Vhodné plemeno - druhý pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2015 16:00
zuzka.radova

XXX.XXX.230.1

Přeji všem pěkný den,
chtěla bych se zeptat, pořád se rozhodujeme jaké plemeno by bylo pro nás nejlepší. Máme fenku BSP (vykastrovanou) a chtěli bychom jí pořídit kamaráda/kamarádku. Máme velikou zahradu, pejsek by byl přes dopoledne s fenkou na zahradě volně puštění a odpoledne by byl celý den se mnou, ať už na cvičáku nebo jen tak venku. Pejsek by byl v rodině s dětmi a kočkami. Pořád se rozhodujeme.
Líbí se nám australský ovčák (s ocáskem), bearded kolie nebo dlouhosrstá kolie.
Za nápady a rady všem moc děkuji smajlík

27.9.2015 17:06
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Do australáka bych nešla, je moc akční, kolii jsme měli u babičky a byl to pohodový pes, prostě Lassie bearded povahově neznám. Určitě bych volila psa, je to kvůli snášenlivosti se psů navzájem jistější.

27.9.2015 17:14
LájošM

XXX.XXX.14.251

Australák zas tak akční být nemusí, znám i plno gaučáků, výchovou si je lze "upravit" k obrazu svému.
U vousatek bývají povahy dost rozdílné, co jsem tak vypozoroval. Nevím, jestli je to špatným vedením, ale u psů jsem často viděl dosti velkou agresivitu vůči jiným psům.
A co takhle choďák? Sportovec, delší srst, střední velikost, povahově bývají bezproblémoví.

27.9.2015 17:43
brebera

XXX.XXX.31.114

Jestli přemýšlíte nad vousatkou, zajeďte se podívat do pár chovatelských stanic. Povahy se opravdu občas dost liší. Plemeno má být neagresivní a v 95% opravdu je.
U dlouhosrstek radím to samé, tam je taky hodně důležitá povaha.
Australáci jsou z těhle tří plemen v povaze "nejtvrdší" a ta agresivita vůči psům je tam asi z těchto tří plemen nejčastější.

27.9.2015 18:50
zuzka.radova

XXX.XXX.230.1

No, mi bychom právě chtěli kamaráda/kamarádku k naší fence. Nejraději bychom chtěli tady z těch tří plemen nebo jsme ještě přemýšleli nad bílým švýcarským. Chtěli bychom pejska ale na agility, takže akční zase tak moc nevadí..

27.9.2015 22:57
Clayton

XXX.XXX.232.187

zuzka.radova napsal(a):
No, mi bychom právě chtěli kamaráda/kamarádku k naší fence. Nejraději bychom chtěli tady z těch tří plemen nebo jsme ještě přemýšleli nad bílým švýcarským. Chtěli bychom pejska ale na agility, takže akční zase tak moc nevadí..

Taky mě napadl BŠO, ale tam bych se bála bázlivosti.

28.9.2015 08:36
zuzka.radova

XXX.XXX.230.1

Clayton napsal(a):
Taky mě napadl BŠO, ale tam bych se bála bázlivosti.

Jak bázlivosti?

Neregistrovaný uživatel

28.9.2015 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

zuzka.radova napsal(a):
Jak bázlivosti?

Také by mě zajímalo...

28.9.2015 11:49
Clayton

XXX.XXX.232.187

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Také by mě zajímalo...

Lekavost, bojácnost...Znám osobně dva a bojí se všeho.Od psů až po eskalátor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2015 12:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja zase poznám BŠO z cvičáku a ten sa nebojí ničoho, ale počul som, že veľa BŠO je bojazlivých.

28.9.2015 13:11
mgtka

XXX.XXX.22.69

Mám australáka (taky s ocáskem), kterého jsem pořizovala ke dvěma malým gaučačkám. Není tak akční, holky si ho naučily, že když se spí tak se spí, myslím, že se štěně hodně přizpůsobí stylu staršího psa. S agresivitou jsme sebemenší problém nikdy neměli, naopak ta nejmenší ho staví do latě.
Chce to kdyžtak vybrat nedominantního pejska, jedna známá má australáka, ke kterému nemůže pustit cizího člověka ba ani psa protože by se s ním porval, říkala, že to vypadá opravdu jako by bránil ji (majitelku).
Ten náš je takový bobíš, takový ňoumík, který by se více cizích asi bál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík