Fenka sa asi mení na psa.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ria0505

31.10.2015 12:42
ria0505

XXX.XXX.64.16

Ahojte. :) mam taký menší problem. Mám fenku Sibírskeho huskyho. Má 7 mesiacov. Zatiaľ neharala. :) Dnes sme sa hrali V jej koterci tak ako vždy ja som sedela. Keď sme sa hrali ona zrazu vyskočila na rameno a začala robiť pohyby ako keď pes kryje fenu. Pozrela som na ňu a dala ju dole.Potom sme sa hrali ďalej ale to s tým ramenom urobila ešte asi dva krát. Neviete čím to mohlo byť spôsobené alebo prečo to robí? Čítala som že to môže byť tým za mi chce ukázať že je dominantná že ona je tu "šéf ".. No neviem celkovo ma počúva. V poslednej dobe ma tiež rada kuše do ruky ale iba tak "akože " alebo ma ťahá za bundu. Okriknutie ju väčšinou nestačí takže ju musím "zložiť na zem ". Neviem čím to môže byť. Budem rada za odpovede smajlík

31.10.2015 12:48
scylla

XXX.XXX.150.32

Vyjadřuje vám zřejmě obdiv, neplašte. Na zem jí neskládejte, jen převeďte pozornost. To, že kouše je normální.

31.10.2015 13:47
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

ria0505 napsal(a):
Ahojte. :) mam taký menší problem. Mám fenku Sibírskeho huskyho. Má 7 mesiacov. Zatiaľ neharala. :) Dnes sme sa hrali V jej koterci tak ako vždy ja som sedela. Keď sme sa hrali ona zrazu vyskočila na rameno a začala robiť pohyby ako keď pes kryje fenu. Pozrela som na ňu a dala ju dole.Potom sme sa hrali ďalej ale to s tým ramenom urobila ešte asi dva krát. Neviete čím to mohlo byť spôsobené alebo prečo to robí? Čítala som že to môže byť tým za mi chce ukázať že je dominantná že ona je tu "šéf ".. No neviem celkovo ma počúva. V poslednej dobe ma tiež rada kuše do ruky ale iba tak "akože " alebo ma ťahá za bundu. Okriknutie ju väčšinou nestačí takže ju musím "zložiť na zem ". Neviem čím to môže byť. Budem rada za odpovede smajlík

Ale prd se mění na psa. Prostě s ní pomalu začínají mlátit hormony, nesouvisí to ani s dominancí ani s nějakým obdivem, prostě zkouší, co se dá, připravuje se na vhodné chování v průběhu hárání.

Pokud chytá za ruce a bundy, tak jí "neskládejte na zem", to může brát jako že reagujete na její návrhy hry. Pokud zná slovo "fuj" nebo podobné jiné okřiknutí, tak to použijte, aby věděla, že takhle se s lidmi nehraje (a že se ani neojíždějí). Nebo si s ní prostě začněte hrát jinak.

31.10.2015 15:34
scylla

XXX.XXX.150.32

Žaneta kocková napsal(a):
Ale prd se mění na psa. Prostě s ní pomalu začínají mlátit hormony, nesouvisí to ani s dominancí ani s nějakým obdivem, prostě zkouší, co se dá, připravuje se na vhodné chování v průběhu hárání.

Pokud chytá za ruce a bundy, tak jí "neskládejte na zem", to může brát jako že reagujete na její návrhy hry. Pokud zná slovo "fuj" nebo podobné jiné okřiknutí, tak to použijte, aby věděla, že takhle se s lidmi nehraje (a že se ani neojíždějí). Nebo si s ní prostě začněte hrát jinak.

Popsané chování nemusí mít s hormony nic společného. Místo okřikování je lepší převést pozornost na jinou činnost.

31.10.2015 19:30
sisinka21

XXX.XXX.166.5

Když je v kotci - kolik má během dne vybití? Může být třeba i nedostatečně vybitá (samozřejmě ale problém nemusí být jen ve fyzickém vybití, ale také v tom psychickém zaměstnání).

31.10.2015 20:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ria

Okriknutie ju väčšinou nestačí takže ju musím "zložiť na zem

Zkuste Radima Uzla - vyzná se, poradí.

Husky má hernu v koterci ?
Hm, tak tady ani změna pohlaví nepomůže.
K čemu je pes v kotci dobrý ?
K čemu je husky dobrý ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2015 08:51

rapotacka11 napsal(a):
Ria

Okriknutie ju väčšinou nestačí takže ju musím "zložiť na zem

Zkuste Radima Uzla - vyzná se, poradí.

Husky má hernu v koterci ?
Hm, tak tady ani změna pohlaví nepomůže.
K čemu je pes v kotci dobrý ?
K čemu je husky dobrý ?

Ďakujem za radu.To ze sme sa hrali V jej koterci neznamená že nebeha po záhrade. Hráme sa všade.Načo mi je husky?
Ako rodinný spoločník a hlavne na šport.
K čomu je pes V koterci dobrý? Kto vraví že je vždy v koterci? Neviem skade ste to nabrali... Z jednej vety ku koterci viete odvodiť dosť.

1.11.2015 09:04
shavoid

XXX.XXX.152.1

Fena se na psa určitě nemění, v přírodě sice existují intersexuální druhy, ale psi mezi ně nepatří. Jinak souhlasím s ostatními, moje vykastrovaná fena a pes mi to občas dělají také a dominance je to opravdu to poslední, co by tím chtěli projevit. Jednoduše jim dám nějaký povel, třeba je posadím a pozornost převedu jinam, nijak se z toho u nás doma nestřílí...
A to kousání do rukávu? To mi také dělala fena, protože jí to naučili předchozí majitelé, brala to jako hru a skládat psa na zem ze tohle opravdu pitomost. Já dělám to, že rychle stisknu bundu blízko u zubů psa (to jsem používala i na pouštěčku, když mi nechtěla dávat věci) a přidám ještě otočení se zády a vytáhnu hračku na přetahování, kterou si smí vzít až na povel.

2.12.2015 00:33
hopy

XXX.XXX.128.123

Osobně bych v tom fenu nepodporovala.Názory k tématu jsou zde různé...dle mého dospívající fena testuje své postavení vzhledem k vám...dá si to líbit nedá si to líbit.Zachovejte se jako silná vyrovnaná vůdčí fena.Klidným hlasem dominantně napomeňte nekompromisně ukončete hru odchodem.Nenechte se přemluvit v pokračování...

Popřípadě si před ní dejte něco voŇavého k snědku a nevěnujte jí nejmenší pozornost, nenechte se obtěžovat.V tuto chvíli dokazujete klidnou nadřazenost...

Nepodceňovala bych to, hormony a puberta jdou ruku v ruce.Venku by ji za to mnozí dominantní jedinci seprali, považovali by to za drzost.Věřte tomu, že by si to k nim vůbec nedovolila...

2.12.2015 01:08
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

ria0505 napsal(a):

Ona vás má jen ráda a je s vámi šťastná... Nehledejte za tím žádnou dominanci nebo sexuální pudy. Prostě jen vyjadřuje spokojenost.. Převeďte pozornost jinam.

2.12.2015 04:49

Jasně mění se na psa, naroste jí pindík a bude z ní pes. Budte rádi že nemňouká změnila by se na kočku to by bylo horší.

aha

2.12.2015 08:50
aha

XXX.XXX.41.2

hopy napsal(a):
Osobně bych v tom fenu nepodporovala.Názory k tématu jsou zde různé...dle mého dospívající fena testuje své postavení vzhledem k vám...dá si to líbit nedá si to líbit.Zachovejte se jako silná vyrovnaná vůdčí fena.Klidným hlasem dominantně napomeňte nekompromisně ukončete hru odchodem.Nenechte se přemluvit v pokračování...

Popřípadě si před ní dejte něco voŇavého k snědku a nevěnujte jí nejmenší pozornost, nenechte se obtěžovat.V tuto chvíli dokazujete klidnou nadřazenost...

Nepodceňovala bych to, hormony a puberta jdou ruku v ruce.Venku by ji za to mnozí dominantní jedinci seprali, považovali by to za drzost.Věřte tomu, že by si to k nim vůbec nedovolila...

Nakrývání má mnoho významů, záleží i na situaci, v které to dělá. Moje feňule má choutky pravidelně večer, když je spokojená, napapaná.. někdy jí nechávám.. O to, že by se z ní stávala dominantní bestie se rozhodně nebojím.

2.12.2015 09:06
amiš

XXX.XXX.11.4

No, pokud nehárala, tak je možné, že se hárání blíží. Moje fena před háráním to občas taky zkusí, na někoho vyskočit. Ale opravdu jen před háráním, za těch 8 let se to nikdy jindy nestalo.
Měla jsem před tím psa a fenu, pes byl dominantní,50 kg, fena 30 kg, mu podřízená. Protože se ale znali od štěnˇat, tak si až do pozního věku dokázali pěkně hrát a divočit. A během hry se občas stalo, že fena na psa naskočila a ten moula, který ji dokázal usadit kdy chtěl, vždycky držel a nechal jí, ačkoli mu vysela třeba na hlavě . Nikdy jsem se nedopátrala, proč to tak dělala a proč pes, který byl jinak na sebe cíťa, jí to trpěl.

2.12.2015 09:11
hopy

XXX.XXX.128.123

Nechci se zde přít, ale v tomto okamžiku převést pozornost jinam nemusí být snadné.Ji k tomu vede přirozený instinkt dospívající bujné šelmy.Toto chování ve smečce je komunikace o tom, kdo v budoucnu bude poslušný a submisivní.
Jelikož je mlaďounká fenečka, postupovala bych jemně, ale naprosto důsledně. Využila bych principů psí komunikace.Na člověka si toto pes ani fena dovolovat nesmí, a je-li dobře založen trůn člověka(včetně jeho dětí), ani to nezkouší...
Je to trochu o zkušenosti se psí komunikací.Pes s Vámi hovoří gesty a tělem.
To, že se fena po sundání otočí na záda ukazuje, že dominance vzhledem k vám není upevněna, není si jistá...odpovídá to i věku.Testuje...Není to zlý úmysl, je to instinkt se kterým se musíme naučit jednat, abychom možná natrvalo nepřišli u psa body.Pokud to paní neudělá, čeká ji v budoucnu stále smělejší chňapání, neochota pustit "kořist", zprvu možná tichá, později hlasitější, stále menší poslušnost...zkrátka, fena začne vést paní a cvičit ji jako platného člena tvořícího se loveckého týmu.Nebude-li tým poslušný, husky s krví vlka v genech přitvdí...

2.12.2015 09:20

hopy napsal(a):
Nechci se zde přít, ale v tomto okamžiku převést pozornost jinam nemusí být snadné.Ji k tomu vede přirozený instinkt dospívající bujné šelmy.Toto chování ve smečce je komunikace o tom, kdo v budoucnu bude poslušný a submisivní.
Jelikož je mlaďounká fenečka, postupovala bych jemně, ale naprosto důsledně. Využila bych principů psí komunikace.Na člověka si toto pes ani fena dovolovat nesmí, a je-li dobře založen trůn člověka(včetně jeho dětí), ani to nezkouší...
To, že se fena po sundání otočí na záda ukazuje, že dominance vzhledem k vám není upevněna, není si jistá...odpovídá to i věku.Testuje...Není to zlý úmysl, je to instinkt se kterým se musíme naučit jednat, abychom možná natrvalo nepřišli u psa body.Pokud to paní neudělá, čeká ji v budoucnu stále smělejší chňapání, neochota pustit "kořist", zprvu možná tichá, později hlasitější, stále menší poslušnost...zkrátka, fena začne vést paní a cvičit ji jako platného člena tvořícího se loveckého týmu.Nebude-li tým poslušný, husky s krví vlka v genech přitvdí...

LOL. To myslíte vážně, vy psí komunikace?

Moje fena na mě naskakuje v jediné jedinkraté situaci. Když se cítí nejistá, nejradši by odešla někam daleko, situace je jí nepříjemná a asi se i trochu bojí. Pomáhají tři věci: místo toho, aby mi skákala na záda, si jí zaparkovat na klín, vytáhnout hračku a jít si bokem hrát, nebo třeba dělat obraty u nohy, prostě nějakou činnost, kdy se soustředí na mě a ne na okolí, nebo opravdu odejít.

Možná bych jí měla podle vaší zkušeně vypadající rady zbít nebo něco takového, co? Nebo využít principy psí komunikace - kousnout jí do nosu? Vrčet jí do obličeje?

2.12.2015 09:30
hopy

XXX.XXX.128.123

aha napsal(a):
Nakrývání má mnoho významů, záleží i na situaci, v které to dělá. Moje feňule má choutky pravidelně večer, když je spokojená, napapaná.. někdy jí nechávám.. O to, že by se z ní stávala dominantní bestie se rozhodně nebojím.

AHA napsala:

Určitě souhlasím, že nakrývání má více významů...Významný podíl však má ten význam, že psi testují svoje postavení ve smečce...Nemyslím, že se z každého vyklube bestie, nicméně jsou plemena různá...Husky je saňový "polodivoký" pes.Od zkušených lidí vím, že se s druhými psi někdy i štěňaty, kteří navykazují úctu k autoritě nepárají...Z toho plyne poučení, že i já jako vůdčí prvek, se musím k přidrzlému chování adekvátně postavit.Má-li být husky šťastný, potřebuje opravdu zkušenou velmi aktivní osobu...
To, že si to člověk nenechá dělat, neznamená nic nemístného, je to na stejné úrovni, jako že se se psem z výchovných důvodů nedělím o řízek na mém talíři...

2.12.2015 09:39
hopy

XXX.XXX.128.123

Bodlinka napsala:

Ano právě v té situaci si zkratovým způsobem vymáhá VAŠE přesměrování...
namísto, aby se zklidnila jenom tím, že na vás mrkne a řekne si, panička je OK tedy jsem taky OK.
Vy vpodstatě v té chvíli skáčete podle ní, ne ona podle vás...ona vás přiměje měnit VÁŠ směr.

