Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2015 08:03
kachna

XXX.XXX.188.76

Ahoj,
prosím prosím, smutně koukám, známý se mě ptal na názor na granule, tak ať mu neodpovím hovadinu:
Pokud mám napsáno
Výrobky ze suchozemských zvířat a výrobky z nich získané (kvalitní drůbeží dehydrované maso 30%, drůbeží tuk 2%), tak to znamená, že z těch výrobků ze suchozemských zvířat a výrobků z nich získaných, je 30 % kvalitního drůbežího dehydrovaného masa a 2 % tuku, že jo a 68% je bůhvíco, že jo?
Jen jako doplňkovou informaci doplňuji, že se jedná o tyto granule:
http://www.nativia-pet.cz/cs/pro-psy/produkty/41-nativia-senior-light
(není mým plánem diskutovat o nekvalitě těchto granulí, spíš je mi jasné, že mě by také sžírala zvědavost)

23.10.2015 08:42
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nativia senior light složení: Zrna obilovin a výrobky z nich získané (kvalitní rýže 53%); Výrobky ze suchozemských zvířat a výrobky z nich získané (kvalitní drůbeží dehydrované maso 30%, drůbeží tuk 2%); Hlízy, kořeny a výrobky z nich získané (cukrovarské řízky sušené 5,5%, extrakt z čekanky 0,1%); Minerální látky; Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich získané (lososový olej 0,5%); Pivovarské kvasnice; Ostatní rostliny, řasy a výrobky z nich získané (juka 0,02%)

Na psikrmivoradce.cz je složení rozepsáno zkresleně, a dali jim hodnocení vyšší než Brit premium. Masa tam není úplně málo, ale z valné většiny nevíte jakého. Mohou tam být i vedlejší produkty živočišného původu. Na prvním místě obilí, a z takřka poloviny ani nevíme jaké. Osobně by mi vadilo, že nevím, z jakého zvířete je tam maso, a taky jaké obilí tam je/ čekala bych i pšenici a kukuřici, která mi vadí.

Pokud bude cena na úrovni Brit premium, tak by to šlo. Pokud je dražší, asi bych nekoupila. Příliš mnoho ale a nejistoty. Jo a přírodní konzervace není.

23.10.2015 08:52
kachna

XXX.XXX.188.76

Odpověď na mou otázku už jsem získala z jiných zdrojů, děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík