Zdravím,
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte tip na účinný přípravek k venkovnímu použití proti občůrávání domu. Máme na dvoře 3 psy z čehož jeden velmi intenzivně značkuje a zbytek se pak učí značkovat také a neustále bojujeme s obcuranym domem. Psi mají k dispozici dvůr a velkou travnatou zahradu, plus jsou samozřejmě pravidelně venčeni na vychazkach. Nyní kupuji nějaké zelené gelové kuličky, které se dávají podél domu, ale je potřeba to co 3 dny opakovat a jedno balení mi nevydrží ani na dvě aplikace a při ceně 200kc za balení mě to moc netěší. Máte tip na něco, jak problém vyřešit? Samozřejmě čím levněji, tím líp. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Řekla bych že tohle prostě nevyřešíte, jedině oplotit a nebo se s tím prostě smířit.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Řekla bych že tohle prostě nevyřešíte, jedině oplotit a nebo se s tím prostě smířit.
Oplotit je až nejkrajnejsi řešení. Smířit se nepřipadá v úvahu - máme dům zaizolovany a udelanou fasádu a zateplení prý tímhle docela trpí. Ten zelený gel zabírá, pejsci tam pak necuraji. Jen je to malé, neekonomicke balení. Tak jsem se chtěla zeptat na tipy na nějaké další přípravky. Třeba něco ve stylu pachových ohradniku pro lesní zvěř (je to nějaká pur pěna a dává se na tyčky v určitých rozestupech). Nebo i něco jiného, ale levnějšího. Protože takto to vychází na týden na cca 300kc.
6kaca6
napsal(a):
Oplotit je až nejkrajnejsi řešení. Smířit se nepřipadá v úvahu - máme dům zaizolovany a udelanou fasádu a zateplení prý tímhle docela trpí. Ten zelený gel zabírá, pejsci tam pak necuraji. Jen je to malé, neekonomicke balení. Tak jsem se chtěla zeptat na tipy na nějaké další přípravky. Třeba něco ve stylu pachových ohradniku pro lesní zvěř (je to nějaká pur pěna a dává se na tyčky v určitých rozestupech). Nebo i něco jiného, ale levnějšího. Protože takto to vychází na týden na cca 300kc.
Zkuste zapátrat - pozeptat se, u výrobců éterických olejů, jestli něco z toho by se dalo použít. Éteráky jsou silné koncentráty, tak pak stačí jen pár kapek. a na tento účel nemusí být ani bio kvalita. Je to přírodní, neškodí to.
6kaca6
napsal(a):
Ta pěna, co se stříká na ohradníky a vymezovače zvěře na psy nefunguje- máme vyzkoušeno- nám cizí psi občurávali elektrický kastlík u baráku, tak jsme to zkusili- opěnili jsme ho řádně a čůrají tam stejně dál.
Felow
napsal(a):
Ta pěna, co se stříká na ohradníky a vymezovače zvěře na psy nefunguje- máme vyzkoušeno- nám cizí psi občurávali elektrický kastlík u baráku, tak jsme to zkusili- opěnili jsme ho řádně a čůrají tam stejně dál.
Jojo to bych i věřila, že přímo tohle na psy nefunguje, protože to má odsuzovat srny, tak předpokládám, je tam pach, který imituje nějakého predatora... Nevím. Já spíš myslela jestli není něco podobného v psí variantě. Prostě něco trvalejsiho než na 3 dny. Ale děkuji, třeba pořadí ještě někdo.
Zrzavci
napsal(a):
Zkuste zapátrat - pozeptat se, u výrobců éterických olejů, jestli něco z toho by se dalo použít. Éteráky jsou silné koncentráty, tak pak stačí jen pár kapek. a na tento účel nemusí být ani bio kvalita. Je to přírodní, neškodí to.
Výrobce éterických olejů... Vůbec netuším kam se obrátit? Nějaký tip kde se to prodává?
6kaca6
napsal(a):
Výrobce éterických olejů... Vůbec netuším kam se obrátit? Nějaký tip kde se to prodává?
Tak zajděte do nějakého obchůdku s aroma lampami a svíčkami a zeptejte se jich na dodavatele. Ty aroma oleje se prodávají v takových malých lahvičkách, co já vím. O velkých baleních nic nevím.
Po čase se vracím abych třeba pomohla někomu, kdo řeší to samé. V Hornbachu jsem objevila přípravek Stop pes. Měli ho tam ve 2 verzích - spray a granulky. Cenově každý cca 200kc. Já vzala granulky a nasypala podél domu (spotřeba cca 1/5 balení). S tím, že to funguje a je klid. Účinnost by měla být až několik měsíců, což by bylo super. Tak uvidíme...