Setkali jste se s tim nekdo? Delsi dobu jsem kosti nedavala, pouze kostni moucku ze Zoohitu, fenka postupne jakoby ztratila zajem o syrove maso, zacala jsem ovarovat to ji jelo vice a jeste ji kupuji jehneci maso +kosti a ted dava prednost kostem pred masem -vysvetluji si to potrebou vapniku, znate to nekdo?
A jeste -syrove kosti nechce, myslite, ze je problem kdyz ji ta jehneci zebra necham pouze prijit k varu a hned je odstavuji? Stolici ma formovanou.
tlupa
napsal(a):
Nemyslím si, že je to potřeba vápníku. Spíš potřeba žvýkat.
Já bych je jen přelila vařící vodou. Když je necháte přijít k varu, tak už se vlastně nějakou dobu vařily (proces "varu" probíhá už při teplotách kolem 70-80°) a můžou být uvnitř docela důkladně uvařené. To byh neriskovala.
Když nechá kosti jen projít varem, rozhodně nebudou docela dost uvařené. První se vaří maso kolem, kosti se tento proces skoro nedotkne, uvařit kost trvá hodně dlouho. Pokud chcete mít zadavatelko jistotu, že opravdu nebudou vařené, nechte svařit vodu, jakmile začne vřít, hoďte kosti a vypněte, po 5 minutách vyhoďte z vody. Jinak se toho nemusíte tak obávat, naši všichni psi jedli a jedí kosti i vařené a nikdy s tím problém neměli. Jen pozor, ať nepřeženete množství a psa neucpete, míň je tady líp.
lesnížínka
napsal(a):
Když nechá kosti jen projít varem, rozhodně nebudou docela dost uvařené. První se vaří maso kolem, kosti se tento proces skoro nedotkne, uvařit kost trvá hodně dlouho. Pokud chcete mít zadavatelko jistotu, že opravdu nebudou vařené, nechte svařit vodu, jakmile začne vřít, hoďte kosti a vypněte, po 5 minutách vyhoďte z vody. Jinak se toho nemusíte tak obávat, naši všichni psi jedli a jedí kosti i vařené a nikdy s tím problém neměli. Jen pozor, ať nepřeženete množství a psa neucpete, míň je tady líp.
Jehněčí žebra jsou tenounká a maso je jen mezi nimi, ne na nich. Proto to píšu ;-).