pajoch
napsal(a):
Dobrý den,
nevíte kdo by mi udělal barevný kryt na ostnatý obojek? Ne jen žluto černá kombinace z gappay, ale například modrá kombinace?
Http://irit-dog.webnode.cz/ mam od nich vicero věci zkuste napsat pani vyrobi ochotna, rychla a dobre ceny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ostnatý obojek? To vám není hanba takhle týrat psa?

pajoch
napsal(a):
Tak například já to chci jako doplněk k výcvikový vestě, aby to ladilo barevně...
Asi jste šikovná výcvikářka, když musíte používat ostnáč...
Ahoj, sem schopná udělat kryt na ostnáč v modré barvě, kostečky. tmavomodrá se světlejší. vypadá pěkně. boky jsou černé. je to na webu IRIT-DOG odkaz je v odpovědi výše...
Dobrý den Balu, můžu se zeptat, jaké máte výsledky s výcvikem pejska, myslím na jakém mistrovství jste závodila, nebo jaké máte výsledky celkově, jaké zkoušky atd. Byla bych ráda za odpověď, protože jen ten, kdo má obrovské uspěchy v kynologické branži, dokáže posoudit, jaký je kdo výcvikář, jen podle toho jestli používá ostnáč, nebo ne... Ivana Tomková.
itomkova
napsal(a):
Dobrý den Balu, můžu se zeptat, jaké máte výsledky s výcvikem pejska, myslím na jakém mistrovství jste závodila, nebo jaké máte výsledky celkově, jaké zkoušky atd. Byla bych ráda za odpověď, protože jen ten, kdo má obrovské uspěchy v kynologické branži, dokáže posoudit, jaký je kdo výcvikář, jen podle toho jestli používá ostnáč, nebo ne... Ivana Tomková.
Tak ať si ho používá, ale proč to skrývat.Copak se stydí?A výmluvy typu ''aby mi to ladilo k bundě'' jsou úsměvné.
Pokud někdo s ostnáčem umí nevydím v tom problém.To že někdo týrá psa ostnáčem může z pusy vypustit jen človek co o tom ví houby . http://pejsacove.webnode.cz/co-je-potreba-/zakladni-vybava-pro-psa/obojek/.

kobylatko
napsal(a):
Pokud někdo s ostnáčem umí nevydím v tom problém.To že někdo týrá psa ostnáčem může z pusy vypustit jen človek co o tom ví houby . http://pejsacove.webnode.cz/co-je-potreba-/zakladni-vybava-pro-psa/obojek/.
*vydíte, joo, ?
Já sem například vyráběla vodítka, protože majitelce ladily k botám, použila ho na MM ČKNO, nebo sem vyráběla postroj + obojek + vodítko, protože ladily ke kočárku, setkala sem se hodně s tímto názorem a neodsuzuji ho... spíš vysvětlení ke krytu ostnáče... má to více důvodů, za prvé, každý má oblíbenou barvu a má do ní sladěné doplňky, pak je zde funkce uschování, není to proto, že by se člověk styděl za to že jej používá, používám ho taky, ale proto, aby zbytečně neprovokoval takové ty rádoby ochránce zvířat, které okamžitě třeba na fotku s ostnáčem reagují. Já sama používám ostnáč pouze na obranách, ke korekci pejska, mezinárodní řád požaduje přesnost cviku, za každou nepřesnost jsou stržené body. ostnáčem, couračkou, jemně upozorním pejska, že tato poloha, v které zrovna je, není ona, pejsek hned pochopí, že není dobře a nedostane odměnu a opraví se, aby odměna okamžitě přišla, ostnáčem proto, že je těsně u krku, takže okamžitě cítí jemné upozornění a přitom je na krku jen v pár bodech ostnech, které jsou samozřejmě kulaté, takže pejska neškrtí... dnešní výcvik není o svazarmovském výcviku musíš. je to o tom, když uděláš sám dobře co po tobě chci, dostaneš odměnu, tedy o radosti..
itomkova
napsal(a):
Já sem například vyráběla vodítka, protože majitelce ladily k botám, použila ho na MM ČKNO, nebo sem vyráběla postroj + obojek + vodítko, protože ladily ke kočárku, setkala sem se hodně s tímto názorem a neodsuzuji ho... spíš vysvětlení ke krytu ostnáče... má to více důvodů, za prvé, každý má oblíbenou barvu a má do ní sladěné doplňky, pak je zde funkce uschování, není to proto, že by se člověk styděl za to že jej používá, používám ho taky, ale proto, aby zbytečně neprovokoval takové ty rádoby ochránce zvířat, které okamžitě třeba na fotku s ostnáčem reagují. Já sama používám ostnáč pouze na obranách, ke korekci pejska, mezinárodní řád požaduje přesnost cviku, za každou nepřesnost jsou stržené body. ostnáčem, couračkou, jemně upozorním pejska, že tato poloha, v které zrovna je, není ona, pejsek hned pochopí, že není dobře a nedostane odměnu a opraví se, aby odměna okamžitě přišla, ostnáčem proto, že je těsně u krku, takže okamžitě cítí jemné upozornění a přitom je na krku jen v pár bodech ostnech, které jsou samozřejmě kulaté, takže pejska neškrtí... dnešní výcvik není o svazarmovském výcviku musíš. je to o tom, když uděláš sám dobře co po tobě chci, dostaneš odměnu, tedy o radosti..
Ano, ten pes má takovou radost, že někdo škube ostnáčem na jeho krku!

