Divné chování feny po kastraci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2015 13:07
amstaf

XXX.XXX.2.206

Dobrý den, minulý týden jsme nechávali (ač velmi neradi) vykastrovat naši 6letou fenku staforda. Po každém hárání u ní docházelo k falešné březosti, kterou nesla ona i já velmi špatně. Vždy se jí spustilo mlíko, byla ukňouraná, utulená a neustále jsem ji měla pod nohama..Nepomohlo nic. Tak nám veterinář doporučil kastraci s tím, že se uleví jak jí, tak i nám. Jak jsme si ji dovezli domů po zákroku, byla už celkem probraná, ale stále jak opilá se motala. Nevydržela dlouho ležet, neustále chodila a kňučela. To nám dělala celou noc..Na druhý den uż pila i jedla, naštěstí ani jednou nezvracela. S venčením nebyl taky žádný problém. Třetí den bych na ní nepoznala že byla na nějaké operaci smajlík Byla úplně v pohodě, hravá, veselá. To jí ale moc dlouho nevydrželo..Z ničeho nic se její chování nějak obrátilo. Příjde mi jako by na ni šla zase ta faleška smajlík je ukňouraná, neustále chce chodit za mnou, má zrychlené dýchání a přijde mi, že je i nějaká přehřátá .Když jsem si sedla na zem, okamžitě doběhla a začala se mi cpát na klín..Ze včerejška na dnešek skoro nespala, pořád chodila po pokoji a kňourala. Až nakonec si přitáhla pelech vedle mojí postele a usnula.Když jsem ráno po venčení odcházela do práce tak se celá rozklepala a začala opět naříkat, až mi jí bylo líto. Přitom doma sama není, je s ní přítel..Vytahovat stehy jdeme v pátek. Hojí se to pěkně.Ale to její chování mě docela znepokojuje. Nevím jestli zajít na veterinu nebo počkat co bude do pátku..Jestli se to třeba nezlepší. Možná ta kastrace na ní dolehla až teď, nebo je to ta falešasmajlík může mi někdo k tomu něco napsat? Děkuji.

26.10.2015 14:06
Barruška

XXX.XXX.6.5

Vůbec bych neváhala a mazala k veterináři... může mít zánět nebo kdo ví co...

26.10.2015 14:32
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Připadá mi to na nějaké vnitřní bolesti... asi bych jel na kontrolu...

26.10.2015 14:46
amstaf

XXX.XXX.42.253

Ano ta bolest me taky napadla, ale kdyz jsme venku tak mi prijde normalni..nebo kdyz si ji privolam z mista k sobe, tak po me skace jako by me tyden nevidela. A v zapeti se mi zacne cpat do klina =-O A co se tyce jidla a piti, tak zere normalne..

26.10.2015 14:57
tlupa

XXX.XXX.184.13

Pokud si vy jako majitelé nejste jistí, jestli jí něco není, tak jak to máme vědět my, kteří jsme fenku ani neviděli?
Jděte k veterináři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2015 16:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přijde vám přehřátá ? Měřili jste jí teplotu ?

26.10.2015 16:04
amstaf

XXX.XXX.42.253

Nemerili, nemame rtutovy teplomer, ten digitalne stoji za houby, ani nam to teplotu nezmeri.Jedu k veterinari jak zkoncim v praci.

27.10.2015 16:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

amstaf napsal(a):
Nemerili, nemame rtutovy teplomer, ten digitalne stoji za houby, ani nam to teplotu nezmeri.Jedu k veterinari jak zkoncim v praci.

Napište prosím jak jste dopadli u veta. Dost by mě to zajímalo.

27.10.2015 17:03
amstaf

XXX.XXX.44.204

Dopadli jsme tak, ze nam rekl ze ji to asi boli a dal nam prasky od bolesti.

27.10.2015 17:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

No jak jinak.
Kamarádka ošklivě upadla. Udělali RTG, řekli, že je potlučená,
tak to bolí.
Nemohla vydržet - po 3 týdnech! udělali RTG znovu
a dr. byl překvapen .
Žebra jsou fakt zlomená, no to bych tedy neřek .
Dali jí silnější prášky na bolest .
Já se dr vyhýbám, i zvířecím pokud mohu.
Mám VĚTŠINOU jen špatné zkušenosti .

27.10.2015 17:20
amstaf

XXX.XXX.44.204

No s vet.nemam zadne spatne zkusenosti, nikdy jsme velice k nemu se psem nechodili (musim zaklepat) zadne zavazne problemy jsme nikdy nemeli se zadnym psem..A co se tyce doktoru tak to radeji no comet.. ;-).

27.10.2015 21:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
No jak jinak.
Kamarádka ošklivě upadla. Udělali RTG, řekli, že je potlučená,
tak to bolí.
Nemohla vydržet - po 3 týdnech! udělali RTG znovu
a dr. byl překvapen .
Žebra jsou fakt zlomená, no to bych tedy neřek .
Dali jí silnější prášky na bolest .
Já se dr vyhýbám, i zvířecím pokud mohu.
Mám VĚTŠINOU jen špatné zkušenosti .

Někteří humánní lékaři jednají bohužel jako dobytek. To je smutný fakt. Snad se to přece jen zlepšuje, nicméně vím o tolika zanedbáních (včetně zlomenin skeletu), že by to vydalo tak na dvě desítky žalob. Ale komu se do toho chce...

27.10.2015 21:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

amstaf napsal(a):
Dopadli jsme tak, ze nam rekl ze ji to asi boli a dal nam prasky od bolesti.

Ještě se teda dovolím zeptat: píšete to tak, jako by vet ordinoval "od stolu" a jen dle popisu příznaků usoudil, že se jedná o bolest. Doufám, ale že fenu kompletně prohlédl, změřil teplotu, prohmatal břicho, atd...?

27.10.2015 21:20
amstaf

XXX.XXX.211.117

Změřil jí teplotu a podíval se na stehy..Teplotu neměla a stehy se prej dobře hojí.Odcházela jsem s tím, že je vše v pořádku a s práškama od bolesti.Ale zatím nepozoruji doma u fenky žádnou změnu..Možná jen to, že začala tahat boty do pelechu..Takže ač nejsem veterinářka, tak můj názor je ten, že má opět falešnou březost..

27.10.2015 21:40
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

amstaf napsal(a):
Změřil jí teplotu a podíval se na stehy..Teplotu neměla a stehy se prej dobře hojí.Odcházela jsem s tím, že je vše v pořádku a s práškama od bolesti.Ale zatím nepozoruji doma u fenky žádnou změnu..Možná jen to, že začala tahat boty do pelechu..Takže ač nejsem veterinářka, tak můj názor je ten, že má opět falešnou březost..

Slysela jsem ze se to po kastraci stava, hormony jeste nevyhasly.

28.10.2015 01:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

amstaf napsal(a):

Třeba se vyjádří někdo povolanější, ale napadá mě - v jakém stavu jejího cyklu byla kastrace provedena? Mám na mysli, kdy měla poslední hárání? Pokud nedávno, tak hormony už vycestovalé do oběhu kastrace neovlivní. Je tu snad i podobnost třeba s kastrací kocourů - po vykastrování trvá řádově týdny než se hormony předtím produkované pohlavními žlázami a vyplavené do cirkulace definitivně vyloučí z těla ven. Do té doby může kocour ještě produkovat chování typické pro nekastráta (volat kočky, značkovat, atp.).

28.10.2015 15:44
amstaf

XXX.XXX.211.117

Byla kastrovaná 2-3 týdny po hárání. Po přečtení x článků, kde byla doporučovaná kastrace až po měsíci, nám náš veterinář řekl, že je to jedno, že to nemá žádný vliv..Tak jsme dali na něj a objednali ji v nejbližším volném termínu.A to musím dodat, že je to vyhlášený vet na kastrace a operace.. Zatím s ním neměl nikdo z našich známých co k němu také chodí žádný problém. I na internetu jsem se před kastrací dívala na recenze a nedočetla jsem se na něj žádné kritiky. Tak doufám, že nic nezanedbal smajlík K té falešé březosti po kastraci jsem se taky dočetla, že se to může objevit, ale že by měla být taky poslední. Je jasné, že hormony asi ještě pracují a trvá to, než se to vše ustálí a dá dokupy, přece jenom je to velký zásah pro tělo

29.10.2015 14:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

amstaf napsal(a):
Byla kastrovaná 2-3 týdny po hárání. Po přečtení x článků, kde byla doporučovaná kastrace až po měsíci, nám náš veterinář řekl, že je to jedno, že to nemá žádný vliv..Tak jsme dali na něj a objednali ji v nejbližším volném termínu.A to musím dodat, že je to vyhlášený vet na kastrace a operace.. Zatím s ním neměl nikdo z našich známých co k němu také chodí žádný problém. I na internetu jsem se před kastrací dívala na recenze a nedočetla jsem se na něj žádné kritiky. Tak doufám, že nic nezanedbal smajlík K té falešé březosti po kastraci jsem se taky dočetla, že se to může objevit, ale že by měla být taky poslední. Je jasné, že hormony asi ještě pracují a trvá to, než se to vše ustálí a dá dokupy, přece jenom je to velký zásah pro tělo

Ano, udělala bych asi stejné závěry jako Vy, s tím, že možná kastrace přece jen měla být o něco později po hárání. Ale s tím už stejně nic nenaděláte...

29.10.2015 20:11
fuxa

XXX.XXX.62.206

Před 14 dny jsme taky nechali kastrovat fenku - stafordku 7 let. Prvni 3 dny taky naříkala, ale teď už uplně v pohodě. Taky mám aktuálně na ní podezření, že zase blbne jako kdyby při falešce. Ale nenaříká, nekňučí, je hravá a hodně veselá. Ale v noci chodí natajnačku hrabošit pelechy a neustále má tendence otevírat si na zahradě sklep a plazit se do temných zakoutí kde si ustele a lehne. Tak nechápu co jí zase hrabe smajlík. To je ale jediné, jinak jí kastrace hrozně pomohla (má cukrovku) a je z ní zase aktivní veselá fenka. Ale až moc zvědavá.

Příjde mi divné že ta vase takhle kňourá, nebyl bylepší poslechnout si názor i jiného veterináře?

30.10.2015 01:09
amstaf

XXX.XXX.211.117

Tak u nás to bylo naopak..Po kastraci vše ok, ale po 3 dnech začala mít to divné chování, co mě znepokojovalo..Ale jakmile začala tahat boty do pelechu, tak mi bylo jasné o co jde..Myslím si, že za těch 6 let co stafi máme a snažím se jí věnovat co nejvíce času( a máme ji v bytě, takže je s náma pořád)a to co jsme s ní zažívali při té faleše, tak už bych ji mohla mít přečtenou smajlík Akorát, že tentokrát to prožívá nějak až moc smajlík A z toho jsem byla celkem nervozní..Zítra jdeme na stehy tak se uvidí ;-).

1.11.2015 04:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

amstaf napsal(a):
Tak u nás to bylo naopak..Po kastraci vše ok, ale po 3 dnech začala mít to divné chování, co mě znepokojovalo..Ale jakmile začala tahat boty do pelechu, tak mi bylo jasné o co jde..Myslím si, že za těch 6 let co stafi máme a snažím se jí věnovat co nejvíce času( a máme ji v bytě, takže je s náma pořád)a to co jsme s ní zažívali při té faleše, tak už bych ji mohla mít přečtenou smajlík Akorát, že tentokrát to prožívá nějak až moc smajlík A z toho jsem byla celkem nervozní..Zítra jdeme na stehy tak se uvidí ;-).

Tak co, jak jste dopadli? Jak to chování zhodnotil vet?

Kejsi

12.11.2022 21:16
Kejsi

XXX.XXX.99.40

Dobrý večer ,můžu mít dotaz. Jak fenka dopadla máme to stejný.

12.11.2022 23:52
fikovnice

XXX.XXX.60.122

Kejsi napsal(a):
Dobrý večer ,můžu mít dotaz. Jak fenka dopadla máme to stejný.

Možná už ani není naživu. Po 7 letech...

AnnaAlex

13.11.2022 09:06
AnnaAlex

XXX.XXX.48.104

Naše fena si po kastraci asi 10 dní chystala pelíšek pro štěňátka, chovala se stejně, jako při falešné březosti. Pak to odeznělo.
Budou to jen splašené hormony.

Přidejte reakci

Přidat smajlík