Nádor mléčné žlázy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2015 12:11

Dobrý den, dnes jsem objevila u své roční fenky asi 1 cm velkou bouličku u zadního cecíku. Dá se s ní hýbat pod kůží a pravděpodobně ji to nebolí. Hned mě napadl nádor mléčné žlázy, ale trošku mě zaskočilo, že píšou že se výjimečně tvoří už ve 2 letech. Ale té mojí je čerstvě rok. Nemohla by to být i nějaká tuková boulička? Na veterinu určitě zajdeme, jen jsem se předem chtěla zeptat tady, abych se třeba zbytečně nestresovala. Moc děkuju

19.8.2015 12:15
loolucy

XXX.XXX.60.30

Ano, samozřejmě to může být tuková boulička, a kór jestli se s ní dá hýbat. Naše fena s tím také žila x let

19.8.2015 17:47
zdenula

XXX.XXX.42.126

Moje fenka má u spodního cecíčku malou, pohyblivou hrčku. Také jsem hned s ní letěla na veterinu, protože jsme měla strach z rakoviny. Diagnoza nakonec zněla tříselná kýla! Třeba je to i Váš případ, každopádně to chce, aby to viděl veterinář.

20.8.2015 10:46
mexin

XXX.XXX.11.86

A nám se z takovéto malé kuličky vytvořil nádor jako prase!Původně jsme s tou kuličkou byly u dvou veterinářů a oba řekli že to nemusí nic znamenat, že to může být tukové, ale kdyby se to zvětšovalo, máme přijít.Feně bylo tehdy 9let, rok to bylo OK, ale zvětšovat se to pak začalo velmi rychle a nám fenu ktere je ted pres 10 let nechteli operovat, nebo spíš se jim do toho nechtelo, že je stará a máme ji s tím nechat dožít.Dnes má fena nádor jako tenisák, určitě se vytvořili i metastáze.Já blbá jim věrila. Jděte s fenou hned na veterinu a trvejte na rozborech, nenechte se odbít "coby kdyby".Naší Feně už operace nepomůže, toto plemeno do dožívá těch 12ti let a na ní už je to stáří znát..nevidí na jedno oko, je hluchá a tak celkově sešlá a prošedivělá.Nádor ji nijak nevadí, ale teď už je to jen o čekání kdy se to zvrhne a necháme ji doma uspat.Teď už vím, že jsem se tenkrát neměla nechat uchlácholit slovy, že to nic není a pak když BYLO, tak se nikomu nechtělo, protože bylo pozdě!hodně štěstí.

20.8.2015 10:53

mexin napsal(a):
A nám se z takovéto malé kuličky vytvořil nádor jako prase!Původně jsme s tou kuličkou byly u dvou veterinářů a oba řekli že to nemusí nic znamenat, že to může být tukové, ale kdyby se to zvětšovalo, máme přijít.Feně bylo tehdy 9let, rok to bylo OK, ale zvětšovat se to pak začalo velmi rychle a nám fenu ktere je ted pres 10 let nechteli operovat, nebo spíš se jim do toho nechtelo, že je stará a máme ji s tím nechat dožít.Dnes má fena nádor jako tenisák, určitě se vytvořili i metastáze.Já blbá jim věrila. Jděte s fenou hned na veterinu a trvejte na rozborech, nenechte se odbít "coby kdyby".Naší Feně už operace nepomůže, toto plemeno do dožívá těch 12ti let a na ní už je to stáří znát..nevidí na jedno oko, je hluchá a tak celkově sešlá a prošedivělá.Nádor ji nijak nevadí, ale teď už je to jen o čekání kdy se to zvrhne a necháme ji doma uspat.Teď už vím, že jsem se tenkrát neměla nechat uchlácholit slovy, že to nic není a pak když BYLO, tak se nikomu nechtělo, protože bylo pozdě!hodně štěstí.

Chápu, že jste naštvaná, ale kdyby se do toho řízlo, tak je velká šance, že se to rozjede a čuba Vám umře mnoohem dříve.

20.8.2015 11:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chápu, že jste naštvaná, ale kdyby se do toho řízlo, tak je velká šance, že se to rozjede a čuba Vám umře mnoohem dříve.

Není pravda. Malé nádory mléčné žlázy u psů bývají většinou nezhoubné. Když se odstraní malý pucek, je odstraněný a hotovo.

Ale růstem a délkou trvání procesu roste pravděpodobnost, že je nádor zhoubný, ale prakticky všechny velké a větší nádory už zhoubné spíš jsou. Tam se samozřejmě operací může stát cokoliv - jednak operace velkého nádoru je výrazně více zatěžující než operace malého, a to jak rozsahem operační rány, tak délkou narkózy. A pokud je nádor zhoubný, stres spojený s operací, který oslabuje imunitní systém, může podpořit růst jakýchkoliv už přítomných, ale zatím mikroskopických, metastáz.

20.8.2015 12:43
mexin

XXX.XXX.11.86

Dokud byl nádorek malý, šlo by to a prognóza by byla dobrá.teď už ne.Čím je nádor větší, tím víc prorůstá do tkáně a často metastázuje do plic (operace není možná), tak nemá cenu ji trápit operací na cecíku, kde by ji stejně vzali vzhledem k velikosti celou lištu, už má s největší pravděpodobností nádory i jinde a ještě riskovat narkozu v tomhle věku..Ne, i kdyby se ted našel někdo kdo by ji operoval, tak už ji nenechám.Radost že života má, žere pije, procházkujeme, tak ji už trápit nebudu a ukončíme to až to s ní půjde z kopce..

20.8.2015 14:55
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tak on by to vet měl odebrat tak, aby tumor nerozřízl, ale vzal jej i s bezpečnostními okraji, tj. i zdravou okolní tkáň, právě aby nerozřízl přímo v těle event. maligní nádor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík