Kastrace před prvním háráním fenky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2015 10:45
Barruška

XXX.XXX.6.5

Dobrý den,
nevím si rady s kastrací naší fenky… Mám počkat s kastrací po prvním háráním nebo vykastrovat již dříve? Když jí nechám vykastrovat již před prvním háráním nebude se pořád chovat jako štěně? Bude mít pubertu a dospěje i tak?
Prosím poraďte, Děkuju.

7.9.2015 10:50
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Barruška napsal(a):
Dobrý den,
nevím si rady s kastrací naší fenky… Mám počkat s kastrací po prvním háráním nebo vykastrovat již dříve? Když jí nechám vykastrovat již před prvním háráním nebude se pořád chovat jako štěně? Bude mít pubertu a dospěje i tak?
Prosím poraďte, Děkuju.

Kastrace zdraveho štěněte ktere ještě neni dospěle a nema zcela vyvinute pohlavni orgány a nema zcela vyjadřene pohlavni znaky je prasarna.Fenky musi dospět a dorust a teprve potom je mone uvažovat o kastraci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2015 11:01

ivulka2 napsal(a):
Kastrace zdraveho štěněte ktere ještě neni dospěle a nema zcela vyvinute pohlavni orgány a nema zcela vyjadřene pohlavni znaky je prasarna.Fenky musi dospět a dorust a teprve potom je mone uvažovat o kastraci.

Kastrovala bych po 2.roce života.

7.9.2015 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kastrovala bych po 2.roce života.

Já jsem zastáncem kastrací, ale před prvním háráním bych opravdu nekastrovala...Proč vlastně? Nevěřím tomu, že po druhém hárán, í už to nemá zdravotní smysl. A to jedno, dvě hárání přežijete, pokud jste v bytě, neměl by to být problém. U naší mamky s fenkou to byl problém, zůstala na baráku u babči a bohužel se k ní dostali psi, hned při prvním hárání. Byla kastrovaná a zároveň to byl potrat..bohužel.

7.9.2015 11:19

Asi mě tady spoustu lidí odsoudí, ale já mám fenu, která byla kastrovaná před prvním háráním v osmi měsících...kastrace proběhla bez komlikací...pooperační stav úplně bez problémů a mohu vás ubezpečit, že se feňule opravdu jako štěně nechová, myslím, že to mohu posoudit, měla jsem i nevykastrované feny. Mám doma dvojčata...bratra a sestru, pesani odmalička zvyklí trávit čas společně s rodinou...neumím si představit, že bych jednoho z nich někam zavřela...

7.9.2015 11:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Co to je za úchylnou módu, kastrovat ?!

7.9.2015 11:43

rapotacka11 napsal(a):
Co to je za úchylnou módu, kastrovat ?!

Ano dalo by se možná říct móda, moje první nekastrovaná fena měla šílený potíže s falešnou březostí to vše spojené se záněty, fena mojí tety musela ve třinácti letech na operaci (museli z ní vykuchat vše) naštěstí přežila a byla s námi ještě 3 roky...sousedka mé švagrové má fenu, která byla nechtěně nakryta psem, co se k ní prohrabal z ulice, narodilo se celkem 12 štěňat...majitelka feny ponechala 4, raději jsem se neptala, jakým způsobem bylo těch 8 štěňat utraceno, vzhledem k tomu, že paní štěňata feně nenechala z finančních důvodů, tak to asi nebylo uspání od veta...těch příkladů bych našla více, řeknete, že vše je na zodpovědnosti majitele, že by měl udělat to nebo ono, ale když to neudělá, tak to odnese zvíře... samozřejmě jsem měla i nekastrovanou fenu, která byla naštěstí v poho, ale na to se opravdu nehodlám spoléhat...nekastruji jen tak z pohodlnosti, ale s ohledem na pozdější zdraví feny na které nehodlám chovat... za mě hurá ať žije módní kastrování fen.

7.9.2015 11:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Reagovala jsem na zadavatelku.
Koupí si čubu a.....
No, to máte skvělý, že kastrace u vás pomohla.
U nás jsme kastrovali z důvodu zánětu.
Měli jsme pak komplikace - inkontinenci.

7.9.2015 11:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Barruška napsal(a):
Dobrý den,
Prosím poraďte, Děkuju.

Bude se chovat jako štěně, nedospěje a i kastrace po prvním hárání je kastrace štěněte, což je prasárna 1. kategorie. Kastrací navíc mnohonásobně zvýšíte rizika závažných nemocí jako jsou nádory kostí, sleziny, osrdečníku, selhání ledvin, snížená funkce štítné žlázy, alopecie, problémů s klouby a inkontinencí. Kastrace ze zdravotních důvodů je na místě, když to nejde jinak, ale zbytečně řezat do zdravého psa by se opravdu nemělo.

7.9.2015 11:58
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Barruška napsal(a):
Dobrý den,
Prosím poraďte, Děkuju.

Počkala bych po prvním hárání, ideálně kolem toho 14-16 měsíce věku. Nechat fenku pořádně fyzicky a psychicky dospět.

Na hysterické výkřiky nedejte. Problém se samozřejmě stát může, ale stejně tak může fena umřít na nepoznaný zánět dělohy nebo na rakovinu, co se díky stále se opakujícím cyklům rozjede v mléčných lištách. O cystách na vaječnících ani nemluvě. To má dnes pomalu každá druhá.

7.9.2015 12:00

rapotacka11 napsal(a):
Reagovala jsem na zadavatelku.
Koupí si čubu a.....
No, to máte skvělý, že kastrace u vás pomohla.
U nás jsme kastrovali z důvodu zánětu.
Měli jsme pak komplikace - inkontinenci.

Inkontinence je samozřejmě strašák, mrzí mě že se vám to nevyhnulo...prostě vše má svoje pro a proti, musím říct, že toto je moje první fena po letech, přesně z těchto důvodů jsme si pořizovali raději psí kluky...i když povahově mi jsou bližší fenky...no člověk nemůže mít všechno.
V každém případě nejsem odpůrcem kastrací, ale asi kdybych měla doma jen fenu, tak bych kastrovala později...

7.9.2015 12:06

scylla napsal(a):
Bude se chovat jako štěně, nedospěje a i kastrace po prvním hárání je kastrace štěněte, což je prasárna 1. kategorie. Kastrací navíc mnohonásobně zvýšíte rizika závažných nemocí jako jsou nádory kostí, sleziny, osrdečníku, selhání ledvin, snížená funkce štítné žlázy, alopecie, problémů s klouby a inkontinencí. Kastrace ze zdravotních důvodů je na místě, když to nejde jinak, ale zbytečně řezat do zdravého psa by se opravdu nemělo.

Nebudu vám vnucovat svůj názor...ale raději nechám říznout do mladého, zdravého psa, než pak muset nechat operovat staré zvíře, které už operaci nemusí vydržet.
Asi vypadám jako sadista, co musí do psa nechat řezat, ale svoje psy miluju a jen pomyšlení na to jak trpí mě děsí...takže u mě je to prevence budoucích problémů.

7.9.2015 12:11
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebudu vám vnucovat svůj názor...ale raději nechám říznout do mladého, zdravého psa, než pak muset nechat operovat staré zvíře, které už operaci nemusí vydržet.
Asi vypadám jako sadista, co musí do psa nechat řezat, ale svoje psy miluju a jen pomyšlení na to jak trpí mě děsí...takže u mě je to prevence budoucích problémů.

A teď přijdou narážky typu, jestli byste psovi nechala preventivně uřezat nohu, aby si ji nemohl zlomit. Úplně to vidím.

7.9.2015 12:12

umpa.lumpa napsal(a):
A teď přijdou narážky typu, jestli byste psovi nechala preventivně uřezat nohu, aby si ji nemohl zlomit. Úplně to vidím.

To také očekávám...

7.9.2015 13:31
Barruška

XXX.XXX.6.5

Děkuji za rady a názory... máme fenku venku a za plotem (drátěnkou) je, soused" 3letý vlčák...
takže kastrace bude jen sem chtěla vědět kdy

7.9.2015 18:50
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Mě to navrhoval vet že by jí vykastroval cca v 7m. No nakonec jsme odmítla, prý to má vliv na kvalitu srsti. Bála jsme se že se zarazí v růstu a nakonec i manžel řekl že jí přece nevezmeme její duši , sice štěnátka neplánujeme ale bála jsme se vedlejších účinků. dala bych až by byl někdy fakt problémm ale zatim ani nevíme jak bude zvládat hárání, třeba bude vše ok tak jsem to odmítla.

7.9.2015 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Markéta80 napsal(a):
Mě to navrhoval vet že by jí vykastroval cca v 7m. No nakonec jsme odmítla, prý to má vliv na kvalitu srsti. Bála jsme se že se zarazí v růstu a nakonec i manžel řekl že jí přece nevezmeme její duši , sice štěnátka neplánujeme ale bála jsme se vedlejších účinků. dala bych až by byl někdy fakt problémm ale zatim ani nevíme jak bude zvládat hárání, třeba bude vše ok tak jsem to odmítla.

Jé Markéto...to je tedy názor, s tou duší To jako ženská, která přišla z důvodu rakoviny o, spodek" je také jen tělo bez duše? Ono tu duši člověka(a ani psa) nedělá přeci pohlavní pud, ale mozek. Řekla bych, že pokud není imrvére zmítaný pohlavním pudem, tak ho zvládne (mozek) i používat. Sama mám nekastrované psy samce, a X měsíců jsou díky háravkám v okolí téměř nepoužitelní, následně nemocní z toho, jak nežrali a jak si zanesli infekci do močových cest. Začínám uvažovat také, že jim tu, duši" ufiknu a bude klid

7.9.2015 21:10
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Barruška napsal(a):
Děkuji za rady a názory... máme fenku venku a za plotem (drátěnkou) je, soused" 3letý vlčák...
takže kastrace bude jen sem chtěla vědět kdy

No, tak tohle nebude asi jednoduché uhlídat, záleží na tom, jak je sousedův pes velký nadrženec. Pokud by byl jako naši psi, tak potěš koště Ale u nich to začalo později až po tom, co k nám začala lozit přes plot háravka ze sousedství vždycky, když byla v nejlepším. Tím se ty jejich touhy dramaticky vystupňovaly, teď už ječí, i když hárá psice půl kilometru daleko...

7.9.2015 23:32
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lesnížínka napsal(a):
Jé Markéto...to je tedy názor, s tou duší To jako ženská, která přišla z důvodu rakoviny o, spodek" je také jen tělo bez duše? Ono tu duši člověka(a ani psa) nedělá přeci pohlavní pud, ale mozek. Řekla bych, že pokud není imrvére zmítaný pohlavním pudem, tak ho zvládne (mozek) i používat. Sama mám nekastrované psy samce, a X měsíců jsou díky háravkám v okolí téměř nepoužitelní, následně nemocní z toho, jak nežrali a jak si zanesli infekci do močových cest. Začínám uvažovat také, že jim tu, duši" ufiknu a bude klid

Jetsli je duší člověka (či psa) zrovna mozek bychom asi mohli sáhodlouze (pseudo)filozofovat... .

8.9.2015 09:35
Markéta80

XXX.XXX.176.2

lesnížínka napsal(a):

Manžel to bere že by jsme jí vzali její osobnost . prostě v 7m kastrovat mě samotné přijde zbytečné, kdo ví co by to s ní udělalo, sice štěnata neplánujeme ale i tak ji zatim necháme jak je. Pokud by měla těžké falešky nebo jiné problémy tak jo ale takhle , navíc se obávam co by to udělalo s její srstí, ted má fakt pěknou a kvalitní a chceme jí mít v srsti.vet říkal že by nám odpadli starosti okolo hárání, ale je fakt malinká takže neočekávam že z ní poteče krve nějak hodně a je bytová takže uhlídat neni problém a říkam si co když jednou budeme chtít od ní štěnata i když na 90% říkam že ne, asi bude celkově malá takže porod by asi nebyl jen tak , jenže kastrace je konečné řešení, až by měla zdravotní problémy tak samozřejmě to řešit budu ale ted mě to spíš přišlo jako kšeft pro veterináře , jsem vylezla z ordinace a hned 2 majitelky fen tam řešily že jdou na ko po kastraci

Přidejte reakci

Přidat smajlík