Zdravím zkušené pejskaře, mám doma téměř pěti měsíčního labradora. Stále spolu cvičíme, hrajeme si, umí sedni, lehni, pac, popros, k noze a ke mně. Ke mně trénujeme furt, ale stále není úplné. Přijde tak 3 krát z pěti zavolání, i když je se psem, tak většinou přijde. Hlavním problémem je, ale jjídlo. Když vidí někde cokoliv tak to hned vezme do huby a začne přede mnou utíkat (ví, že mu to vezmu), udělá z toho ještě hru. Nebeham za nim, vím že to nemá cenu. Ale na žádný ke mně neslyší, pamlsky co mám v ruce já, tak ho taky nezajímají. Tak a co s tím? Když je na vodítku, a něco vidím tak hned fuj a táhnu ho pryč, nebo mu to vyrvu z pusy a fuj. I doma jsme zkoušeli fuj na kousku rohlíku, a to šlo celkem dobře, i když jsem odešla tak ho nesnedl. Vím, že je prostě zravej jako každej labrador, ale nechci aby sežral vše. Diky za nnějaké tipy na odnaučení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Labrador je diagnoza sama o sobě
Je žravý, byl žravý a bude žravý...
Uživatel s deaktivovaným účtem

1. důsledně naučit "ke mně" - po dobrém!, jistila bych stopovačkou
2. tímhle :
"Když je na vodítku, a něco vidím tak hned fuj a táhnu ho pryč, nebo mu to vyrvu z pusy a fuj. I"
jste ho naučili, že má zdrhnout, jinak o tu mňamku přijde.
Takže ho naučte třeba poval "pusť" a to zásadně jako výměnu něčeho dobrého za něco lepšího. Začínáte s něčím méně náročným - třeba výměnu hračky za kus žvance (je to žravý labrador, tak žrádlo asi bude hrát prim), v klidném prostředí, a teprve až si to slovo "pusť" zafixuje, tak ztěžujete.
Dekuji moc vsem
Tak zkusime povel pust a samozdrejme zdokonalovat ke mne.
Stejne mi prijde, ze jediny co v ty kebuli ma je jidlo
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je malej, je mu pět měsíců, čím bude starší bude to lepší pokud s ním budete pracovat. Musíte ho venku zabavit tak aby to pro něj bylo zajímavější než sbírání všeho možného. Labrador je aportér, slídič při správném využití jeho vrozených vlastností se vyprdne na žvýkání nějakých blbostí.Není pravda že labrador je nějaká žrací diagnoza. Labrador je velice inteligentní ale také velice temperamentní pes a potřebuje správné pracovní vytížení, pak nemá čas ani potřebu se krmit venku nějakým svinstvem.