Problém s čistotností

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2015 09:41
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Dobrý den máme doma 5 mesíční štěně Jorka. potřebovala bych prosím poradit jsme už neštastný. přivezli jsme si ho když mu bylo něco přes měsíc. už od začátku mám doma plínu kdyby náhodou nevydržel a jinak ho chodím venčit dost často. vlastně je venku pořád máme rodinej domek. Pokaždé když se doma vyčurá nebo vykadí tak ho pokárám a odnesu ho ven venku když se vyčurá dostane pochvalu a pamlsek ale vždy když se venku vyčurá nebo vykadí přijdem domu a hned udělá louži. každej den máme doma minové pole. vyzkoušela jsem už všechno možné ale nic nepomáhá přijde mi že to dělá schválně. Čekáme druhého potomka a mám strach že jestli to takhle pujde dál budem ho muset dát někomu jinému. prosím poradte.

16.8.2015 09:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Špatný učitel !
Nesrozumitelný - nedůsledný !
Na vašem místě, bych ho dala pryč. Teď už nebudete mít čas vůbec... a to si nezaslouží.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2969351/potize-s-vencenim#a2971557.

17.8.2015 10:21
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

rapotacka11 napsal(a):
Špatný učitel !
Nesrozumitelný - nedůsledný !
Na vašem místě, bych ho dala pryč. Teď už nebudete mít čas vůbec... a to si nezaslouží.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2969351/potize-s-vencenim#a2971557.

Nechápu vaši reakci a tohle sem opravdu slyšet nechtěla. myslela sem že tyto diskuze jsou od toho aby se dávali rady ktere jsou užitečné a ne tady nekoho urážet... děkuji za radu ale radeji se obrátím na někoho kdo tomu rozumí víc. a psa opravdu pryč dát nechceme máme ho rádi jen si nevíme rady jak ho to naučit vychovali jsme už tři psy a všechny se to touto metodou naučily behem týdne. takže na vašem místě bych si takovéhle rady nechala od cesty..

17.8.2015 10:30
inusanka

XXX.XXX.98.58

Nevšímejte si takových reakcí, které jsou až tak děsivé... Jsou mezi námi různí

Vzpomínám si na dobu, kdy naše malé Mimi mělo 6 měsíců a dvorek stále k dispozici... Lítalo venku jako šus aby posléze rychle spěchalo do obýváku udělat bobek. Myslela jsem, že se to snad nenaučí. Chtělo to jen důslednost a trpělivost.

17.8.2015 12:01
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

inusanka napsal(a):
Nevšímejte si takových reakcí, které jsou až tak děsivé... Jsou mezi námi různí

Vzpomínám si na dobu, kdy naše malé Mimi mělo 6 měsíců a dvorek stále k dispozici... Lítalo venku jako šus aby posléze rychle spěchalo do obýváku udělat bobek. Myslela jsem, že se to snad nenaučí. Chtělo to jen důslednost a trpělivost.

Moc děkuji za podporu budu se snažit být co nejvíce trpělivá dusledná snad i u nás se dočkáme úspěchu.

17.8.2015 12:05
tiffany

XXX.XXX.96.13

nedorostov.a napsal(a):
Dobrý den máme doma 5 mesíční štěně Jorka. potřebovala bych prosím poradit jsme už neštastný. přivezli jsme si ho když mu bylo něco přes měsíc. už od začátku mám doma plínu kdyby náhodou nevydržel a jinak ho chodím venčit dost často. vlastně je venku pořád máme rodinej domek. Pokaždé když se doma vyčurá nebo vykadí tak ho pokárám a odnesu ho ven venku když se vyčurá dostane pochvalu a pamlsek ale vždy když se venku vyčurá nebo vykadí přijdem domu a hned udělá louži. každej den máme doma minové pole. vyzkoušela jsem už všechno možné ale nic nepomáhá přijde mi že to dělá schválně. Čekáme druhého potomka a mám strach že jestli to takhle pujde dál budem ho muset dát někomu jinému. prosím poradte.

Vy jste si ho přivezli domů, když mu bylo něco přes měsíc?

17.8.2015 12:06
lizbeth

XXX.XXX.212.33

tiffany napsal(a):
Vy jste si ho přivezli domů, když mu bylo něco přes měsíc?

Taky mě to zarazilo, ale vzhledem k četnosti takových informací poslední dobou na Ifauně už mám pocit, že to je standard...

17.8.2015 12:46
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Kolik přesně mu bylo? něco přes měsíc je jako v 5ti týdnech? To je strašně brzo To přece měl být u mámy my si naší brali skoro v 9ti týdnech, byla učena na plenku. nehod bylo dost ale většinou právě na podložku a kolem 4m už tam přestala chodit. Jak často s nim chodíte ven? Ono to má důvod aby štěně blo u feny nějakou dobu, naučí se dost věcí i samostatnosti. bude to asi trvat déle, záleží jak často se s nim ted chodí. Já ze začátku chodila každé 2h někdy i méně a i tak chodila na podložku. navíc takhle malinké štěně asi ani nebylo očkované

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2015 13:52

nedorostov.a napsal(a):
Nechápu vaši reakci a tohle sem opravdu slyšet nechtěla. myslela sem že tyto diskuze jsou od toho aby se dávali rady ktere jsou užitečné a ne tady nekoho urážet... děkuji za radu ale radeji se obrátím na někoho kdo tomu rozumí víc. a psa opravdu pryč dát nechceme máme ho rádi jen si nevíme rady jak ho to naučit vychovali jsme už tři psy a všechny se to touto metodou naučily behem týdne. takže na vašem místě bych si takovéhle rady nechala od cesty..

Já tu reakci chápu. Když si myslíte, že to, co jste štěně za 3 měsíce nenaučili, vám dělá naschvál a chcete nějakou kouzelnou, zaručenou radu. Jiná rada, než trpělivě nosit ven při každém probuzení, po každém jídle..., neexistuje. A že po narození miminka už na to nebudete mít čas...

17.8.2015 14:48
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Navíc čím déle se bude učit tím déle to potrvá, chce se mu věnovat na max. Manžel taky že to přehánim chodit s ní furt ven, on že by s ní šel jen párkrát a stejně chodí na podložku, ale pak uznal že to efekt mělo ale náročné to bylo první 2m pak byl posun že vydržela chvíli. manžel jednou že s ní půjde déle že vydrží tak jsem řekla že fajn a za 5 minut prý co se mě rozlilo na chodbě , prostě hned čapnout a jít ven jak se probudí, nechpdila jsme teda po každém jídle, hře to bych nestíhala se 3 dětma ale ze začátku po 2h někdy po 1,5h. Pravidelně mě budila kolem 4h od 5m už v noci nebudila vůbec a ted jde naposledy kolem půlnoci a ráno se bud mezi 8-9 . Ale pokud bych sní chodila 3x denně tak by se venčila doma ještě ted což jsem prostě nechtěla. ted chodí cca po 4h.

17.8.2015 15:10
lizbeth

XXX.XXX.212.33

nedorostov.a napsal(a):

Koukám, že paní zadavatelka ani neví, kdy psa přivezla a kolik mu bylo týdnů, jestli z CHS nebo od rádoby chovatele...stačí její příspěvky:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937060/strava-stenete-jorksira#a2937692
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2962872/jak-jorkovi-postavit-usi#a2962916

17.8.2015 20:11
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Přivezli jsme si ho když mu bylo 8 týdnu. naočkovaný byl.. a je to od chovatelky laskavě se přestante navážet a radte k věci...nechápu k čemu je tato diskuze když se do člověka jen navážíte. samozdrejmě že vím kolik mu bylo když jsme si ho přivezli. chodím s ním každé 2 hodiny a má připravenou i plenu na kterou chodí v noci. ale i přesto se počurává hned po vyvenčení jen mě zajímalo zda je nějaká zaručená rada zkušených chovatelů kdy se to naučí rychleji říkám jen že jsem nikdy s jinými pejsky problém neměla naučily se to do 14 dnu. A děkuji ale i přes narozené miminko budu mít čas na pejska proto jsem si ho pořídila !

17.8.2015 20:13
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

lizbeth napsal(a):
Taky mě to zarazilo, ale vzhledem k četnosti takových informací poslední dobou na Ifauně už mám pocit, že to je standard...

Jinak ano máte pravdu i já se setkala s lidmi kteří pejska dostali od chovatele už v 5 týdnu také jsem se divila...

17.8.2015 20:15
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

lizbeth napsal(a):
Koukám, že paní zadavatelka ani neví, kdy psa přivezla a kolik mu bylo týdnů, jestli z CHS nebo od rádoby chovatele...stačí její příspěvky:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2937060/strava-stenete-jorksira#a2937692
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2962872/jak-jorkovi-postavit-usi#a2962916

Jinak je to od chovatele který má chovatelskou stanici.. děkuji ale blbce ze mne delat nemusíte.

17.8.2015 20:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

nedorostov.a napsal(a):
Jinak je to od chovatele který má chovatelskou stanici.. děkuji ale blbce ze mne delat nemusíte.

Ne, to zvladate totiz sama.

17.8.2015 20:22
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

U nás jak je zahrada tak to máme o něco jednodušší. chodím s nim ted každé dvě hodiny na noc má tedy připravenou plenu. pravda je že v noci to trochu flákám. jdu s ním naposeldy ve 12 v noci a pak v 5:30 když manžel vstává do práce většinou se zadaří že se vymočí na plenu ale vykadí pokaždé vedle. jinak přes den vždy když venku něco udělá dostane pochvalu a pamlsek ale pokaždé přijdem domu a do 5 minut je tam louže nebo bobek. přitom moc dobře ví co provedl vždy sklopí uši a běží se schovat. jen ho pokárám a vynesu ven aby veděl že se to dělá venku. ale zatim bez výsledku. mela sem strach aby to třeba nedělal schválně a nebo nebyl třeba nemocný. proto jsem žádala o radu zkušenějších.

17.8.2015 20:24
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Lexaurin napsal(a):
Ne, to zvladate totiz sama.

Jste drzá a nevychovaná prosím už sem nepište! já neprotřebuji poslouchat žádně nadávky a urážky... nejsem žádný hlupák abych se tu s vámi hádala. Z toho už jsem vyrostla...

17.8.2015 20:55
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Pokud chodí ven každé 2h tak už by nějaký posun být měl, většinou by se to mělo lámat mezi 5-6m. Jen mě přijde divné že čůrá sotva přijde z venku, to ta naše hned nikdy nečůrala, tak možná na veterinu jestli nemá nějaký zánět a vydržet už by něco měl, říká se co měsíc to 1h takže v 5m 4h určitě. Zahrada velká výhoda, my ve 4 patře, naštěstí s výtahem . Na podložku čůrala téměr vždy ale kadit taky chodila kam jí napadlo

17.8.2015 21:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Má v tom zmatek.
Štěněti se prostě nesmí podařit jít na záchod v bytě ! Nikdy !
Od toho je tam bystrý a hbitý majitel.
Štěně těžko pochopí, že v noci mohlo klíďo doma a v poledne nemůže.
Může to podělat 1x = může vždycky. Tak to chápe !

Odebrání štěněte předčasně, je trestuhodné.
Zvláště u malého plemene.
Zkopírovala jsem krátký text z CHS koček, vysvětlují tam,
proč a kdy má jít mládě od matky. Je to stejné i u psa.

Proto nikdy neodebírejte koťátko dříve než po 12. týdnu života! I kdyby Vás chovatel ujišťoval, že je už samostatné a čistotné. Je to ve Vašem zájmu. Mladší koťátko v cizím prostředí automaticky začne hledat matku. Citová jizva, kterou způsobí předčasné přetrhnutí pouta s matkou, napáchá nenapravitelné škody v jeho psychice.

17.8.2015 21:16

nedorostov.a napsal(a):

Hmm, máte ho od chovatele, který má chovatelskou stanici? A proč tedy ten váš nemá PP? V každé diskuzi, kterou založíte, tvrdíte něco jiného. Jste serioznost sama.
Doporučuji pejska dát někomu, kdo ho zvládne naučit naprosto základní čistotnost. Vy, jak to tak vypadá, budete mít plné ruce práce s výchovou dětí - půjde-li vám stejně jako výchova štěněte, tak potěš koště - a na psa stejně nebudete mít čas. Ten pes si to nezaslouží.

17.8.2015 21:22
koldy

XXX.XXX.90.222

rapotacka11 napsal(a):
Má v tom zmatek.
Štěněti se prostě nesmí podařit jít na záchod v bytě ! Nikdy !
Od toho je tam bystrý a hbitý majitel.
Štěně těžko pochopí, že v noci mohlo klíďo doma a v poledne nemůže.
Může to podělat 1x = může vždycky. Tak to chápe !

Odebrání štěněte předčasně, je trestuhodné.
Zvláště u malého plemene.
Zkopírovala jsem krátký text z CHS koček, vysvětlují tam,
proč a kdy má jít mládě od matky. Je to stejné i u psa.

Proto nikdy neodebírejte koťátko dříve než po 12. týdnu života! I kdyby Vás chovatel ujišťoval, že je už samostatné a čistotné. Je to ve Vašem zájmu. Mladší koťátko v cizím prostředí automaticky začne hledat matku. Citová jizva, kterou způsobí předčasné přetrhnutí pouta s matkou, napáchá nenapravitelné škody v jeho psychice.

Souhlasím s vámi, má v tom zmatek.
Jinak sama tazatelka píše, že ho dovezli kdy mělo něco přes měsíc a pak že mělo 2, tak prosím uvědomte si co píšete, jinak nebuďte "líná" chodit i v noci, je to štěně a navíc malého plemene, prostě to neudrží.
Jinak si myslím že vyprazdňování na zahradě je docela nic moc, máte malé dítě a ono si tam hraje, ikdyž ty výkaly uklidíte tak tam pořád něco je.
Já osobně jsem učil psy, že se vyprazdňuje na procházkách, kde se můžou vylítat, tím se podpoří peristaltika střev a prostě to jde samo - docela rychle to pochopili.
K.

18.8.2015 10:42
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

koldy napsal(a):
Souhlasím s vámi, má v tom zmatek.
Jinak sama tazatelka píše, že ho dovezli kdy mělo něco přes měsíc a pak že mělo 2, tak prosím uvědomte si co píšete, jinak nebuďte "líná" chodit i v noci, je to štěně a navíc malého plemene, prostě to neudrží.
Jinak si myslím že vyprazdňování na zahradě je docela nic moc, máte malé dítě a ono si tam hraje, ikdyž ty výkaly uklidíte tak tam pořád něco je.
Já osobně jsem učil psy, že se vyprazdňuje na procházkách, kde se můžou vylítat, tím se podpoří peristaltika střev a prostě to jde samo - docela rychle to pochopili.
K.

Myslím že vyprazdnování na zahradě nic moc není je to velká výhoda obvzlášt když máme zahradu rozdělěnou plotem na jednu chodí pes a na druhé jsme my. nikdy bych své děti nenechala běhat v psích výkalech. já si uvedomuji coo píšu a to že sem se spletla o pár týdnu neznamená že sem mimo...

18.8.2015 10:46
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Máte psa z chovné stanice bez PP? Já teda i kdyby mě někdo probudil v noci tak vim kdy se naše narodila a napsat že jsme si brala štěně kterému bylo něco přes měsíc rozhodně neni 8 týdnů a z chovné stanice štěně bez PP je taky blbost. A je to pejsek takže za chvíli si to doma bude značkovat když je zvyklý se venčit doma

18.8.2015 10:50
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Vy si raději všímejte své výchovy děti jestli nejaké máte a mě laskavě přenechte tu mojí. muj pes není nevychovaný jen si myslí že mu bude chvíli trvat než si to v hlavince srovná a naučí se to. Proč je pes bez papíru nevim ale co sem měla o té paní zjištěné tak už sem se nekolikrát setkala s lidmi co s ní přišli do styku a problém s ní neměli. chovatelskou stanici má a je to chovatelka nevím co ještě jiného chcete slyšet. my jsme psa s papírama nechtěli. jsem zpokojená s tím co máme. je to náš mazlíček a máme ho rádi. a nechápu co sem taháte výchovu dětí. to že v každé diskuzi mluvím o jiném věku psa je pro to že to je pokaždé psané v jiném měsíci jestli čtete správně. nebudu se tu hádat o hloupostech a nechat se urážet jestli si chcete vylívat vztek tak na někom jiném já sem myslela že jste solidní stránka kde se dočkám rady a ne nadávek ohledně vychovy dětí a to žem blbá. Píšu sem tak jako spousta jiných lidí a žádám o radu. fajn jestli pejska učim špatně dobře, učený z nebe nespadl tak stačí říct že je to špatně a že by bylo dobré to zkusit jinak a ne se hned navážet jsme kruci rozumný lidi ne?

18.8.2015 10:54
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Markéta80 napsal(a):
Pokud chodí ven každé 2h tak už by nějaký posun být měl, většinou by se to mělo lámat mezi 5-6m. Jen mě přijde divné že čůrá sotva přijde z venku, to ta naše hned nikdy nečůrala, tak možná na veterinu jestli nemá nějaký zánět a vydržet už by něco měl, říká se co měsíc to 1h takže v 5m 4h určitě. Zahrada velká výhoda, my ve 4 patře, naštěstí s výtahem . Na podložku čůrala téměr vždy ale kadit taky chodila kam jí napadlo

Zítra jdeme k veteřináři. tak se na to zeptám. ale koukám že s tou podložkou jsme na tom stejně. Manžel si spíš myslí jestli si neznačkuje. Vyprávěl mi že měli také Jorkšíra když byl malý a ten prý naschvál když někam odešli počural všechny postele a všechyn rohy. jen aby veděli že ho tam nemají nechávat samotnýho. mysleli si že je nastydlý pak zjistili že to dělá schválně. museli ho dát přes týden k babičcce a tam ji ho hlídala vždy než přišli z práce. prý jsou jorkové dost tvrdohlavý.

18.8.2015 11:16

nedorostov.a napsal(a):
Vy si raději všímejte své výchovy děti jestli nejaké máte a mě laskavě přenechte tu mojí. muj pes není nevychovaný jen si myslí že mu bude chvíli trvat než si to v hlavince srovná a naučí se to. Proč je pes bez papíru nevim ale co sem měla o té paní zjištěné tak už sem se nekolikrát setkala s lidmi co s ní přišli do styku a problém s ní neměli. chovatelskou stanici má a je to chovatelka nevím co ještě jiného chcete slyšet. my jsme psa s papírama nechtěli. jsem zpokojená s tím co máme. je to náš mazlíček a máme ho rádi. a nechápu co sem taháte výchovu dětí. to že v každé diskuzi mluvím o jiném věku psa je pro to že to je pokaždé psané v jiném měsíci jestli čtete správně. nebudu se tu hádat o hloupostech a nechat se urážet jestli si chcete vylívat vztek tak na někom jiném já sem myslela že jste solidní stránka kde se dočkám rady a ne nadávek ohledně vychovy dětí a to žem blbá. Píšu sem tak jako spousta jiných lidí a žádám o radu. fajn jestli pejska učim špatně dobře, učený z nebe nespadl tak stačí říct že je to špatně a že by bylo dobré to zkusit jinak a ne se hned navážet jsme kruci rozumný lidi ne?

Hmm, a jak tak koukám, ani s češtinou svým dětem nepomůžete, až budou chodit do školy... No nic, je to vaše věc.

Pokud jste si psa kupovala od chovatelky, tak snad víte, proč nemá PP (je to fuk, ale pokud nemá PP, není to jorkšír, a pak požadavek na postavení uší je zcela zcestný, když netušíte, čeho to je kříženec).

Jinak tak malé štěně ještě neznačkuje. To přichází až s pohlavní dospělostí.

18.8.2015 12:02
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hmm, a jak tak koukám, ani s češtinou svým dětem nepomůžete, až budou chodit do školy... No nic, je to vaše věc.

Pokud jste si psa kupovala od chovatelky, tak snad víte, proč nemá PP (je to fuk, ale pokud nemá PP, není to jorkšír, a pak požadavek na postavení uší je zcela zcestný, když netušíte, čeho to je kříženec).

Jinak tak malé štěně ještě neznačkuje. To přichází až s pohlavní dospělostí.

No to máte pravdu je to moje věc... už toho opravdu nechte. Já se také do nikoho nenavážím. Je to ubohost co tu předvádíte... raději najdu jinou diskuzi rozumnějších lidí kteří toto nemají zapotřebý. Dokazovat si po diskuzích, jak je super se do někoho navážet a nadávat mu je opravdu odvaha... Chtěla bych vás poznat osobně. Zajímalo by mě komu by došla řeč. Takže to asi vypadá že je pejsek nastydlý zítra ho veterinář prohlídne a uvidíme.

18.8.2015 12:05
Markéta80

XXX.XXX.219.253

nedorostov.a napsal(a):
Zítra jdeme k veteřináři. tak se na to zeptám. ale koukám že s tou podložkou jsme na tom stejně. Manžel si spíš myslí jestli si neznačkuje. Vyprávěl mi že měli také Jorkšíra když byl malý a ten prý naschvál když někam odešli počural všechny postele a všechyn rohy. jen aby veděli že ho tam nemají nechávat samotnýho. mysleli si že je nastydlý pak zjistili že to dělá schválně. museli ho dát přes týden k babičcce a tam ji ho hlídala vždy než přišli z práce. prý jsou jorkové dost tvrdohlavý.

Na značkování je brzo, to až za pár měsíců . mě přijde divné že přijde z venku vyvenčený a hned se vyčůrá i doma to je divné, jestli fakt neni nemocný. naše kolem 4m byl vidět posun a mezi 4-5m jsme podložku už nedala, bylo vidět že je téměř nepoužívaná tak nebyla potřeba. Kolikrát mě přišlo že tam jde že jí vidí. Co zkusit sebrat podložku? I kvůli značkování jsme chtěla fenu.

18.8.2015 12:06
loolucy

XXX.XXX.60.30

Také jsem teď nepochopila, proč tu někteří řeší věci kolem zadavatelky, které se diskuze absolutně netýkají?

Prosím, pak napište, jak jste u veterináře pochodili, zajímalo by mne, zda je to zdravotní problém nebo je to zakořeněno někde jinde. Děkuji.

18.8.2015 12:09
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Markéta80 napsal(a):
Na značkování je brzo, to až za pár měsíců . mě přijde divné že přijde z venku vyvenčený a hned se vyčůrá i doma to je divné, jestli fakt neni nemocný. naše kolem 4m byl vidět posun a mezi 4-5m jsme podložku už nedala, bylo vidět že je téměř nepoužívaná tak nebyla potřeba. Kolikrát mě přišlo že tam jde že jí vidí. Co zkusit sebrat podložku? I kvůli značkování jsme chtěla fenu.

Zkusím ji sebrat uvidíme co to udělá. děkuji moc za rady.

18.8.2015 12:10
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

loolucy napsal(a):
Také jsem teď nepochopila, proč tu někteří řeší věci kolem zadavatelky, které se diskuze absolutně netýkají?

Prosím, pak napište, jak jste u veterináře pochodili, zajímalo by mne, zda je to zdravotní problém nebo je to zakořeněno někde jinde. Děkuji.

Zítra dám vědět také jsem zvědavá. děkuji.

18.8.2015 12:29
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Hlavně zítra říct na veterině že se vymočí sotva přijdete z venku kde taky čůral. U podložky je problém že to tam cítí takže tam půjde aniž by se mu extra chtělo. některym psům to trvá déle než pochopí že venčit se musí venku

18.8.2015 12:54

nedorostov.a napsal(a):

Nebaví mě číst celou diskuzi a hádky tady, ale můj názor je. Pes nedělá nic schválně, nepřemýšlí tak, není čkověk. Doma chodí na záchod pro to že nepochopil že tam chodit nemá.prostě s ním chodte ven co nejčastěji, třeba každou hodinu aby pochopil že se má vyprazdňovat venku. NIjak ho nechvalte, nevšímejte si toho, je to normální věc. Pokud se vydělá doma, prostě to uklidťe, také bez komentáře.Podložku mu seberte, místa kam chodí vyčistěte něčím co přehluší psí pach, octem, savem, nebo pokud má nějaké oblíbené místo, zatím mu třeba zavřete a znemožněte mu tam chodit. pes je od přírody čistotné zvíře, a nedělá mu radost se vyprazdnovat doma, každý pes přijde na to že je lepší jít venku, měli jsme různé psy, některé z hrozných podmínek, i dospělé, všichni čistotnost velmi rychle pochopili bez nějakých zvláštních cavyků.

18.8.2015 13:24

Nebaví mě číst celou diskuzi a hádky tady, ale můj názor je. Pes nedělá nic schválně, nepřemýšlí tak, není čkověk. Doma chodí na záchod pro to že nepochopil že tam chodit nemá.prostě s ním chodte ven co nejčastěji, třeba každou hodinu aby pochopil že se má vyprazdňovat venku. NIjak ho nechvalte, nevšímejte si toho, je to normální věc. Pokud se vydělá doma, prostě to uklidťe, také bez komentáře.Podložku mu seberte, místa kam chodí vyčistěte něčím co přehluší psí pach, octem, savem, nebo pokud má nějaké oblíbené místo, zatím mu třeba zavřete a znemožněte mu tam chodit. pes je od přírody čistotné zvíře, a nedělá mu radost se vyprazdnovat doma, každý pes přijde na to že je lepší jít venku, měli jsme různé psy, některé z hrozných podmínek, i dospělé, všichni čistotnost velmi rychle pochopili bez nějakých zvláštních cavyků.

Přesně tak. Jen nesouhlasím s tím, aby se pes nepochválil za vyvenčení venku. Jak by pak měl poznat co je správné a co ne. Vyčůrá se doma= žádná reakce (s tím souhlasím), vyčůrá se venku= žádná reakce (nesouhlasím). Pochvalou se nic nezkazí, jen se urychlí proces naučení se, že se čůrá jen venku. Ne každý pes, je čistotný a dojde mu to samo od sebe..

Určitě ale dát podložku na čůrání pryč a učit na venčení striktně venku. Je to ještě mimino a nevydrží tak dlouho, choďte s ním co nejčastěji a případné nehody přejděte..

18.8.2015 13:26
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Jo já ze začátku vždy za vyčůrání dávala pamlsek a pochopila rychle a i ted jí většinou pochválim. Pamlsky už jí nedávam když to umí, ted už má pamlsky jen za česání

18.8.2015 15:35
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Nemam zkusenosti se stenetem, ale starou fenkou, ktera nevedela, ze se doma necura (asi puvodni venkovni pes)

Krom toho, ze mela opravdu zanet mocoveho mechyre, jsem se snazila vypozorovat, kdy se skoro vzdy vycura doma. Bylo to skoro vzdy po zradle, takze jedla uz na voditku a s poslednim soustem se mazalo ven.
Ted da i najevo, ze musi. Coz je super, ozvlaste, kdyz mela prujem...

18.8.2015 18:42
koldy

XXX.XXX.90.222

nedorostov.a napsal(a):
Myslím že vyprazdnování na zahradě nic moc není je to velká výhoda obvzlášt když máme zahradu rozdělěnou plotem na jednu chodí pes a na druhé jsme my. nikdy bych své děti nenechala běhat v psích výkalech. já si uvedomuji coo píšu a to že sem se spletla o pár týdnu neznamená že sem mimo...

Já neříkám že necháváte běhat své děti ve výkalech, jen poukazuji na to, že když uklízíte výkaly tak tam vždy něco zůstane.
Když udáváte informace, tak prosím přesně, vyhnete se podobným polemizacím.

18.8.2015 18:56
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

koldy napsal(a):
Já neříkám že necháváte běhat své děti ve výkalech, jen poukazuji na to, že když uklízíte výkaly tak tam vždy něco zůstane.
Když udáváte informace, tak prosím přesně, vyhnete se podobným polemizacím.

V pořádku už se nechci hádat. děkuji za upozornění. Dáváme si na to pozor. pejsek má dost prosotu na druhé zahradě. kam syn nechodí.

18.8.2015 18:57
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Děkuji za reakce a rady. Doufám že pejsek není nemocný a brzy ho naučíme čůrat venku.

19.8.2015 01:45
fikovnice

XXX.XXX.240.1

nedorostov.a napsal(a):
Děkuji za reakce a rady. Doufám že pejsek není nemocný a brzy ho naučíme čůrat venku.

Nevím, zda Vám tu někdo poradil ještě jednu věc. Jistě máte vypozorované jak se pes chová těsně před tím než začne doma močit. Náš začal být nervózní, neměli jsme podložku, ale novinové papíry - na nich začal kroužit a přidřepávat. V ten moment jsem jej čapla a upalovali jsme ven. Když jsme to nestihli, tak jsem holt byla počuraná. Ale Vy bydlíte v RD, tak to budete mít snazší - myslím, že to chování těsně "před" poznáte, tak rychle s pesanem ven!

19.8.2015 06:32

fikovnice napsal(a):
Nevím, zda Vám tu někdo poradil ještě jednu věc. Jistě máte vypozorované jak se pes chová těsně před tím než začne doma močit. Náš začal být nervózní, neměli jsme podložku, ale novinové papíry - na nich začal kroužit a přidřepávat. V ten moment jsem jej čapla a upalovali jsme ven. Když jsme to nestihli, tak jsem holt byla počuraná. Ale Vy bydlíte v RD, tak to budete mít snazší - myslím, že to chování těsně "před" poznáte, tak rychle s pesanem ven!

Tohle je to podstatné - chytit psa když se chystá a mazat s ním ven, a tam ho za vykonání potřeby pochválit! A velmi doporučuju tomu přiřadit povel (máme "čurá" "kaká" ), dost to usnadní práci. Co se týká, že štěně přijde zvenku a doma se vyčurá - to byl u nás normál, čural jako průtokáč (včetně situace, kdy pil z misky a druhou stranou to zároveň pouštěl ven). Ono každé štěně se jako čistotné nerodí. Takže trpělivost a postřeh!

19.8.2015 07:47

Tohle je to podstatné - chytit psa když se chystá a mazat s ním ven, a tam ho za vykonání potřeby pochválit! A velmi doporučuju tomu přiřadit povel (máme "čurá" "kaká" ), dost to usnadní práci. Co se týká, že štěně přijde zvenku a doma se vyčurá - to byl u nás normál, čural jako průtokáč (včetně situace, kdy pil z misky a druhou stranou to zároveň pouštěl ven). Ono každé štěně se jako čistotné nerodí. Takže trpělivost a postřeh!

My mívali "pipi a kakiny"

19.8.2015 12:29
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

fikovnice napsal(a):

Ano vždy to pozoruji když se napije nebo vyspí hned jak vstane začne čuchat tak ho hned vynesu. Já říkám jdeme čůrat nebo kakat ale podle mě zatim neví co po něm chci možná už jo ale zatim nepozoruji dnes ráno se mi podařilo asi ve 4 s nim vyrazit ven a hned před dveřma venku hodil bobek měli jsme to jen tak tak hodně sem ho pochválila a vypadalo že má hroznou radost... dnes teda zatim jedna loužička a to opět po vyčurání venku jen malinkatá. K veterináři jdeme hned jak manžekl dorazí z práce tak dám vědět. snad opravdu nebude nemocný.

20.8.2015 05:08
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Jj, já už jsem na to přidřepávání přímo číhala!

21.8.2015 12:30
conty

XXX.XXX.103.249

Vydržte, je to, děcko" a asi potřebuje víc času

21.8.2015 13:46
balisek

XXX.XXX.165.178

conty napsal(a):
Vydržte, je to, děcko" a asi potřebuje víc času

Děcko - neděcko,5měsíční pes by měl už relativně spolehlivě zvládat domácí hygienu. Nehoda se samozřejmě přihodit může, ale čůrání / kadění v bytě by v tomto věku rozhodně nemělo být pravidlem.

V zásadě vidím tři potenciální problémy:
1. Pes může v noci čůrat na podložku. Pryč s ní! Psovi těžko vysvětlíte, že jednou se doma vyvenčit může a podruhé ne. Z mých šesti psů měl problém naučit se hygieně jeden jediný - ten, který byl od chovatele zvyklý do 3 měsíců na podložku.

2. Pes nemá pravidelný režim. Píšete, že bydlíte v rodinném dům a pes je více-méně pořád venku. Tudíž mu schází "vylučovací stereotypy", které chtě-nechtě ve svých svěřencích pěstují majitelé panelákových psů. Několikrát denně v +/- stejném čase obejdou se psem blok kvůli řádnému vyčůrání. K tomu přidají jednu či dvě delší procházky, na kterých se "rozhýbou střeva" a pejsek se venku také vykadí. Takže než psa šoupnout každou hodinu na chvíli na zahradu, zaveďte mu časový režim, který se bude týkat krmení a venčení. To by se nemělo omezovat pouze na vyčůrání na zahradě - vezměte psa na vodítko a obejděte s ním okolí.

3. Pes pravděpodobně ne zcela rozlišuje, co je "doma" a co je "venku". Pes, který volně courá z domu na zahradu a zpátky, je může považovat za stejný prostor (např. našeho psa musím na chalupě venčit na trávníku přes silnici - na zahradě se nevyčůrá, jelikož pro něj očividně představuje součást bytu). Zapracujte na tom, aby Váš pes chápal, že zahrada a dům jsou dvě oddělené zóny a v bytě si nesmí ulevovat tak jako na zahradě. To opět znamená vytvářet stereotypy a rituály - např. nasazovat psovi na zahradu obojek, zavírat dveře a pouštět ho dovnitř / ven až když to "dovolíte" Vy apod.

Pětiměsíční jork je opravdu ještě štěně, tudíž nic není ztraceno. Věřím, že si s bytovou hygienou nakonec poradíte!

21.8.2015 18:15

Pěkně shrnuto a vysvětleno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík