Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2015 23:45
Barunas

XXX.XXX.117.69

Všechny zdravím,

Chtěla bych Vás požádat o cenné informace ohledně zkušeností se známými i méně známými kynology.

Doposud jsem bohužel měla sama zkušenosti s kynology (ať už samozvanými nebo uznávanými) takové, že jsem s nimi a jejich názory byla spokojená, dokud se ke mně nedostalo jak kde zacházeli se psi nebo jaký podivný a nepravdivý názor vyplodili, od jiného kynologa. V podstatě je to takový řetězec a já začínám mít pocit že snad ve světě kynologů není nikdo rozumný a všichni se řídí jen svým egem a radí nehorázné nesmysly které ani nevychází z jejich vlastní zkušenosti nebo se chvástají a když projde na věc nevědí co s tím.

Prosím, poraďte, s kým máte dobrou zkušenost, ať už osobní, nebo jen přes web či knihy, o kom jste se nikdy nedocetli nebo nedozvěděli nějakou šílenost a je to člověk vycházející ze svých zkušeností, znalostí biologie i chování psů včetně jejich historie a rozdílů plemen.

Moc děkuji
B.

14.10.2015 06:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

Obávám se, že tohle téma nic nevyřeší a jen rozdmýchá osočování a lži. Každý člověk má svoje chyby a každý člověk má své přátele a nepřátele. A vůbec nejhorší je to, že "jeden kynolog povídal o tom druhém, že řekl to, či ono...". Prostě já bych tady prostě nezaváděla drbárnu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2015 07:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

"dokud se ke mně nedostalo jak kde zacházeli se psi nebo jaký podivný a nepravdivý názor vyplodili, od jiného kynologa. V podstatě je to takový řetězec a já začínám mít pocit že snad ve světě kynologů není nikdo rozumný a všichni se řídí jen svým egem a radí nehorázné nesmysly které ani nevychází z jejich vlastní zkušenosti nebo se chvástají a když projde na věc nevědí co s tím."
svět lidí je jedna velká drbárna, ten kynologický nevyjímaje. A nejhorší je nechat se tou drbárnou řídit...Barunas, dívej se na svět svýma očima. A buď si jistá, že není na světě ten, jenž líbil by se všem - taky jsem x let chodila k figurantu, spokojenost maximální a taky vím, že od něj jiní odcházeli pro nespokojenost...stejně tak výcvikářka...

A co se týká "radění nesmyslů nevycházejících z vlastních zkušeností..." - no, nemůžeme být všichni výzkumníci etologové atd. abychom si všechno vyzkoumali sami, všichni ve svém životě využíváme teorií i praxí jiných, to je normální...

14.10.2015 09:36
lev

XXX.XXX.253.186

Taková je prostě momentální doba. Každej má svůj pomníček, jak se říká... a není člvoěk ten, aby se zavděčil lidem všem.

14.10.2015 09:41
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

že jsem s nimi a jejich názory byla spokojená, dokud se ke mně nedostalo jak kde zacházeli se psi nebo jaký podivný a nepravdivý názor vyplodili, od jiného kynologa.

Chápu to dobře, že jste s daným člověkem byla spokojená do té doby, než ho někdo jiný pohanil? Ach jo...

15.10.2015 10:40
Barunas

XXX.XXX.189.226

koňadra napsal(a):
Obávám se, že tohle téma nic nevyřeší a jen rozdmýchá osočování a lži. Každý člověk má svoje chyby a každý člověk má své přátele a nepřátele. A vůbec nejhorší je to, že "jeden kynolog povídal o tom druhém, že řekl to, či ono...". Prostě já bych tady prostě nezaváděla drbárnu.

Toho jsem se taky obávala, že to jen rozdmýchá osočování a lži. A určitě jsem neměla v úmyslu tady zavádět drbárnu, jediné, o co žádám, jsou jména kynologů, se kterými jste vy spokojení, nic víc, nic míň.
Nedostala jsem ani jedno a místo toho x poučných řečí a všeho kolem. Jak to je víme všichni.

15.10.2015 10:44
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Když Vám sem napíšu jména lidí, kterých si pro jejich práci se psy vážím, tak naběhne banda pomlouvačů a začnou je tu anonymně drbat co, kdy, kde a jak špatně. A to si ty lidi nezaslouží.

Ostatně, Vy sama hned v úvodním příspěvku píšete, že dáte na takové drby.

To by mě hanba fackovala, kdybych to některému z těch lidí udělala..

I když bych mohla zapřemýšlet, koho nemám ráda a vytasit ho tu.

15.10.2015 10:48
Barunas

XXX.XXX.189.226

umpa.lumpa napsal(a):
že jsem s nimi a jejich názory byla spokojená, dokud se ke mně nedostalo jak kde zacházeli se psi nebo jaký podivný a nepravdivý názor vyplodili, od jiného kynologa.

Chápu to dobře, že jste s daným člověkem byla spokojená do té doby, než ho někdo jiný pohanil? Ach jo...

Nemám dostatek zkušeností v kynologii na to, abych se v ní dále nevzdělávala, ale mám dostatek zkušeností na to, abych poznala, kdo skutečně kynologii rozumí a kdo je jen samozvaný profík.
A pokud se ke mně dostane nějaké negativní hodnocení, nejdřív zvážím vůbec jeho pravdivost (více zdrojů, různé názory apod.), dále sleduji další činnost kynologa bedlivěji a pokud se negace potvrdí jako pravdivá, nemá pro mě význam u takového člověka setrvat ani se vzdělávat jeho články apod.
Nicméně, každý by si měl zamést před svým prahem, možná jsem svou žádost nenapsala dostatečně konkrétně a dá se z ní vyčíst i něco, co tak NEBYLO MYŠLENO, ale žádala jsem o jediné - jména kynologů, se kterými jste spokojeni, ale tady to ve skutečnosti není diskuze, tady se neradí, tady se jen umravňuje, nabádá a haní.

15.10.2015 10:52
Barunas

XXX.XXX.189.226

umpa.lumpa napsal(a):
Když Vám sem napíšu jména lidí, kterých si pro jejich práci se psy vážím, tak naběhne banda pomlouvačů a začnou je tu anonymně drbat co, kdy, kde a jak špatně. A to si ty lidi nezaslouží.

Ostatně, Vy sama hned v úvodním příspěvku píšete, že dáte na takové drby.

To by mě hanba fackovala, kdybych to některému z těch lidí udělala..

I když bych mohla zapřemýšlet, koho nemám ráda a vytasit ho tu.

Nedám na drby, viz má další reakce určená v odpovědi Vám.

Asi bych to dál nerozebírala, chtěla jsem radu a místo toho schytám x narážek jako bych někoho naopak poučovala a ne žádala o radu.

Zeptala jsem se na tomto fóru, protože jsem předpokládala, že právě zde se objevují lidi, kteří mají o kynologii zájem a mohli by znát někoho dobrého...

Neregistrovaný uživatel

15.10.2015 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Barunas napsal(a):
Nemám dostatek zkušeností v kynologii na to, abych se v ní dále nevzdělávala, ale mám dostatek zkušeností na to, abych poznala, kdo skutečně kynologii rozumí a kdo je jen samozvaný profík.
A pokud se ke mně dostane nějaké negativní hodnocení, nejdřív zvážím vůbec jeho pravdivost (více zdrojů, různé názory apod.), dále sleduji další činnost kynologa bedlivěji a pokud se negace potvrdí jako pravdivá, nemá pro mě význam u takového člověka setrvat ani se vzdělávat jeho články apod.
Nicméně, každý by si měl zamést před svým prahem, možná jsem svou žádost nenapsala dostatečně konkrétně a dá se z ní vyčíst i něco, co tak NEBYLO MYŠLENO, ale žádala jsem o jediné - jména kynologů, se kterými jste spokojeni, ale tady to ve skutečnosti není diskuze, tady se neradí, tady se jen umravňuje, nabádá a haní.

Taky bych tady nikoho nenapsala, aby ho tady ještě nějakej zakomplexovanej anonymní blb nezačal drbat a přihřívat si polívčičku, ale já to třeba dělám tak, že nemám jednu - dvě modly, který bezmezně uctívám a kopíruju, ale dívám se jak pracují jiní, bavím se s nima o tom, poslouchám, a z každýho si vyberu to, co se mi zdá dobrý a užitečný - to pak používám. Tohle je z mé zkušenosti jediné, co opravdu funguje, protože každý pes je jiný (často i od předchozích majitelů jinak dodrbaný ), a na každýho platí trochu něco jinýho, a nedá se cvičit podle šablon.

15.10.2015 11:52
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Barunas napsal(a):

Žádný soudný člověk Vám se konkrétní jméno kynologa, kterého si váží, nenapíše. S tím se smiřte..

15.10.2015 12:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Váš "dotaz" je neúplnej. divnej.
Nenapíšete co chcete...
Chcete něčí jména a sama se pořádně nevyjádříte.

15.10.2015 12:43
Barunas

XXX.XXX.189.226

rapotacka11 napsal(a):
Váš "dotaz" je neúplnej. divnej.
Nenapíšete co chcete...
Chcete něčí jména a sama se pořádně nevyjádříte.

Nevím co je nepochopitelneho na tom když se někdo ptá s jakým kynologem máte dobré zkušenosti.

15.10.2015 12:47
hunter

XXX.XXX.211.237

Barunas napsal(a):

Záleží o jakou oblast vám jde, nejen geograficky. Sháníte kynologa zoologa, nebo spíše výcvikáře sportovky, služebního či loveckého výcviku ? Odkud jste a jak daleko byste byla ochotna cestovat ?
Dle toho vám někdo může doporučit někoho do soukromých zpráv, ale přijde mi zbytečné vám doporučit 5 mysliveckých kynologů, když této oblasti se třeba vůbec nechcete věnovat...

Neregistrovaný uživatel

15.10.2015 13:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1

A co chceš slyšet?
Každý z nás uznává jinou výcvikovou metodu, každý z nás má jiné knyologické zkušenosti, každý z nás má jiná plemena a jejich výcvik se liší.
Naprosto stejné to je i s výcvikáři... Výcvikář, co vede agility nemusí znát metodiku obran či stop, výcvikář, co vede obrany, zas nemusí znát metodiku výcviku loveckých psů.
Jeden výcvikář jede metodu cukru a biče, duhý zas jen "pozitivku"...
Nelze paušalizovat, ale hledat, který cvičák - výcvikář se blíží tvým ideálům...

15.10.2015 13:15
Barunas

XXX.XXX.189.226

hunter napsal(a):
Záleží o jakou oblast vám jde, nejen geograficky. Sháníte kynologa zoologa, nebo spíše výcvikáře sportovky, služebního či loveckého výcviku ? Odkud jste a jak daleko byste byla ochotna cestovat ?
Dle toho vám někdo může doporučit někoho do soukromých zpráv, ale přijde mi zbytečné vám doporučit 5 mysliveckých kynologů, když této oblasti se třeba vůbec nechcete věnovat...

Rozumím.
Šlo mi spíše o kynologii obecně a základní povely, učení samostatnosti, přivolání, odnaučení zlozvyků, vypořádání se se strachem z něčeho apod., ale s ohledem k tomu, o jaké plemeno se jedná, zkrátka individuální přístup.
Nehledám sportovní ani mysliveckou kynologii, přesto bych ocenila kynologa se zkušenostmi s loveckým výcvikem, a přístupem k loveckým plemenum (ano, mám lovce).
Jsem z Prahy a ochotná dojíždět do cca 30km. Ale pokud bych našla někoho skvělého daleko, nemám problém jezdit třeba až na Moravu.

15.10.2015 13:18
Barunas

XXX.XXX.189.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A co chceš slyšet?
Každý z nás uznává jinou výcvikovou metodu, každý z nás má jiné knyologické zkušenosti, každý z nás má jiná plemena a jejich výcvik se liší.
Naprosto stejné to je i s výcvikáři... Výcvikář, co vede agility nemusí znát metodiku obran či stop, výcvikář, co vede obrany, zas nemusí znát metodiku výcviku loveckých psů.
Jeden výcvikář jede metodu cukru a biče, duhý zas jen "pozitivku"...
Nelze paušalizovat, ale hledat, který cvičák - výcvikář se blíží tvým ideálům...

Asi máš pravdu, nesmím polevovat a dále hledat, kdo by mi vyhovoval.

Jinak mám loveckého psa se kterým je ještě hodně práce, nehledám sportovní ani mysliveckou výchovu ale učení základních povelů v mysliveckém duchu, aby to byla pro psa přirozené. Potřebuji se naučit jak správně na přivolání u jejího typu povahy, jak ji zbavit strachu z různých věcí, samostatnosti apod...

15.10.2015 13:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Barunas napsal(a):

Nikdo vás neumravňuje. Jen nikdo nechce napsat konkrétního člověka, i kdyby znal a byl sebelepší, protože to následně vždy rozpoutá vášnivou diskuzi ostatních, nit na něm nezůstane suchá. škoda, že to nechcete pochopit.

15.10.2015 13:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Stačilo být konkrétní hned v zadání.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2015 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1

Barunas napsal(a):
Asi máš pravdu, nesmím polevovat a dále hledat, kdo by mi vyhovoval.

Jinak mám loveckého psa se kterým je ještě hodně práce, nehledám sportovní ani mysliveckou výchovu ale učení základních povelů v mysliveckém duchu, aby to byla pro psa přirozené. Potřebuji se naučit jak správně na přivolání u jejího typu povahy, jak ji zbavit strachu z různých věcí, samostatnosti apod...

Proto bych hledala mezi mysliveckými spolky atd...

15.10.2015 13:30
Barunas

XXX.XXX.189.226

Uznávám, že ten dotaz není zrovna nejlépe položen. Prosím o shovívavost, všimněte si na čas kdy jsem ho psala, byl to zachvev zoufalosti typu: já už snad nikoho dobrého nenajdu a nedošlo mi že to musím více specifikovat, s pozdním nočním časem už mi to hold moc nemyslí.

15.10.2015 13:43
keporkak

XXX.XXX.184.13

V Praze:
Monika Baranová http://canikenny.webnode.cz/ (pořádá i lekce přímo pro lovecké psy ve spolupráci s Jakubem Beranem)
Šimona Drábková http://dogsports.webnode.cz/
A nedám dopustit na Lenku Blachovou s Magdou Šimečkovou z Ostravy http://www.koira.cz/ - obě mají obrovské znalosti teoretické, dlouholeté zkušenosti s problémovými psíky a neuvěřitelný cit.

15.10.2015 13:59
Barunas

XXX.XXX.189.226

keporkak napsal(a):
V Praze:
Monika Baranová http://canikenny.webnode.cz/ (pořádá i lekce přímo pro lovecké psy ve spolupráci s Jakubem Beranem)
Šimona Drábková http://dogsports.webnode.cz/
A nedám dopustit na Lenku Blachovou s Magdou Šimečkovou z Ostravy http://www.koira.cz/ - obě mají obrovské znalosti teoretické, dlouholeté zkušenosti s problémovými psíky a neuvěřitelný cit.

Mnohokrát děkuji! smajlík mrknu na to

Přidejte reakci

Přidat smajlík