Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2015 10:52
barbarel

XXX.XXX.161.26

Dobrý den, potřebuji se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s odebráním štěněte od nového majitele? nebo naopak? odebral vám chovatel štěně? je to pro mě velmi důležité, potřebuji co nejvíce info i u někoho, kdo se s tímto setkal.. děkuji

19.8.2015 10:57
mgtka

XXX.XXX.22.52

Zkušenost nemám, ale pokud nový majitel štěně chtít dát nebude, asi to nepůjde. Leda že by ho týral a vy byste zvolila klasickou cestu nahlášení týrání.

19.8.2015 10:58
barbarel

XXX.XXX.161.26

Mám to potvrzené i od ohránců zvířat + veterinární správy, že toto týrání je a přes právníka můžeme štěně odebrat. jde mi jen o zkušenosti ostatních.

19.8.2015 11:28
loolucy

XXX.XXX.60.30

Tak určitě sem napíše někdo, komu bylo štěně odebráno...

19.8.2015 12:04
lev

XXX.XXX.253.186

A jak to uděláte, v případě, že vás do bytu, objektu, nepustí ? Pokud máte vše, co píšete, tak byste asi měla požádat o asistenci policii.

20.8.2015 11:42
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Násilné odebrání je velmi rizikové a taky se Vám může stát, že skončíte na policii Vy. bohužel. podle mně je nejjednodušší se s majitelem zkusit domluvit po dobrém (jakkoloiv je Vám to proti srsti) a psa odkoupit proti podepsané smlouvě! To odkoupit myslím třeba za flašku ferneta nebo za -maximálně -pětistovku.

20.8.2015 11:54
sufle

XXX.XXX.49.81

Dcera kamarádky řešila něco podobného u svých štěňátek. Jedno nakonec vykoupila zpět o nějakou tisícovku dráž, než ho prodala a jedno dostávala od lidí asi 3 měsíce (další měsíc ho dávala dokupy), ale nakonec se podařilo.
Bohužel do lidí nevidíte a vím, jak moc byla nešťastná, když viděla, kam se ta 2 štěňátka dostala a kolik to stálo nervů a slz. A peníze byly opravdu podřadné. Holt ve dvaceti má člověk někdy růžové brýle.
Díky této zkušenosti vím, že chovat nikdy nebudu.

20.8.2015 15:16
hn..

XXX.XXX.245.242

Ročního týraného psa jsem domů fyzicky dostala lehko, ale následné papíry / aby pes byl oficiálně můj/ jsem řešila přes právníka. Bylo to docela martyrium. Ale psa mám doma, majiteli jsem nezaplatila nic.

20.8.2015 15:26
fikovnice

XXX.XXX.240.1

hn.. napsal(a):
Ročního týraného psa jsem domů fyzicky dostala lehko, ale následné papíry / aby pes byl oficiálně můj/ jsem řešila přes právníka. Bylo to docela martyrium. Ale psa mám doma, majiteli jsem nezaplatila nic.

Tak napište postup, jak jste jej dostala domů, třeba to pomůže zadavatelce.

20.8.2015 15:48
hn..

XXX.XXX.245.242

Postup byl jednoduchý - vidím, že psa nezvládáte, zkusím ho vzít domů a trochu ho něco naučit. Majitel souhlasil. Pak následovaly dopisy na doručenky s popisem stavu psa od veterináře i svědků. Nebyly zrovna přívětivé, ale byly slušné. Asi po půl roce majitel souhlasil s tím, že pes bude jeho, ale žít bude u mě. Pak nastoupil ten právník. To nedokážu přesně interpretovat ale majitel pak přestal komunikovat a vzdal to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2015 16:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

hn.. napsal(a):
Postup byl jednoduchý - vidím, že psa nezvládáte, zkusím ho vzít domů a trochu ho něco naučit. Majitel souhlasil. Pak následovaly dopisy na doručenky s popisem stavu psa od veterináře i svědků. Nebyly zrovna přívětivé, ale byly slušné. Asi po půl roce majitel souhlasil s tím, že pes bude jeho, ale žít bude u mě. Pak nastoupil ten právník. To nedokážu přesně interpretovat ale majitel pak přestal komunikovat a vzdal to.

A co kdyby Vám ho.majitel nechtěl dát dobrovolně?

20.8.2015 16:59
hn..

XXX.XXX.245.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co kdyby Vám ho.majitel nechtěl dát dobrovolně?

To bych ho asi zabila :)
v tomto případě to je naštěstí jen akademická otázka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík