Má někdo zkušenost konkétně s tímto pásem? http://voditka-pro-psy.heureka.cz/trixie-pas-hands-free-plus-voditko/specifikace/#section Přiznám se, že jako chudý student sháním vždy tu nejlevnější variantu (klidně bazarovou). Doteď jsem si vystačila s plochým vodítkem ve smyčce okolo boků, ale asi je na čase pořídit něco normálnějšího. Nebo mám raději napsat ježíškovi a koupit o pár stovek dražší pořádný sedák, třeba od manmatu? Přijde mi, že by mi tento bohatě stačil, nicméně jsem nenašla žádnou smysluplnou recenzi a nerada bych koupila něco, byť levně a následující trek kupovala opět nový.
Tento pás je velmi nekvalitní a ''na jedno použití''.Jestli chcete ušetřit, kupte Manmat.Vydrží a udrží všechno.Je pohodlný.Stojí okolo 600 korun a je to investice na několik let.Sama ho mám a jsem spokojená.Můžu se na něj spolehnout.
PS-Pás bez spodního tahu (Trixie) je k ničemu."Cestuje" a bolí z něj záda.
Clayton
napsal(a):
Tento pás je velmi nekvalitní a ''na jedno použití''.Jestli chcete ušetřit, kupte Manmat.Vydrží a udrží všechno.Je pohodlný.Stojí okolo 600 korun a je to investice na několik let.Sama ho mám a jsem spokojená.Můžu se na něj spolehnout.
PS-Pás bez spodního tahu (Trixie) je k ničemu."Cestuje" a bolí z něj záda.
Děkuji, to jsem potřebovala slyšet.
kniga
napsal(a):
Ja doporucuji sedak od Zera DC, sedi mi vice nez od manmatu... Nicmene jsme ho nekde propila, tak mam v planu ted koupit levnejsi od Mutt and go... taky nevypadaji spatne..
A můžu vědět který konkrétně?...zvažuji, že koupím dceři.
Děkuji.
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/19_sedaky-a-opasky.
Od zeradc jsem mela tenhle http://www.zerodc.cz/cs/eshop/19_sedaky-a-opasky/-/244_multifunkcni-sedak
FKT mi sedel, ale proste momentalne je na me drahy, tak chci tenhle od toho mutt
http://muttandgo.cz/dogtrekking/20-sedak-pevny-s-odepinatelnymi-popruhy-kolem-nohou.html.
kniga
napsal(a):
Od zeradc jsem mela tenhle http://www.zerodc.cz/cs/eshop/19_sedaky-a-opasky/-/244_multifunkcni-sedak
FKT mi sedel, ale proste momentalne je na me drahy, tak chci tenhle od toho mutt
http://muttandgo.cz/dogtrekking/20-sedak-pevny-s-odepinatelnymi-popruhy-kolem-nohou.html.
Super! 350, - ?! To je úplně ideální! a vyberu si i barvu A to jsem si myslela, že jsem prolezla všechny hlubiny internetu. Děkuji, něco takového jsem přesně hledala
kniga
napsal(a):
Tak na malého a netahacího psa na procházku asi stačí, ale můj velký pes tahá celou dobu a tohle by ho neudrželo ani omylem.Když na longu v noci v lese zavětří, chytám se stromů a jsem vděčná za Manmat, kde se nemá co rozepnout a co prasknout.
Danczéz
napsal(a):
To je fakt, to jsem nenapsala. Mám tahounku, ale patnáctikilovou- takže nemám tak vysoké nároky na pevnost. Myslím, že mut and go bude pro nás: jak kvalitativně tak cenově
U toho Mutt and go bych se bála, že by mě ty rozepínatelné spony vzadu při tahu tlačily do zadku.A že by se to při tahu rozeplo.Musíte uznat, že to je podezřele levné.
Clayton
napsal(a):
U toho Mutt and go bych se bála, že by mě ty rozepínatelné spony vzadu při tahu tlačily do zadku.A že by se to při tahu rozeplo.Musíte uznat, že to je podezřele levné.
To je pravda Když mne se už několikrát stalo, že jsem koupila levnou věc a ta se ukázala jako skvělá volba. Třeba postroj pro psa: stál mne tak směšnou částku, že to sem ani nemůžu napsat. A výsledek? Polstrovaný, reflexní, skvěle padne, skvěle drží, přezky mohutné ( vážně poctivé). No a já sem pak důvěřivá a snažím se opět koupit kvalitně a za levno.
Teď jsem koukala na sedlák GRIZZLY od Zero DC.Stojí 638 korun.Taky hezky pevný a pohodlný.Ten tedy nemám, ale mnoho lidí si ho chválí.Dokonce má ještě lanko, aby Vám pes v zatáčkách neotáčel celým sedákem.
Nevím, chci Vám jen poradit, abyste sem po treku nepsala, že Vás sedák odřel nebo že nevydržel a Vy sháníte nový.
Danczéz
napsal(a):
To je pravda Když mne se už několikrát stalo, že jsem koupila levnou věc a ta se ukázala jako skvělá volba. Třeba postroj pro psa: stál mne tak směšnou částku, že to sem ani nemůžu napsat. A výsledek? Polstrovaný, reflexní, skvěle padne, skvěle drží, přezky mohutné ( vážně poctivé). No a já sem pak důvěřivá a snažím se opět koupit kvalitně a za levno.
Vždyť ano, výjimky se stávají.Já mám nejoblíbenější obojek od Manmatu.Je lehký, má ideální šířku a udrží i neudržitelné.A kolik asi stál...? 150 korun! Přitom široký obojek za 700 už se třepí.
Clayton
napsal(a):
Teď jsem koukala na sedlák GRIZZLY od Zero DC.Stojí 638 korun.Taky hezky pevný a pohodlný.Ten tedy nemám, ale mnoho lidí si ho chválí.Dokonce má ještě lanko, aby Vám pes v zatáčkách neotáčel celým sedákem.
Nevím, chci Vám jen poradit, abyste sem po treku nepsala, že Vás sedák odřel nebo že nevydržel a Vy sháníte nový.
Ráda si nechám poradit, proto jsem tuto diskuzi založila. Jen, že nejsem náročný zákazník- jak někde výš píšu, doteď jsem chodila s omotaným vodítkem kolem boků. A tak jsem schopná ujít i 40km. Takže myslím, že jakýkoliv postroj pro mne bude vrcholem luxusu a pohodlí Ale grizzly tedy vypadá bytelně!
Danczéz
napsal(a):
Ráda si nechám poradit, proto jsem tuto diskuzi založila. Jen, že nejsem náročný zákazník- jak někde výš píšu, doteď jsem chodila s omotaným vodítkem kolem boků. A tak jsem schopná ujít i 40km. Takže myslím, že jakýkoliv postroj pro mne bude vrcholem luxusu a pohodlí Ale grizzly tedy vypadá bytelně!
Je pravda, že Manmat dělá 2 druhy sedáků.Jeden ''SKI opasek'' s odnímatelným spodním tahem a mohutnou karabinou vpředu a druhý ''Simple race'' jako odlehčenou a levnější variantu, kde se spodní tak odnímat nedá.Jinak konstrukce je prakticky stejná, ale u sedáku SKI byla ta upínací karabina na běhání zbytečně těžká, takže se vymyslela jednodušší varianta.
1. foto je SKI opasek a 2. je Simple race-odlehčený a levnější.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Clayton
napsal(a):
Proč by se při tahu rozepl - taky má vpředu lanko (alespoň tam je psáno), za které se zapne vodítko, takže přezka pásu není tahem psa namáhána.
Jeslti máte patnáct kg psa tak to možná stačit bude.. osobně mám kompletní výbavu od manmatu ale taky psisko, který tahá srdcem, a dává do toho maximum a navíc má skoro třicet kilo.. věci od manmatu máme už pět let a musím říct, že maximální spokojenost.. neodrovnala zatím nic.. sedák super, postroj máme taky od nich, šňůru s amortizerem taky..
Využiji této diskuze (protože předpokládám, že odpovídají lidé alespoň trošku dogtrekingem políbení) a zeptám se ještě na jednu věc: čím krmíte před trekem? Mám samozřejmě snahu nacpat fenku den předtím něčím vydatným, ale zas si říkám: vepřové- moc tučné a trávení tuků je energeticky náročné, tak jestli to v závěru není kontraproduktivní? Nebo klasickou směsku např, drůbeží krky+zelenina, ale větší porce? Vím, že to je asi pes od psa a kdo je jak zvyklý, spíš očekávám nějaké tipy, jak to děláte vy, třeba se inspiruji.
Danczéz
napsal(a):
Využiji této diskuze (protože předpokládám, že odpovídají lidé alespoň trošku dogtrekingem políbení) a zeptám se ještě na jednu věc: čím krmíte před trekem? Mám samozřejmě snahu nacpat fenku den předtím něčím vydatným, ale zas si říkám: vepřové- moc tučné a trávení tuků je energeticky náročné, tak jestli to v závěru není kontraproduktivní? Nebo klasickou směsku např, drůbeží krky+zelenina, ale větší porce? Vím, že to je asi pes od psa a kdo je jak zvyklý, spíš očekávám nějaké tipy, jak to děláte vy, třeba se inspiruji.
Já normálně krmím zátěžovými granulemi, ale před trekkem michám psovi takový koktejl.Dám mu kuřecí nohu, kachní krk, rybu, hovězí a někdy k tomu přidám i kousek králíka.K tomu všemu přidám zeleninu (syrovou), třeba mrkev, okurku, brambor nebo rýži...
Samozřejmě je všechno vzhledem k váze psa.Já jinak výživě nerozumím, takže dám od každého něco.
Danczéz
napsal(a):
Takhel doted jsme jen chodila, a s bivakem,. takze to proste krmim normalne, plus ze Grace jsem koupila burta a tak jako bonus, pac proste 50 km s pauzama neni zadna extra zatez... je zvykla chodit bezne 35-40 km, tak tech deset za den anvic neresim...
Ale pokud budu chtitzacit behatt tak to budu resit vic...