Může štěně jorkshira před 2. očkováním k jinému očkovanému psovi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2015 19:21
Ellie33

XXX.XXX.171.49

Dobrý den,
mám dvouměsíční štěně, příští týden bychom měli jít na druhé očkování, po kterém už bude moci normálně chodit ven mezi ostatní psy. Tenhle víkend chci ale jet za rodinou za Prahu do baráčku, mají desetiletého jorkshira, očkovaného a zdravého. Ráda bych věděla, jestli to nevadí. Původní majitelka psa mi řekla, že styk s očkovanými a zdravými psy by vadit neměl.
Děkuji za odpovědi :).

20.8.2015 20:08
anonymx

XXX.XXX.232.254

A jaky je rozdil mezi ockovanym a neockovanym psem?

20.8.2015 21:35
brebera

XXX.XXX.31.114

Ellie33 napsal(a):
Dobrý den,
mám dvouměsíční štěně, příští týden bychom měli jít na druhé očkování, po kterém už bude moci normálně chodit ven mezi ostatní psy. Tenhle víkend chci ale jet za rodinou za Prahu do baráčku, mají desetiletého jorkshira, očkovaného a zdravého. Ráda bych věděla, jestli to nevadí. Původní majitelka psa mi řekla, že styk s očkovanými a zdravými psy by vadit neměl.
Děkuji za odpovědi :).

Hlavně choďte mezi psy už teď - mezi ty zdravé. Štěně potřebuje socializaci.

20.8.2015 21:46
Ellie33

XXX.XXX.43.87

Právě s tím chci začít teď. Bydlíme v centru Prahy, kde se vyskytuje hodně psů a vážně nepoznám, zda jsou všichni zdraví. To asi nikdo.. A nechci, aby nás malý něco olizal a my pak měli trápení. Takže zatím chodíme jen na soukromý dvorek. Ale moje rodina má právě psa, u kterého vím, že je zdravý, takže se nebojím žádných nemoci.
Děkuji za reakce.

20.8.2015 21:57
brebera

XXX.XXX.31.114

Mám v Praze tříměsíční odchov a majitelům jsem kladla na srdce, ať chodí od začátku mezi ostatní psy - riziko nákazy je nižší než riziko špatné socializace.

20.8.2015 23:12
Debiie

XXX.XXX.167.50

Znám spoustu špatně socializovaných psů a žádného nakaženého ve štěněcím období vlivem absence očkování, takže určitě ho vemte s sebou a vemte ho i mezi ostatní psy :).

20.8.2015 23:18
anonymx

XXX.XXX.232.254

Ellie-opravdu si myslite, ze se nekde (krome veteriny) potkate se psem nemocnym nekterou z vakcinovanych chorob?

21.8.2015 03:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ellie33 napsal(a):
Právě s tím chci začít teď. Bydlíme v centru Prahy, kde se vyskytuje hodně psů a vážně nepoznám, zda jsou všichni zdraví. To asi nikdo.. A nechci, aby nás malý něco olizal a my pak měli trápení. Takže zatím chodíme jen na soukromý dvorek. Ale moje rodina má právě psa, u kterého vím, že je zdravý, takže se nebojím žádných nemoci.
Děkuji za reakce.

"A nechci, aby nás malý něco olizal a my pak měli trápení."

Na to si ale budete muset zvyknout. Ne na trápení, ale na to, že pes, notabene štěně určitě občas něco venku olizovat bude a laskominy to vždycky nebudou. Ale tím bude i získávat imunitu.
Znám dvě děti přibližně stejného věku. Jedno je vychováváno snad přímo sterilně...a je neustále nemocné a na antibioticích. A druhému, když spadne na zem např. lízátko, tak je sebere a bez protestu rodičů pokračuje v hodování a zdravotní problémy nemá.

21.8.2015 22:14
balisek

XXX.XXX.7.13

Štěně samozřejmě do styku se zdravým očkovaným psem z rodiny přijít může. Téměř žádné riziko nehrozí ani od jiných psů, ale pokud se kontaktu obáváte, za ten týden do dalšího očkování se to už nezblázní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík