Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2015 15:07
mishaad

XXX.XXX.142.77

Ahoj,
máme doma křížence labradora (7let). Plánujeme koupit druhého pejska. Ve výsledném výběru jsme zvolili labradora, BOC, NO nebo výmarského ohaře. Chtěli bychom se věnovat hlavně poslušnosti, ale i stopám a aportu :) Hlavně aby pejsek držel krok s naším neunavným Labradorem. Prosila bych o názor na tyto psy, nejlépe však osobní zkušenosti. Nebo prosím o návrh jiného psa, většího vzrůstu s chutí pracovat a vaše zkušenosti s výcvikem a jestli pes nebo fenka.
Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2015 15:15

mishaad napsal(a):
Ahoj,
máme doma křížence labradora (7let). Plánujeme koupit druhého pejska. Ve výsledném výběru jsme zvolili labradora, BOC, NO nebo výmarského ohaře. Chtěli bychom se věnovat hlavně poslušnosti, ale i stopám a aportu :) Hlavně aby pejsek držel krok s naším neunavným Labradorem. Prosila bych o názor na tyto psy, nejlépe však osobní zkušenosti. Nebo prosím o návrh jiného psa, většího vzrůstu s chutí pracovat a vaše zkušenosti s výcvikem a jestli pes nebo fenka.
Děkuji za odpověď.

Z Vašeho výběru bych vyřadila BOC a výmaráka. LR i NI jsou ok, ovšem s pp, může se Vám totiž stát, že si koupíte psa bez pp a on bude flegmouš a ještě bude mít třeba dysplazii. A k Vašemu klidně psa-kluka.

28.9.2015 15:17
aneta871

XXX.XXX.254.174

Moc nedoporučuji stejné pohlaví, jelikož by mohli vzniknou, psí hádky´´ a nemuselo by to dobře dopadnou. Hlavně si nepořizujte k labradorovi psa, s bojovnou rasou např. staforšíského teriéra. pitbula apd. Tito psi mají tělo vyvinuté na ochranu a při hraní s labradorem by mu mohli udělat něco s krkem. Takže doporučuji NO, labradora, border kolii.

28.9.2015 15:21

A co chodský pes? smajlík

28.9.2015 15:25
shavoid

XXX.XXX.152.1

Já mám zkušenosti s BOC, k ostatním plemenům vám řeknou více ti, kteří k nim mají blíže. Bordera je velice citlivé plemeno, které obecně nesnáší jakýkoliv psychický (byť sebemenší) nátlak a fyzickou korekci. Feny bocek jsou velké citlivky (tvrdá fena je spíše vyjímkou) a pokud plánujete borderu, velice dlouho a pozorně bych se rozmýšlela na konkrétní chovatelskou stanicí a spojením, bohužel v době kdy toto plemeno zažívá boom a tohoto psa má každý blb, je velmi těžké najít kvalitní vrh.

28.9.2015 15:26

aneta871 napsal(a):
Moc nedoporučuji stejné pohlaví, jelikož by mohli vzniknou, psí hádky´´ a nemuselo by to dobře dopadnou. Hlavně si nepořizujte k labradorovi psa, s bojovnou rasou např. staforšíského teriéra. pitbula apd. Tito psi mají tělo vyvinuté na ochranu a při hraní s labradorem by mu mohli udělat něco s krkem. Takže doporučuji NO, labradora, border kolii.

Ale prosím Vás, plemena jako LR nebo NO nemají žádný problém se svým štěnětem stejného pohlaví. Je to hlavně o výchově.

28.9.2015 15:28
aneta871

XXX.XXX.254.174

Já neříkám, že stejná pohlaví mohou být špatná, ale říkám to z vlastní zkušenosti.

28.9.2015 15:29
mishaad

XXX.XXX.142.77

shavoid napsal(a):
Já mám zkušenosti s BOC, k ostatním plemenům vám řeknou více ti, kteří k nim mají blíže. Bordera je velice citlivé plemeno, které obecně nesnáší jakýkoliv psychický (byť sebemenší) nátlak a fyzickou korekci. Feny bocek jsou velké citlivky (tvrdá fena je spíše vyjímkou) a pokud plánujete borderu, velice dlouho a pozorně bych se rozmýšlela na konkrétní chovatelskou stanicí a spojením, bohužel v době kdy toto plemeno zažívá boom a tohoto psa má každý blb, je velmi těžké najít kvalitní vrh.

BOC se mi velmi líbí svým temperamentem a chutí do práce. Ale s tím výběrem je to opravdu těžké, u nás ve městě jich je snad 100 a málokterá odpovídá standardu i když mají PP.

28.9.2015 15:29
shavoid

XXX.XXX.152.1

aneta871 napsal(a):

Proč by měly vznikat psí hádky? Jednu dobu jsme měli doma tři psy stejného pohlaví a nějakých hádek jsem si opravdu nevšimla, jaké si to člověk udělá, takové to má.. Jinak myslím, že o žádném psovi typu bull nepadlo ani slovo, tudíž je tento příspěvek poněkud zbytečný

28.9.2015 15:30
mishaad

XXX.XXX.142.77

aneta871 napsal(a):

Náš pes je kastrovaný a velmi dobře socializovaný. Ale člověk nikdy neví :).

28.9.2015 15:31
mishaad

XXX.XXX.142.77

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co chodský pes? smajlík

A jaké s ním máte zkušenosti? Slyším o něm z každé strany jen chválu, ale neměla jsem tu čest ho vidět :).

28.9.2015 15:38
shavoid

XXX.XXX.152.1

mishaad napsal(a):
BOC se mi velmi líbí svým temperamentem a chutí do práce. Ale s tím výběrem je to opravdu těžké, u nás ve městě jich je snad 100 a málokterá odpovídá standardu i když mají PP.

Border je tolik variant, že podle vzhledu nelze moc usuzovat, mnohem horší zlo jsou bezpapíráci. Sama jsem adoptovala neslyšící fenu od lidí, co neuváženě rozmnožili své dva psy.. epilepsie a hluchota ve vrhu, opravdu paráda, ale to je jiný příběh.
Bordera je skutečně úžasný pes, ale musí se tak nějak vědět jak na ní, jsou to citlivky a mají tendence k mnoha zlozvykům. Doporučuji si hodně nastudovat a třeba se přidat do facebookové skupiny "borderky" a položit dotaz ohledně právě narozených štěnat tam, lidé tam většinou ochotně poradí, nejlépe bych se vyptala i klasickou poslušnost s bockama, nejsem si úplně jistá, kolik lidí jí provozuje, dělají spíše obedienci. Na klasiku si umím představit spíše NO, ale bocky jsou při dobrém vedení velice všestranné.

28.9.2015 15:46

mishaad napsal(a):
A jaké s ním máte zkušenosti? Slyším o něm z každé strany jen chválu, ale neměla jsem tu čest ho vidět :).

Nemám s týmto plemenom skúsenosti, ale majú ho moji známi a sú spokojní. Ja mám skúsenosti iba s NO, labradorom a appenzelským salašníckym psom. smajlík

28.9.2015 16:44
mishaad

XXX.XXX.142.77

aneta871 napsal(a):

I dobře vedené "bojové rasy" se snesou s jakýmkoliv psem, jen to chce umět jim porozumět a hlavně správně od začátku vést. O psech typu bull nepíši už jen z toho důvodu, že to není pes pro mě a mé zaměření, tak je sem netahejte

Neregistrovaný uživatel

28.9.2015 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Moc nedoporučuji stejné pohlaví, jelikož by mohli vzniknou, psí hádky...

Tohle je jen o volbě plemen a o výchově, měla jsem doma vždy jen psy a vždy smečku - 5 psů, momentálně mám 3 psy, od listopadu zas 4 psy a nikdy jsem psí hádky neřešila, protože žádné nebyly...

28.9.2015 17:28
aneta871

XXX.XXX.254.174

Shavoid, zdá se mi, že všemu rozumíte a když u vás se psí hádky nekonaly, nekonali se jinde!

28.9.2015 17:30
aneta871

XXX.XXX.254.174

Mishaad, ptala jste se jaké rasy jsou vhodné pro..., tak snad máte vlastní názor a nemusíte mě opravovat za každé slovo co napíšu

28.9.2015 17:35
aneta871

XXX.XXX.254.174

Všichni, co psali že psí hádky neměli, podívejte se do nějaké knihy, internetové stránky apod. že, psí hádky měl téměř každý pes nejméně v pubertě

28.9.2015 17:37
Clayton

XXX.XXX.104.9

Určitě ne ohaře.Pokud neplánujete lovecké zkoušky, tak se k Vám ten pes nehodí.Border kolie také není vhodná.Klasická poslušnost jí nestačí a musí se na ni hrozně citlivě.Co třeba Beauceron?

28.9.2015 17:37

aneta871 napsal(a):
Všichni, co psali že psí hádky neměli, podívejte se do nějaké knihy, internetové stránky apod. že, psí hádky měl téměř každý pes nejméně v pubertě

Holt ne každý je pro psy Kápo s respektem...

28.9.2015 17:40
Clayton

XXX.XXX.104.9

aneta871 napsal(a):

Když má inteligentního pánečka, hádky nenastanou.V pubertě jsou hádky pán x pes.

28.9.2015 17:43
aneta871

XXX.XXX.254.174

No jo, ten iteligetní páníček by nevystudoval dvě VŠ.

28.9.2015 17:49
simona3

XXX.XXX.254.174

Snad tehle web není o tom kdo a co vystudoval?!

28.9.2015 17:51
shavoid

XXX.XXX.152.1

aneta871 napsal(a):

Nikoliv, mé znalosti jsou jen kapkou v oceánu nevědomosti. Nicméně, to že byl Tvůj/Váš příspěvek naprosto od věci a vzhledem k tématu irelevantní lze konstatovat i bez notné dávky znalostí z oboru. Mě jako zadavateli tématu by také bylo nepříjemné, kdybych se ptala na plemeno, které je dobré například na sportovku a vznikla by místo toho jakási fabulace o vztacích ve smečce.
P.S. Vysoká škola není zárukou inteligence, dokonce ani kniha, či internetový článek neznamený spolehlivý zdroj. Ovšem, inteligentní člověk si vezme z každého něco a nebude jen dokola omílat jeden nepodložený názor .

28.9.2015 17:51
Clayton

XXX.XXX.104.9

aneta871 napsal(a):
No jo, ten iteligetní páníček by nevystudoval dvě VŠ.

To byste se divila, kolik studovaných brutálně nerozumí psům. Jednoduché, budeme-li se bavit o psech ve smečce, doma s jedním majitelem, stačí dodržovat hierarchii v nasazení obojku, podání krmení...atd.a hádky nenastanou, poněvadž nemají proč.

28.9.2015 17:53
simona3

XXX.XXX.254.174

Doufám, že se na tomto tématu nebude bavit pořád o nějaké aneta871, když se ptá mishaad

28.9.2015 18:02
mishaad

XXX.XXX.142.77

"PSÍ HÁDKY"... Zajímavé :) asi si své psy neumíte usměrnit. A hlavně.. myslíte, že když člověk má vysoké školy, že psům rozumí? Ne! To by jste musela studovat kynologii v což z vašich dotazů "aneta871" vyplývá, že ne. :)
ANO PTÁM SE JÁ :) Tím pádem děkuji, za odpovědi související s mojí otázkou. Ohaře jsem z výběru vyřadila, ani náš cvičák by pro něj nebyl to pravé a svému psu chci dát vše.
Teď se rozhoduji mezi NO a labradorem. Zaujmul mě ten Chodský pes, ví o nich někdo něco víc? Popřípadě co ten Beauceron :).

28.9.2015 18:04
shavoid

XXX.XXX.152.1

mishaad napsal(a):
"PSÍ HÁDKY"... Zajímavé :) asi si své psy neumíte usměrnit. A hlavně.. myslíte, že když člověk má vysoké školy, že psům rozumí? Ne! To by jste musela studovat kynologii v což z vašich dotazů "aneta871" vyplývá, že ne. :)
ANO PTÁM SE JÁ :) Tím pádem děkuji, za odpovědi související s mojí otázkou. Ohaře jsem z výběru vyřadila, ani náš cvičák by pro něj nebyl to pravé a svému psu chci dát vše.
Teď se rozhoduji mezi NO a labradorem. Zaujmul mě ten Chodský pes, ví o nich někdo něco víc? Popřípadě co ten Beauceron :).

Pár choďáků máme na cvičáku a jsou to perfektní akčňáci , podívejte se ještě na tohle vlákno https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2975695/chodsky-pes#a2975942, je dobré hledat i různé "pomluvy" na dané plemeno, však to znáte :).

28.9.2015 18:06
simona3

XXX.XXX.254.174

Pokud dobře čtu tak paní Clayton mluvila o inteligenci pána, což aneta871 je asi inteligentní, ale psům tolik nerozumí tak se ptá, co je na tom

28.9.2015 18:12
Clayton

XXX.XXX.104.9

mishaad napsal(a):

Tak chodský pes je určitě fajn na výcvik.Nehlídá, občas se projevuje i bázlivě.Neškodný, neagresivní a lehce ovladatelný.Dlouhá srst, střední velikost.
Beauceron už je velký pes, má chlupy jako labrador a hlídá si svého pána, za toho položí život.Je trošku tvrdší v povaze, ale taky se dá normálně vycvičit.Energie má na rozdávání.Vyznačuje se silnou fixací na pána.

28.9.2015 18:12
mishaad

XXX.XXX.142.77

simona3 napsal(a):
Pokud dobře čtu tak paní Clayton mluvila o inteligenci pána, což aneta871 je asi inteligentní, ale psům tolik nerozumí tak se ptá, co je na tom

Myslíte, že když je v nějaké knize napsáno, že psi se "v pubertě hádají", že je to pravidlo? Tohle je jen a pouze o výchově. Můžu si těch psů pořídit 10 a vím, že se nepoperou, protože budou správně vychovaní, což je pro mě priorita. Navíc psi se nemusí "hádat" jen v pubertě. Mohou spolu žít x let a poté se začít vzájemně napadat, ale furt je to chyba pána.. dovolil psům se dostat na vedoucí pozici a teď budou o ni bojovat spolu. Ale to odbíhám sakra daleko od tématu.

28.9.2015 18:14
simona3

XXX.XXX.254.174

No to asi jo, ale kdyby to dělali dva psi na světě, tak by to nepsali do knihi Výchova psů.

28.9.2015 18:16
Clayton

XXX.XXX.104.9

simona3 napsal(a):
No to asi jo, ale kdyby to dělali dva psi na světě, tak by to nepsali do knihi Výchova psů.

Psi se hádají, když je páneček blb a nerozumí základní psí výchově.

28.9.2015 18:17

Clayton napsal(a):
Tak chodský pes je určitě fajn na výcvik.Nehlídá, občas se projevuje i bázlivě.Neškodný, neagresivní a lehce ovladatelný.Dlouhá srst, střední velikost.
Beauceron už je velký pes, má chlupy jako labrador a hlídá si svého pána, za toho položí život.Je trošku tvrdší v povaze, ale taky se dá normálně vycvičit.Energie má na rozdávání.Vyznačuje se silnou fixací na pána.

Myslíte, že chodský pes nevie strážiť? Čítala som o ňom viac článkov. Kedysi strážil česko - bavorské hranice. smajlík

28.9.2015 18:18
simona3

XXX.XXX.254.174

No jistě, co tady začít urážet lidi! Ne to fatk ne! Toto je web o zvířatech a ne o vlastnostech lidí.

28.9.2015 18:18
Clayton

XXX.XXX.104.9

Myslíte, že chodský pes nevie strážiť? Čítala som o ňom viac článkov. Kedysi strážil česko - bavorské hranice. smajlík

Ze zkušeností známých opravdu nehlídá.

28.9.2015 18:29
simona3

XXX.XXX.254.174

Chodského psa mohu doporučit je velmi inteligentní a velmi je vhodný k dětem.

28.9.2015 18:52
anonymx

XXX.XXX.231.136

Chodsky pes je nove vyslechtene plemeno a bohuzel s puvodnim straznim psem starych Chodu nema moc spolecneho. Ale jako partak docela v pohode.

29.9.2015 08:27

Dobrý den,
na základně nahlášení několika příspěvků byl, zejména zde, promazán a zablokován "troll", píšící pod dvěma nicky.
Děkujeme za nahlášení příspěvků, pomáháte nám udržet Ifaunu coby místo pro slušnou výměnu názorů a zkušeností začínajících i pokročilých chovatelů.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Admin

29.9.2015 09:04

Záleží na co přesně psa chcete. BOC bych z výběru vyřadila. Německý ovčák za mě ano, taky máme tuhle kombinaci. Ovšem ke kříženci labradora bych doporučila zase labradora, oni si spolu úžasně rozumí. Výmara ano pokud chcete dělat lovecký výcvik na nějaké úrovni, tak ohaře klidně jakéhokoliv.

29.9.2015 09:41
mishaad

XXX.XXX.37.174

Chodime hodne do lesa, na louky a pole. Nas pes je opravdu vsestrany s chuti pracovat. Aportuje, stopuje, vystekava a jednou za 14 dni jezdime na obrany. (Je to mohutny velky pes, avsak celkem atleticke postavy na svuj vek - 7)
My vzdy meli sluzebni NO na hlidani, proto nevim jaky maji zajem o stopy apod... :)
Do oka mi padl i zlaty retrivr.

29.9.2015 09:47

Zlatého retrívra bych vynechala, pokud chcete temperamentního psa na práci. Znám jich z okolí dost, některé i z výcvikem, ale třeba labradorovi nemohou konkurovat, jsou pomalejší, línější a malou chutí do práce.NO pokud vyberete z pořádného chovu tak samozřejmě mají zájem o stopy, aport vždyt jsou to pracovní psi smajlík. řekla bych že je jedno jestli NO nebo labradora, když budou zdraví a z dobré chovky, obě plemena jsou učenlivá a velmi pracovitá. Pokud chcete psa i na obrany volila bych spíš toho NO i když labrador se dá taky naučit, ale tohle mu není vlastní.Jinak váš pes je moc pěkný.

29.9.2015 09:54
mishaad

XXX.XXX.37.174

Zlatého retrívra bych vynechala, pokud chcete temperamentního psa na práci. Znám jich z okolí dost, některé i z výcvikem, ale třeba labradorovi nemohou konkurovat, jsou pomalejší, línější a malou chutí do práce.NO pokud vyberete z pořádného chovu tak samozřejmě mají zájem o stopy, aport vždyt jsou to pracovní psi smajlík. řekla bych že je jedno jestli NO nebo labradora, když budou zdraví a z dobré chovky, obě plemena jsou učenlivá a velmi pracovitá. Pokud chcete psa i na obrany volila bych spíš toho NO i když labrador se dá taky naučit, ale tohle mu není vlastní.Jinak váš pes je moc pěkný.

Dekuji. Ma 41kg 63kvh :) drive byl typicky labrador.. Takovy zavality :D a hlavne nema povahu labradora. Je velmi tvrdy, hlida dum a umi i razantne zakrocit. Nikdo nevi s cim je krizeny i kdyz vypada jako labrador. Ovsem se psy vychazi na jednicku podtrzenou, ale to je dobrou socializaci.
Uz koukam na chovne stanice. A hlavne kdyz labradora tak "na lehke noze" atletickeho, coz moc nevidam... V okoli mame same "valecky".

29.9.2015 10:30

mishaad napsal(a):
Dekuji. Ma 41kg 63kvh :) drive byl typicky labrador.. Takovy zavality :D a hlavne nema povahu labradora. Je velmi tvrdy, hlida dum a umi i razantne zakrocit. Nikdo nevi s cim je krizeny i kdyz vypada jako labrador. Ovsem se psy vychazi na jednicku podtrzenou, ale to je dobrou socializaci.
Uz koukam na chovne stanice. A hlavne kdyz labradora tak "na lehke noze" atletickeho, coz moc nevidam... V okoli mame same "valecky".

Válečky máte v okolí protože jsou překrmení a nikdo s nima nic nedělá, Pravý labrador má sílu, dovede vyvinout i značnou rychlost a není to třaslavé přežrané prase. Chce to vybírat z opravdu kvalitní chovky.To že umí razantně zakročit, to je věc výcviku, v povaze sice nemají agresivitu vůči člověku, ale mají velice silný kořistnický pud, a toho lze využít i při obranách.Pokud se něco naučí, tak to prostě dělá naplno, jsou to psi kteří když se do něčeho dají tak toho tak snadno nenechají smajlík což někdy nemusí být tak úplně dobře. německým ovčákem je podle mě lehčí pořízení, snadněji se učí a nemá snahu vymýšlet kraviny. Labík není tak neškodný a samocvičitelný medvídek jak si lidé myslí, a proto potkáváme tolik nevychovaných přežraných agresivních prasátek na sídlištích. Na dobře zvládnutelného pracujícího labradora je radost pohledět.

29.9.2015 10:39
mishaad

XXX.XXX.37.174

Válečky máte v okolí protože jsou překrmení a nikdo s nima nic nedělá, Pravý labrador má sílu, dovede vyvinout i značnou rychlost a není to třaslavé přežrané prase. Chce to vybírat z opravdu kvalitní chovky.To že umí razantně zakročit, to je věc výcviku, v povaze sice nemají agresivitu vůči člověku, ale mají velice silný kořistnický pud, a toho lze využít i při obranách.Pokud se něco naučí, tak to prostě dělá naplno, jsou to psi kteří když se do něčeho dají tak toho tak snadno nenechají smajlík což někdy nemusí být tak úplně dobře. německým ovčákem je podle mě lehčí pořízení, snadněji se učí a nemá snahu vymýšlet kraviny. Labík není tak neškodný a samocvičitelný medvídek jak si lidé myslí, a proto potkáváme tolik nevychovaných přežraných agresivních prasátek na sídlištích. Na dobře zvládnutelného pracujícího labradora je radost pohledět.

Agresivnich tu mame hodne.. To vite lide si prectou na internetu jak je to hodny pes a pak ho nevychovaji. Na naseho dostala kdyz mi bylo 12-13. Nevedela jsem si rady, byl od mala velmi tvrdohlavy a nepistupny. Nemel zajem o vycvik, hracky, pamlsky. Ale stacilo zacit aportovat a poradne zamestnat, muzu rict ze se velmi zmenil a ted je to stoprocentni pes. I presto ze ho napadl souseduv NO nezacal byl agresivni na psy.
Hledame mu partaka protoze s druhym psem je velmi stastny. Mezi psy se vice snazi, sam take ale neni to ono.

29.9.2015 10:50

mishaad napsal(a):
Agresivnich tu mame hodne.. To vite lide si prectou na internetu jak je to hodny pes a pak ho nevychovaji. Na naseho dostala kdyz mi bylo 12-13. Nevedela jsem si rady, byl od mala velmi tvrdohlavy a nepistupny. Nemel zajem o vycvik, hracky, pamlsky. Ale stacilo zacit aportovat a poradne zamestnat, muzu rict ze se velmi zmenil a ted je to stoprocentni pes. I presto ze ho napadl souseduv NO nezacal byl agresivni na psy.
Hledame mu partaka protoze s druhym psem je velmi stastny. Mezi psy se vice snazi, sam take ale neni to ono.

Tvrdohlaví jsou a mají tendence svého pána oblafnout. Někdy myslí až příliš smajlík a to se mě na nich líbí. jejich povaha se musí pochopit a pak to jde samo. Kdo nepochopí má doma žravé přetloustlé čuně, chudáka který strádá nedostatkem činnosti a pak se to musí někde projevit.Povahově jsou velmi vyrovnaní, z míry je vyvede málo co, proto nezačal být po konfliktu agresivní. Je že pravda že můj pes si se psy rozumí, je snášenlivý, má rád i naší NO ale nejvíc si vyhraje s jedinci svého plemene.

29.9.2015 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Agresivní, přežraný labrador ze sídliště...Tak třeba u nás na vesnici jich je také hafl a povah velmi, velmi rozdílných, protože myslím, že ani jeden není čistokrevný labrador, takže s čím je to smýknuté, ví bůh

29.9.2015 11:11
Sapp

XXX.XXX.224.129

shavoid napsal(a):
Border je tolik variant, že podle vzhledu nelze moc usuzovat, mnohem horší zlo jsou bezpapíráci. Sama jsem adoptovala neslyšící fenu od lidí, co neuváženě rozmnožili své dva psy.. epilepsie a hluchota ve vrhu, opravdu paráda, ale to je jiný příběh.
Bordera je skutečně úžasný pes, ale musí se tak nějak vědět jak na ní, jsou to citlivky a mají tendence k mnoha zlozvykům. Doporučuji si hodně nastudovat a třeba se přidat do facebookové skupiny "borderky" a položit dotaz ohledně právě narozených štěnat tam, lidé tam většinou ochotně poradí, nejlépe bych se vyptala i klasickou poslušnost s bockama, nejsem si úplně jistá, kolik lidí jí provozuje, dělají spíše obedienci. Na klasiku si umím představit spíše NO, ale bocky jsou při dobrém vedení velice všestranné.

Např. já dělám s BOC klasickou poslušnost /která je pro mě vodítkem dál, základní kámen na kterém stavíme /, opravdu je tam velká všestaranost... /tudíž by splnila zadané požadavky na poslušnost, skvělé stopy, aporty... ale jak je psáno v příspěvku, který cituji, musí se vědět jak na ni, těch "nezvládnutých" jsem viděla víc než bych chtěla.

pro zadavatelku- pokud vám labrador připadá neunavný, borderu opravdu vyřaďte. U ní totiž slovo neunavnost teprve získává tu správnou podstatu . Co jsem pročetla diskusi - nevím, co tu bylo před promazáváním, ale vesměs jsou tu dobré rady, přikláním se taky k vynechání ohraře a BOC a vybrat mezi NO a LR.

29.9.2015 11:14

lesnížínka napsal(a):
Agresivní, přežraný labrador ze sídliště...Tak třeba u nás na vesnici jich je také hafl a povah velmi, velmi rozdílných, protože myslím, že ani jeden není čistokrevný labrador, takže s čím je to smýknuté, ví bůh

V paneláku nebo na vesnici za plotem, to je jedno, když jen žerou a nikdo s nima nemaká tak jak potřebují.

29.9.2015 11:44
mishaad

XXX.XXX.142.77

V paneláku nebo na vesnici za plotem, to je jedno, když jen žerou a nikdo s nima nemaká tak jak potřebují.

Já si také dříve myslela, že stačí psa venčit, párkrát hodit klacek a tím se unaví. Ale ten náš kolem druhého roku chtěl víc a víc. Začal se nudit a vymýšlet kraviny, kynul a byl protivnej. Začali jsme se stopovat, více cvičit a pes byl jak vyměněný :D
S druhým psem jde do všeho na 120%, asi se předvádí. Když aportuje sám, nebo sám hledá je rád, ale když je to na cvičáku kde jsou kolem psi snaží se být nejlepší.

29.9.2015 11:53

Mishaad. Napísal som Vám súkromnú správu. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík