Běhání se psem, kdy je vhodné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2015 11:36
kiekko

XXX.XXX.86.10

Pěkný den, máme ročního retrívra, a chci se zeptat na rady a zkušenosti ohledně běhu se psem, od jakého věku je to vhodné, jak dlouhá trasa... abychom mu nějak neublížili? Už jsme párkrát nějakou kratší trasu vyzkoušeli a psa to moc baví.

30.8.2015 17:13
belgicanda

XXX.XXX.52.22

kiekko napsal(a):
Pěkný den, máme ročního retrívra, a chci se zeptat na rady a zkušenosti ohledně běhu se psem, od jakého věku je to vhodné, jak dlouhá trasa... abychom mu nějak neublížili? Už jsme párkrát nějakou kratší trasu vyzkoušeli a psa to moc baví.

Už můžete pomalu začít běhat. Ze začátku běhejte krátké a lehké trasy a postupně prodlužujte trasu a běhejte někde po loukách a lesních cestách aby jste mu neodrovnali klouby.

30.8.2015 17:19
Clayton

XXX.XXX.104.9

V jednom roce jsem psa učila hlavně povely-zatáčet, zrychlovat, zpomalovat...Cca 2 kilometry týdně.Běhat závody jsem začla až v roce a půl.
Ze začátku nemá cenu psa přetěžovat, ačkoliv ho to baví.Tahání je obrovská zátěž na klouby.

1.9.2015 18:05
ssuchos

XXX.XXX.255.114

Já jsem s NO začal taky cca v roce, nejdřív měkčím terénem a spíš kratší, volnějším tempem, cca co týden jsem přidával asi půl Km. Teď ve 3 letech bez problému 10 - 20 km, bez problémů s klouby.
Známá běhá s devítiletou NO a taky zatím vpohodě.

1.9.2015 18:25
micak

XXX.XXX.216.200

kiekko napsal(a):

Běhat můžete, je dobré po polních, lesních, kolem vody (tam se může i ochladit -zaplavat) cestách. Nehrozí nebezpečí provozu, a taky zejmána nyní když je rozpálenný povrch. Můžete prubnout i při kole, pokud jezdíte. Trasu pozvolna můžete prodlužovat. No a taky bude záležet na výsledku DKK, pokud ho nemáte tak si ho nechte udělat. Je dobré znát jak na tom pejsek je a pak ho podle toho zatěžovat.

1.9.2015 20:40
kiekko

XXX.XXX.86.10

Děkuji všem za reakce, běháme jen v lese, takže povrch měkký by byl, trasa zatím jen kolem cca 5km, a mužu se zeptat kolik vyštření DDK stojí?

1.9.2015 20:51
micak

XXX.XXX.216.200

Dle Vašeho dotazu usuzuji.že Váš pejsek nemá PP. Což není samozřejmě vada, no a cena vyšetření DKK -posouzení snímku záleží na veterináři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2015 10:22

micak napsal(a):
Dle Vašeho dotazu usuzuji.že Váš pejsek nemá PP. Což není samozřejmě vada, no a cena vyšetření DKK -posouzení snímku záleží na veterináři.

To soudíte pouze dle toho že paní/slečna se přepsala, popř.nemá znalosti ohledně chorob pohybové soustavy?

2.9.2015 13:44
micak

XXX.XXX.216.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To soudíte pouze dle toho že paní/slečna se přepsala, popř.nemá znalosti ohledně chorob pohybové soustavy?

No o přepsání nejde, spíš o to že má plemeno u kterých se DKK v roku dělá. A pokud by měla psa s PP tak už by to asi od chovatele věděla, nebo by získala informace v klubu -Retriever klub.cz, pokud by byla členem. Udělat snímek u veta, odelsat k ohodnocení určeným veterinářům.

2.9.2015 13:46

micak napsal(a):
No o přepsání nejde, spíš o to že má plemeno u kterých se DKK v roku dělá. A pokud by měla psa s PP tak už by to asi od chovatele věděla, nebo by získala informace v klubu -Retriever klub.cz, pokud by byla členem. Udělat snímek u veta, odelsat k ohodnocení určeným veterinářům.

Pouze pokud by měla zájem psa uchovnit.

2.9.2015 14:01
micak

XXX.XXX.216.200

Pouze pokud by měla zájem psa uchovnit.

Samozřejmě, ale taky pro to aby znala jeho klouby, např.pro zátěž v běhání. DKK si může udělat i bez toho, že by psa s PP uchovňovala nebo ne. A pokud PP nemá (což si myslím) si DKK udělat rovněž, pro jistotu aby věděla jak na tom pes je. Hodlá s ním běhat, zdá se Vám na tom něco špatného ?

2.9.2015 14:03
Clayton

XXX.XXX.104.9

Rentgeny kyčlí se běžně dělají i psům, kteří nebudou uchovnění hlavně pro vlastní informaci.(můj případ) Ceny se pohybují ve velkých nuancích od 600 Kč až po 2000 Kč.Jak kde...

2.9.2015 14:04

micak napsal(a):
Samozřejmě, ale taky pro to aby znala jeho klouby, např.pro zátěž v běhání. DKK si může udělat i bez toho, že by psa s PP uchovňovala nebo ne. A pokud PP nemá (což si myslím) si DKK udělat rovněž, pro jistotu aby věděla jak na tom pes je. Hodlá s ním běhat, zdá se Vám na tom něco špatného ?

Samozřejmě, že nezdá, ale uvědomte si, kolik lidí si koupí papíráka a nemají ani šajnu o nějaké DKK, baer testu nebo Dopleru, prostě si koupí psa s pp.

2.9.2015 14:05
lodenka333

XXX.XXX.136.184

Taky jsem teda z žádné zprávy nevyvodila, jestli pes má nebo nemá PP, ale tak jako tak, pokud chce vědět v jakém stavu je, co na tomhle záleží? Udělala bych je v každém případě.

2.9.2015 14:12
micak

XXX.XXX.216.200

Samozřejmě, že nezdá, ale uvědomte si, kolik lidí si koupí papíráka a nemají ani šajnu o nějaké DKK, baer testu nebo Dopleru, prostě si koupí psa s pp.

Ano i tak to je, bohužel, pak se tu na to ptá a neví o co jde. No a vy jste tu, tak máte poradit

2.9.2015 14:16

micak napsal(a):
Ano i tak to je, bohužel, pak se tu na to ptá a neví o co jde. No a vy jste tu, tak máte poradit

Vždyť radím

2.9.2015 14:58
kiekko

XXX.XXX.86.10

Jak si myslíte, tak to je, pejsek je bez PP, a to vyšetření mě opravdu zajímá z důvodu jeho zdravotního stavu, aby si byl člověk jistý, jak jej muže zatěžovat.

2.9.2015 20:18
micak

XXX.XXX.216.200

kiekko napsal(a):
Jak si myslíte, tak to je, pejsek je bez PP, a to vyšetření mě opravdu zajímá z důvodu jeho zdravotního stavu, aby si byl člověk jistý, jak jej muže zatěžovat.

Tak přeju aby to byl výsledek DKK 0/0, a pak pozvolna můžete pejska zatěžovat, přidávat např. vzdálenost v km. Velmi dobré je plavání, nyní v letních dnech pro psa super, a s přinášením aportu z vody zaměstnává i hlavu. Přeji hodně krásných dnů s retrívrem

Přidejte reakci

Přidat smajlík