Granule pro kardiaka - mají smysl?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2015 18:41
brumla

XXX.XXX.248.33

Dobrý den, tento týden zjistili mojí dvanáctileté labradorce zvětšené srdce a vodu na plicích. Dostala Furon a Enap20 na odvodnění plic a snížení tlaku. Příští týden jí budou dělat sono, aby zjistili, co je se srdíčkem konkrétně.
Říkala jsem si, že bych jí mohla pomoc i lepším krmivem s nízkým obsahem sodíku a draslíku. Momentálně baští Taste of the wild jehněčí. Nemám teď od nich pytel a na netu jsem se o množství těchto látek nic nedočetla. Máte nějaké zkušenosti s granulemi přímo pro kardiaky?
Díky za odpovědi. Eva.

16.8.2015 19:11
hellen

XXX.XXX.252.11

Také mám kardiaka, který se už pár let drží v relativně stejném slušném stavu díky práškům. Nenutíme ji k žádné velké aktivitě a zvlášť v těchto vedrech dáváme velký pozor, ale jinak nemá žádný speciální režim.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2015 20:25

Brumla, o výživě psů se srdečním onemocněním je tohle hezký článek :
http://cms2.netnews.cz/files/attachments/67030/22814-Vyziva_psu_se_srdecnim_onemocnenim-12-3.pdf

Já dietu neřeším, protože můj pes bohužel trpí nechutenstvím, takže řešíme jenom to, aby vůbec žral, ať je to cokoliv

17.8.2015 12:37
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Ahoj.
Mame psa s dilatacni karnimiopatii. Nechali jsme si sestavit BARF jidelnicek + dokrmujeme granulemi Royal Canin Easy Cardiac. Po diagnoze jsme byli i na cilene akupunkture a masazi - nekolikrat. V ramci nekolila let nedoslo ke zhorseni. Pokud mas zajem muzu pridat dalsi konkretnejsi info.

17.8.2015 12:39
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Enap nam byl predepsan taky, ale pes zatim nedostal jedinou tabletu, vse resime alternativne.

17.8.2015 19:41
brumla

XXX.XXX.248.33

Ahoj, nevím, jestli špatně hledám, ale nikde jsem nenašla Royal pro kardiaky. Určitě mě zajímá podrobnější info ohledně BARFU a ostatních věcí. Zatím konkrétní diagnozu nezname, ale všechno, co je pozitivní pro srdíčko, uvítáme. Díky smajlík

17.8.2015 19:48
scylla

XXX.XXX.150.32

Vyhledejte Pavla Tomana, kontakt tady www.umarkety.cz Markéta je jeho manželka. Dělá vynikající akupunkturu a pomohl mnoha psům kardiakům. Poradí vám i nějaké byliny, já je na kardiaka používala, ale nejsem si jistá, že je dobře pojmenuji.

17.8.2015 19:52

" nikde jsem nenašla Royal pro kardiaky"

tady :
http://www.lekpropsy.cz/clanky/rc-cardiac-ca.html

V každém případě jí musí zkontrolovat ledviny, a EKG - nebude?

17.8.2015 20:14
brumla

XXX.XXX.248.33

Díky za odkaz. Dělali jí krevní rozbor, podle něho by měly být ledviny v pořádku. V současné době díky Furonu, který odvodňujem hodně pije, tak snad nebude problém. Chtějí udělat sono, zmínka o EKG padla jako jedna z možností. Zeptám se jich na to, až budeme dojednávat termín sona.
S granulemi mi to vyšlo zrovna tak hloupě, že mi dneska došel pytel, tak jsem vzala granule na které je zvyklá, i když ona je pažravec a baští snad všechno. Mohla jsem vzít aspoň menší balení smajlík

17.8.2015 20:18
brumla

XXX.XXX.248.33

scylla napsal(a):
Vyhledejte Pavla Tomana, kontakt tady www.umarkety.cz Markéta je jeho manželka. Dělá vynikající akupunkturu a pomohl mnoha psům kardiakům. Poradí vám i nějaké byliny, já je na kardiaka používala, ale nejsem si jistá, že je dobře pojmenuji.

Dobrý den, moc děkuju. Mrknu na odkaz smajlík

17.8.2015 22:06
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Pavel Toman delal akupunkturu i nasemu psovi.

Dietu, vcetne vhodnych doplnku stravy, nam pomohl sestavit Stourac na zaklade presne diagnozy.
Pohledam, jestli to mam jeste v souboru a pak sem muzu dat tu dietku, ale pozor zalezi na pokrociosti onemocneni. V tomto kontextu se pak dieta samozrejme lisi. I co se tyce granuli, tak pro pokrocile stadium nejsou mnou jmenovane prilis vhodne.
Takze pokud vas dieta zaujme, je vhodne s presnou dignozou kontaktovat Stourace, ktery vse pripadne doladi.

