Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2015 16:34
jenny1992

XXX.XXX.231.116

Dobrý den chci se zeptat jestli má někdo s touhle výstavou osobní zkušenost. A co musel udělat pro splnění podmínek na její kvalifikaci.
Děkuji.

8.9.2015 23:07
balisek

XXX.XXX.7.13

Jestli zvládnete anglický text, zde je manuál pro zahraniční vystavovatele:
http://crufts.org.uk/media/7242/crufts-overseas-exhibitors-guide.pdf

Na Cruft's se kvalifikujete ziskem titulu CAJC nebo CACIB na některé z těchto mezinárodních kvalifikačních výstav :
http://www.crufts.org.uk/content/dog-exhibitors/overseas-qualifying-shows/

Poté musíte zažádat o tzv. ATC, což je jakési regitrační číslo, pod kterým bude Váš pes evidován v britském kennel klubu. Za vydání čísla zaplatíte 20 liber. Posléze už jen vyplníte přihlášku, zaplatíte výstavní poplatek 25 liber a můžete jet.

Veterinární podmínky pro cestu do Anglie jsou více-méně shodné se zbytkem EU - tj. pes musí mít mikročip, pet pas a platné očkování proti vzteklině. Specifikem navíc je povinné odčervení, potvrzené veterinářem. V pase musí být zaznamenáno datum a hodina ošetření, název přípravku, výrobce a podaná dávka. Účinnou látkou použitého přípravku musí být praziquantel. Odčervení musí být provedeno 120 - 24 hodin před vstupem na území Velké Británie.

Neregistrovaný uživatel

9.9.2015 08:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.213

My se kvalifikovali na Crufts na MVP Praha 2014. Se svým šarplanincem no a právě jsem se začala pídit po číslu a tak, no a na brtiskym kennelu mi řekli, že šarplaninec je malopočetné plemeno a že by na samotné výstavě byl můj pes zřejmě sám (jako bych za to mohla, že téměř nikdo šarplanince nevystavuje) a že máme smůlu. Že kvůli jednomu psovi nebudou číslo vydávat... No a tím pro nás Crufts skončilo...

9.9.2015 11:38
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

FCi stejně kurví plemena, na co je Cruft´s?

Pouze komerční zviditelnění chovných zvířat=>profit.

9.9.2015 11:56
Clayton

XXX.XXX.231.40

Cruft's je právě hlavně o zviditelnění.Cit ke psovi této dámě asi chybí, když ho zvedá za ocas-.

10.9.2015 07:55
balisek

XXX.XXX.7.13

To Wulfina: Důvodem bude spíše to, že britský Kennel Club nemá šarplanince mezi uznanými plemeny.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2015 08:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

apbtbreeder napsal(a):
FCi stejně kurví plemena, na co je Cruft´s?

Pouze komerční zviditelnění chovných zvířat=>profit.

Plemena nek.rví FCI, ale co je chovají za úplně jiným účelem než je láska k plemeni
... mimochodem u APBT to není o moc lepší, jenom je to v jiným směru, a není to tolik na očích.

10.9.2015 08:54
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Plemena nek.rví FCI, ale co je chovají za úplně jiným účelem než je láska k plemeni
... mimochodem u APBT to není o moc lepší, jenom je to v jiným směru, a není to tolik na očích.

Popovídejte nám něco o zhoršování zdraví a užitné hodnoty APBT, chovatelé si vždy rádi vyslechnou názor odborníka.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2015 09:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

apbtbreeder napsal(a):
Popovídejte nám něco o zhoršování zdraví a užitné hodnoty APBT, chovatelé si vždy rádi vyslechnou názor odborníka.

Kdo píše o zhoršování zdraví...? Napsala jsem že u vás se to ku... zase v jiným směru. Všechno je jenom o lidech - ten kdo chce chovat zdravé a pracovně výborné psy, ten je chovat bude i pod FCI, a kdo chce chovat šmejdy, tak je bude chovat i pod ADBA (kde navíc zaregistrují všechno).
Plemena nechovají organizace, ale konkrétní LIDI.

10.9.2015 09:19
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

ADBA na rozdíl od FCI nenařizuje direktivně na čem chovat/nechovat a jakým směrem rozvíjet plemeno, je to pouze registrační autorita. Ale vy jste tady odborník na APBT, já ne ;-)

Povídejte, v jakém směru?

Neregistrovaný uživatel

10.9.2015 09:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

balisek napsal(a):
To Wulfina: Důvodem bude spíše to, že britský Kennel Club nemá šarplanince mezi uznanými plemeny.

Důvodem je malopočetnost... pokud bys četla můj příspěvek, tak to tam píšu

10.9.2015 09:47
balisek

XXX.XXX.7.13

Já číst umímsmajlík. Akorát pokud by šarplaninec byl řádně uznaným plemenem, musí pro něj třídu otevřít bez ohledu na počet přihlášených jedinců.

10.9.2015 09:49
balisek

XXX.XXX.7.13

apbtbreeder napsal(a):
ADBA na rozdíl od FCI nenařizuje direktivně na čem chovat/nechovat a jakým směrem rozvíjet plemeno, je to pouze registrační autorita. Ale vy jste tady odborník na APBT, já ne ;-)

FCI nenařizuje, na čem chovat nebo nechovat. Stejně jako ADBA je to pouze registrační autorita. Podmínky zařazení do chovu určuje příslušný chovatelský klub. Standard plemene má na starosti krajina původu.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2015 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

balisek napsal(a):
Já číst umímsmajlík. Akorát pokud by šarplaninec byl řádně uznaným plemenem, musí pro něj třídu otevřít bez ohledu na počet přihlášených jedinců.

Šarplaninec je řádně uznán již nějakejch 20 let po celým světě... Kdyby nebyl uznán v UK, tak tam nenajdeš chovatelské stanice, které tam jsou
A jak vidíš, tak organizátor nemusí nic Je to malopočetné, neatraktivní plemeno, tak proč by pro něj něco otevírali. Stejně na tom je i třeba Tornjak...

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2015 09:56

Šarplaninec je řádně uznán již nějakejch 20 let po celým světě... Kdyby nebyl uznán v UK, tak tam nenajdeš chovatelské stanice, které tam jsou
A jak vidíš, tak organizátor nemusí nic Je to malopočetné, neatraktivní plemeno, tak proč by pro něj něco otevírali. Stejně na tom je i třeba Tornjak...

Možná je to tak lepší, tohle nejsou psi na výstavy.

10.9.2015 10:03
lev

XXX.XXX.253.186

Crufts není světová výstava, ale největší výstava psů ve Velké Británii, kde si jedou podle vlastních pravidel. Takže kvalifikovat se můžete xx krát. Když v UK plemeno neuznávají, tak máte smůlu a že těch plemen je dost.

10.9.2015 10:32
assil

XXX.XXX.216.60

Zde jsou plemena uznaná v Anglii, kde je tam ten šarplaninec?
http://www.thekennelclub.org.uk/services/public/breed/Default.aspx.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2015 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

apbtbreeder napsal(a):

Tak hlavně, že Vy jste odborník na všechno - především na výstavy a kvalifikace na Cruftś

Neregistrovaný uživatel

10.9.2015 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.69

assil napsal(a):
Zde jsou plemena uznaná v Anglii, kde je tam ten šarplaninec?
http://www.thekennelclub.org.uk/services/public/breed/Default.aspx.

Ne, toto nejsou uznaná plemena v anglii, tohle jsou uznaná plemena tímto klubem...
Nikde nevidim, že by tento klub spolupracoval s FCI...
Pokud s FCI nespolupracuje, je jasné, že si pod sebe vezme plemena, která si on uzná... něco, jako UCI...

10.9.2015 22:18
balisek

XXX.XXX.7.13

To Wulfina: Britský The Kennel Club je kolébkou chovatelství a vůbec první národní chovatelský klub na světě (funguje od roku 1873). Jak jej můžete srovnávat s UCI?

KC není členem FCI a opravdu nemá povinnost otevírat třídy pro plemena KC neuznaná.

Spíše než na The kennel club byste se měla stěžovat na pořadatele kvalifikační výstavy, že Vám vydal certifikát, aniž by si ověřil, že Vaše plemeno může být na Cruft's vystavováno.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2015 23:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.69

Já si na nic nestěžuji ani sem si na nic nestěžovala... pouze jsem konstatovala, že pro nás Crufts skončil kvalifikací. Nic víc, nic míň

Neregistrovaný uživatel

11.9.2015 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná je to tak lepší, tohle nejsou psi na výstavy.

Prosím tě, kteří psi jsou podle tebe psi na výstavy?

Tohle, co si napsala, můžu říct prakticky o všech psích plemenech...

11.9.2015 10:28
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

apbtbreeder napsal(a):

Hrbatý kapří hřbety, prošlapy, kravské postoje pánevních končetin, předkusy a podkusy, to je pokoukáníčko na pejsky na úvazech. Ale hlavně, že to má game.

A kvůli tomu, co vídávám na fotkách z různých kennelů na FB, si právě myslím, že je celý chov APBT úplně o houně a všichni APBT jsou už de facto "zmetci".

11.9.2015 11:14

Prosím tě, kteří psi jsou podle tebe psi na výstavy?

Tohle, co si napsala, můžu říct prakticky o všech psích plemenech...

No právě.

11.9.2015 11:20
jenny1992

XXX.XXX.207.99

Ráda bych se vrátila k tématu, byl někdo na této výstavě osobně? Nebo se zúčastnil jenom jako divák.

11.9.2015 11:39
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Předkus je u APBT vada? U psa, který vznikl křížením buldoka?

Podkus se dá poznat z fotky na fb?

Z fotek na fb se určitě dá posoudit stav plemene :-D.

11.9.2015 12:06
balisek

XXX.XXX.7.13

jenny1992 napsal(a):
Ráda bych se vrátila k tématu, byl někdo na této výstavě osobně? Nebo se zúčastnil jenom jako divák.

Byla jsem na na Cruft's jako divák a byl to zážitek. Spousta krásných psů, super doprovodný program, krásné finálové soutěže. Určitě to stojí za to!

Přidejte reakci

Přidat smajlík