Dobrý den, potřebuji poradit moje čuba dnes ráno dostal žihadlo co mám dělat?
Žihadlo sem vyndal ale čuba nemůže sedět ani ležet.A má zadní nohu nateklou.Namazat si to nenechá a s obkladem se také nedostanu přímo na to místo.Chladíme aspoň okolí.Jak dlouho potrvá než se z toho aspoň trochu dostane a případně jak dlouho čekat s návštěvou veteriny?Předem moc děkuji za případné rady.
Chladit, chladit a chladit. Naše štěně po včelím žihadle mělo alergickou reakce, takže jsme dali Dithiaden a do dvou hodin byla v pohodě.
Namazat si to nenechá? Vy se jí ptáte?
Prostě jí tam hoďte mražený hrášek a nedělejte z toho vědu :)
Jenom dávejte pozor, pokud neotíká někde jinde (zvláště v obličeji).
Uživatel s deaktivovaným účtem

jendasa
napsal(a):
Dobrý den, potřebuji poradit moje čuba dnes ráno dostal žihadlo co mám dělat?
Žihadlo sem vyndal ale čuba nemůže sedět ani ležet.A má zadní nohu nateklou.Namazat si to nenechá a s obkladem se také nedostanu přímo na to místo.Chladíme aspoň okolí.Jak dlouho potrvá než se z toho aspoň trochu dostane a případně jak dlouho čekat s návštěvou veteriny?Předem moc děkuji za případné rady.
Http://www.masopropejsky.cz/blog/co-delat-pri-bodnuti-psa-vcelou-nebo-vosou/.
Naše stěně dostalo žihadlo od vosy předevčírem a to do pysku, boule hrozná. Taky se ji obklad nelíbil, tak jsem ji na zahradě pustila ledovou vodu z hadice a půl hodiny vodu chytala a machala si v čumák. Otok začal splaskavat hned po chlazení a do rána (stalo se to v pul 9 večer) uz byla úplně bez otoku.
loolucy: ten Dithiaden se dá sehnat pouze u veta nebo je normálně dostupný?
Iliena
napsal(a):
Naše stěně dostalo žihadlo od vosy předevčírem a to do pysku, boule hrozná. Taky se ji obklad nelíbil, tak jsem ji na zahradě pustila ledovou vodu z hadice a půl hodiny vodu chytala a machala si v čumák. Otok začal splaskavat hned po chlazení a do rána (stalo se to v pul 9 večer) uz byla úplně bez otoku.
Normálně dostupný není, pokud se nepletu. Mě ho doktorka píše zásadně na předpis. Pokud ho může napsat i vet, nevím, ale pochybuji.
Iliena
napsal(a):
Dithiaden asi ne, ale stejné účinky má prý Zyrtec a ten by volně prodejný být měl :)
Jsou to oba lidské léky na alergii.
Není špatné nosit jeden prášek při sobě teď v létě :).
Iliena
napsal(a):
Nám Dithiaden prodal přímo veterinář. Pro intramuskulární použití (tedy injekci).
Fenka je alergická - otéká celá.
Tak nám se předevčírem k večeru taky stalo, že malé- při běhu dala vosa žihadlo - ona na ní při tom skoku doskočila. Takže z prochajdy nic ten večer nebylo, jeli jsme po 20 min. domů, chladila jsem sprchou, mraženym hráškem, octovým obkladem a pak jsem promazala polštářek na pacce - Fenistilem a ještě i kousek dál - nad packu, postupoval otok a zčervenání, tak jsme chladili a mazali - vše postupně, fenka ani nemohla chodit... vet mi řekla at si koupím Zodac, Zyrtec nebo Claritin a nosím sebou aspoň 1-2 tabletky a při píchnutí žihadlem, strčit jednu tabletku pejsanovi do krku. Dithiaden volně neprodávají, tak jsem kupovala jeden z těch výše zmíněný.
loolucy
napsal(a):
Dithiaden asi ne, ale stejné účinky má prý Zyrtec a ten by volně prodejný být měl :)
Jsou to oba lidské léky na alergii.
Není špatné nosit jeden prášek při sobě teď v létě :).
No právě, máme na zahradě jablka a kvůli horku padají, takže vos mraky. Sice je sbiram 3x denne, ale vše neuhlidam... Tak asi sjedem k vetovi jestli nám dá něco pro případ nouze.
loolucy
napsal(a):
Tak tady dávám rady a mamka přišla se štěniskem z venku s žihadlem
Ale musím konstatovat, že zatím žádná alergická reakce, takže to vypadá, že to měla pouze po tom prvním a teď to bude snad v pohodě
Akorát jsme se o tom bavili dnes v práci (pracuji s lékaři) a prý taky záleží na tom, na čem ta včela nebo vosa seděla, to prý ovlivňuje alergickou reakci. Asi na tom něco bude, tohle nebylo její první žihadlo a takový otok předtím neměla.
Iliena
napsal(a):
Akorát jsme se o tom bavili dnes v práci (pracuji s lékaři) a prý taky záleží na tom, na čem ta včela nebo vosa seděla, to prý ovlivňuje alergickou reakci. Asi na tom něco bude, tohle nebylo její první žihadlo a takový otok předtím neměla.
Jé vidíte...Na tom fakt něco bude