Dobrý den, mám prosbicku o radu. Máme civavu a furt nám chodí kadit do postele. Ma plénu, chodí ven několikrát denně ale stejně to dělá. Už za to byl několikrát bitej a to nepomáhá, nechali jsme ho vykastrovat a nic. Furt to Peru, různé odatranovace zápachu ale nic nepomáhá, nemá s tím někdo zkušenost? Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

siposka
napsal(a):
Dobrý den, mám prosbicku o radu. Máme civavu a furt nám chodí kadit do postele. Ma plénu, chodí ven několikrát denně ale stejně to dělá. Už za to byl několikrát bitej a to nepomáhá, nechali jsme ho vykastrovat a nic. Furt to Peru, různé odatranovace zápachu ale nic nepomáhá, nemá s tím někdo zkušenost? Dekuji.
Když už se musí ti malí psi venčit doma, proč je neučíte na kočkolit, místo těch plín?
Kočkolit jim bude spíš připomínat písek, plínu jim připomíná klidně i ta postel. Zkušenost s tím nemám, ale i umělá tráva na psím záchodku by podle selského rozumu byla lepší než "hadr".
On je to sestrenky pes, u nas se jen narodil, a oni ho maji od malicka na ty plene. Ja to taky neschvaluji ale jejich vec, no jenze ted chosi furt do te postele, a oni uz nevi co s nim, tak sem chtela nejakou radu, nebo neco.Kockolit ma, ale na ten nechce chodit. Maji doma ještě kocoura, ale myslím ze kvůli tomu to taky nedělá, chodil tam už než si ho přivezli domu. Dělá to i když jsou doma ne jen když odejdou.
Hlavně v tom prosím vás nehledejte žádné psychologické naschvály (dělá to kvůli kocourovi apod.). Ten pes byl prostě naučený kadit na textilii a tak kadí na textilii, to je celé!
Takže co s tím?
Za prvé: zamezte přístupu do postele. Úplně a pořád. Ohrádka, zábrana mezi dveře, cokoliv. Bez toho nemá smysl cokoliv řešit.
Za druhé: venčete co nejčastěji a za vyvenčení venku vždy odměňujte,
Za třetí: zajistěte psu dostatečné zaměstnání. Obejití baráku není zaměstnání! Cokoliv, co mu vytíží mozkové buňky - různé cviky třeba z dogdancingu, obedience, nosework...
Mimochodem, taková vsuvka. Včera mi na krám přišla jakási paní, že prý chce sprej, co se prý nastříká na jedno místo (na plenu) a pes tam pak chodí na záchod, že jí prý nechodí na tu plínu. No a já jsem jí jako totální neotesanec samozřejmě začala vykládat, jak se pes učí hygieně (v přátelském duchu, samozřejmě) a že chozením na plenu si toho psa akorát spíše naučí vykonávat potřebu doma. Načež mi odvětila, že je to ještě malé čtyřměsíční štěně a to se ven přece nebere.. a poté se samozřejmě urychleně otočila na podpatku a odešla :-D.
shavoid
napsal(a):
Mimochodem, taková vsuvka. Včera mi na krám přišla jakási paní, že prý chce sprej, co se prý nastříká na jedno místo (na plenu) a pes tam pak chodí na záchod, že jí prý nechodí na tu plínu. No a já jsem jí jako totální neotesanec samozřejmě začala vykládat, jak se pes učí hygieně (v přátelském duchu, samozřejmě) a že chozením na plenu si toho psa akorát spíše naučí vykonávat potřebu doma. Načež mi odvětila, že je to ještě malé čtyřměsíční štěně a to se ven přece nebere.. a poté se samozřejmě urychleně otočila na podpatku a odešla :-D.
Kdo chce kam , já s fenkou jorka šla na pár minut hned druhý den co jsme ji přivezli a hned se vyčůrala, jo plenu měla protože jako jediná z vrhu na ní chodila ale asi ve 4,5m byl zlom že bylo vidět že tam jde když už jí má doma tak jsem odbourala. je to pes jako kterýkoliv jiný a chodim s ní v jakémkoliv počasí. Pes se nemá co venčit doma, to je pak logické že nechápe proč to nesmí dělat do postele když může na plenu . Ale takových lidí je co se jim psi venčí doma, mě by to prostě vadilo a jsme ráda že to úplně štěněcí období je pryč a ted už vydrží se nevyčůrat. jak by to udělala do postele tak má zákaz a bez pomoci se tam stejně nevyškrábe
Radikálně a nekompromisně zamezit přístup do ložnice - zavřít dveře, nebo dát dostatečně vysokou překážku. Pokud je v bytě i kočka, je to s kočkolitem složitější. I když má kočka svůj záchodek někde výš (aby pes nevybíral kočičince - voněj jim), může chodit i na ten psí a pes tam potom nemusí chtít chodit. Takže za mě opravdu naučit vykonávat potřebu venku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Tlupa a Dadu
Takže co s tím?
Za prvé: zamezte přístupu do postele. Úplně a pořád.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Vy ale máte nápady .