Očkování proti psinkovému kašli

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2015 15:58
MIKI123

XXX.XXX.0.78

Dobrý den,
mám následující dotaz.
S naším ročním psem malého plemene (MALÝ KNÍRAČ) jdeme koncem listopadu na očkování.
Pan doktor nám nabízí i očkování proti psinkovému kašli (kape se do nosu).

Chci se zeptat, máte s tím někdo zkušenosti? Vedlejší účinky, vhodnost očkování. Taky by mne zajímalo, zda by bylo vhodné to dát s běžným očkováním, nebo raději zvlášť, jako vzteklinu.

A také se přeočkovává, když je aplikována poprvé?

Pro doplnění. Bydlíme na malé vesnici, psů tu moc není, většinou zavření na dvorcích, očkovaní dle mého nebudou snad ani proti vzteklině

Ale jezdíme dost po výstavách...

Budu rád za každý názor

Pěkný víkend.

17.10.2015 16:06
anonymx

XXX.XXX.237.154

Ma stejnou ucinnost jako lidske proti chripce=zadnou. Vyhozene penize.

17.10.2015 16:10
tlupa

XXX.XXX.106.11

Není to psinkový kašel, ale psincový kašel. Zní to jako slovíčkaření, ale není. Psinka je závažné až smrtelné virové onemocnění, které s tímto kašlem nemá nic společného. Kašel se nazývá psincový, protože se dřív šířil hlavně ve velkých psincích, kde se psi nakazili jeden od druhého.
Konec lingvistického okénka ;-)

Já psincák neočkuju. Přijde mi to naprosto zbytečné. Mám jen dva psy a nejsme v nějakém blízkém kontaktu s větším počtem cizích psů, nechodíme na výstavy a tak.

17.10.2015 16:52
MIKI123

XXX.XXX.0.78

Ad tlupa - děkuji za poučení!
Jdeme koncem listopadu, ještě si to promyslím, ale také nejsem přítelem všeho možného očkování.

Děkuju všem!

17.10.2015 22:10
Majka14

XXX.XXX.207.135

Já očkuji. Ale mám smečku a často se zúčastňujeme psích akcí a závodů a nechci riskovat výpadek v tréninku z důvodu nemoci. U "normálního" domácího psíka bych očkování taky zvažovala.. K dotazu - žádné nežádoucí reakce ani u nosní aplikace ani u injekční aplikace vakcíny jsem nezaznamenala..

18.10.2015 15:10
lev

XXX.XXX.253.186

Psincák se šíří i po městech, nemusíte nikam na specializované psí akce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2015 15:21

lev napsal(a):
Psincák se šíří i po městech, nemusíte nikam na specializované psí akce.

No jasný. Problém je ale jinde - člověk, který nechodí na žádné speciální psí akce, prostě kašlavému psovi koupí jitrocelový sirup a že ten týden má klidový režim ho nijak neštve.

Člověka, co má na ten týden zaplacené přihlášky třeba na výstavu, nebo je přihlášený na zkoušky, kašlající pes štve tak nějak víc.

24.7.2016 09:48
jirka08

XXX.XXX.233.52

Dobrý den, náš hafan chytil kašel podruhé asi po šesti týdnech a je na tom dost mizerně. Atb. čtvrtý den, nežere a nutíme ho alespoň trochu pít. Je mu necelých 8 let a je to náš mazel. Nikdy předtím jsem o nějakém kašli neslyšel, ale když vidím jaká se z něho stala troska, tak lituji toho, že není naočkovaný. Ty 3 kila za jedno očkování zase není až taková řacha, za antíky už jsem vysypal víc.

24.7.2016 10:15

Neočkuji, psi si to občas prodělají, ale většinou to zvládneme jitrocelovým sirupem bez veterináře. Jinak pro Jirku, starší psi to někdy zvládají hůř, pokud vám antibiotika nezabírají, jedte znovu na veterinu at vám dají jiné, u jednoho starého psa nám zabraly až třetí.

6.8.2016 19:23
jirka08

XXX.XXX.224.48

Děkuji za radu, pes už je na tom podstatně lépe. Trvalo to 8 dnů. Za tímto veterinářem chodím téměř 30 let a dal bych za něj ruku do ohně. Jezdili jsme k němu mimo ordinační hodiny, každý den měřil teplotu, poslech ho a přemýšlel jak mu ještě pomoci. Mimo psa chovám Holandské králíky, drůbež a exoty a vždy se snažil udělat maximum za rozumný peníz. Jitrocelový sirup mi také doporučil, mimo něj také heřmánkový čaj s trochou medu a minerální vodou. Pravda, z toho nebyl Ben dvakrát nadšený, tak jsme minerálku vynechali a heřmánkový odvar dávali, spolu s Roboran do bašty (těstoviny s konzervou).

7.8.2016 06:31
scylla

XXX.XXX.150.32

jirka08 napsal(a):
Dobrý den, náš hafan chytil kašel podruhé asi po šesti týdnech a je na tom dost mizerně. Atb. čtvrtý den, nežere a nutíme ho alespoň trochu pít. Je mu necelých 8 let a je to náš mazel. Nikdy předtím jsem o nějakém kašli neslyšel, ale když vidím jaká se z něho stala troska, tak lituji toho, že není naočkovaný. Ty 3 kila za jedno očkování zase není až taková řacha, za antíky už jsem vysypal víc.

I kdyby byl naočkovaný, zřejmě by onemocněl také. Zvláště, když ho krmíte tak, jak popisujete - chemií a těstovinami. Je to jako u lidské vakciny proti chřipce- máte jí do tří neděl jak z praku.

7.8.2016 10:42

jirka08 napsal(a):
Děkuji za radu, pes už je na tom podstatně lépe. Trvalo to 8 dnů. Za tímto veterinářem chodím téměř 30 let a dal bych za něj ruku do ohně. Jezdili jsme k němu mimo ordinační hodiny, každý den měřil teplotu, poslech ho a přemýšlel jak mu ještě pomoci. Mimo psa chovám Holandské králíky, drůbež a exoty a vždy se snažil udělat maximum za rozumný peníz. Jitrocelový sirup mi také doporučil, mimo něj také heřmánkový čaj s trochou medu a minerální vodou. Pravda, z toho nebyl Ben dvakrát nadšený, tak jsme minerálku vynechali a heřmánkový odvar dávali, spolu s Roboran do bašty (těstoviny s konzervou).

Přesně, jak píše Scylla, krmíte špatně, tzn. pes má pošramocenou imunitu, a kašel se mu nejspíše vrátí. Pokud budete chtít poradit, jak psa dát do kupy, napište mi zprávu.

7.8.2016 13:59

scylla napsal(a):
I kdyby byl naočkovaný, zřejmě by onemocněl také. Zvláště, když ho krmíte tak, jak popisujete - chemií a těstovinami. Je to jako u lidské vakciny proti chřipce- máte jí do tří neděl jak z praku.

Proč by měl očkovaný pes onemocnět? Očkuji všechny psy proti kašli desítky let a nikdy ho žádný nedostal.

7.8.2016 14:34
jirka08

XXX.XXX.224.48

Normálně krmíme granulemi, to kvůli heřmánku dostal konzervu. Ale že to není vhodné krmení jsem tedy nevěděl . Samozdřejmě chci dát hafana do původní kondice, za každou radu budu rád. Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík