Dobrý den,
mám dvouměsíční štěně, příští týden bychom měli jít na druhé očkování, po kterém už bude moci normálně chodit ven mezi ostatní psy. Tenhle víkend chci ale jet za rodinou za Prahu do baráčku, mají desetiletého jorkshira, očkovaného a zdravého. Ráda bych věděla, jestli to nevadí. Původní majitelka psa mi řekla, že styk s očkovanými a zdravými psy by vadit neměl.
Děkuji za odpovědi :).
Ellie33
napsal(a):
Dobrý den,
mám dvouměsíční štěně, příští týden bychom měli jít na druhé očkování, po kterém už bude moci normálně chodit ven mezi ostatní psy. Tenhle víkend chci ale jet za rodinou za Prahu do baráčku, mají desetiletého jorkshira, očkovaného a zdravého. Ráda bych věděla, jestli to nevadí. Původní majitelka psa mi řekla, že styk s očkovanými a zdravými psy by vadit neměl.
Děkuji za odpovědi :).
Hlavně choďte mezi psy už teď - mezi ty zdravé. Štěně potřebuje socializaci.
Právě s tím chci začít teď. Bydlíme v centru Prahy, kde se vyskytuje hodně psů a vážně nepoznám, zda jsou všichni zdraví. To asi nikdo.. A nechci, aby nás malý něco olizal a my pak měli trápení. Takže zatím chodíme jen na soukromý dvorek. Ale moje rodina má právě psa, u kterého vím, že je zdravý, takže se nebojím žádných nemoci.
Děkuji za reakce.
Ellie33
napsal(a):
Právě s tím chci začít teď. Bydlíme v centru Prahy, kde se vyskytuje hodně psů a vážně nepoznám, zda jsou všichni zdraví. To asi nikdo.. A nechci, aby nás malý něco olizal a my pak měli trápení. Takže zatím chodíme jen na soukromý dvorek. Ale moje rodina má právě psa, u kterého vím, že je zdravý, takže se nebojím žádných nemoci.
Děkuji za reakce.
"A nechci, aby nás malý něco olizal a my pak měli trápení."
Na to si ale budete muset zvyknout. Ne na trápení, ale na to, že pes, notabene štěně určitě občas něco venku olizovat bude a laskominy to vždycky nebudou. Ale tím bude i získávat imunitu.
Znám dvě děti přibližně stejného věku. Jedno je vychováváno snad přímo sterilně...a je neustále nemocné a na antibioticích. A druhému, když spadne na zem např. lízátko, tak je sebere a bez protestu rodičů pokračuje v hodování a zdravotní problémy nemá.