Dobrý den,
chystáme se na výlet vlakem s našim štěnětem, jsou mu dva měsíce a dva týdny. Je to kříženec a váží asi 10 kg. Musí i štěně mít ve vlaku náhubek? Vím, že se říkávalo, že štěnata do určitého věku náhubek mít nemusí, ale nevím co na tom bylo pravdy. Nechce se mi náhubek kupovat když vím, že s něho vyroste, ale nechci se pak dohadovat s průvodčím. Na výlet se chystáme v neděli, tak pokud je to nutné, tak už bych ho koupila a začala na něj štěně zvykat.
Díky za odpovědi.
Nevím proč odpovídáte hned tak negativně a mimo tématu. Nikde nevidím ani slovo o tom, že by se jednalo o celodenní výlet. Vím jaké má štěně potřeby a co zvládne a co ne.
Pro upřesnění tedy, jedeme vlakem na socializační "výlet". Pojedeme asi přes hodinu vlakem, pak půjdeme městem cca 300 metrů, posedíme se známýma a pojedeme zpátky.
marcelaamax
napsal(a):
Dobrý den,
chystáme se na výlet vlakem s našim štěnětem, jsou mu dva měsíce a dva týdny. Je to kříženec a váží asi 10 kg. Musí i štěně mít ve vlaku náhubek? Vím, že se říkávalo, že štěnata do určitého věku náhubek mít nemusí, ale nevím co na tom bylo pravdy. Nechce se mi náhubek kupovat když vím, že s něho vyroste, ale nechci se pak dohadovat s průvodčím. Na výlet se chystáme v neděli, tak pokud je to nutné, tak už bych ho koupila a začala na něj štěně zvykat.
Díky za odpovědi.
Ano, musí, ale většinou, pokud není narváno a ostatní v kupé souhlasí, nemá průvodčí nic proti sundání koše, zvláště u štěněte. Kupte jen ohlávku, nebo nylonový košík, to stojí pár korun a prcek si aspoň pomalu zvykne mít něco na papuli.;).
anonymx
napsal(a):
Takze stene bude 5 hodin minimalne v pohybu. Je to na nej vzhledem k veku moc. Takove vylety jsou k necemu az tak kolem 4 mesicu.
Ve vlaku může štěně spát, stejně tak na návštěvě. Asi máte nějaký rýpací komplex, či co.:) Nějak jsem nepostřehla, že by se zadavatel psal, jestli je cesta vlakem vhodná...;) že by člověk proto, že má doma štěně seděl na zadku a nikam nejezdil, to bych chtěla vidět.:).
anonymx
napsal(a):
Takze stene bude 5 hodin minimalne v pohybu. Je to na nej vzhledem k veku moc. Takove vylety jsou k necemu az tak kolem 4 mesicu.
Je hodně aktivní. Když bude chtít. může si odpočinout - spát, nevím nepřijde mi to moc. Přijde mi to lepší, než aby štěně bylo doma a chodilo jen nachvilku ven. MInulý víkend jsem s ním jela autem cca 30 km do hřebčína, ten jsme si prošli, pak se stavili na večeři, tam štěně spalo, a nepřišlo mi, že by to na něj bylo moc.
hillary
napsal(a):
Ve vlaku může štěně spát, stejně tak na návštěvě. Asi máte nějaký rýpací komplex, či co.:) Nějak jsem nepostřehla, že by se zadavatel psal, jestli je cesta vlakem vhodná...;) že by člověk proto, že má doma štěně seděl na zadku a nikam nejezdil, to bych chtěla vidět.:).
Díky za normální odpověď Ohlávku mám, ale trošku ve větším provedení, takže to nic :D jinak kamarádka mi psala, že u nás ve zverimexu mají plastové náhubky na štěňata kolem 30 Kč, což je super, tak ho skusíme. Klidně bych mohla nechat štěně doma, ale naopak mi přijde vhodné ho brát co nejvíc mezi lidi a co nejdříve zvykat na nové podněty.
marcelaamax
napsal(a):
Díky za normální odpověď Ohlávku mám, ale trošku ve větším provedení, takže to nic :D jinak kamarádka mi psala, že u nás ve zverimexu mají plastové náhubky na štěňata kolem 30 Kč, což je super, tak ho skusíme. Klidně bych mohla nechat štěně doma, ale naopak mi přijde vhodné ho brát co nejvíc mezi lidi a co nejdříve zvykat na nové podněty.
Ono je tady oblíbené, odpovídat, mile".:D Ten plastový je neforemný, zvlážila bych ten nylonový, taky stojí na štěně podle mě do stovky a může v něm v klidu ležet, atd., netlačí. Ale uvidíte, ze začátku mu bude asi vadit vše.:)
Jinak, já psa do roka brala všude sebou, pokud měl kdykoliv možnost odpočinku a byla jsem mu schopná zajistit pohodlí a klid, v rámci možností. Všeho s rozumem, prostě.:).
hillary
napsal(a):
Ono je tady oblíbené, odpovídat, mile".:D Ten plastový je neforemný, zvlážila bych ten nylonový, taky stojí na štěně podle mě do stovky a může v něm v klidu ležet, atd., netlačí. Ale uvidíte, ze začátku mu bude asi vadit vše.:)
Jinak, já psa do roka brala všude sebou, pokud měl kdykoliv možnost odpočinku a byla jsem mu schopná zajistit pohodlí a klid, v rámci možností. Všeho s rozumem, prostě.:).
Http://nahubky-pro-psy.heureka.cz/f:14428:435302/ tím nylonovým myslíte něco takového? Mě přijde, že v tom pes nemůže otevřít tlamu. Ano přesně tak, všeho s rozumem, kdybych se měla řídit rady některých, tak se psem do tří měsíců nevylezu vůbec nikam ;-).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nylonový náhubek ne! Pozorný člověk si všimne, že tyto náhubky mají přízvisko "fixační".
To z prostého důvodu. Jedná se o pomůcku k fixaci psa. Při veterinárním či jiném ošetření.
K jinému použití se ale nehodí - pes v takovém náhubku nemůže otevřít tlamu, což znamená, že se nemůže ochlazovat s vyplazeným jazykem, nemůže si zívnout, je nemožné mu dát pamlsek...
rapotacka11
napsal(a):
Plastový je snad vhodný, jen když jde okolo průvodčí.
Jinak je to....
Ale jednorázově ten účel splní. Stejně bude štěndo vyvalené, co to má na čumáku... A možná bude z cesty vlakem boj s šílenou hysterickou psíšerou..
Ale za pokus to stojí, a ať se výlet vydaří!
napsal(a):
Nylonový náhubek ne! Pozorný člověk si všimne, že tyto náhubky mají přízvisko "fixační".
To z prostého důvodu. Jedná se o pomůcku k fixaci psa. Při veterinárním či jiném ošetření.
K jinému použití se ale nehodí - pes v takovém náhubku nemůže otevřít tlamu, což znamená, že se nemůže ochlazovat s vyplazeným jazykem, nemůže si zívnout, je nemožné mu dát pamlsek...
Právě to jsem si myslela taky. Tak jaký byste doporučila? mě kovový přijde stejný jako plastový, s tím rozdílem že plastový bude lehčí pro štěně.
Hodonak
napsal(a):
Ale jednorázově ten účel splní. Stejně bude štěndo vyvalené, co to má na čumáku... A možná bude z cesty vlakem boj s šílenou hysterickou psíšerou..
Ale za pokus to stojí, a ať se výlet vydaří!
Začnu ho na něj zvykat už dneska, ať je pak ve vlaku v pohodě to snad za pomocí pamlsků nějak dáme
rapotacka11
napsal(a):
Nemůžete si od někoho "něco" půjčit ?
Jen na ten výlet...
No všichni známí mají velké psy, já druhého psa taky, takže tuto možnost nemám. Kamarádka mi pujčila takový látkový http://www.mamejeradi.cz/kozene-latkove-nahubky-pro-psy/12891-nahubek-pro-psy-nejmensi-8590612904480.html něco jako tenhle, jen ne kožený. Ale je mu tak uplně akorát, tak bych radči nějakej větší, abych mu přesto mohla dát i menší pamlsek. Dneska jedem kolem zverimexu, tak s stavím to tam omrknout. On asi v téhle velikosti drahý nebude.

marcelaamax
napsal(a):
Tak teď koukám na fotky, ten kovový bude asi vzdušnější než plastový, že?
Určitě.

marcelaamax
napsal(a):
Tak teď koukám na fotky, ten kovový bude asi vzdušnější než plastový, že?
Přesně tak!
Já mám třeba v dopravních prostředcích na fence něco jako ohlávku, jen doma vyrobenou z pružné gumy, prostě zauzlovanou smyčku. Aby to vypadalo, že něco na čumáku měla, ale mohla otevřít tlamu. Jezdíme tak už pár let, několikrát do týdne i na dlouhé cesty a nikdy problém nebyl. Chtěla jsem pevný kovový náhubek, ale bohužel má atypický čumák a nic jsem nesehnala a nechtěla jsempevný nylonový.
marcelaamax
napsal(a):
Http://nahubky-pro-psy.heureka.cz/f:14428:435302/ tím nylonovým myslíte něco takového? Mě přijde, že v tom pes nemůže otevřít tlamu. Ano přesně tak, všeho s rozumem, kdybych se měla řídit rady některých, tak se psem do tří měsíců nevylezu vůbec nikam ;-).
Nn, to vůbec, ot je naprosto nevhodné. Myslím něco takového:)
http://www.krmiva-bilovice.cz/krmiva-bilovice/eshop/14-1-Nahubky/0/5/2268-Nahubek-popruh-c-1-civava-york
Samozřejmě v odpovídající velikosti. Mají to všude.;).
napsal(a):
Existuje více druhů nylonových náhubků.;) Takže - veterinární/stahovací ne, nylonový klidně ano.:).

marcelaamax
napsal(a):
Tak se podíváme rovnou po kovovém, snad mu nějaký sedne
Kupte větší, ať mu chvíli vydrží.

howl
napsal(a):
Já mám třeba v dopravních prostředcích na fence něco jako ohlávku, jen doma vyrobenou z pružné gumy, prostě zauzlovanou smyčku. Aby to vypadalo, že něco na čumáku měla, ale mohla otevřít tlamu. Jezdíme tak už pár let, několikrát do týdne i na dlouhé cesty a nikdy problém nebyl. Chtěla jsem pevný kovový náhubek, ale bohužel má atypický čumák a nic jsem nesehnala a nechtěla jsempevný nylonový.
Dobrá výmluva... Ale kdyby se něco stalo, pes zpanikařil a začal kousat, tak bude nějaká guma na nic. V dnešní době je takový výběr náhubků, zvlášť na větší větších výstavách, že vybrat něco musíte.
hillary
napsal(a):
Nn, to vůbec, ot je naprosto nevhodné. Myslím něco takového:)
http://www.krmiva-bilovice.cz/krmiva-bilovice/eshop/14-1-Nahubky/0/5/2268-Nahubek-popruh-c-1-civava-york
Samozřejmě v odpovídající velikosti. Mají to všude.;).
Přesně tenhle mám půjčený od kamarádky. Ale je mu asi malý, má ho uplně těsně, a přijde mi taky takový málo vzdušný.
marcelaamax
napsal(a):
Přesně tenhle mám půjčený od kamarádky. Ale je mu asi malý, má ho uplně těsně, a přijde mi taky takový málo vzdušný.
Musíte vybrat vhodnou velikost.:) Mají různé šířky, hloubky, atd... Jde o to pohledat. Nebo rovnou naučit na kováč, uvidíte, co mu sedne. Chce to vyzkoušet, dnes je výběr opravdu obrovský. My máme třeba kovový, pak kožený dělaný na míru a střídáme dle situace a potřeby.:).
hillary
napsal(a):
Musíte vybrat vhodnou velikost.:) Mají různé šířky, hloubky, atd... Jde o to pohledat. Nebo rovnou naučit na kováč, uvidíte, co mu sedne. Chce to vyzkoušet, dnes je výběr opravdu obrovský. My máme třeba kovový, pak kožený dělaný na míru a střídáme dle situace a potřeby.:).
Jasný v dospělosti bych volila asi kovový, teď uvidím co mu sedne

rapotacka11
napsal(a):
Může zívat ?!
Náhubek pro štěně do vlaku je jen formalita.
Jak průvodčí zmizí, jde košík dolů.
Mně se foto "nevložilo".
Pamlsek do toho náhubku dám v pohodě, plazit jazyk může, napít se přes něj asi taky může ( i když to nebylo nikdy potřeba - nemá ho nikdy tak dlouho ). Spíš si nejsem jistá, jestli by i s ním nerafla. Má ho spíš jako pokyn - a teď budeš hodná, jde do tuhého.
Ještě k průvodčí. Opravdu jsou různé. Jela jsem vlakem, sama v celém vagoně, košík jsem tedy odložila. Když vešla průvodčí na druhém konci vagonu, košík jsem nasadila.
Ve skleněné výplni viděla odraz a seřvala mě tak, že by si ode mne nevzal kůrku ani můj vlastní pes.
A pak se mi taky stalo, že jí vrazil průvodčí předem do toho košíku prsty, jestli je dost utažený. Naštěstí mu je neukousla.

balisek
napsal(a):
Děláte z toho naprosto zbytečnou vědu. Zkrátka kupte nejlevnější košík, který štěněte relativně sedne. Stejně jde jenom o formalitu při nástupu a kontrole jízdenek.
Velkou tašku, dno vyztužit krabicí a štěně nemusí mít košík a neplatí jízdné ( ověřte si, jestli to stále platí ).
napsal(a):
Velkou tašku, dno vyztužit krabicí a štěně nemusí mít košík a neplatí jízdné ( ověřte si, jestli to stále platí ).
Na tašku už se mi zdá velký a asi by byl problém ho v ní udržet :D na košík ho chci stejně zvykat, nakonec jsme koupili takový obyčejný kožený, vypadá celkem vzdušně, až si na něj trošku zvykne, hodim fotku
Jela jsem se stenetem od chovatelky do noveho domova vlakem, autobus nepripadal v uvahu. V prepravce mimino jodlovalo, tak slo ven sebou jsem mela podlozkukdyby se pocuralo, no na ni si ustlalo y spalo celou cestu, nahubek jsem pro dvoumedicni mimino nemela, nk nastesti ug ma fenja4 roky
Lexaurin
napsal(a):
Jela jsem se stenetem od chovatelky do noveho domova vlakem, autobus nepripadal v uvahu. V prepravce mimino jodlovalo, tak slo ven sebou jsem mela podlozkukdyby se pocuralo, no na ni si ustlalo y spalo celou cestu, nahubek jsem pro dvoumedicni mimino nemela, nk nastesti ug ma fenja4 roky
Já přeravku ani nemám a kupovat jí necchi, nemá to cenu když vyroste, ten náhubek nějak zvládne když ho na něj zvyknu, už ho měl chvíli na tlamičce, dostával pořád mlsy, každej den chvilka a od nedělě to bude dobrý snad
DExi
napsal(a):
My jsme taky měli jet s 2,5 m stendem vlakem a nakonec jsem to vzdala, protože by ho to absolutně odrovnalo, ale jestli si za tím stojíte tak jedine s nahubkem.
Náhubek už mám Nemyslím, že by ho to odrovnalo, je rád ve společnosti lidí, chodíme do města a v pohodě, rád jezdí autem tak myslim že to zvládne ;-).