Krmivo pro 13ti letého křížence

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2015 13:49

Ahoj, moje babička má 13ti letého křížence jezevčíka, který je bohužel po celý život krmený nekvalitním levnějším krmivem (Darling, Pedigree, Delikan), popřípadě nějakými zbytky z kuchyně.. určitě to není ideální a tak mě napadlo zkusit pro ni sehnat nějaké vhodnější krmivo, které ovšem nemusí být nejvyšší kvality a ceny, protože by si asi bohužel těžko dala poradit tak, že by kupovala značně dražší krmiva než doposud. Já sám psa žádného nemám a tak tomu moc nerozumím. Mohli by jste mi doporučit nějaké vhodné krmivo pro staršího psa, který je stále poměrně dost aktivní? Na zkoušku bych menší balení zakoupil. Já osobně bych cenu až tolik neřešil, ale bohužel pes to není můj.
Děkuji za jakoukoli radu.

20.9.2015 13:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, moje babička má 13ti letého křížence jezevčíka, který je bohužel po celý život krmený nekvalitním levnějším krmivem (Darling, Pedigree, Delikan), popřípadě nějakými zbytky z kuchyně.. určitě to není ideální a tak mě napadlo zkusit pro ni sehnat nějaké vhodnější krmivo, které ovšem nemusí být nejvyšší kvality a ceny, protože by si asi bohužel těžko dala poradit tak, že by kupovala značně dražší krmiva než doposud. Já sám psa žádného nemám a tak tomu moc nerozumím. Mohli by jste mi doporučit nějaké vhodné krmivo pro staršího psa, který je stále poměrně dost aktivní? Na zkoušku bych menší balení zakoupil. Já osobně bych cenu až tolik neřešil, ale bohužel pes to není můj.
Děkuji za jakoukoli radu.

Nutra Gold.

20.9.2015 20:56
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

Pokud chcete něco slušného (akceptovatelného) a levného, ať zkusí delikan. Je to celkem levné a složením to odpovídá ceně.

20.9.2015 21:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Porceilan
Ahoj, moje babička má 13ti letého křížence jezevčíka
Já osobně bych cenu až tolik neřešil, ale bohužel pes to není můj....

Tak cenu neřeš. Pes je v rodině, babička jistě ráda přijme
dražší, kvalitní, chutné granule .

20.9.2015 22:09
noemi

XXX.XXX.64.236

A jaká je tedy představa ceny - ať tady nediskutujeme o nesmrtelnosti brouka.

20.9.2015 22:33
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Já bych zas psu zvyklému 13 let na chappi asi nedávala hned nějakou holistickou bombu, ale spíš nějaký střed, třeba vyšší řadu toho Delikanu, jestli je na něj zvyklý, nebo Brit, Chicopee, K9, Bosch...Prostě kde je to pořád kombinace nějaké masokostní moučky/masa a obílí, ale to maso je na prvním místě.

21.9.2015 17:17
digis46

XXX.XXX.152.1

Myslím, že by jste mohli vyzkoušet Pet Royal senior. Je to prémiové krmivo pro staré pejsky malých a středních plemen, se kterým mám super zkušenost se svoji 11 letou jezvečicí, která byla dříve krmena přesně těmito hnusy typu Pedigree apod. Následkem toho měla nadváhu a problémy s plotýnkou, k čemuž mají jezevčíci dispozice. Na tomto krmivu jsme cca 1 rok a musím říct, že nejen že chutná super, spravily se ji veškteré problémy s pátěří, s očima/měla již náběh na šedý zákal/ a to nemluvím o tom, že mi teď lítá jako za mlada s ostatníma pejskama. Krmivo prodávají v Pet centru, je to jejich privátní značka, ale myslím že se jim opravdu vyvedla. Podíl masa je tam 36%, což s předchozím krmivem taky super skok, jsou tam chondroprotektiva i esenciální aminokyseliny, což přispívá i k obnově buněk u starých psůčinnost a celkově vyjde cenově dobře, když si vezmu, že 7 kg stojí 499, -Kč, - tak to není žádná hrůza, když ten pytel máme na cca 2 měsíce. Opravdu můžu jen doporučit smajlík

21.9.2015 17:19
digis46

XXX.XXX.152.1

Ještě bych dodala, že malé balení 900 gr.vyjde na 79, - Kč a 2,7 kg stojí 259, - Kč, takže můžete vyzkoušet a uvidíte, že bude chutnat jako nám. Hezký den.

