Neregistrovaný uživatel
Děkuji za návod, budu zkoušet, nechci házet flintu do žita, ale mam obavy, že s tou naší malou, neklidnou nerizenou střelou, to jen tak lehce nepůjde.... učila jsem ji sedni a trvalo to dele, je pořád s myslenkama někde uplne jinde - je strasne roztekana, dela ji problém se soustředit, ale budeme učit, učit a učit...
panda H
napsal(a):
Děkuji za návod, budu zkoušet, nechci házet flintu do žita, ale mam obavy, že s tou naší malou, neklidnou nerizenou střelou, to jen tak lehce nepůjde.... učila jsem ji sedni a trvalo to dele, je pořád s myslenkama někde uplne jinde - je strasne roztekana, dela ji problém se soustředit, ale budeme učit, učit a učit...
Pamlsky, oblíbená hračka a pochvala nezabírají?
panda H
napsal(a):
Zkoušejte slovní povel zároveň s povelem rukou. Povely pohybem těla pejsci snáze pochopí, než slovní. Také když je roztěkaná, pohyby rukou snáze upoutají její pozornost, než slova.
Sedni - ruka ohnutá v lokti, dlaň kolmo nahoru, prsty směřují ke stropu.
Lehni - natažená paže směřuje rovně před tělo, nebo mírně nahoru. Při vyslovení „lehni“ uděláme rychlý pohyb rukou směrem k zemi.
Cvičte jí hlavně před jídlem, aby byla hladová a za odměnu dejte její oblíbený pamlsek. Napřed jen čichnout aby věděla, že o něco půjde a dát teprve až bude ležet.
Jestli povel nechápe, je možné jí v sedu podtrhnout přední nožičky a když spadne opakovat „lehni ANO to je lehni“ a moc jí za to chválit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Abies
napsal(a):
Zkoušejte slovní povel zároveň s povelem rukou. Povely pohybem těla pejsci snáze pochopí, než slovní. Také když je roztěkaná, pohyby rukou snáze upoutají její pozornost, než slova.
Sedni - ruka ohnutá v lokti, dlaň kolmo nahoru, prsty směřují ke stropu.
Lehni - natažená paže směřuje rovně před tělo, nebo mírně nahoru. Při vyslovení „lehni“ uděláme rychlý pohyb rukou směrem k zemi.
Cvičte jí hlavně před jídlem, aby byla hladová a za odměnu dejte její oblíbený pamlsek. Napřed jen čichnout aby věděla, že o něco půjde a dát teprve až bude ležet.
Jestli povel nechápe, je možné jí v sedu podtrhnout přední nožičky a když spadne opakovat „lehni ANO to je lehni“ a moc jí za to chválit.
Určitě ne podtrhnout nohy!

Abies
napsal(a):
Nemyslela jsem škubnout, jen lehce popotáhnout dopředu. Přijde mi to šetrnější, než tlačit na záda.
No nejlepší by asi bylo, kdyby si na pes přišel sám, že si má lehnout.
napsal(a):
No nejlepší by asi bylo, kdyby si na pes přišel sám, že si má lehnout.
Přesně tak, ideální je, aby na to přišel sám. U nás to šlo krásně ze sedu - pomocí pamlsku v ruce navést psa dolů. A pak velká pochvala a mlska. Jinak já mám např. na sednutí vztyčený ukazováček, u lehnutí nataženou dlaň, se kterou mávnu směrem dolů na ten leh.
noemi
napsal(a):
Pamlsky, oblíbená hračka a pochvala nezabírají?
Učila jsem sedni, koukala na me jak tydyt, co to od ni vůbec chci, musela jsem ji na ty kyčle trochu tlačit, aby to chápala, co od ni chci, samozrejme s pamlskama, i když udělá cokoli dobře, co je zadane, tak pochvala a stridave pamlsek. Naučila se sednout, ale někdy az na třetí povel, porad s ni sijou všichni čerti. Pamlsek dostává az když povel sedni opravdu udělá i velkou pochvalu. Byli jsme dnes zase na cvičáku za pejsama a jak je v tom Jiříkově vidění, že tam je tolik pejsků a nebyla si jista - ještě pořád-, tak si na povel sedala dobře, asi prvne 100% zvládneme sedni a pak tedy lehni. Hračky ji moc, nebo vůbec neberou, takhle utikajici zajíc, nebo srnka, to je jina, to by bez povelu, udělala i stojku...