Markus Mühle Black Angus Senior

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2015 15:13
Psík

XXX.XXX.89.52

Markus Mühle Black Angus zkoušel jste je někdo? Hledám granule s nízkým obsahem tuku a bez kuřecího masa.
Našla jsem na ně jen dvě recenze. Jedna říká že jsou super, druhá že to pes vůbec nežral.

Ráda bych se zeptala jak jsou velké a tvrdé, protože moc veliké granule ( třeba wolfsblut) můj pes taky nechce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2015 17:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psík napsal(a):
Markus Mühle Black Angus zkoušel jste je někdo? Hledám granule s nízkým obsahem tuku a bez kuřecího masa.
Našla jsem na ně jen dvě recenze. Jedna říká že jsou super, druhá že to pes vůbec nežral.

Ráda bych se zeptala jak jsou velké a tvrdé, protože moc veliké granule ( třeba wolfsblut) můj pes taky nechce.

Jsou to takové poměrně velké válečky, zkuste vzorek nebo menší balení.

17.8.2015 07:22
Psík

XXX.XXX.89.52

Děkuji. Pes na bezobilné Acaně hodně přibral, potřebuje trochu zhubnout a už má nárok na seniorky, ale bohužel skoro všechny se dělají s kuřecím.

17.8.2015 09:44
noemi

XXX.XXX.64.236

My jsme měli Angus i ty "obyč" zelené.

Už jsem to tady několikrát popisovala.
Klad - psovi chutnaly, dají se krásně lámat a použít i jako pamlsky, nešpinily kapsu .
Zápor - jsou těžké, takže doporučená dávka je velmi malá (opravdu to bylo v misce pro 21 kg psa jen pár granulí, které sotva zakryly dno misky), pes měl hlad a dostával přídavek , čili po granulích krásně přibra. .

Pokud potřebujete, aby pes zhubnul, tak Vám stejně nižší obsah tuků nepomůže...většinou je v granulích více sacharidů a u nás tedy po seniorkách nebo light granulích byl efekt nula nebo opačný.

Kupuju snad kvalitní (většinou bezobilné) granule - pes dostane cca 3/4 a míň doporučené dávky, pak vodu s nějakým přidavkem (jogurt, vajíčko, mleté maso - jen spíše na ochucení). Krásně zhubnul (4 kila), tento způsob mu svědčí (normálně moc nepil) a je plný energie (věk nevíme - je z útulku, ale má cca 8 - 10 let).

V poslední době stále více zvažuji, jestli se nám do malé kuchyně vejde ještě i mraznička na psí maso a začala bych krmit "jen" masem. Je to pro psa příjemnější a pro mne málem pohodlnější než granule (odzkoušeno na fence, která masem krmena je).

17.8.2015 12:58
Psík

XXX.XXX.89.52

Děkuji za důležitou informaci. Bude tedy rozumnější zůstat na výživné Acaně a jen snížit dávku? Dávám jednu dávku maso, druhou granule. Když uberu maso, mohu přidat zeleninu, nebo mám raději ubrat obojí? A příloha je lepší brambor, rýže, nebo žádná?
Sama jsem hubená, ale psa jsem asi překrmovala potřebuje se dostat z 24 na 22 kg.

17.8.2015 13:07
noemi

XXX.XXX.64.236

Za mne tedy určitě - ale nejsem výživář.
Určitě ale platí podobné jako z člověka - kvalitní jídlo, a zvýšit pohyb (pokud se tedy nejedná o seniora s omezenou možností pohybu nebo nějaký zdravotní problém pejska).

Řiďte se kondicí psa - krmná dávka na pytli je jen informační. Jednomu psu to může být málo a druhý po ní bude tloustnout.
Jako první bych určitě ubrala granule . K masu klidně přidejte zeleninu - sama uvidíte, co to se psem udělá.
Přílohu nedávám - právě ona je zpravidla pouze k zaplácnutí žaludku a hlavně - zdroj sacharidů.
U nás to funguje tak, jak jsem psala - dokonce to pes dostává najednou .
Praktikujeme zhruba rok a vypadáme spokojeně oba .

Náš pes se dostával z 25 kil na 21 - občas někdy plus kousek, ale to už neřeším. Shora je krásně ˇ"zúžený v pase", tak si myslím, že je vše OK.

23.8.2015 11:25
Psík

XXX.XXX.89.52

Noemi moc děkuji, řídím se Vaší radou, dnes jsem ho vážila a má 20 dkg dole. Mám radost a zase za týden napíšu jak pokračujeme. Přeji krásný den.

23.8.2015 19:26
noemi

XXX.XXX.64.236

Psík napsal(a):
Noemi moc děkuji, řídím se Vaší radou, dnes jsem ho vážila a má 20 dkg dole. Mám radost a zase za týden napíšu jak pokračujeme. Přeji krásný den.

Tak to mě těší, však sama poznáte, zda je pes v dobré kondici a dle toho se řiďte .

Prima večer.

24.8.2015 07:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Koukněte sem, na hodnocení

http://www.psikrmivoradce.cz/?s=Markus+M%C3%BChle+.

19.9.2015 10:51
Psík

XXX.XXX.89.52

noemi napsal(a):
Tak to mě těší, však sama poznáte, zda je pes v dobré kondici a dle toho se řiďte .

Prima večer.

Ještě jednou děkuji, už máme dole 1 kg a pes je v dobré kondici. I běhá rychleji, tak ještě jedno kilo dolů a bude z něho výstavní kousek.

20.9.2015 10:04
noemi

XXX.XXX.64.236

Psík napsal(a):
Ještě jednou děkuji, už máme dole 1 kg a pes je v dobré kondici. I běhá rychleji, tak ještě jedno kilo dolů a bude z něho výstavní kousek.

Super ...a jsem ráda, že jste se ozvala .

6.11.2015 10:43
Psík

XXX.XXX.89.52

Tak už jsme nějaký čas na ideální váze, dieta maso se zeleninou bez příloh opravdu zabrala.
První kilo šlo dolů rychle, s tím druhým už jsem bojovala déle, ale povedlo se.
Už mu to ani nevážím, pes si zvykl na menší porce a držíme se na stejné váze. Moc mu to prospělo, díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík