Potřebuji, aby můj pes přibral, tak kilo, nebo dvě. Ale nevím, jaký mu mám udělat jídelníček. Má citlivější trávení, takže potřebuje lépe stravitelnou stravu. Chtěla bych sřídat vařené maso+ přílohy a granule. Ale potřebuji nějaké granule, které by mému vybíravému psovi chutnali. Další podmínka je, aby mě to vyšlo do 80 maximálně 90 Kč za kilo. Zatím jsme vyzkoušeli Brit Care, Eminent, N&D low grain. Teď máme na vyzkoušení Fortify. Ale ty taky nejsou nic moc...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viky12
napsal(a):
Potřebuji, aby můj pes přibral, tak kilo, nebo dvě. Ale nevím, jaký mu mám udělat jídelníček. Má citlivější trávení, takže potřebuje lépe stravitelnou stravu. Chtěla bych sřídat vařené maso+ přílohy a granule. Ale potřebuji nějaké granule, které by mému vybíravému psovi chutnali. Další podmínka je, aby mě to vyšlo do 80 maximálně 90 Kč za kilo. Zatím jsme vyzkoušeli Brit Care, Eminent, N&D low grain. Teď máme na vyzkoušení Fortify. Ale ty taky nejsou nic moc...
Přidávejte tučnější maso, eventuelně škvarky nebo sýry.
Viky12
napsal(a):
A přibrat potřebuje z jakého důvodu? Nejideálnější by bylo začít se psem makat, aby nasvalil - tj. zdravě přibral. Ideální je na to plavání, běhání do kopce, apod.
Co se týče stravy, tak dodat i tučnější složku (vepřové, ryby, lze i např. hovězí vemeno, ale otázkou je, co na to psovo trávení, pokud je citlivější).
Zadavatelko: chcete aby přibral, má citlivé trávení, ale chcete to řešit granulema, co jsou levné a tedy bez masa, samé obilí...to se mi na tom moc nezdá. Přidala bych to tučnější maso. Já jsem měla u samojeda stejný problém: vychrtlý, v jídle nimra, najít granule, po kterých by neprůjmoval a k tomu chutnaly byl problém, syrové maso mi do huby nevzal. Začala jsem vařit, granule má jen tak na chuť, hlavní jídlo je vařené maso s nějakou tou zeleninou. Zlepšilo se trávení, snad i trochu víc sní. Přibral mi až v sedmi letech, kdy snížil tu svoji hyperaktivitu, protože ho bolí noha(artróza) Chodili jsme jen do kopce(u nás roviny nejsou), na sedáku tahal mne, ale nepomohlo...prostě žral málo, větší dávky jsem do něj nedostala, takže neměl ani z čeho nasvalit...
On nechtěl moc žrát, když byli ty horka. A zrovna v těch největších vedrech měl průjem. Také to bylo tím, že jsme odjeli na dovolenou a krmila ho babička. A jelikož mu dávala od jídla, tak měl zase průjem a prý zase nechtěl moc žrát. U veterináře jsme byli asi 3krát. Poradil nám, týden krmit dietně. A pak měl přibrat tak 3 kila. Už mi za tu dobu přibral necelé kilo, ale když jsem ho vážila, tak se to na téhle váze zastavilo. On totiž pořád jí menší dávky než by měl.
Na to nasvalení, chodíme asi ob den plavat do rybníka. Když není takové teplo, tak tahá koloběžku. Máme tu takový terén, jestli jedeme 200 metrů po rovině, tak jsem ráda. Zatím na koloběžce jezdíme tak 2 km, protože asi víc bych nedala .
Jinak to vepřové bude mít, až zabijeme prase, protože já vepřové a králičí nejím, tak to místo mě dávám psovi. A ryby jsem mu ještě nedávala, tak ty mu určitě dám. Děkuji za rady.
Jestli tomu dobře rozumím, váš pes má maso jen, když zabijete prase? A kolikrát do roka zabíjíte? Nemůžete psovi kupovat maso v masně? Já třeba kupuji podjazyčí za 17 Kč za kilo a když nemají, tak koupím pajšl, nebo odřezky. Granule dávám jen v nouzi, když mi maso dojde, nebo na cestách. Moje známá má psa, ten je jak žebřina hubený jen proto, že mu dává jen ty nejlevnější granule z marketů, které on nežere, nechutnají mu. Prý do něj nebude cpát peníze, neměla by na 2 dovolené v cizině za rok. Říci si nedá.

Taky nechápu, váš pes teda dostává maso jen když vy ho zrovna nejíte, tak ho za vás jako sežere ?Maso prodávají v obchodě. Můžete psovi koupit a míchat mu ho do granulí. K tomu mu můžete míchat těstoviny, rýži, pečivo, zeleninu, mléčné výrobky, vejce, prostě nemusí žrát jen granule. Jinak proč se má pes zpravit, jak je starý, co je to za plemeno ? chtělo by to fotku jak pes vypadá. někteří psi jsou prostě hubenější od přírody a prase z nich neuděláte
Já to špatně napsala . Mamka je řeznice a maso a vnitřnosti mi kupuje. Ale příjde mi zbytečné kupovat vepřové maso, když budeme prase zabíjet cca. měsíc. Masem krmíme 4-5krát v týdnu. A tím, že já nejím tohle maso, tak k tomu, co dostává se přidá ještě to maso, co já nesním. Doma máme ještě králíky a slepice, tak to taky dostává. Já vím, dávám mu tak jednou týdně vajíčko. Jako přílohu dostává buď rýži, těstoviny, nebo ovesné vločky. Zeleninu moc nedostává, protože jí nechce žrát.
Ohledně těch granulí, rodiče mi víc nedají, proto potřebuji nějaké levnější granule.
Je to voříšek a přibrat má protože o prázdninách zhubl. Vždycky byl hubenější, ale zase ne až tolik.

No nejlepší by bylo sebrat voříškovo hovínko a odnést ho na veterinu na rozbor. může mít i jiné parazity než jsou škrkavky a tasemnice, a na to běžně koupená tableta nestačí. Tyhle různé potvory jsou většinou příčinou hubených špatně žeroucích psů a také toho citlivějšího trávení.

No veterinář má divný postup :jednodušší je nejprve udělat rozbor a vyloučit možné parazity a teprve potom uvažovat o alergii, ale budiž.
Pokud se má pes nasvalit, tak musí mít z čeho. Hubeného psa nemáte z čeho nasvalit. Píšete, že matka je řeznice - to je takový problém, aby vám koupila odřezky, vnitřnosti a levné maso, k čemuž má jako řeznice přístup (jedno jestli drůbeží, nebo hovězí, či vepřové). Kolikrát se prošlé maso musí " zlikvidovat" - to se také dá koupit pro psa. nepíšete, že byste mi koupila někdy držky. Idelál jsou zelené, neprané, bu´d syrové, nebo i vařené, po těch psi nabírají dobře. Holt výživa psa také něco stojí. Když nežere syrové, tak mu ho můžete povařit.

Viky12
napsal(a):
Vždyť píšu, že je mamka řeznice a kupuje mi maso= odřezky a vnitřnosti. Já vím, že výživa psa něco stojí. Syrové žere jenom vyjímečně, tak mu maso vařim.
habe: Veterinář nám řekl, že to nejspíš nebude nic vážného a že je to zatím zbytečné.
Taky sem se u jednoho veta setkala s tímto názorem, dokonce mě řekl že na tyhle parazity moc nevěří. Já na ně věřím proto jsme to jeli nechat udělat jinam. Našli se giardie, isospory pes byl plný havěti. U svých psů tohle vyšetření nechávám dělat preventivně dvakrát ročně. Stojí to kolem 300 kč.Pokud je pes hubený a ještě se zhubl, píšete že má citlivé zažívání tak tímhle bych začala. pak bych teprve řešila co přidat na krmení a nebo nějaké alergie.

"Veterinář nám řekl, že to nejspíš nebude nic vážného a že je to zatím zbytečné. "
tohle je naopak to první a základní a nejjednodušší, co by měl vet udělat!
"Taky sem se u jednoho veta setkala s tímto názorem, dokonce mě řekl že na tyhle parazity moc nevěří. Já na ně věřím proto jsme to jeli nechat udělat jinam. Našli se giardie"
tak to jsme měly jako přes kopírák, jenom já nejela jinam, ale prostě jsem si to vyšetření na giardie a jiné potvory vyžádala...a samozřejmě - byly tam!
Mně se teda moc nelíbí přístup veterinářů prdnout psovi první antiparazitika, která je napadnou, bez předchozího vyšetření. Je to to stejné jako v humánní medicíně - doktoří dají pacientovi ATB bez vyšetření (mám na mysli běžné pacienty, kteří jsou každý den v ordinaci s problémy, ne pooperační péči). Paraziti získávají imunitu stejně jako bakterie, a jednou se budeme divit... Vím, že 300 třeba není málo, ale není to ani moc, a hlavně budete léčit něco konkrétního a ne jen tak střílet od boku, tedy pokud by byl nález pozitivní.

micak
napsal(a):
Kupte mu za ty 300 stovky dobré maso uvařte a podávejte, bude-li baštit tak krmte a přibere brzo a ještě si pošmákne
Důležité je vědět že pes je v pořádku. Pokud má v sobě isospory, clostridie, giardie nebo nějaký jiný sajrajt, což není v dnešní době nic vyjímečného, je toho všude spousta, tak může krmit čím chce a pes bude hubnout, chřadnout až ho to nakonec pomalu odrovná. Tyhle potvory dokážou s organismem tak zamávat že se spustí spousty jiných dalších problémů. Přitom řešení je úplně jednoduché, rozbor a potom jednoduchá léčba.Nechápu co z toho máte že mladé nezkušené holčině radíte kraviny
napsal(a):
Důležité je vědět že pes je v pořádku. Pokud má v sobě isospory, clostridie, giardie nebo nějaký jiný sajrajt, což není v dnešní době nic vyjímečného, je toho všude spousta, tak může krmit čím chce a pes bude hubnout, chřadnout až ho to nakonec pomalu odrovná. Tyhle potvory dokážou s organismem tak zamávat že se spustí spousty jiných dalších problémů. Přitom řešení je úplně jednoduché, rozbor a potom jednoduchá léčba.Nechápu co z toho máte že mladé nezkušené holčině radíte kraviny
Mohu se zeptat jaká je ta jednoduchá léčba ?
Myslím, že to habe nemyslela jako jednoduchou léčbu jako spíš to, že se bude vědět co psovi je a bude se vědět s čím léčit. A ano, léčba některých parazitů je jednoduchá, pokud se zjistí včas. Čím později, tím hůře...a taky podle psa a tak dále, no v každém případě vyšetření je na místě!

Lexaurin
napsal(a):
Mohu se zeptat jaká je ta jednoduchá léčba ?
Nevím jestli mě zkoušíte a nebo vám snad podávání odčervovacích preparátů psovi přijde složité ?Nevím mě nepřipadá složitá léčba šoupnout psovi do mordy tabletu nebo roztok a několik dnů to opakovat. Záměrně nejmenuji přípravky a postup, protože není prokázáno co psovi vlastně je, ale na odstranění parazitů u psa mě nepřijde nic moc složitého, pokud se jak píše lodenka333 začne s léčením včas.
napsal(a):
Nevím jestli mě zkoušíte a nebo vám snad podávání odčervovacích preparátů psovi přijde složité ?Nevím mě nepřipadá složitá léčba šoupnout psovi do mordy tabletu nebo roztok a několik dnů to opakovat. Záměrně nejmenuji přípravky a postup, protože není prokázáno co psovi vlastně je, ale na odstranění parazitů u psa mě nepřijde nic moc složitého, pokud se jak píše lodenka333 začne s léčením včas.
Ne, nebojte Já jsem diskuzi jen tak prolítla a odčervování tu zmíněno bylo, tak jsem myslela, že myslíte léčbu jinou
Vycházím z toho, že pes je pravidelně odčevován, ale to nevím, jestli zadavatelka zmínila.
Když už jsme u toho odčervování... jaký máte názor na to pravidelné? Vím, že to psovi nijak neublíží, spíš třeba z hlediska rezistence parazitů... mám ten názor že raději než jednou za půl roku odčervit tak udělat spíš koprologické vyšetření, pokud by to bylo ok, tak neodčervovat...vím, je to složité, já to nemusím řešit když mám psy na venkově na zahradě jak někdo, kdo třeba jezdí po výstavách, přijde často do styku s jinými psy, kteří můžou mít majitele ignoranty v tomto a přenáší kde co... jaký na to máte názor? Ano, je to drazší, složitější...ale lidský doktor by taky nejdřív měl vyšetřit jestli tam ta bakterie je, případně jaká a podle toho nasadit ATB...

lodenka333
napsal(a):
Když už jsme u toho odčervování... jaký máte názor na to pravidelné? Vím, že to psovi nijak neublíží, spíš třeba z hlediska rezistence parazitů... mám ten názor že raději než jednou za půl roku odčervit tak udělat spíš koprologické vyšetření, pokud by to bylo ok, tak neodčervovat...vím, je to složité, já to nemusím řešit když mám psy na venkově na zahradě jak někdo, kdo třeba jezdí po výstavách, přijde často do styku s jinými psy, kteří můžou mít majitele ignoranty v tomto a přenáší kde co... jaký na to máte názor? Ano, je to drazší, složitější...ale lidský doktor by taky nejdřív měl vyšetřit jestli tam ta bakterie je, případně jaká a podle toho nasadit ATB...
"Vím, že to psovi nijak neublíží" Jak tohle víte?
lodenka333
napsal(a):
No, vzhledem k tomu, že po jednom odčervovacím přípravku mi pes zkolaboval, povolily mu svěrače a já myslela že je po něm, jsem se pěkně lekla a veterináře požádala o jiný preparát, si myslím, že je to svinstvo a zatěžuje určitě organismus psa. Koprologické vyšetření na druhou stranu může být falešně negativní. Možná klinika + koprologie opakovaně...
napsal(a):
"Vím, že to psovi nijak neublíží" Jak tohle víte?
Tak tím jsem zrovna myslela klasické odčervovací pasty atd., obrazně řečeno ;-) Žádné léčivo nemá pro organismus jen to, dobré, vlastně, to je mi jasné, většina naopak, myslela jsem to tak že zrovna tímhle nijak tragicky psovi neublížíte. Ale i výjimky se najdou, popravdě to slyším tady od Lexaurin poprvé, ale věřím tomu. Ale chtěla jsem tím navázat na to, že tam, kde není problém, by se lék neměl používat ale často používá - právě viz antiparazitika. Lexaurin je to těžké no, buď čekat až je problém, a ta koprologie by se musela taky zopakovat aby to bylo, jisté, . Jak jste to vyřešila? Odčervujete pravidelně něčím jiným a pomohlo?
lodenka333
napsal(a):
Tak tím jsem zrovna myslela klasické odčervovací pasty atd., obrazně řečeno ;-) Žádné léčivo nemá pro organismus jen to, dobré, vlastně, to je mi jasné, většina naopak, myslela jsem to tak že zrovna tímhle nijak tragicky psovi neublížíte. Ale i výjimky se najdou, popravdě to slyším tady od Lexaurin poprvé, ale věřím tomu. Ale chtěla jsem tím navázat na to, že tam, kde není problém, by se lék neměl používat ale často používá - právě viz antiparazitika. Lexaurin je to těžké no, buď čekat až je problém, a ta koprologie by se musela taky zopakovat aby to bylo, jisté, . Jak jste to vyřešila? Odčervujete pravidelně něčím jiným a pomohlo?
Ano, odčervuji jiným přípravkem.

lodenka333
napsal(a):
Znám 3 psy, kteří odešli na játra kvůli odčervování celý život po 3měsících.
napsal(a):
Znám 3 psy, kteří odešli na játra kvůli odčervování celý život po 3měsících.
No jednak to rozhodně po třech měsících nepodávám, ani já k chemii nemám důvěru, a za druhé- jak se prokázalo, že to bylo v důsledku odčervování ? To by vymřeli všichni, ne ?

Lexaurin
napsal(a):
No jednak to rozhodně po třech měsících nepodávám, ani já k chemii nemám důvěru, a za druhé- jak se prokázalo, že to bylo v důsledku odčervování ? To by vymřeli všichni, ne ?
Ženská měla 3 psy a na veterině jí řekli, že jelikož psi jsou venkovní, tak musí odčervovat po čtvrt roce a ona v dobré víře odčervovala. Psi umřeli chvíli po sobě.Veterinář u kterého byla, když ten její onemocněl, tak udělal veškerá vyšetření, jelikož psům už bylo 7let. Selhávání jater z důvodu častého podávání vnitřních antiparazitik, měla to i v léřkařské zprávě.
napsal(a):
Ženská měla 3 psy a na veterině jí řekli, že jelikož psi jsou venkovní, tak musí odčervovat po čtvrt roce a ona v dobré víře odčervovala. Psi umřeli chvíli po sobě.Veterinář u kterého byla, když ten její onemocněl, tak udělal veškerá vyšetření, jelikož psům už bylo 7let. Selhávání jater z důvodu častého podávání vnitřních antiparazitik, měla to i v léřkařské zprávě.
No tak to, čumím, my máme taky venkovní psy, žerou maso (i syrové) a nikdy nám tohle veterinář neřekl.
lodenka333
napsal(a):
No tak to, čumím, my máme taky venkovní psy, žerou maso (i syrové) a nikdy nám tohle veterinář neřekl.
Já vždy dostanu na veterině tabletky, mám je doma a tzv. se odhodlávám je podat...trvá mi to i rok Když jsou psi v poho, nedávám je, když dostanu takový svůj"pocit", že něco není úplně OK- stolice, žravost...váha...přemluvím se, a podám jim to. Rozhodně k tomu nechci nikoho nabádat, je to určitě blbě, veterinář mě zná, a nevyjadřuje se k tomu
No, my to máme trochu podobně...jak říkám, psi jsou zahradní, žerou maso ( a vzhledem k tomu, že strýc je myslivec, tak si domyslete co všechno se jim dostane...) a odčervujeme až když vidíme, že už fakt něco není OK. Vždy je to když začnou sáňkovat - tasemnice. Vet už nás taky dobře zná, všichni jsme z vesnice, možná je tam k tomu trochu jiný přístup. Neříkám, že tohle je správně, nicménně si troufám říct, že co se žrádla týče tak jsou naši psi zdraví a prospívají víc než dobře.
lodenka333
napsal(a):
No, my to máme trochu podobně...jak říkám, psi jsou zahradní, žerou maso ( a vzhledem k tomu, že strýc je myslivec, tak si domyslete co všechno se jim dostane...) a odčervujeme až když vidíme, že už fakt něco není OK. Vždy je to když začnou sáňkovat - tasemnice. Vet už nás taky dobře zná, všichni jsme z vesnice, možná je tam k tomu trochu jiný přístup. Neříkám, že tohle je správně, nicménně si troufám říct, že co se žrádla týče tak jsou naši psi zdraví a prospívají víc než dobře.
Ona pravda je asi někde uprostřed- nedávno byl v TV pořad s parazitologem (lidským) který hlásá názor- že mít parazity patří k přírodě, a že v dnešní době, kdy mají lidé nadbytek jídla, jim nehrozí strádání v důsledku vnitřních parazitů- aby své tvrzení doložil, sám se nakazil vajíčky tasemnic a v době vystupování je měl v těle- říkal- že není nijak více nemocný, nehubne, nemá žádné alergie, dobře spí atd atp. Když se ho ptali, co jeho tasemnicím vadí, tak prokazatelně prý česnek- protože po jeho požití mu z těla kus tasemnice odešel.
No, proti gustu žádný dišputát, ale to je jen tak pro ilustraci, a teď si z toho něco vezměte
:D :D :D Mám pocit, že jsem o tom něco slyšela! To už je šílěné, ale každý má v něčem pravdu. Já jsem toho názoru, že nic není jen bílé nebo jen černí, že není jedna jediná pravda, vždy je to tak nějak uprostřed a občas se musíte přiklonit tam nebo tam... Rozhodně! mě zvedají ze židle reklamy typu, na prostěradlo jsou roztoči, to je nechutný, pryč s nimi! To mě fakt rozčiluje, ano, paraziti, saprofyti, jsou prostě součástí nás a ano, můžou nás ohrozit, ale to je prostě příroda. Pokud se budeme snažit všeho zbavit tak budem za chvíli sterilní, imunita půjde do pr... a zabije nás první bakterie, kterou potkáme. U psů je to to samé, jsou to zvířata, mají nějakou odolnost jako každý živočich...
lodenka333
napsal(a):
:D :D :D Mám pocit, že jsem o tom něco slyšela! To už je šílěné, ale každý má v něčem pravdu. Já jsem toho názoru, že nic není jen bílé nebo jen černí, že není jedna jediná pravda, vždy je to tak nějak uprostřed a občas se musíte přiklonit tam nebo tam... Rozhodně! mě zvedají ze židle reklamy typu, na prostěradlo jsou roztoči, to je nechutný, pryč s nimi! To mě fakt rozčiluje, ano, paraziti, saprofyti, jsou prostě součástí nás a ano, můžou nás ohrozit, ale to je prostě příroda. Pokud se budeme snažit všeho zbavit tak budem za chvíli sterilní, imunita půjde do pr... a zabije nás první bakterie, kterou potkáme. U psů je to to samé, jsou to zvířata, mají nějakou odolnost jako každý živočich...
Hodně věcí je prostě trh a vydělávání na lidském strachu- stačí koli reklam je na různé léky pro lidi, že...

K tomu preventivnímu odčervování- své psy preventivně neodčervuji.Odčervuji pouze štěňata do jednoho roku věku. Potom dvakrát ročně děláme koprologii. preventivní odčervení jde stejně dělat jen proti škrkavkám a tasemnicím a ty se třeba u mého psa za 13 let v koprologii nevyskytly ani jednou.Pokud jde o jiného parazita tak na něj ty běžné přípravky co se dají koupit nezabírají a stejně se zjistí jen koprologií.Mám psy kteří se pohybují venku jak ve městech, na výstavách ale i v lese a v polích. jeden z nich je využíván v myslivosti.Venku se nerozpakují zblajznout bobek po kočce nebo chcíplou myš a přesto nemají zdravotní problémy a koprologie vychází téměř vždy negativně.jen u starých jedinců se občas něco našlo a bylo potřeba přeléčit.Jinak taky znám z okolí případ kdy malého knírače zabily odčervovací tabletky.
A když necháváte dělat koprologii, co vetovi říkáte? A co kromě škrkavek a tasemnic "hledáte"?
Moji psi totiž sežerou všechno, pokud nejsem dostatečně rychlá a všímavá. Nedávno jsem nechala dělat koprologii a vyšla negativně, ale nakonec jsem stejně jednoho psa odčervila, protože jsem měla TEN pocit..
Já myslím, vet už si poradí sám... prostě řeknu, že chci preventivní koprologické vyšetření, sama jsem ho dělala... uděláte nějaký postup, z kterého vám vyjde na sklíčku vzorek, a projíždíte pod mikroskopem a můžete tam najít cokoliv... vajíčka roupa, škrkavky, larvu tasemnice, plicnivky...giardie (nebezpečí toho, že se vylučuje nepravidelně, nemusí tam být, sama o sobě ale většinou není nebezpečná, spíš doprovází nějaký jiný průšvih, kdy se přemnoží), potom isospory... prostě vše tam vidí a podle toho Vám řekne kde je problém a můžete léčit. Případně samozřejmě anamneza, příznaky...
S odčervováním štěnat souhlasím, ono totiž může kde co chytit od matky a než se to projeví, může kolem sebe roznést všechno možné, navíc ani na matce to nemusíte poznat, možná kdyby se o ní vědělo, že je 100% zdravá, ale... Třeba toxocara, neospora, tam bych se bála. Takže u štěňat ano.
Lexaurin
napsal(a):
Lidé už naštěstí nejsou tolik poslušné ovce jako byli dríve, zapojují selský rozum a hledají jiné cesty
Tak na tohle sázím, ale stejně, pořád v malé míře...koukám na nějaký posun třeba co se týče potravin, lidi už si začínají uvědomovat, že nás s prominutím krmí občas sračkami, klamání spotřebitele, atd. z toho se mi zvedá žaludek...ale je to pořád málo, ale jsem ráda že už běží spousta pořadů v televizi a na to lidi dají, nějaká ta osvěta se šíří...
napsal(a):
Skoro vždy s Vašimi příspěvky souhlasím , ale tento případ - pokud nebyly udělány pitvy, komplexní toxikologická vyšetření, a vlastně i v tomto případě...mi to prostě připadne jako neprůkazné. Ano, jako možná příčina snad. Ale najisto se mi to tvrdit prostě nezdá.
Lexaurin
napsal(a):
Ona pravda je asi někde uprostřed- nedávno byl v TV pořad s parazitologem (lidským) který hlásá názor- že mít parazity patří k přírodě, a že v dnešní době, kdy mají lidé nadbytek jídla, jim nehrozí strádání v důsledku vnitřních parazitů- aby své tvrzení doložil, sám se nakazil vajíčky tasemnic a v době vystupování je měl v těle- říkal- že není nijak více nemocný, nehubne, nemá žádné alergie, dobře spí atd atp. Když se ho ptali, co jeho tasemnicím vadí, tak prokazatelně prý česnek- protože po jeho požití mu z těla kus tasemnice odešel.
No, proti gustu žádný dišputát, ale to je jen tak pro ilustraci, a teď si z toho něco vezměte
Také jsem to viděla ten pořad. Pro mě naprosto nechutná představa, i když kdyby mi sežraly moje kila navíc, tak bych se nezlobila !

fikovnice
napsal(a):
Skoro vždy s Vašimi příspěvky souhlasím , ale tento případ - pokud nebyly udělány pitvy, komplexní toxikologická vyšetření, a vlastně i v tomto případě...mi to prostě připadne jako neprůkazné. Ano, jako možná příčina snad. Ale najisto se mi to tvrdit prostě nezdá.
Byla to moje kolegyně a navíc byla příliš hoodně opatrná, ale naivní, takže opravdu dodržovala "rady" svého jediného veterináře, neměla svůj úsudek, ale hlavně že platila
Těch psů je mi i dneska líto, ale komu není rady...
Nechtěla jsem zakladat novou diskuzi na stejné tema : Moje holka mi po druhé v srpnu harala tak jsem ji snížila davku o 1kg žradla ze 3kg aby si pak nemyslela že je těhotná. Při prvním haraní jsem ji neubrala a měla falešku. Ale teď mi hodně zhubla ikdyž krmím zase 3kg žradla nepřibíra, zvedla jsem ji davku po ukončení haraní cca 3tydny. Vařím ji ovčí maso s ryží a zeleninou: cuketa, mrkev, repa, několikrat za tyden dostane syrové maso, nebo konzervu. Mlečné vyrobky a těstoviny nesmí ma po nich hnačku. Chtěla bych ji ještě přilepšit ať snáz přibere poradíte ni značku granuli ktera prospiva psum s citlivym zažívaním na ceně nezaleží je moc značek zatim jsem hledala tak že jsem si našla značku a četla recenze jenže u každych ta recenze není a když čtu složení u skoro všech je obilí...je odčervená v červnu. purinu nebo royal canin mi neradte. Dík moc za rady.
Granule vhodné pro citlivé psy, bez obilí, kuřecího, přírodní konzervace
GO! Salmon
Wolfsblut Blue Mountain
Wolfsblut Green Valley
Wolfsblut Range Lamb
Wolfsblut Wild Pacific
Wolfsblut Black March
Wolfsblut Red Rock
Wolfsblut White Cloud
Annamaet Aqualuk
Annamaet Manitok
Canidae Lamb
Canidae PURE SEA
NOW! Fresh
Taste of the Wild Sierra Mountain
Taste of the Wild Pacific Stream.
Fenku NO ta vaha je celkova všeho co za den sežere, každy den ji vařím velky hrnec žradla, maso je tam z bud z 40% nebo mín zaleži co ji vytahnu z mrazaku skopove žebra, pri zabijacce si zrovna baličkuju pro psa kosti s ořezy takže pul ovce sežere ona, zbytek je ryže a zelenina, ktomu dostavala jeste syrove maso /kurecí skelet, prasečí nožku, nebo nevarene skopove ořežy na vecer, . Byla krasna vk 63cm, vaha kolem 37kg, jsem blbka že jsem ji ubrala, ted ma tech 10 dolu a jde to na ní vidět. Dík moc, progooglim si je a jedny znich objednam. fotky jak vypadala pred tim.

Bonnie650
napsal(a):
Fenku NO ta vaha je celkova všeho co za den sežere, každy den ji vařím velky hrnec žradla, maso je tam z bud z 40% nebo mín zaleži co ji vytahnu z mrazaku skopove žebra, pri zabijacce si zrovna baličkuju pro psa kosti s ořezy takže pul ovce sežere ona, zbytek je ryže a zelenina, ktomu dostavala jeste syrove maso /kurecí skelet, prasečí nožku, nebo nevarene skopove ořežy na vecer, . Byla krasna vk 63cm, vaha kolem 37kg, jsem blbka že jsem ji ubrala, ted ma tech 10 dolu a jde to na ní vidět. Dík moc, progooglim si je a jedny znich objednam. fotky jak vypadala pred tim.
Mám takovej pocit, že na ovčáka a jestě fenu je 37! kg moc, fena má mít ideálně do 30kg.
Moje rtw váží 41kg a je akorát, je pořádně nasvalená a žere ani ne půl kila vařeného masa denně, samozřejmě zahuštěné ovesnou nebo třeba lupinovou moukou plus sem tam nějaká zelenina.

napsal(a):
Mám takovej pocit, že na ovčáka a jestě fenu je 37! kg moc, fena má mít ideálně do 30kg.
Moje rtw váží 41kg a je akorát, je pořádně nasvalená a žere ani ne půl kila vařeného masa denně, samozřejmě zahuštěné ovesnou nebo třeba lupinovou moukou plus sem tam nějaká zelenina.
Omluva kecám, ne půl kila denně, ale dvakrát denně půl kila. Sorry.

napsal(a):
Rájka, podstatné snad není až tak plemeno a pohlaví, ale konstituce a kondice psa.
Jinak standard uvádí při výšce feny 60cm 32kg, tahle má 63cm...

napsal(a):
Rájka, podstatné snad není až tak plemeno a pohlaví, ale konstituce a kondice psa.
Jinak standard uvádí při výšce feny 60cm 32kg, tahle má 63cm...
No právě, přerostla čuba o 3cm, ale má vážit o max 5kg víc? To mi nějak nesedí.Až zad. dodá fotky, tak to obsoudíme
Na tech fotkach ma prave tech 37kg a jako koule mi nepripadala vypadala zdrave, měla srst v pořadku. Měla jsem předtím psa NO měřil 70cm a važil 65kg nevím čím to je, ale NO mi vždy přeroste... na te fotce je vidět jak je propadla a lezou ji kyčle další foto nemám.

Bonnie650
napsal(a):
Na tech fotkach ma prave tech 37kg a jako koule mi nepripadala vypadala zdrave, měla srst v pořadku. Měla jsem předtím psa NO měřil 70cm a važil 65kg nevím čím to je, ale NO mi vždy přeroste... na te fotce je vidět jak je propadla a lezou ji kyčle další foto nemám.
Je pravda, že rady vypadá hrozně
Vážíte ji správně?

Na té fotce, pokud je z ní teda něco poznat, tak vypadá jako vychrtlina.
"Vážíte ji správně?"
Jestli zhubla 10kg, tak teď má cca 27kg a to při té výšce málo bude. Jenom se mi nechce věřit, že tak šílený úbytek na váze během krátké doby (za max. měsíc?) je jenom tím žrádlem, zvlášť, když je patrně zpět na původní dávce a nemůže přibrat.
napsal(a):
Na té fotce, pokud je z ní teda něco poznat, tak vypadá jako vychrtlina.
"Vážíte ji správně?"
Jestli zhubla 10kg, tak teď má cca 27kg a to při té výšce málo bude. Jenom se mi nechce věřit, že tak šílený úbytek na váze během krátké doby (za max. měsíc?) je jenom tím žrádlem, zvlášť, když je patrně zpět na původní dávce a nemůže přibrat.
Pravě maso, ryže, zelenina je asi málo možná ji něco chybí, tak ji chci dat kvalitní granule co ji prospějí.

Bonnie650
napsal(a):
Vypada, celkem bych si nafackovala za to jak vypada, při dalším haraní před ani během už ji nikdy nesnížim davku, bala jsem se falešky a přehnala to, předtim měla falešku i naběhle ceciky.
Při hárání také ubírám krmení, ale ne tak razatně a HLAVNĚ přidat pohyb, do padnutí.
napsal(a):
Při hárání také ubírám krmení, ale ne tak razatně a HLAVNĚ přidat pohyb, do padnutí.
Co na to řict jsem prostě...nejde to tu napsat to co jsem, všechno se mi sype pod rukama... musím prodat tele, zabit cele stado ovcí, jít někam do bytu ani nevím kam, chlap natahal domu zviřata a misto toho aby mi pomohl s hospodařstvím radej pil a když teď viděl že padam na pusu dal se zavřít do blazince aby to nemusel dělat. Cele leto sucho trava v ohradě žadna tak sem musela přisikat kosou odnesla jsem to zdravotne ja i pes ja mam svalovou horečku nemužu dělat nic boli to ikdyž sedím přesto mi dal nikdo nepomuže tchyně ma plnou pusu kecu jak by to vzladla ona a jaky jsem slaboch, ale dělat nejde, a fenka mi zhubla protože jsem nechodila s ni nikam na prochazky byla jen na zahradě. Tchyně mi řekne že se mi o tele postara a že vůbec nevadí že zhubne /to tele/, na to že jsem zesekla 4ha za měsic a pul nebrala ohledy ještě se mi směje do obličeje. Stado mam vyžrané psa zbydačeného, ktomu dvě děti školka, škola...
Za prvé - nechte udělat vyšetření na parazity. Odčervení v červnu nic neznamená..
Za druhé - a co trochu pozměnit krmení masem? Dáváte jen jehněčí? To je dietní maso.. Přidejte tučné maso - vepřové, hovězí, vemeno, dršťky, škvarky - co pes s citlivým zažíváním snese. Zkoušejte postupně. Přidávejte i ovoce - sacharidy.
Mezi jídly přidávejte pamlsky - třeba sušené pečivo (dobré na zubní kámen), sušené vnitřnosti a další sušené pamlsky.

Jestli fena takhle razantně zhubla při normálním krmení na které je zvyklá bude v tom jiný problém. nechala bych udělat kompletní rozbor krve a koprologii,.

Teda podle fotky, je ta fena hodně hubená. Myslím si, že tady bude problém v hormonální nerovnováze, problém byl už při min. hárání, já bych nečekala a neřešila to granulemi, ale vyšetření na veterině, krev, endokrinologie, hormony. Pak podle vyšetření bych sestavila krmnou dávku. Mám fenu N.O. váží mi 35 kg a je dost při těle, zhubnu ji na těch 32, mívala 30 a byla akorát. Takto se spravila na mase a přirozené stravě. Už rok váží 35.Zrovna teď mi končí s háráním, váha stejná, nikdy jsem jí v době hárání jídlo neubírala, proč? Držím moc palce, aby vám to s ní dopadlo, je opravdu, moooc hubená.
kobroor
napsal(a):
Za prvé - nechte udělat vyšetření na parazity. Odčervení v červnu nic neznamená..
Za druhé - a co trochu pozměnit krmení masem? Dáváte jen jehněčí? To je dietní maso.. Přidejte tučné maso - vepřové, hovězí, vemeno, dršťky, škvarky - co pes s citlivým zažíváním snese. Zkoušejte postupně. Přidávejte i ovoce - sacharidy.
Mezi jídly přidávejte pamlsky - třeba sušené pečivo (dobré na zubní kámen), sušené vnitřnosti a další sušené pamlsky.
Během haraní měla jen to skopové, ted ji pridavam veprové nozky, laloky...ovoce si sbíra sama ma rada hrušky... takže stačí přidat víc masa asi 700g a te ryže 1kg zeleniny 200g a bude přibírat?
Určitě nechte udělat vyšetření na parazity - koprologii.
Zkuste přidat to maso a uvidíte. Nevím, kolik g dáváte teď. Taky tím vařením se to maso scvrkne. Ty hmotnosti, co dávám já, myslím za syrova (já dávám syrové maso).
To kilo rýže myslíte doufám vařené, ne za syrova?
Napište alespoň přibližné hmotnosti všeho, co krmíte v běžné denní dávce za syrového stavu.
Ted ji vařím podle totoho: syroveho masa 500g,1kg za syrova ryže po u vaření nevím kolik má,10dkg řepy syrove,10dkg cukety syrové,10dkg syrove mrkve to zkrmujeme dopoledne po částech, večer dostane syrovy kuřecí skelet vybíram ty velke a masite cca 450g. beru čtyři u řezníka a vyjde to na cca 2200g, to střídam s vepřovíma nožkama. Tu davku jsem ji postupně zvyšovala aby se rozkrmila. žadné je ty si zhubla musím ti přidat víc a razu do nu narvu všechno to fakt ne, zvyšuju to 4 tyden. foto jeji zřadlo a 3měsiční kotě.

Bonnie650
napsal(a):
Ted ji vařím podle totoho: syroveho masa 500g,1kg za syrova ryže po u vaření nevím kolik má,10dkg řepy syrove,10dkg cukety syrové,10dkg syrove mrkve to zkrmujeme dopoledne po částech, večer dostane syrovy kuřecí skelet vybíram ty velke a masite cca 450g. beru čtyři u řezníka a vyjde to na cca 2200g, to střídam s vepřovíma nožkama. Tu davku jsem ji postupně zvyšovala aby se rozkrmila. žadné je ty si zhubla musím ti přidat víc a razu do nu narvu všechno to fakt ne, zvyšuju to 4 tyden. foto jeji zřadlo a 3měsiční kotě.
Málo masa, dávejte 1,5kg masa za syrova a 250g rýže za syrova nebo drcených ovesných vloček.Plus tu zeleninu.
Bonnie650
napsal(a):
Přijde mi tam zbytečně moc zeleniny na ukor masa- syrovou zeleninu pes stejně netraví, má se dávat alespoň spařená, a dle mého to pouze zvyšuje objem krmné dávky, takže kvuli střevum trochu spařené ano, ale 30dkg si myslím, že je, na to, v jaké špatné je pes kondici, moc.Psovi to nic nedá. Do dávky lososový olej, pangamin, nějaké vitaminové přípravky- dáváte ?
Ale když tu zeleninu spařím nezničím ty vitamíny v ní? Mrkev jo beru tam se ty vitaminy pravě spařením, nebo kratkym svařením uvolní. Olej nedavám ani žadné vitamíny. Ten problem je fakt že sem ji ubrala žradla. To by mě chlap asi uplně sežral už tak nemohl stravit to že jsem ji vařila žradlo žarlil na ni že si žere líp jak on deptal mě stím celou dobu co ji mám jak ji nesnáší, jak je blba, jak mu vadí, tak jsem všechno dělala tajně jenže skončil před třema měsícema v praci lehl si na gauč a komandoval co dělam špatně, nic měne chlapa jsem poslala do haje. A fenku musím dát do kupy...

Bonnie650
napsal(a):
Včera jsem stravila večer nad složením granuli, pročetla různé receptury udělala si poznámky co je zdravé pro psa a co nebezpečné a rozhodla jsem se pro holistické krmivo marp lamb...
Bonnie650
napsal(a):
Ale když tu zeleninu spařím nezničím ty vitamíny v ní? Mrkev jo beru tam se ty vitaminy pravě spařením, nebo kratkym svařením uvolní. Olej nedavám ani žadné vitamíny. Ten problem je fakt že sem ji ubrala žradla. To by mě chlap asi uplně sežral už tak nemohl stravit to že jsem ji vařila žradlo žarlil na ni že si žere líp jak on deptal mě stím celou dobu co ji mám jak ji nesnáší, jak je blba, jak mu vadí, tak jsem všechno dělala tajně jenže skončil před třema měsícema v praci lehl si na gauč a komandoval co dělam špatně, nic měne chlapa jsem poslala do haje. A fenku musím dát do kupy...
Pes je masozravec, jeho zazivaci trakt neumi vyuzit syrovou zeleninu.Marp je fajn, ale jeste jde o to, jestli vam ji pes zvykly na maso bude zrat a nebude hubnout z hladoveni.
napsal(a):
Málo masa, dávejte 1,5kg masa za syrova a 250g rýže za syrova nebo drcených ovesných vloček.Plus tu zeleninu.
Možná, že NO je schopen sežrat takový nářez, ale nedokážu si představit uvařit svému psovi (SAO) čtvrt kila rýže (250g za syrova)... To by teda nedal, to bude strašná hromada. A i toho masa mi na normální dávku pro NO přijde dost. Ale chápu, že tady jde o to, aby nabrala.
Řešil bych to masem, masem a zase masem i tučným, trochu přílohy a hodně pohybu, zátěž.
Bonnie 650: fenka je moc hezká, nechte jí udělat vyšetření, takový úbytek je podezřelý, nemyslím, že to bude jen dávkou jídla.

milannn
napsal(a):
Možná, že NO je schopen sežrat takový nářez, ale nedokážu si představit uvařit svému psovi (SAO) čtvrt kila rýže (250g za syrova)... To by teda nedal, to bude strašná hromada. A i toho masa mi na normální dávku pro NO přijde dost. Ale chápu, že tady jde o to, aby nabrala.
Řešil bych to masem, masem a zase masem i tučným, trochu přílohy a hodně pohybu, zátěž.
Bonnie 650: fenka je moc hezká, nechte jí udělat vyšetření, takový úbytek je podezřelý, nemyslím, že to bude jen dávkou jídla.
Naprostý souhlas s milann, ten úbytek na váze je velký, píšete, že krmíte 3 kg potravy denně, fena nepřibírá, to by moje měla při této dávce krmiva aspoň 40 kg. Problém bude 100% jinde. Jak jsem už psala, zajděte na veterinu a komplet vyšetření.