Dobrý deň, mal by som na vás otázku viem že je to blbosť ale môže sa pes voziť na motorke? Pretože som prišiel na to že môj jazvečík to miluje hneď ako vidí že vyťahujem motorku je radosťou bez seba beží za ňou aj 5-6 km samozrejme že rýchlosť mu prispôsobujem, keď sa unaví sadnem ho na nádrž a to miluje dokonca ho po jazde musím presviečať aby zišiel no chcel by som spýtať že či za to môžem dostať pokutu, nikde som to nenašiel ak by sa tu našiel niekto kto by mi vedel poradiť bol by som mu vďačný, Ďakujem
P.S. Nie je to žiadna provokácia len sa chcem informovať.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím že nesmí, leda tak v batohu na zádech, možná.
Nevím, jestli se to může nebo ne, znám pána, který měl malého pudlíka a taky s ním jezdil. Bral ho všude s sebou, jen tak, nebo když bylo chladněji, tak pod bundou. Mě by zas zajímalo, jestli se pes může vozit v sajdkáře. Jeden výrobce motorek má dokonce speciální verzi pro psy, ale nevím, je-li to u nás legální.
Netuším, jak je to na Slovensku, ale v čr platí (jestli nedošlo k novelizaci), že nesmí být ohrožen ani řidič ani zvíře při přepravě. Není však specifikováno, jak má být pes "zabezpečen". Takže je to na konkrétním příslušníkovi, jestli se rozhodne, zda ohrožuje, nebo neohružuje - může být udělena pokuta do 2000kč.
Na motorce si asi policista flastr obhájí vždy.
ronx
napsal(a):
Ďakujem vám veľmi pekne za rady asi to nechám tak ako doteraz a budem ho voziť len po lese, ale ak by sa našiel ešte niekto kto by vedel ako je to na Slovensku bol by som vďačný.
Zkuste to vygooglit, já myslím, že vyhlášku na netu najdete. Zároveň si myslím, že v ČR pořád platí to, co píše Hunter, čili není přesně specifikováno JAK a KDE má být zvíře v autě umístěno, zabezpečeno. A asi to není specifikováno ani pro motorky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice
napsal(a):
Zkuste to vygooglit, já myslím, že vyhlášku na netu najdete. Zároveň si myslím, že v ČR pořád platí to, co píše Hunter, čili není přesně specifikováno JAK a KDE má být zvíře v autě umístěno, zabezpečeno. A asi to není specifikováno ani pro motorky.
Já myslím, že v autě - buď na zadním sedadle na postroji a připnutý do spony pro bezpečnostní pás, nebo ve schráně, nebo za mřížkou či sítí, nebo v kufru kombi opět za mříží či sítí, nebo ve schráně. Rozhodně ne volně a rozhodně ne na sedadle spolujezdce či pod ním. Není to zbytečná buzerace, protože v případě nehody je volně se pohybující pes v autě velmi nebezpečný.
Na motorce bych psa přepravovala pouze v batohu na zádech, pokud se do něj vejde, nebo přikurtovaného v sajdě. Nedovedu si představit, jak jinak.