Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2015 10:00
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Nevíte, čím to může být? Včera jsem objevila na starším jezevčíkovi, že má na břiše tři kolečka bez srsti. Viz jedno jsem vyfotila, snad to bude vidět. Kůže je tam růžová, ne červená. Poslední týden sleduji, že se oba hafani začali drbat. Tak jsem je prohlídla, blechy nemají. Starší má antiparazitní obojek Foresto, má ho 7 měsíců. Před 3 týdny byli oba psi odčervení tabletou od veterináře.
Jestli se to někomu vyskytlo, prosím o info. Jinak počítám, že v týdnu zajdeme k veterináři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2015 12:33

veraboskova napsal(a):
Nevíte, čím to může být? Včera jsem objevila na starším jezevčíkovi, že má na břiše tři kolečka bez srsti. Viz jedno jsem vyfotila, snad to bude vidět. Kůže je tam růžová, ne červená. Poslední týden sleduji, že se oba hafani začali drbat. Tak jsem je prohlídla, blechy nemají. Starší má antiparazitní obojek Foresto, má ho 7 měsíců. Před 3 týdny byli oba psi odčervení tabletou od veterináře.
Jestli se to někomu vyskytlo, prosím o info. Jinak počítám, že v týdnu zajdeme k veterináři.

Viděla jsem toto u špice, důvod byl nedostatek vitamínů, po měsíci byl jak medvěd smajlík

29.9.2015 18:59
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak podle veterináře je to dermatitida. Dostali jsme šampon Meladerm. Po třech aplikacích se má vidět co dál.

30.9.2015 10:09
Helena15

XXX.XXX.89.52

Dermatitida je společný termín pro všechny záněty kůže. Obávám se, že jenom šampon nepomůže, bylo by dobré zjistit příčinu. Jestliže se i drbou, příčinou může být alergie.

30.9.2015 17:20
kapounova

XXX.XXX.225.244

Na problémy s kůží je výborný Immunovet, je sice dražší, ale mám s ním velmi dobré zkušenosti.

30.9.2015 21:57
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Helena15 napsal(a):
Dermatitida je společný termín pro všechny záněty kůže. Obávám se, že jenom šampon nepomůže, bylo by dobré zjistit příčinu. Jestliže se i drbou, příčinou může být alergie.

Hledala jsem na netu a těch příčin může být opravdu hodně. Hlavní je, že ty problémy hafíků pozoruju až posledních 14 dní. Tak snad zjistíme, čím to je. Už jsem sundala antiparazitický obojek. Nedávno jsem koupila nové konzervy novou značku, tak je vynecháme. Jinak krmíme hypoalergenními granulemi a vařím. No každopádně až půjdeme vrátit zbytek šamponu k veterináři, tak se domluvíme s ním co dál.

1.10.2015 05:44
scylla

XXX.XXX.109.99

Co vyšetření štítné žlázy?

1.10.2015 08:18
Helena15

XXX.XXX.89.52

scylla napsal(a):
Co vyšetření štítné žlázy?

Při hormonálních poruchách kůže nesvědí.

2.10.2015 23:52
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak Meladerm nezabral, fleky začaly červenat. Dnes kontrola u veterináře. Prý to vypadá na plíseň. Tak snad "už je to ono", máme mazání na 14 dní.

3.10.2015 14:29
noemi

XXX.XXX.64.236

veraboskova napsal(a):
Hledala jsem na netu a těch příčin může být opravdu hodně. Hlavní je, že ty problémy hafíků pozoruju až posledních 14 dní. Tak snad zjistíme, čím to je. Už jsem sundala antiparazitický obojek. Nedávno jsem koupila nové konzervy novou značku, tak je vynecháme. Jinak krmíme hypoalergenními granulemi a vařím. No každopádně až půjdeme vrátit zbytek šamponu k veterináři, tak se domluvíme s ním co dál.

O jaké hypoalergenní granule jde?

3.10.2015 14:45
veraboskova

XXX.XXX.174.250

noemi napsal(a):
O jaké hypoalergenní granule jde?

Brit Care Dog Adult Small Breed

S krmením ta plíseň nemá nic společného. Prý to vzniká tak, že psovi vypadne chlup a do ranky se dostane spóra plísně. A rozšiřuje se to do kruhu.

3.10.2015 16:00
Wild cat

XXX.XXX.89.52

veraboskova napsal(a):
Brit Care Dog Adult Small Breed

S krmením ta plíseň nemá nic společného. Prý to vzniká tak, že psovi vypadne chlup a do ranky se dostane spóra plísně. A rozšiřuje se to do kruhu.

Krmení s plísní opravdu nemá nic společného, ale jen pro vaši informaci.

Brit Care Dog Adult Small Breed Lamb & Rice bohužel není hypoalergenní.
Alergikům na kuřecí tam vadí drůbeží tuk, některým i vejce. A znám i alergiky na rýži.

3.10.2015 16:34
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

Problém, který popisujete, znamená potravní alergii. Potravní alergie vypadá jako dermatitida. Protože alergie prakticky způsobuje právě záněty kůže. To škrábání s tím souvisí. Nekoukal jsem na celé vlákno, takže nevím, jak je to s tou plísní. Mám pocit, že veterináři raději léčí záněty kůže atd. než aby si dovodili, kde bude základ problém. To je hold západní medicina.

3.10.2015 17:13
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Wild cat napsal(a):
Krmení s plísní opravdu nemá nic společného, ale jen pro vaši informaci.

Brit Care Dog Adult Small Breed Lamb & Rice bohužel není hypoalergenní.
Alergikům na kuřecí tam vadí drůbeží tuk, některým i vejce. A znám i alergiky na rýži.

Superprémiové krmivo pro dospělé psy malých plemen. Hypoalergenní složení vhodné pro psy od 1 do 8 let stáří, kteří v dospělosti váží max.10kg. Vyvážené, vysoce stravitelné superprémiové krmivo s vysokým obsahem energie, které při nízkých a pravidelných dávkách pokryje typické výživové nároky těchto aktivních, přirozeně temperamentních psů.
...
Já jsem spíš přes počítače, takže můžu leda zkopírovat, co k tomu krmení píšou.
A vejce a kuřecí mu určitě nevadí, to dáváme sem tam celou dobu. Změna je posledních 14 dní. Tak jestli je to jídlem, tak tipuju ty nové psí konzervy (s lososem). A jestli je to plíseň, tak s tím jídlo nemá nic společného a zaberou ty léky. Nebo je to kombinace obojího. Starší jezevčík si aktuálně drbe hlavně břicho a mladší jezevčík už se přestal drbat.

3.10.2015 17:47
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

V krmivu jsou ale další látky, které mohou způsobovat alergie jako jsou třeba chemické konzervanty. Navíc není maso jako maso. Důležitý není jenom druh, ale i kvalita použitého masa.

3.10.2015 18:16
noemi

XXX.XXX.64.236

A) nevěřte výrobci vše, co v reklamě na granule napíše
b) podívejte se na složení
c) souhlasím, že může jít o alergii a škrábání se po krminu
d) ani veterinář není vševěd a nemusí se v diagnóze v souvislosti s kůží strefit

Náš pes měl po Brit Care taky reakci - teklo mu z očí, doslova mu kapaly slzy, takže tyto granule jsem už vícekrát nekoupila.

Navíc -mrkněte na složení, platíte za pařáty, kopyta a další odpad a ještě se oháníte, jak jsou tyto super. Zkuste změnu a sama uvidíte, jestli problémy z kůží ustanou.

3.10.2015 18:28
Wild cat

XXX.XXX.89.52

Superprémiové krmivo pro dospělé psy malých plemen. Hypoalergenní složení vhodné pro psy od 1 do 8 let stáří, kteří v dospělosti váží max.10kg. Vyvážené, vysoce stravitelné superprémiové krmivo s vysokým obsahem energie, které při nízkých a pravidelných dávkách pokryje typické výživové nároky těchto aktivních, přirozeně temperamentních psů.

„Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“

Brit Care je jen průměrné krmivo.
Víte co jsou „produkty jehněčího původu“, které dal výrobce dohromady s masem, aby tato položka mohla být na prvním místě?

A ty konzervy obsahují síran mědnatý pentahydrát - neboli modrou skalici která je dráždivá, při požití toxická látka.

3.10.2015 18:39
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Wild cat napsal(a):

„Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“

Brit Care je jen průměrné krmivo.
Víte co jsou „produkty jehněčího původu“, které dal výrobce dohromady s masem, aby tato položka mohla být na prvním místě?

A ty konzervy obsahují síran mědnatý pentahydrát - neboli modrou skalici která je dráždivá, při požití toxická látka.

No tak to jsem ráda, že jsem vám poslala odkaz na ty Brit konzervy. No to je pěknej hnus.

3.10.2015 18:49
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

Síran měďnatý je sice modrá skalice, ale měď je pro psa životně důležitá a přijímá ji jenom z potravy. Pokud se použije v malém množství, je bezpochyby přínosná. Ono není moc forem mědi, které se v krmivech používají.
Tím neobhajuji brit, jen mi vadí ty fámy na internetu.

3.10.2015 22:06
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Ještě mě napadlo: Výše jsem psala granule Brit Care Dog Adult Small Breed co má starší jezevčík - jsou od jednoho roku (dříve měl Brit Premium Junior S doporučené chovatelkou). Mladší má jiné granule Brit Premium Junior S (byl krmený granulemi z Lidlu, takže si snad u nás polepšil smajlík ).
Drbali se oba, tak to granulemi nebude.
Ozvu se, jestli léčba zabrala. Děkuji za názory.

3.10.2015 22:13
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

veraboskova napsal(a):
Ještě mě napadlo: Výše jsem psala granule Brit Care Dog Adult Small Breed co má starší jezevčík - jsou od jednoho roku (dříve měl Brit Premium Junior S doporučené chovatelkou). Mladší má jiné granule Brit Premium Junior S (byl krmený granulemi z Lidlu, takže si snad u nás polepšil smajlík ).
Drbali se oba, tak to granulemi nebude.
Ozvu se, jestli léčba zabrala. Děkuji za názory.

Pokud mají oba Brit a může být jedno, že jinou řadu, pořád to může být z granulí. Určitě používají do obou stejné suroviny, takže se to klidně může stát.

4.10.2015 12:33
Helena15

XXX.XXX.89.52

veraboskova napsal(a):
Tak Meladerm nezabral, fleky začaly červenat. Dnes kontrola u veterináře. Prý to vypadá na plíseň. Tak snad "už je to ono", máme mazání na 14 dní.

Plíseň se ale pouhým pohledem nepozná, dělal vet stěry?

4.10.2015 13:17
Nonetka

XXX.XXX.98.21

Moje fenka měla holá místa na kůži v mladém věku. Prošla řadou vyšetření, byla odčervená také tabletou a nakonec zcela náhodně veterinář kvůli jinému vyšetření objevil v její stolici parazita měchovce, podal jí 2x přípravek Stronghold a bylo po problému.

4.10.2015 14:17

Moje řešení, by bylo toto.1.vet. vyšetření-komplet (tzn. koprologie, endokrinologie, popř. krev. test), po výsledcích-léčba. Dříve, nemá cenu zkoušet na psíkovi jakékoliv preparáty, jak na pokusném králíkovi, systémem, pokus-omyl, se více uškodí, než prospěje. Dále a to hned, bych změnila potravu. Může se jednat o potravní nesnášenlivost k něčemu nebo alergii, což je něco jiného, než nesnášenlivost. Ale taky špatná funkce vnitřních orgánů, slinivka, játra ledviny apod. Proto to vyšetření. Vím, bylo to tady už 100x, ale granule bych úplně vysadila, přešla na maso a doma připravovanou stravu. Přidávala bych určitě dermacare, konopnou pastu( výrazně podpoříte imunitní systém) a dále silymarin, funkce jater hraje dost významnou roli v organismu. Je třeba dodat omega 3 kys. + DHA a EPA, vitamíny skup.B atd. Ale to vše, až po tom vyšetření, pokud je v pesanovi něco špatně uvnitř, je třeba krmnou dávku sestavit přesně na míru toho, co jeho stav bude vyžadovat. A ne zkoušet jedny granule, pak další a další. Ano, je to určitě pohodlnější, ale nic to neřeší, a je to cesta do pekel. Záleží jen na vás, jak se k tomu postavíte.

13.10.2015 00:29
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak jsme v polovině léčby. A fleky úspěšně mizí, už jsou některé neznatelné. Vypadá to opravdu na plíseň (tedy s krmením to nemá souvislost), jak říkal veterinář.

Granule jsem koupila kvalitnější, ale hafíkovi nechutnají. Čuchne k nim a nic. Syrové maso nežere, ikdyž druhej jezevčík se před ním syrovým cpe. Sežere jenom dršťky. V pátek jdeme na kontrolu k veterináři, tak si nechám poradit. Zatím tedy zůstáváme na Brit Care granulích ráno a večer vařené.

13.10.2015 04:24

veraboskova napsal(a):
Tak jsme v polovině léčby. A fleky úspěšně mizí, už jsou některé neznatelné. Vypadá to opravdu na plíseň (tedy s krmením to nemá souvislost), jak říkal veterinář.

Granule jsem koupila kvalitnější, ale hafíkovi nechutnají. Čuchne k nim a nic. Syrové maso nežere, ikdyž druhej jezevčík se před ním syrovým cpe. Sežere jenom dršťky. V pátek jdeme na kontrolu k veterináři, tak si nechám poradit. Zatím tedy zůstáváme na Brit Care granulích ráno a večer vařené.

Tak maso uvařte.

13.10.2015 07:03

"Tak jsme v polovině léčby. A fleky úspěšně mizí, už jsou některé neznatelné. Vypadá to opravdu na plíseň (tedy s krmením to nemá souvislost), jak říkal veterinář."
ale s imunitou to souviset patrně bude a imunitu "dělá" střevo...

13.10.2015 10:30
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak maso uvařte.

Ano, maso vařím. Ale ráno vařené dávat nechci, protože po vařeném potřebují hafíci do max dvou hodin znovu vyvenčit. A to jsme v práci, první chodí v poledne domů na oběd manžel.

13.10.2015 11:42
veraboskova

XXX.XXX.174.250

"Tak jsme v polovině léčby. A fleky úspěšně mizí, už jsou některé neznatelné. Vypadá to opravdu na plíseň (tedy s krmením to nemá souvislost), jak říkal veterinář."
ale s imunitou to souviset patrně bude a imunitu "dělá" střevo...

Tak to doufám, že i my lidi jsme na tom s imunitou dobře. Jak tak čtu na internetu, tak některé ty plísně jsou přenosné na člověka. Takže mě docela mrzí, že veterinář neudělal stěr.

14.10.2015 13:06
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak dneska přišly granule - značka doporučená od pavel.novotny. Tímto moc děkuji za radu. Hafíkům děsně chutná a koukali na mě, jestli dám i přídavek :).

14.10.2015 13:09

veraboskova napsal(a):
Tak dneska přišly granule - značka doporučená od pavel.novotny. Tímto moc děkuji za radu. Hafíkům děsně chutná a koukali na mě, jestli dám i přídavek :).

Tak nám prozraďte tu značku.

14.10.2015 13:25
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak nám prozraďte tu značku.

OK, je to Marp Holistic Lamb.

14.10.2015 13:33

veraboskova napsal(a):
OK, je to Marp Holistic Lamb.

Tak Marp jsme Vám mohli poradit taky, žádná věda.

14.10.2015 13:40
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

Zdravím, také jsme měli podobný problém u retrívra, s tím rozdílem, že pes se nedrbal. Ale byl takovej podezřele klidnej, bez zájmu. U nás to tedy bylo špatnou funkcí štítné žlázy, dostal léky a od té doby má srst v pohodě. Jinak s granulemi brit care mám naopak dobré zkušenosti, jsou to jedny z mála, které našemu retrívrovi sedli. A to jsme zkoušeli taste of wild, Essential, Orijen, a podobné značky, které jsou udávány jako jedny z nej. Pak mi někdo poradil brit care a světe div se, od té doby máme klid.

14.10.2015 13:42
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak Marp jsme Vám mohli poradit taky, žádná věda.

10 lidí = 10 názorů. Tomu jsem se chtěla vyhnout ;)
Zkoušela jsem ještě Eukanuba Daily Care Sensitive Skin na jiné doporučení - to jsou ty první zkoušené co nedopadly dobře.

14.10.2015 13:43

veraboskova napsal(a):
10 lidí = 10 názorů. Tomu jsem se chtěla vyhnout ;)
Zkoušela jsem ještě Eukanuba Daily Care Sensitive Skin na jiné doporučení - to jsou ty první zkoušené co nedopadly dobře.

Jelikož je Eucanuba s.račka.

14.10.2015 13:45
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Jelikož je Eucanuba s.račka.

Jo, tu jsem viděla pak i při venčení v reálu

Přidejte reakci

Přidat smajlík