itomkova
napsal(a):
Tak jo, v kynologii se pohybuju už pár desetiletí. Neláká mě vrcholový výcvik, honba za umístěním, tituly. Pro mne je pes především kamarád a ochránce, a ne nástroj k uspokojení vlastních ambicí.
Výsledky ve výcviku dosažené pomocí ostnatého obojku mohou být možná ohromující, ale za jakou cenu? Stojí vůbec to přesné provedení cviku na milimetr přesně, které vyžaduje zkušební řád IPO, za to, že tím obojkem svému psu ubližujete?
Chcete svým dotazem říct, že ostnáč používá převážná většina naší špičky ve výkonu psů?

itomkova
napsal(a):
Kecy v kleci - zkusila jste si ostnáč připnout na krk a stejně jemně jako svého psa se upozornit, že nepracujete řádně? Můžete se pak klidně odměnit, aby to bylo taky o radosti. Ten pes má na krku stejnou kůži jako vy a i stejně cítí.

itomkova
napsal(a):
Možná si stačí přečíst co jsem napsala. Není zde ani slůvko o ubližování...
Vy použití ostnáče samozřejmě nehodnotíte jako ubližování, ale ubližování to je.
Znovu se zeptám - zkusila jste si ten ostnáč na svém krku a stejnou manipulaci, jakou provádíte svému psu?

kobylatko
napsal(a):
No tak nevidím .
Si myslim
By člověk stakovou nesměl používat nic, EO protože je to "týrání" a chudinku pejska to bolí..., stahovák aby se chudáček neškrtil..., stopovačku aby si nesrazil vaz když se náhodou bude chtít hnát za zajícem... Pokud s tím někdo umí nevidím v tom problém.Ale co nesnáším tak když někdo EO nebo ostnáč používá na štěne.
napsal(a):
Vy použití ostnáče samozřejmě nehodnotíte jako ubližování, ale ubližování to je.
Znovu se zeptám - zkusila jste si ten ostnáč na svém krku a stejnou manipulaci, jakou provádíte svému psu?
Oni fakt existují lidi, kteří s tím ostnáčem jen pilují nějakou přesnost, u toho, když už pes chápe, ale není to přesné. Pes má ten ostnáč dost napevno téměř až za ušima a opravdu jde jen o drobné korekce, žádné škubání, natož škrcení, jde o to, že pes vnímá i jemnější rozdíl a hned. Hroty jsou oblé.
V zahraničí je k dostání hodně velikostí, jsou školy, kde se ostnáč dává i malým rasám. Právě proto, že se do něj psi nezavěšují a netočí sami sebe z toho škrcení.
Rozhodně, pokud to chce někdo používat, měl by to mít důkladně vysvětleno a "nezneužívat", jako cokoli.
Strašně mě iritovalo, když jsem na cvičáku viděla od výcvikáře dát psovi ostnáč, bez nastavení velikosti, bez vysvětlení, krátkosrstému psovi lítal po celém krku až jej měl fakt do krve. To bylo fakt týrání.
Taky tu jedna lady venčí dobrmana na flexi s ostnáčem, to taky není normální.
Zatím jsem u svých psů neviděla důvod, proč by se mi hodil, ale věřím, že jsou lidi, kteří s tím umí pracovat, stejně jako s EO, klikrem atd.
skaia
napsal(a):
Ano, ten pes má takovou radost, že někdo škube ostnáčem na jeho krku!
No raděj jemne upozorněni ostnačem než lomcovaní celym psem na hladkem obojku, ostnač není o tom že se psem lomcuji a škubu ale o jemném doladění psa bez zbytečneho cukání a škubání na hladkem obojku.a věřte že nejen moji psi maji radost když jim nasazuji ostnáč protože ví že bude nějaka zábava a velmi dobře rozlišují když dostanou jen hladkej obojek a jdou venčit a na procházku nebo ostnáč a jdou cvičit.

No jasně. V palečnici šlo taky o tlak.
Takže ivulka2, kobylatko, itomkova... člověk by řekl, že tento středověk je už pryč... a ono ne.

napsal(a):
No jasně. V palečnici šlo taky o tlak.
Takže ivulka2, kobylatko, itomkova... člověk by řekl, že tento středověk je už pryč... a ono ne.
Vidíte, Vás nadzvedává ostnáč a mě granule.

anonymx
napsal(a):
Ja nepochopim jak nekdo muze byt tak... Jak muzete kategoricky odsuzovat neco o cem nic nevite ? Ano; ostnacem se da ublizit, stejne jako jakymkoliv jinym obojkem, voditkem, rukou a hlavni je ten na druhem konci voditka.
Ten na konci vodítka, to jste řekla krásně.