Elektronické neviditelné ohradníky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2015 17:08
Cocoslavek

XXX.XXX.49.81

Krásný den,
chtěla jsem se zeptat, zdali nemáte někdo zkušenost s neviditelnými ohradníky, k zamezení útěku psa.
Mám maltézáčka, bydlíme v centru města a občas se nám ze zahrady vydává na procházky. Miluje děti, takže se jednou připojila k paní s dítětem, popřípadě se jen tak začmuchá a najednou je o ulici vedle. Nenecháváme ji na zahradě samotnou, jen někdy si tam hraje a během minutky je pryč a to ji pravidelně kontrolujeme. Stalo se to dvakrát a já bych velice nerada pokoušela štěstí, protáhne se pod bránou, kde se to bohužel nedá nijak zadělat.
Tak jsem se chtěla zeptat, zdali nemáte někdo zkušenost s neviditelnými ohradníky a s jejich funkčností. Rozhodně ji nějak nechci děsit, nebo traumatizovat proto se ptám, zároveň ale nechci aby ji přejelo auto, nebo si ji někdo vypůjčil.
Mockrát děkuji za názory

23.10.2015 12:31
petrovina

XXX.XXX.16.82

Dobrý den,
mám el. ohradník na velkého psa, poprvé po natažení jsem vzala psa na vodítko a šla ho seznámit s účinky- pískot mu nevadil, ránu nechápal, ani po několikerém ukázání možností. Nakonec jsem ho nechala ať si s tím zkusí poradit sám a po cca 10min. ho našla stočeného do klubíčka u plotu, kde dostával rány. Možná to chtělo víc času, možná něco jiného- prostě za nás plot ne.

23.10.2015 13:26
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Cocoslavek napsal(a):
Krásný den,
chtěla jsem se zeptat, zdali nemáte někdo zkušenost s neviditelnými ohradníky, k zamezení útěku psa.
Mám maltézáčka, bydlíme v centru města a občas se nám ze zahrady vydává na procházky. Miluje děti, takže se jednou připojila k paní s dítětem, popřípadě se jen tak začmuchá a najednou je o ulici vedle. Nenecháváme ji na zahradě samotnou, jen někdy si tam hraje a během minutky je pryč a to ji pravidelně kontrolujeme. Stalo se to dvakrát a já bych velice nerada pokoušela štěstí, protáhne se pod bránou, kde se to bohužel nedá nijak zadělat.
Tak jsem se chtěla zeptat, zdali nemáte někdo zkušenost s neviditelnými ohradníky a s jejich funkčností. Rozhodně ji nějak nechci děsit, nebo traumatizovat proto se ptám, zároveň ale nechci aby ji přejelo auto, nebo si ji někdo vypůjčil.
Mockrát děkuji za názory

Aby maltézáčka nepřevážil obojek od ohradníku

23.10.2015 14:18
Cocoslavek

XXX.XXX.44.19

Dělají to pry i na male pejsky, ale me se to taky moc nelíbí. Jen jsem hledala varianty jaké jsou.

23.10.2015 14:19
Cocoslavek

XXX.XXX.44.19

Dekuji moc za názor, trosku jsem se toho obávala. Tak na to teda prdim. Dekuji.

23.10.2015 14:26
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

Cocoslavek napsal(a):
Krásný den,
Mockrát děkuji za názory

Známá tento ohradník měli na berňáka, který pokaždé když odešli tak se vydal za nimi. Zezačátku jim to fungovalo, ale po čase nad tím pes nějak vyzrál, a když to proběhl hodně rychle tak ránu nedosta. Takže utíkal vesele dál.

23.10.2015 14:56
tlupa

XXX.XXX.106.11

Vím o psu, který se naučil lehnout si tam, kde to jen pípalo, počkat, až se tím pípáním vybije baterka, a pak zdrhnout.

Jinak častý účinek je ten, že to psu nezabrání ve zdrhnutí, protože ta srnka nebo fenka je prostě takový rauš, že ránu ani nevnímá. Ale zabrání mu to v návratu zpátky.

Trener

2.9.2016 21:59
Trener

XXX.XXX.242.250

petrovina napsal(a):
Dobrý den,
mám el. ohradník na velkého psa, poprvé po natažení jsem vzala psa na vodítko a šla ho seznámit s účinky- pískot mu nevadil, ránu nechápal, ani po několikerém ukázání možností. Nakonec jsem ho nechala ať si s tím zkusí poradit sám a po cca 10min. ho našla stočeného do klubíčka u plotu, kde dostával rány. Možná to chtělo víc času, možná něco jiného- prostě za nás plot ne.

To jseš pěkná káča.

2.9.2016 23:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Myslíte, že si tu Vaši poznámku sem Petrovina po roce půjde přečíst?

Přidejte reakci

Přidat smajlík