17.8.2015 22:29
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Doplnky stravy, ktere pouzivame:
http://obchod.ronnie.cz/s-915-karnitin-taurin.html
http://masaze-dana.cz/blog/category/zelenina/cesnek/
http://www.rajkrmiv.cz/vitaminy-a-mineraly-pro-psy/bio-weyxin-carnitin-e-mulgat-100ml
Vitamin B, C
Korolen od Energy

Jeste jednou vsak "varuji", ze pri podavani tolika doplnku je treba vse konzultovat s lekarem a kdyz se vam povede pochopit, proc presne co pouzivate muzete se sami prizpusobovat aktualnimu stavu psa.

(Jidelnicek jsem nasla v Excelovskem souboru. Pokusim se to dat do dalsiho prispevku.).

17.8.2015 22:36
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Cely tyden - rozdeleno do 2 krmnych davek na den.
Na vahu psa cca 15 kg.

Mleté hovězí s 20% tuku 510 g
Hovězí srdce 340 g
Hovězí játra 130 g
Makrela 300 g
1 vejce
Ovesné vločky (hmotnost navlhčených) 500 g
Kapusta (zmrazená nebo čerstvá) 340 g
Odtučněný jogurt 340 g.

17.8.2015 22:40
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

A jeste vyjadreni doktora, ktery nam delal vysetreni psa (alternativni pristupy moc neuznava)

Pacient s dilatační kardiomyopatií ( DCM ) kromě omezení soli nevyžaduje žádné zvláštní dietetické opatření. Dobré je podávat doplky stravy s L kanitinem.
Přiměřená zátěž je u kardiaků nutná, protože srdeční sval je nutno trénovat, ale není žádoucí psa přetěžovat. Pokud se pohybuje aktivně není problém, ale jakmile začne být unavený, tak by měl mít možnost odpočinku. U kola může být problém, protože pes se snaží následovat i za cenu potlačování únavy. To stejné platí pokud se honí s ostatními psy. Pozor na extrémní teploty ať vysoké nebo i nízké.
Veterinární klinika
MVDr. Igora Beneše.

18.8.2015 06:44

Cesmina, co blbneš, takové konkrétní informace, ses nepoučila jak se to dělá - telefon a informace "jenom" za poplatek, ale pro sebe nic nechceš...

neboli - děkujeme za konkrétní informace

"Chtějí udělat sono, zmínka o EKG padla jako jedna z možností"
(rtg) + sono + ekg by mělo být provedeno zároveň, ne buď anebo či jako jedna z možností. Musí zjistit, co všechno nefunguje jak má a podle toho nasadit léčbu.

18.8.2015 07:27
brumla

XXX.XXX.159.134

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cesmina, co blbneš, takové konkrétní informace, ses nepoučila jak se to dělá - telefon a informace "jenom" za poplatek, ale pro sebe nic nechceš...

(rtg) + sono + ekg by mělo být provedeno zároveň, ne buď anebo či jako jedna z možností. Musí zjistit, co všechno nefunguje jak má a podle toho nasadit léčbu.

Rentgen hrudníku a břicha byl provedený hned při první návštěvě, když jí nahmatali zvětšené břicho. Termín budeme domlouvat v pondělí. Zeptám se jich, proč nenavrhli obě varianty.

18.8.2015 10:16
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Ted uz ty prachy asi neposlte, co?

Mnu co, zase jsem zaspala dobu.

18.8.2015 10:19

18.8.2015 10:22
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Brumla:

Zde je na odkazu, co vse dela Benes, ktery se specializuje na srdcare. Typ o onemocneni srdce jsme dostali od obvodaka, ale tohle je fakt lepsi resit s odbornikem, pokud se chcete dopracovat nejakych vysledku ohledne presne diagnozy.
Nevidim zde totiz jeste od nikoho zminku o Doplerovi.

http://www.veterina-komin.cz/akce-kliniky.html.

18.8.2015 11:47
Cesmina_Ostrolista

XXX.XXX.63.241

Brumla, o výživě psů se srdečním onemocněním je tohle hezký článek :
http://cms2.netnews.cz/files/attachments/67030/22814-Vyziva_psu_se_srdecnim_onemocnenim-12-3.pdf

Já dietu neřeším, protože můj pes bohužel trpí nechutenstvím, takže řešíme jenom to, aby vůbec žral, ať je to cokoliv

Uz jsem uvadela:
http://masaze-dana.cz/blog/category/zelenina/cesnek/

Pokud se do psa povede dostat ten cesnek, mohlo by to ohledne nechutenstvi trosku pomoci.

Lukykuki

26.9.2020 12:22
Lukykuki

XXX.XXX.4.115

Dobrý den,jak ta alternativa dopadla? Teď řešíme.dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík