Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi se to povede každému. Naučí si psa něco nežádoucího a pak, někdy složitě, zlozvyk odstraňuje..."Pochlubte se"...

Vlastně ani nevím, neřekla bych že má můj pes nějaké špatné vlastnosti. Snad jen to že můj manžel odmítal aby s námi spal v posteli / ti předchozí směli, ale tenhle prý do postele ne/ no a teD by ho tam rád měl i já, ale pes na to není zvyklý, vydrží tam pět minut, celý neklidný a za chvíli zdrhne :-D.A další věc, na chodbě se drbe o zdi když jdeme ven, jeho předchůdce to dělal na jiném místě, podle toho to tam vypadá :-D. Jinak si nějak nemám na co stěžovat
Já si naučila psa jezdit na zadních sedadlech auta (samozřejmě připoutaná a kde si co si). No a teď bylo rodinnou radou rozhodnutu, že na sedadlech je moc chlupů, takže fenka bude jezdit v kufru. No a tam se jí nelíbí a než ten kufr stihnu zavřít, tak mi za krk visí z auta.
Jinak na zadním sedadle jezdí moc ráda, zvlášť, když vidí z okýnka krávy na pastvě.
A co mě teda opravdu štve - jednou na zemi zahlédla prasátko od mých hodinek a lítala za tím (byly jí asi tři měsíce), no já s ní v zápalu hry takhle chvíli blbla, ale ono jí to zůstalo do dneška a teď skáče na kde jaké stíny. Na zahradě je mi to fuk, ale už jsme kvůli jejím tlapkám museli malovat i obývák. Ale postupně odbouráváme a přeučujeme na pasení mravenců a čmeláků. Pastevec se v ní nezapře.

belgicanda
napsal(a):
Naučila jsem svého 50kg psa spát v posteli a žebrat o jídlo.
Toto nepokládám za zkaženost... moji 50kg psi se mnou samozřejmě spí v posteli...pokud mají zájem...je to přeci jejich práce mě v noci chránit a jsme zvyklí krmit pesany u stolu, aby jim žalem nepuklo srdíčko...jsme přeci smečka tak jíme spolu
Já si pesana zkazila, když jsem ho učila aby netahal na vodítku...debil jsem v telce viděla "Buď já nebo pes", kde se pesani učili stylem...zatáhneš...otočka a jdeme jiným směrem...a pak návrat do původního směru...jak jsem stará tak jsem blbá, ale přišlo mi to docela dobrý... no a pesan to samozřejmě pochopil zcela správně a na vodítku začal chodit stylem...táhnu, táhnu a udělám kolečko kolem paničky ...odnaučovala jsem dost dlouho, ale zaplať bůh nakonec se povedlo...

napsal(a):
Toto nepokládám za zkaženost... moji 50kg psi se mnou samozřejmě spí v posteli...pokud mají zájem...je to přeci jejich práce mě v noci chránit a jsme zvyklí krmit pesany u stolu, aby jim žalem nepuklo srdíčko...jsme přeci smečka tak jíme spolu
Já si pesana zkazila, když jsem ho učila aby netahal na vodítku...debil jsem v telce viděla "Buď já nebo pes", kde se pesani učili stylem...zatáhneš...otočka a jdeme jiným směrem...a pak návrat do původního směru...jak jsem stará tak jsem blbá, ale přišlo mi to docela dobrý... no a pesan to samozřejmě pochopil zcela správně a na vodítku začal chodit stylem...táhnu, táhnu a udělám kolečko kolem paničky ...odnaučovala jsem dost dlouho, ale zaplať bůh nakonec se povedlo...
Otočka a jde se zpátky je docela častá rada. Já jsem zase kdysi se psem služ. plemene zkoušela : předběhneš - dostaneš proutkem po čumáku. Na cvičáku se z mé "metody" káceli - prý slušný základ na strach z nápřahu. ( Strach z nápřahu měl, ale jen když se napřáhla panička, to věděl, že už jsem do běla - nikdy klackem nedostal, stačilo trávou).
Já jsem si kdysi zkazila psa tím, že když jsem ho maličkého navykala na náhubek, chválila jsem ho v blbých chvílích a když se ho snažil packami strhnout, chlácholila jsem ho.Celý život s tím byl problém.Ne, že by náhubek vyloženě nesnesl, ale permanentně s ním mlátil do všeho kolem...
Byla jsem holt mladá a blbá.Byl to můj první pes a byla jsem nezkušená, psa jsem vychovávala podle selského rozumu, na cvičák mě ani nenapadlo chodit se psem bez PP.
Ja jsem si sveho prvniho vysneneho psa poridila po dvou kockach.Jelikoz jsem si nemohla dovolit psa, protoze jsem slouzila dvanactky, denni, nocni, zvolila jsem jako alternativu mazlika kocku.No a kdyz prisel konecne muj vysneny pes spolecenskeho maleho plemene, chovala jsem se k nemu jako ke kocce-tedy, abych upresnila, neucila jsem ho zadne privolani, mela jsem zato, ze prijde automaticky a kdyz neprisel, dosla jsem si pro nej, no a coooooo.No umi to doted moooooc pekne.Proste vi, ze kdyz nedojde, vyzvednu si ho .U dalsich dvou psu uz jsem tak blba nebyla a ted uz mam nastudovano a cvicime jako o zivot, jen ten prvni je vuci vycviku imunni, vzdy jakoby pochopil a pak se vrati do starych slepeji
Abies
napsal(a):
Když ten můj byl ještě štěně, naučil se otevřít si sám všechny dveře. Moc se nám to líbilo, ještě jsme ho chválili, ale časem je to na obtíž, protože ho ani na chvilku nemohu nikde zavřít, třeba když nechci aby se mnou běžel otevřít pošťačce.
Smích - proč s Vámi?...vyšlu ho, ať jí otevře sám .

I můj pes uměl otvírat dveře, ze začátku stačilo otočit kliku svisle, pak se naučil i to. Blbé bylo, že odcházel a nezavíral za sebou.Ale v tom jsem byla nevině, naučil se zcela sám, bez mého přičinění.

Jednou na mě fenka zaštěkala, protože chtěla otevřít dveře do kuchyně. Tak jsem toho využila k nácviku štěkání na povel - v kuchyni a za kousky pečeného masa.
manžel občas na psy zezadu vybafne, když jsou do něčeho na zabraný, a pak z toho mají všichni legraci. A psi to pak obdobně zkouší i na cizí... Jenže odnaučte je to na 100%, když "obětí" se většinou stává protivná sousedka.
Taky jim manžel jednu dobu sypal granule přímo na zem, aby pak nemusel mýt misky. (Chlap, no, co dodat...) A holky pak dlouho nemohli pochopit, proč nemají jíst ze země. Následně je tedy manžel naučil jíst jen na povel, aby to odčinil. A já na to zas při krmení občas zapoměla, a nechala je u plných misek čekat i hodinu. Teď už si zvykly, že se mnou můžou jíst i bez povelu.
Asi nejhorší zlozvyk pochytily od uplně cizího psa. Bylo jim kolem půl roku, procházeli jsme v parku kolem mladíka s pitbulem, takovým tím namakaným "výstavním". Pitbul se s řevem vrhnul na ty naše holky, vzpínal se na vodíku, na jehož druhém konci se chlapec dmul pýchou, jakého to má drsného bojového psa. No nic. Na konci parku jsme fenky připli na vodítka, a ony na prvního kolemjdoucího psa vyrazily s ohlušujícím řevem a krvelačným výrazem kterého by se zalekl i ten pitbul. Hluboce je proto urazilo, že my jsme se pýchou nedmuli, ba naopak jsme jim ještě lípli jednu za ucho a domů nám ťapkali za patami. Trvalo nám asi půl roku je to kompletně odnaučit.
napsal(a):
Jednou na mě fenka zaštěkala, protože chtěla otevřít dveře do kuchyně. Tak jsem toho využila k nácviku štěkání na povel - v kuchyni a za kousky pečeného masa.
manžel občas na psy zezadu vybafne, když jsou do něčeho na zabraný, a pak z toho mají všichni legraci. A psi to pak obdobně zkouší i na cizí... Jenže odnaučte je to na 100%, když "obětí" se většinou stává protivná sousedka.
Taky jim manžel jednu dobu sypal granule přímo na zem, aby pak nemusel mýt misky. (Chlap, no, co dodat...) A holky pak dlouho nemohli pochopit, proč nemají jíst ze země. Následně je tedy manžel naučil jíst jen na povel, aby to odčinil. A já na to zas při krmení občas zapoměla, a nechala je u plných misek čekat i hodinu. Teď už si zvykly, že se mnou můžou jíst i bez povelu.
Asi nejhorší zlozvyk pochytily od uplně cizího psa. Bylo jim kolem půl roku, procházeli jsme v parku kolem mladíka s pitbulem, takovým tím namakaným "výstavním". Pitbul se s řevem vrhnul na ty naše holky, vzpínal se na vodíku, na jehož druhém konci se chlapec dmul pýchou, jakého to má drsného bojového psa. No nic. Na konci parku jsme fenky připli na vodítka, a ony na prvního kolemjdoucího psa vyrazily s ohlušujícím řevem a krvelačným výrazem kterého by se zalekl i ten pitbul. Hluboce je proto urazilo, že my jsme se pýchou nedmuli, ba naopak jsme jim ještě lípli jednu za ucho a domů nám ťapkali za patami. Trvalo nám asi půl roku je to kompletně odnaučit.
"Následně je tedy manžel naučil jíst jen na povel, aby to odčinil. A já na to zas při krmení občas zapoměla, a nechala je u plných misek čekat i hodinu."
To fakt byly feňule schopný a ochotný tak dlouho čekat na povel k jídlu?
noemi
napsal(a):
Smích - proč s Vámi?...vyšlu ho, ať jí otevře sám .
Vy se smějete , ale sic ta moje neumí otvírat dveře, je u nich obvykle jako první a pošťák je zrovna u nás dost často a Bai si navykla, že jí vozí granule.
Takže její obvyklý postup je co nejrychleji se rozeběhnout a co nejtvrději vrazit to dveří v domnění, že je asi otevře. Pošťák minule povídal, že si málem měnil trenky. Naštěstí to vzal s humorem a ještě si ji podrbal.
mishule
napsal(a):
Já si naučila psa jezdit na zadních sedadlech auta (samozřejmě připoutaná a kde si co si). No a teď bylo rodinnou radou rozhodnutu, že na sedadlech je moc chlupů, takže fenka bude jezdit v kufru. No a tam se jí nelíbí a než ten kufr stihnu zavřít, tak mi za krk visí z auta.
Jinak na zadním sedadle jezdí moc ráda, zvlášť, když vidí z okýnka krávy na pastvě.
A co mě teda opravdu štve - jednou na zemi zahlédla prasátko od mých hodinek a lítala za tím (byly jí asi tři měsíce), no já s ní v zápalu hry takhle chvíli blbla, ale ono jí to zůstalo do dneška a teď skáče na kde jaké stíny. Na zahradě je mi to fuk, ale už jsme kvůli jejím tlapkám museli malovat i obývák. Ale postupně odbouráváme a přeučujeme na pasení mravenců a čmeláků. Pastevec se v ní nezapře.
No, tak jí tam pořiďte třeba toto:
https://profizoo.cz/eshop/psi/potreby/prehozy-a-site-do-auta/prehoz-zadnich-sedadel
conty
napsal(a):
https://profizoo.cz/eshop/psi/potreby/prehozy-a-site-do-auta/prehoz-zadnich-sedadel
S tím jezdíme od začátku, ale je to k prdu, pes mi třikrát zatancuje a je to shrnuté a i tak se tam chlupy dostanou. Proti špíně je to fajn, ale proti těm jejím chlupům fakt ne.
conty
napsal(a):
Máme, není to úplně stoprocentní, navíc otvory pro připnutí pásů se samozřejmě chlupy i nějaký nepořádek na sedadlo dostane, ale myslím, že kdyby se ještě pod tento přehoz přidala ještě 1 vrstva, mohlo by to být lepší.
My taky vozíme psy na zadním sedadle, z auta máme pojízdnou psí boudu, ale nám to nevadí .
noemi
napsal(a):
Máme, není to úplně stoprocentní, navíc otvory pro připnutí pásů se samozřejmě chlupy i nějaký nepořádek na sedadlo dostane, ale myslím, že kdyby se ještě pod tento přehoz přidala ještě 1 vrstva, mohlo by to být lepší.
My taky vozíme psy na zadním sedadle, z auta máme pojízdnou psí boudu, ale nám to nevadí .
Jako být to moje auto, tak je mi to relativně jedno, ale jelikož je to auto rodičů (které se navíc asi bude brzy prodávat), kteří si na ten pořádek relativně potrpí, tak se musíme přizpůsobit. Stačí, že mají chlupy po celém baráku.
mishule
napsal(a):
Jako být to moje auto, tak je mi to relativně jedno, ale jelikož je to auto rodičů (které se navíc asi bude brzy prodávat), kteří si na ten pořádek relativně potrpí, tak se musíme přizpůsobit. Stačí, že mají chlupy po celém baráku.
Nechej ho před prodejem profesionálně vyčistit - ségra nechala a bylo čistější (myšleno s nadsázkou) než nové .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.162
My jsme si naši psinu zkazili tím, že je zvyklá, že po obědě a po večeři dostává jeden talíř na oblízání. Jednou byl u nás se psama sám děda, a neznaje tento zvyk umyl po večeři všechno nádobí, aniž by se "rozdělil". Tahle psina ho prý se štěkotem a kňučením pronásledovala celý večer, že nám pak chudák musel volat, protože nevěděl co s ní. Nakonec mu nezbylo nic jiného, než ušpinit talíř paštikou a dát ho psině - pak byl klid.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My jsme si naši psinu zkazili tím, že je zvyklá, že po obědě a po večeři dostává jeden talíř na oblízání. Jednou byl u nás se psama sám děda, a neznaje tento zvyk umyl po večeři všechno nádobí, aniž by se "rozdělil". Tahle psina ho prý se štěkotem a kňučením pronásledovala celý večer, že nám pak chudák musel volat, protože nevěděl co s ní. Nakonec mu nezbylo nic jiného, než ušpinit talíř paštikou a dát ho psině - pak byl klid.
Chudák děda, pes vyděrač.

fikovnice
napsal(a):
"Následně je tedy manžel naučil jíst jen na povel, aby to odčinil. A já na to zas při krmení občas zapoměla, a nechala je u plných misek čekat i hodinu."
To fakt byly feňule schopný a ochotný tak dlouho čekat na povel k jídlu?
Kupodivu byly. Ani mi nepřišly nic říct, jen tam tak seděly u misek a smutně se koukaly.
Moje fenka brzy pochopila, že když se v kuchyni otevře konkrétní horní skříňka, tak může vypadnout piškot. Takže, ať chrní, nebo dělá cokoli v dolechu vrznutí dvířek, tak startuje a už sedí před a zírá dovnitř. A manžel jí pokaždé ten piškot hodí, takže alespoň vedle lidkých dávám piškoty psí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.156
Jo a ještě nám štěně pravidelně leze do lednice, jakmile se otevře. Jednou tam bylo málem omylem zavřeno.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a ještě nám štěně pravidelně leze do lednice, jakmile se otevře. Jednou tam bylo málem omylem zavřeno.
Buďte ráda, že jen kouká jak ji otvíráte (zatím). Oba mí psi uměli lednici otvírat a jak nebyla na "řetez", byla po mém návratu z práce vyžraná. Ale to se také naučili sami.
napsal(a):
Kupodivu byly. Ani mi nepřišly nic říct, jen tam tak seděly u misek a smutně se koukaly.
Tak to je fakt síla, to si ani nedovedu představit. Mně toto dělával minulý kocour a teď jeden ze současných kocourů. Ale to když je prázdná miska. Přijde, sedne si před ni a vůbec se nedívá po mně, nezamňaučí, ale hledí do zdi a trpělivě čeká. Myslím, že párkrát už také čekal delší čas než jsem si jej všimla - když ani hlásku nevydá.