Co dělat když pes dostane žihadlo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2015 13:02
jendasa

XXX.XXX.11.26

Dobrý den, potřebuji poradit moje čuba dnes ráno dostal žihadlo co mám dělat?
Žihadlo sem vyndal ale čuba nemůže sedět ani ležet.A má zadní nohu nateklou.Namazat si to nenechá a s obkladem se také nedostanu přímo na to místo.Chladíme aspoň okolí.Jak dlouho potrvá než se z toho aspoň trochu dostane a případně jak dlouho čekat s návštěvou veteriny?Předem moc děkuji za případné rady.

12.8.2015 13:05
loolucy

XXX.XXX.60.30

Chladit, chladit a chladit. Naše štěně po včelím žihadle mělo alergickou reakce, takže jsme dali Dithiaden a do dvou hodin byla v pohodě.

Namazat si to nenechá? Vy se jí ptáte?
Prostě jí tam hoďte mražený hrášek a nedělejte z toho vědu :)

Jenom dávejte pozor, pokud neotíká někde jinde (zvláště v obličeji).

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2015 13:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

jendasa napsal(a):
Dobrý den, potřebuji poradit moje čuba dnes ráno dostal žihadlo co mám dělat?
Žihadlo sem vyndal ale čuba nemůže sedět ani ležet.A má zadní nohu nateklou.Namazat si to nenechá a s obkladem se také nedostanu přímo na to místo.Chladíme aspoň okolí.Jak dlouho potrvá než se z toho aspoň trochu dostane a případně jak dlouho čekat s návštěvou veteriny?Předem moc děkuji za případné rady.

Http://www.masopropejsky.cz/blog/co-delat-pri-bodnuti-psa-vcelou-nebo-vosou/.

12.8.2015 13:16
Iliena

XXX.XXX.64.8

Naše stěně dostalo žihadlo od vosy předevčírem a to do pysku, boule hrozná. Taky se ji obklad nelíbil, tak jsem ji na zahradě pustila ledovou vodu z hadice a půl hodiny vodu chytala a machala si v čumák. Otok začal splaskavat hned po chlazení a do rána (stalo se to v pul 9 večer) uz byla úplně bez otoku.

loolucy: ten Dithiaden se dá sehnat pouze u veta nebo je normálně dostupný?

12.8.2015 13:36
mishule

XXX.XXX.99.26

Iliena napsal(a):
Naše stěně dostalo žihadlo od vosy předevčírem a to do pysku, boule hrozná. Taky se ji obklad nelíbil, tak jsem ji na zahradě pustila ledovou vodu z hadice a půl hodiny vodu chytala a machala si v čumák. Otok začal splaskavat hned po chlazení a do rána (stalo se to v pul 9 večer) uz byla úplně bez otoku.

Normálně dostupný není, pokud se nepletu. Mě ho doktorka píše zásadně na předpis. Pokud ho může napsat i vet, nevím, ale pochybuji.

12.8.2015 13:42
dadu

XXX.XXX.250.70

Pomůžou i lidské léky na alergii - čivavě jsem kdysi dala Zodak (už nevím, jaké množství) a pomohlo to.

12.8.2015 13:43
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Tuším, že se dá volně koupit Rectodelt- je to čípek.

12.8.2015 13:56
loolucy

XXX.XXX.60.30

Iliena napsal(a):

Dithiaden asi ne, ale stejné účinky má prý Zyrtec a ten by volně prodejný být měl :)
Jsou to oba lidské léky na alergii.

Není špatné nosit jeden prášek při sobě teď v létě :).

12.8.2015 13:59
noemi

XXX.XXX.64.236

Iliena napsal(a):

Nám Dithiaden prodal přímo veterinář. Pro intramuskulární použití (tedy injekci).
Fenka je alergická - otéká celá.

12.8.2015 14:05
panda H

XXX.XXX.49.186

Tak nám se předevčírem k večeru taky stalo, že malé- při běhu dala vosa žihadlo - ona na ní při tom skoku doskočila. Takže z prochajdy nic ten večer nebylo, jeli jsme po 20 min. domů, chladila jsem sprchou, mraženym hráškem, octovým obkladem a pak jsem promazala polštářek na pacce - Fenistilem a ještě i kousek dál - nad packu, postupoval otok a zčervenání, tak jsme chladili a mazali - vše postupně, fenka ani nemohla chodit... vet mi řekla at si koupím Zodac, Zyrtec nebo Claritin a nosím sebou aspoň 1-2 tabletky a při píchnutí žihadlem, strčit jednu tabletku pejsanovi do krku. Dithiaden volně neprodávají, tak jsem kupovala jeden z těch výše zmíněný.

12.8.2015 16:54
Iliena

XXX.XXX.64.8

loolucy napsal(a):
Dithiaden asi ne, ale stejné účinky má prý Zyrtec a ten by volně prodejný být měl :)
Jsou to oba lidské léky na alergii.

Není špatné nosit jeden prášek při sobě teď v létě :).

No právě, máme na zahradě jablka a kvůli horku padají, takže vos mraky. Sice je sbiram 3x denne, ale vše neuhlidam... Tak asi sjedem k vetovi jestli nám dá něco pro případ nouze.

12.8.2015 17:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Po Zyrtecu mi bylo špatně.

12.8.2015 20:03
loolucy

XXX.XXX.60.30

Tak tady dávám rady a mamka přišla se štěniskem z venku s žihadlem

Ale musím konstatovat, že zatím žádná alergická reakce, takže to vypadá, že to měla pouze po tom prvním a teď to bude snad v pohodě smajlík

12.8.2015 20:52
pipet

XXX.XXX.71.103

Lexaurin napsal(a):
Tuším, že se dá volně koupit Rectodelt- je to čípek.

Je na předpis, to už jsou kortikoidy...

12.8.2015 20:58
Iliena

XXX.XXX.29.247

loolucy napsal(a):
Tak tady dávám rady a mamka přišla se štěniskem z venku s žihadlem

Ale musím konstatovat, že zatím žádná alergická reakce, takže to vypadá, že to měla pouze po tom prvním a teď to bude snad v pohodě smajlík

Akorát jsme se o tom bavili dnes v práci (pracuji s lékaři) a prý taky záleží na tom, na čem ta včela nebo vosa seděla, to prý ovlivňuje alergickou reakci. Asi na tom něco bude, tohle nebylo její první žihadlo a takový otok předtím neměla.

12.8.2015 21:14
tapina

XXX.XXX.211.45

Dithiaden nemá úplně stejný účinek jako zyrtec zodac cleritine xyzal atd. Ne že by nestálo za vyzkoušení.

12.8.2015 21:24
tapina

XXX.XXX.211.45

Na nějaké menší reakce hlavně ledovat, octové nebo actanové obklady event. ten dithiaden nebo fenistil (je i ve formě kapek ne jen známý gel), to, co zachraňuje životy u težkých alerg. reajcí ( otoky dých.cest, anafylaktický šok) je adrenalin a až v dalším sledu kortikoidy atd.

13.8.2015 04:11
loolucy

XXX.XXX.60.30

Iliena napsal(a):
Akorát jsme se o tom bavili dnes v práci (pracuji s lékaři) a prý taky záleží na tom, na čem ta včela nebo vosa seděla, to prý ovlivňuje alergickou reakci. Asi na tom něco bude, tohle nebylo její první žihadlo a takový otok předtím neměla.

Jé vidíte...Na tom fakt něco bude

Přidejte reakci

Přidat smajlík