Dobrý večer, potřebovala bych poradit jak odnaučit štěně štěkat, popřípadě snížit intenzitu štěkání.Máme 5ti měsíční fenku a poslední týden vždycky, když si chce hrát a nebo vyžaduje pozornost, tak štěká.Vždycky ji okřiknu, že to nesmí, ale ona začne ještě více a začne být rozdivočená. Hraju si s ní pravidelně, když chce jít ven, tak si sama příjde a já ji vezmu ven.Takhle štěkat začala i vždycky, když něco jím a ona to chce taky. Nevím, co dělám špatně, když už to je neúnosné, tak ji prostě zavřu na 10-15 minut do předsíně, ať se zklidní, ale myslím si, že to vůbec nepomáhá Vím, že je to štěně, tak to není zcela možné, ale aspo'n to zmírnit, začíná to být opravdu otravné.
Zkuste, když na vás bude štěkat s tím, že si chce hrát, tak ji ignorovat. Jakmile ji to přestane bavit štěkat, a odejde tiše, tak si ji přivolejte a běžte si s ní hrát. Ona touží po pozornosti a má ji, i když ji okřiknete. Časem pochopí, že když přestane štěkat a uklidní se, že bude hra.
Uživatel s deaktivovaným účtem

O jaké plemeno se jedná ? Některá plemena jsou holt uštěkanější.

Kačka1989
napsal(a):
Je to kříženec psa dinga a fenky, která je kříženec salašnického psa s něčím..možná by to mohlo souviset s tím jejím otcem
Vau, ale vyděračství nesouvisí s příslušností k plemeni, prostě jste ukázala, že jste slaboch a štěně toho využilo, toť vše. Pokud začne takhle blbnout, tak ji musíte tvrdě ignorovat, prostě vydržet, třeba odejít do jiné místnosti, ale ani na ni nekoukat ani nemluvit, jakoby tam nebyla. Až se zklidní, tak si s ní pohrát.
napsal(a):
Vau, ale vyděračství nesouvisí s příslušností k plemeni, prostě jste ukázala, že jste slaboch a štěně toho využilo, toť vše. Pokud začne takhle blbnout, tak ji musíte tvrdě ignorovat, prostě vydržet, třeba odejít do jiné místnosti, ale ani na ni nekoukat ani nemluvit, jakoby tam nebyla. Až se zklidní, tak si s ní pohrát.
"Když chce jít ven, tak si sama příjde a já ji vezmu ven." a není problém právě v tomhle? Já si dovezla z útulku pětiletého vořecha, který byl zase nepřiměřeně hysterický a ukňouraný. Kňouráním si například vynucoval místo na gauči, či jinou aktivitu. U mě mu to bohužel neprošlo - jakmile začala pokňourávat, okamžitě jsem ho poslala na místo. Vím, že je to někdy úmorné, ale musíte to prostě vydržet, jakákoliv interakce (byť i negativní) je pro psa posílením, takhle si ještě prodlužujete interval štěkání. Když moji psi něco chtějí, posílám je pryč. Nyní už dobře ví, že když něco chtějí, dosáhnou toho pouze když budou klidní.
rapotacka11
napsal(a):
1x jsem zažila, že cirkusák nabízel štěňata dinga a malé oslátko na prodej.
Přímo v cirkuse.
A byl to fakt dingo ? Já jen, že z Austrálie ani do Austrálie se nesmí vyvážet žádná fauna ani flora, mají s tím špatné zkušenosti, přemnožení králíci atd atp. Možná jedině přes ZOO, nebo nevím.
Na otce "dinga" bych se nesoustředila.A vlastně, divoký pes dingo neštěká, vyje, projevuje se podobně jako Basenji, takže po "otci" to asi nebude. Vychovávat jak psali výše- důsledně ignorovat, všímat si klidného psa. Pozornost- jakákoli, i negativní, je totiž odměna aktuálního rozpoložení psa.

shavoid
napsal(a):
Rájka999 - omlouvám se, omylem jsem do příspěvku zkopírovala váš příspěvek. Jen chci dodat, že s vámi souhlasím
To nic, je to jasný

Když jsem četla zadavatelčin dotaz připadala jsem si, že čtu o své feňuli , akorát, že u nás to vyhození za dveře mělo ten účinek, že když jsme jí pustili dovnitř, tak byla úplně nepříčetná...a ignorování jí rozčiluje, takže začne štěkat ještě více.. ...zlepšilo se to až když jsme začali cvičit povel "ticho", ale prakticky to dělá dodnes (nyní 6 let)...ale už je to rozumná dáma a dá si říct...prostě je to taková naše štěkna...ale vzhledem k tomu, že je jinak skvělá, geniální a rvala by se za nás jako eskymáckej pes... tak se snažíme, aby jsme moc nerozčilovali tu, která nám dovolila, abychom jí milovali... ...típ pádem na nás nemusí tolik ječet a je doma klid...