21.9.2015 19:44
noemi

XXX.XXX.64.236

digis46 napsal(a):
Ještě bych dodala, že malé balení 900 gr.vyjde na 79, - Kč a 2,7 kg stojí 259, - Kč, takže můžete vyzkoušet a uvidíte, že bude chutnat jako nám. Hezký den.

A já bych dodala, že pokud jsem dobře pochopila zadavatele, tak se mu jedná o krapet kvalitnější krmivo a ne náhradu nekvalitního krmiva stejně nekvalitním - jen za vyšší cenu.

Opravdu doporučení za všechny prachy

Pro zadavatele
Zkuste mrknout na granule Dog Lovers Gold - psi jsou dobře snášeny, a když se podíváte na dávkování, tak to zase taková šílenost není, pokud je pes mrňous.
http://www.max4dog.cz/dog-lovers-gold-the-original-formula-15kg/d-70383/

Tady je jeho složení:
Jehněčí moučka (15 %), hnědá rýže (15 %), bílá rýže (15 %), čerstvý losos (10 %), sušená vejce (10 %), kuřecí moučka (9,5 %), kuřecí tuk (6,5 %), lněné semínko(3,7 %), hrášek (2 %), sušené pivovarské kvasnice (2 %), minerální látky (1 %), vitamíny (1 %), lososový olej (0,5 %), jablko (0,05 %), mrkev (0,05 %), máta (0,05 %), DL-metionin, prebiotika: mannanoligosacharidy (0,05 %), fruktooligosacharidy (0,05 %), přírodní antioxidant (0,05 %) (konzervováno přírodně pomocí rozmarýnu a tokoferolu), extrakt z juky (0,02 %), probiotika: Enterococcus Faecium (0.02%).

Musíte sám uznat, že vypadá minimálně rozumně

23.9.2015 09:43
shavoid

XXX.XXX.152.1

noemi napsal(a):
A já bych dodala, že pokud jsem dobře pochopila zadavatele, tak se mu jedná o krapet kvalitnější krmivo a ne náhradu nekvalitního krmiva stejně nekvalitním - jen za vyšší cenu.

Opravdu doporučení za všechny prachy

Pro zadavatele
Zkuste mrknout na granule Dog Lovers Gold - psi jsou dobře snášeny, a když se podíváte na dávkování, tak to zase taková šílenost není, pokud je pes mrňous.
http://www.max4dog.cz/dog-lovers-gold-the-original-formula-15kg/d-70383/

Tady je jeho složení:
Jehněčí moučka (15 %), hnědá rýže (15 %), bílá rýže (15 %), čerstvý losos (10 %), sušená vejce (10 %), kuřecí moučka (9,5 %), kuřecí tuk (6,5 %), lněné semínko(3,7 %), hrášek (2 %), sušené pivovarské kvasnice (2 %), minerální látky (1 %), vitamíny (1 %), lososový olej (0,5 %), jablko (0,05 %), mrkev (0,05 %), máta (0,05 %), DL-metionin, prebiotika: mannanoligosacharidy (0,05 %), fruktooligosacharidy (0,05 %), přírodní antioxidant (0,05 %) (konzervováno přírodně pomocí rozmarýnu a tokoferolu), extrakt z juky (0,02 %), probiotika: Enterococcus Faecium (0.02%).

Musíte sám uznat, že vypadá minimálně rozumně

Zase se tady musím trochu zastat digis46, pokud byl pes do svých třinácti let krmený víceméně moukou se čtyřmi procenty živočišného odpadu, tak si myslím, že s DLG (snad nevadí, že píšu zkratky) byste mu udělala v zažívání šílenou paseku. Mám psa z útulku, celý jeho život ho krmili namočenými rohlíky a v útulku si taky moc nepolepšil, když měl štěstí dostal možná tak Dog Chow. Takoví psi zkrátka takovou "bílkovinovou bombu" nedají, i přesto, že toto krmivo je samo o sobě suprové. Můj pes třeba nesnese ani jedny z těch úžasných holistických granulí (a to že jsem jich vyzkoušela hodně!). On zkrátka zvládně strávit jenom granule, kde je maximální podíl obilnin..(pro váš klid vám řeknu, že krmím masem) A Pet Royal není žádná hrůza, je to vlastně Brit premium v jiném obalu.

23.9.2015 09:50
garmia

XXX.XXX.34.242

My dáváme našemu 40-ti kg seniorovi vařený kuřecí, zelenina, rýže, plus vitamíny, drcený vaječný skořápky a kloubní výživa, občas pstruh s těstovinou, vařený vejce. Druhej čoklík,6-ti letej střízlík, to samý v bledě modrým, s vyšším poměrem bílkoviny. Měsíčně cca 3000, -, o litr víc než když sme krmili granulema, ale kvalita někde jinde a z donucení určitě nežerou :).

23.9.2015 09:54
shavoid

XXX.XXX.152.1

garmia napsal(a):
My dáváme našemu 40-ti kg seniorovi vařený kuřecí, zelenina, rýže, plus vitamíny, drcený vaječný skořápky a kloubní výživa, občas pstruh s těstovinou, vařený vejce. Druhej čoklík,6-ti letej střízlík, to samý v bledě modrým, s vyšším poměrem bílkoviny. Měsíčně cca 3000, -, o litr víc než když sme krmili granulema, ale kvalita někde jinde a z donucení určitě nežerou :).

Jojo, nebo jsem ještě chtěla dodat, ať zadavatelka krmí masem :), já teda dávám syrové a vyřešilo nám to všechny problémy a aspoň i víme, co psům dáváme do misky. Včera měli rybí den a dostali jsme z rybárny mimo jiné i expirující krevety, to byly výrazy ..

23.9.2015 15:38
noemi

XXX.XXX.37.13

shavoid napsal(a):
Zase se tady musím trochu zastat digis46, pokud byl pes do svých třinácti let krmený víceméně moukou se čtyřmi procenty živočišného odpadu, tak si myslím, že s DLG (snad nevadí, že píšu zkratky) byste mu udělala v zažívání šílenou paseku. Mám psa z útulku, celý jeho život ho krmili namočenými rohlíky a v útulku si taky moc nepolepšil, když měl štěstí dostal možná tak Dog Chow. Takoví psi zkrátka takovou "bílkovinovou bombu" nedají, i přesto, že toto krmivo je samo o sobě suprové. Můj pes třeba nesnese ani jedny z těch úžasných holistických granulí (a to že jsem jich vyzkoušela hodně!). On zkrátka zvládně strávit jenom granule, kde je maximální podíl obilnin..(pro váš klid vám řeknu, že krmím masem) A Pet Royal není žádná hrůza, je to vlastně Brit premium v jiném obalu.

Tak já tohle zastávání se opravdu neberu...zlepšení krmení se projeví na vitalitě i psa v letech. A uváděné "pasece" v zažívání při změně už opravdu nevěřím.

23.9.2015 16:07
shavoid

XXX.XXX.152.1

noemi napsal(a):
Tak já tohle zastávání se opravdu neberu...zlepšení krmení se projeví na vitalitě i psa v letech. A uváděné "pasece" v zažívání při změně už opravdu nevěřím.

Já to asi beru moc podle svého psa, ten byl právě dlouhodobě na takových šrotech a i když jsem lepší krmivo přecházela sebepomaleji, míchala s rýží, kupovala probiotika a bůhví co ještě, tak to pes odnesl úplně šíleným průjmem. Koprologie (vč. giardie), játra, ledviny, krev, výtěry a testy na alergie byly v naprostém pořádku. Vyzkoušeli jsme Orijen, Wolfsblut, Dog lovers gold, essential, TOTW, Annameat, ND, Timberwolf, atd.. a úplně bezvýsledně (nutno však podotknout, že když mi pes o Vánocích vyžral tři mísy cukroví, tak je strávil úplbě bez problému). Jediné, co mu sedlo byly právě tyhle šroty a není to jediný případ, který znám. Zase, ono to jde těžko takhle posoudit. Dost lidí to hodí psovi do misky ze dne na den a jakmile vidí, že má průjem tak prohlásí, že je to sra*ka, nebo že to psovi prostě nesedne, to je těžké. Ale na 100 % souhlasím s Vámi, já jsem taky pro lepší granule, ale můj pes z nějakého důvodu ne. Je fakt, že všechny granule, které jsme vyzkoušeli se pozitivně podepsaly na jeho kondici, nabíral, nasvalil se, ale prostě obrovsky velikou část z nich nestrávil.. tak nevím.

23.9.2015 16:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pokud chcete slušné granule za dobrou cenu, doporučuji
Nutra gold
1st Choice
Regal
Nutram
Purizon
Brit care.

24.9.2015 23:16
garmia

XXX.XXX.34.242

shavoid napsal(a):
Já to asi beru moc podle svého psa, ten byl právě dlouhodobě na takových šrotech a i když jsem lepší krmivo přecházela sebepomaleji, míchala s rýží, kupovala probiotika a bůhví co ještě, tak to pes odnesl úplně šíleným průjmem. Koprologie (vč. giardie), játra, ledviny, krev, výtěry a testy na alergie byly v naprostém pořádku. Vyzkoušeli jsme Orijen, Wolfsblut, Dog lovers gold, essential, TOTW, Annameat, ND, Timberwolf, atd.. a úplně bezvýsledně (nutno však podotknout, že když mi pes o Vánocích vyžral tři mísy cukroví, tak je strávil úplbě bez problému). Jediné, co mu sedlo byly právě tyhle šroty a není to jediný případ, který znám. Zase, ono to jde těžko takhle posoudit. Dost lidí to hodí psovi do misky ze dne na den a jakmile vidí, že má průjem tak prohlásí, že je to sra*ka, nebo že to psovi prostě nesedne, to je těžké. Ale na 100 % souhlasím s Vámi, já jsem taky pro lepší granule, ale můj pes z nějakého důvodu ne. Je fakt, že všechny granule, které jsme vyzkoušeli se pozitivně podepsaly na jeho kondici, nabíral, nasvalil se, ale prostě obrovsky velikou část z nich nestrávil.. tak nevím.

My máme teda co se týká zažívání citlivky, ale vždycky po nějaké době nastal problém při podávání granulí, byť sebekvalitnějších. Po jejich vysazení a přechodu na vařenou stravu máme po problémech, ťukám na dřevo. Mimochodem, příjem vody je tak čtvrtinovej.

25.9.2015 18:02
digis46

XXX.XXX.152.1

Pokud jsem dobře pochopila, tak zadavatel psal, že cena nemusí být nejvyšší, takže třeba Nutram, či Nutra gold o ceně 1490, -kč za 15 kilo se asi do požadovaného limitu nevleze, co říkáte?

25.9.2015 19:54
joanne.s

XXX.XXX.43.31

Obsahuje antioxidanty povolené v EU.

to je věta, která mi stačí. Pet Royal rozhodně ne.

25.9.2015 23:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

garmia napsal(a):

Jde ale také o to, jestli by babička, která celý život krmí psa šrotem, byla ochotná najednou psovi vyvářet.

26.9.2015 23:24
garmia

XXX.XXX.34.242

fikovnice napsal(a):
Jde ale také o to, jestli by babička, která celý život krmí psa šrotem, byla ochotná najednou psovi vyvářet.

Spíš se setkávám s názorem, vždyť on je starej..., takový lidi bych nakopal.
Na to by mohla babička slyšet, taky je senior a chce určitě důstojně dožít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík