Dobrý den, moc prosím o radu, už jsem opravdu zoufalá s výběrem vhodného krmiva.
Mám doma ročního křížence shihtzu,3,5kg. Problém je v tom, že mi nesežere žádné granule, které mu dám. Vyzkoušeli jsme již strašné množství, např. Proplan, Royal canin, Applaws, Brit, Essential, Marp, N D, Taste of Wild, Artemis, Ontario a mnoho dalších, ale dva dny mu leží v misce a nevšimne si jich. Jediné co mi s ní, jsou paštiky z obchoďáku, to největší svinstvo, z kterého má průjem a hubne mi. Nejsou nějaké granule které chutnají většině psům? Už jsem vyhodila tolika peněz a fakt nevím jak dál:(.. Když už si některých všimne, sní jednu misku, další dávku už ne. Podle veterináře je zdravý, chrup má v pořádku.. Děkuji mockrát za odpověď, Otová.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Barča1
napsal(a):
Dobrý den, moc prosím o radu, už jsem opravdu zoufalá s výběrem vhodného krmiva.
Mám doma ročního křížence shihtzu,3,5kg. Problém je v tom, že mi nesežere žádné granule, které mu dám. Vyzkoušeli jsme již strašné množství, např. Proplan, Royal canin, Applaws, Brit, Essential, Marp, N D, Taste of Wild, Artemis, Ontario a mnoho dalších, ale dva dny mu leží v misce a nevšimne si jich. Jediné co mi s ní, jsou paštiky z obchoďáku, to největší svinstvo, z kterého má průjem a hubne mi. Nejsou nějaké granule které chutnají většině psům? Už jsem vyhodila tolika peněz a fakt nevím jak dál:(.. Když už si některých všimne, sní jednu misku, další dávku už ne. Podle veterináře je zdravý, chrup má v pořádku.. Děkuji mockrát za odpověď, Otová.
Krmte normálně, maso, vnitřnosti, kosti, eventuelně zeleninu.
Chutnají Royal Canin,
prý je to jedovaté, předražené obilí, ale chutná.
Kupte malé, předražené balení na zkoušku.
Poslední, které chutnaly, byly pro čivavu - štěně.
Byly hned pryč.
Teď tu mám Volfsblut (?), když jsem to nasypala,
s chutí ! ochutnáno, ale dál ani ťuk.
Ostatní doporučované mi taky nežerou.
Já nekrmím jen granule, ty mají jen jako takovou rezervu.
Dávám maso, syrové - vařené a pak VŠE, co zrovna máme.
To jsem zkopírovala z cz.pes
zbrnd
- nejlepší jsou ty, které nikdy nesežral
Děkuji za reakce. Vař. rýži, maso, mrkev už jsme taky zkoušeli, to vydrží tak dva dny, pak odmítá.. Samotnou zeleninu žádnou, i ty kousíčky mrkve vyhazuje...
Ano maso mi sní pokaždé, ale vždy mě odradilo to zkoušet dál, průjem co pak měl. A taky bych se bála, že by mu něco chybělo
Měli jsme i jiné psi, s tímto jsem se nikdy nesetkala..vážně už nevím..
Děkuji všem za rady.. Zkusíme teda maso, rýži, nějaký ten žloutek, trochu zeleniny, a pokusím se podívat po nějakých kvalitnějších paštikách:)..
On je opravdu výhra v loterii, k těm problémům s krmením nám teďko ještě navíc začal značkovat v bytě, jen stůl a židle. To je taky super, pořád přemýšlíme jestli to kastrace vyřeší
Pro mlsouny je nejlepší vařené maso, zeleninu také trochu povařit, vhodit do vývaru když už je maso skoro hotové. Ona pak masově voní a sežerou ji také. U nás má největší úspěch mrkev, kedlubna a cuketa.
Jestli nechcete vařit, můžete zkusit granule Platinum, jsou poloměkké a hodně nežravců tvrdých granulí se na ně chytne.

V prvé řadě musíte upravit krmný režim - dát misku, za 10 minut odebrat a další jídlo až při dalším regulerním krmení. Maso klidně syrové + kosti (krky, křídla, skelety) a klidně bez příloh, ty případně začít přidávat až se rozežere. Můj pastevec taky přílohy nežere, občas mu něco propašuju s vařeným - žere syrové + vařené (dle aktuálního stavu).
napsal(a):
V prvé řadě musíte upravit krmný režim - dát misku, za 10 minut odebrat a další jídlo až při dalším regulerním krmení. Maso klidně syrové + kosti (krky, křídla, skelety) a klidně bez příloh, ty případně začít přidávat až se rozežere. Můj pastevec taky přílohy nežere, občas mu něco propašuju s vařeným - žere syrové + vařené (dle aktuálního stavu).
Když tento režim, dát misku a odebrat, bych mohla zkoušet kdybych byla celý den doma, ale já jsem v práci, od 6hod. do půl 5. každý všední den. Kdyby ráno nic nesnědl a já mu tam nic nenechala je do té doby hladya pro takhle malého psa to asi není dobré. Od dvou hodin je sním doma manžel, ten by mu ale max. nasypal granule, s masem a kostmi se dělat nebude
Krky ještě zkusím, ale jiné kosti se mi moc nezdají, to ani nerozkouše

Barčo, patrně většina majitelů psů včetně mě chodíme do práce a JDE TO, bez ohledu na velikost psa (má už rok, většina dospělých psů je krmena 2x denně, případně i pouze 1x denně) - dát snídani, počkat, vzít a odejít. Že pes bude mít hlad? No možná bude, však měl možnost se najíst...A už vůbec není problém připravit chlapovi pro psa sváču a stejně - nabídne, nechá 10 minut a pryč, žádné další jídlo. Nechávat psu přístup k jídlu celý den nebo nějakou takovou dlouhou dobu je to nejhorší a poměrně jistá cesta z něj udělat přesně takového ufrflance (ovšem odmítání granulí může být i známkou vysokého IQ dotyčného zvířete... ).
Jinak bych se taky pídila po zdraví, vet asi nějakou důkladnou prohlídku nedělal, co? Nechutenství, hubnutí...srdíčko, ledviny, vnitřní paraziti atd.atd...
No, do práce chodím, jak asi většina lidí tady... Psi mají celý den k dispozici vodu, krmení dávám po příchodu z práce a vyvenčení... to jest kolem čtvrté odpoledne. A je to jejich jediné žrádlo za den! Máte slyšet ten rachot misek! A za čtyři minuty je všechno pryč! A je úplně jedno, co v té misce je, jestli uvařená zelenina, syrové jabka, granule, suchá rýže! Nepamatuju den, kdy by byl v misce nějaký zbytek.

Barča1
napsal(a):
Děkuji všem za rady.. Zkusíme teda maso, rýži, nějaký ten žloutek, trochu zeleniny, a pokusím se podívat po nějakých kvalitnějších paštikách:)..
On je opravdu výhra v loterii, k těm problémům s krmením nám teďko ještě navíc začal značkovat v bytě, jen stůl a židle. To je taky super, pořád přemýšlíme jestli to kastrace vyřeší
Nakupte vepřové, hovězí, kuřecí srdce, žaludky, jatýrka, ledvinky, jazyk, kuřecí krky, křídla, trupy. Vše uvařte a psa nakrmte.

Hodonak
napsal(a):
No, do práce chodím, jak asi většina lidí tady... Psi mají celý den k dispozici vodu, krmení dávám po příchodu z práce a vyvenčení... to jest kolem čtvrté odpoledne. A je to jejich jediné žrádlo za den! Máte slyšet ten rachot misek! A za čtyři minuty je všechno pryč! A je úplně jedno, co v té misce je, jestli uvařená zelenina, syrové jabka, granule, suchá rýže! Nepamatuju den, kdy by byl v misce nějaký zbytek.
Hodoňáku, nemůžete ale srovnávat žravce a nežravce, také mám teď nežravou fenu, a když jí něco, co nechce seberu, je nekonečně šťastná, po pár dnech má tak scvrklý žaludek, že už nežere vůbec Takže, kdo nepoznal, nemůže hodnotit.
napsal(a):
Hodoňáku, nemůžete ale srovnávat žravce a nežravce, také mám teď nežravou fenu, a když jí něco, co nechce seberu, je nekonečně šťastná, po pár dnech má tak scvrklý žaludek, že už nežere vůbec Takže, kdo nepoznal, nemůže hodnotit.
Tohle fakt neznám, a ani v okolí jsem na to nenarazil. A u psa, jakožto šelmy, i když domestikované, mi to přijde až neuvěřitelné. I když ví, že to je pravda, a jsou takoví...
Náš pejsek také moc nemusí granule. Jediné které nám žere delší dobu jsou Platinum. Asi nejvíce mu chutná příchuť: Iberico se zeleninou. Přímo na stránkách Platina se dá objednat vzorek zdarma na vyzkoušení. Vyzkoušeli jsme také spoustu jiných granulí, ale vždy tak po týdnu je přestal jíst.
Bohužel je faktem, že hodně chovatelů nedodržuje základy optimální stravy. Jak se psalo výš, pokud má pes volný přístup ke krmivu, může se stát, že krmivo přestane přijímat nebo ho přijímá s menším nadšením.
Určitě je také nutné zkrmit v nějaké rozumné době otevřené granule. Občas slyším, že má někdo otevřený pytel doma třeba půl roku. Ty granule do sebe natáhnou trochu vlhkosti z okolí a ztrácejí chuť.
Celkem dost lidí své psy celý den láduje různými pamlsky a pak se diví, že pes večer nic nechce. A těch věcí je víc.
Barča1
napsal(a):
To s otevřeným pytlem granulí se u nás stát nemůže, když je do týdne přestane žrát, ještě že v okolí máme vděčné pejsky, kteří sní všechno. A takové ty pamlsky, dobrůtky, kostičky atd.to taky vůbec nežere, taky vyzkoušeno hodně ..
Já to myslel obecně, nikoliv na vás. Každý musí vyzkoušet, co funguje a co ne. Jsou ale obecné věci, které jsem popsal, kde většina lidí dělá chyby. Chybou také bývá, že když pes jeden den nežere, hned se mu mění krmivo nebo dává něco jiného. Pes má silný pud sebezáchovy a určitě se neumoří hlady. A že jeden nebo dva dny nežere, to není žádné neštěstí. I v tom se dělá hodně chyb. Pes má prostor prakticky si říct, že toto nechce a chce něco jiného, což opět vede k problémům.
Barča1
napsal(a):
Kastrace to nevyřeší .