má, že má tolik času...
A celý ten problém s vyštěkáváním se vyřešil "sám". S fenou jsem přestala chodit na cvičák a začala dělat výcvik pozitivní motivací, tak změna v chování psa je neskutečná a hlavně prostě téměř přestala vyštěkávat, občas když jde nějaký ožrala, tak zaštěká, ale co pozoruji, tak oproti psům ostatních sousedů je to jiné. Taky ji beru pravidelně ven s koňma, což je opravdu fyzický záhul, ale zjevně jí to prospívá a hlavně jí to hrozně baví.
No a taky jsme začala krmit syrové maso, kosti a zeleninu. Fena přibrala a vypadá spokojeně, tak snad dobrý...
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.