Pes, který vám věří s vámi projde "ohněm".Do té míry nezáleží na síle nervové soustavy ale na síle důvěry...
.

2.12.2015 09:43

"musím k přidrzlému chování adekvátně postavit."

no to v každém případě...já bych se k takovému "nadrzlému" chování, které mi říká "mám tunu energie, jsem mladé silné zvíře a mám tě ráda" zachovala třeba tak, že bych tu feňuli vytáhla z kotce a vzhledem k plemeni si s ní šla uběhnout pár kiláků...jéžiš, ale fakt pozor, aby to neubralo na vůdcovském postavení zadavatelky, to by byl fakt průser

2.12.2015 10:11
hopy

XXX.XXX.128.123

Hmn...proč to podráždění...paní přece napsala, že si fenku pořídila kvůli sportu, takže předpokládáme, že s ní tu dvacítku denně časem bude dělat, ne?Někteří odpovědní u haskouna dělají i osmdesát...vyrovnanějšího a poslušnějšího psa tohoto plemene jsem nezažila...
Řešíme myslím ale jinou otázku...je stoprocení, že bude-li fena vyběhaná a spokojená, nebude tolik tlačit na svoje rozhodovací práva...nicméně, instinkt vede mladého zdravého psa k tomu, aby svoje pozice posouvalo nahoru...Denně se ve svojí práci setkávám s pokousáním u dětí...většinou tomu předcházelo tolerování chování psa, který na dítě naskakoval, později vrčel, nakonec kousl...neřeším zde to, zda pes "ukousnul nos" dítěti poté, co si ono hrálo s jeho okem jako s kuličkou na cvrnkání, (řešíme nyní informaci, kterou pes delší dobu vysílá při posunu do vyšších pater..)..v takovém případě jde o souběh dvou nežádoucích okolností...jedná se zejména o rodiny, které věcem nechávají volný průběh, pes i dítě jsou malou "modlou" a ne živými tvorečky, které díky své postatě potřebují výchovu a rozumné vedení...

2.12.2015 10:19

Jo, řeknu Nikouškovi, že se z ní na stará kolena určitě stane příšera, co mě sežere

Mojí feně je devět let. Je divný, že kromě toho naskakování v situacích, které psychicky nedává (potkáme 1-2x do roka max) žádný další posouvací ambice nemá, nemyslíte?

2.12.2015 10:21

Se psy to vůbec není tak jednoduchý a považovat naskakování za projev dominance a tendence psa přebírat vedení ve smečce je stejný debilní zjednodušení jako tvrdit, že člověk, aby si udržel postavení alfy, musí chodit první do dveří a nikdy nenechat psa vyhrát v přetahovací hře.

2.12.2015 10:34
hopy

XXX.XXX.128.123

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se psy to vůbec není tak jednoduchý a považovat naskakování za projev dominance a tendence psa přebírat vedení ve smečce je stejný debilní zjednodušení jako tvrdit, že člověk, aby si udržel postavení alfy, musí chodit první do dveří a nikdy nenechat psa vyhrát v přetahovací hře.

Vaše devítiletá babička bude asi poněkud jiná situace, než sedmiměsíční fenečka haskouna...je to tak, že?

Já ovšem neřeším Vaši bábinu...

2.12.2015 10:43

"Hmn...proč to podráždění"
podráždění? kde?

"paní přece napsala, že si fenku pořídila kvůli sportu, takže předpokládáme, že s ní tu dvacítku denně časem bude dělat, ne?"
snad se bavíme o tom, co má udělat v tom daném okamžiku, aktuálně, a ne časem...

V 7mi měsících je prudký nárůst hormonů, mladé zvíře má plno energie - takže by bylo dobré to respektovat a umožnit ji vybít řízeným způsobem. A řídit se zlatým pravidlem výchovy i výcviku - když nechceš, aby zvíře něco dělalo, tak mu řekni, co jiného místo toho dělat má - neboli ho veď - jsi psovod!

"většinou tomu předcházelo tolerování chování psa, který na dítě naskakoval, později vrčel, nakonec kousl..."
někdo navrhuje, aby s tím zadavatelka nic nedělala?

2.12.2015 11:14
hopy

XXX.XXX.128.123

"Hmn...proč to podráždění"
podráždění? kde?

"paní přece napsala, že si fenku pořídila kvůli sportu, takže předpokládáme, že s ní tu dvacítku denně časem bude dělat, ne?"
snad se bavíme o tom, co má udělat v tom daném okamžiku, aktuálně, a ne časem...

V 7mi měsících je prudký nárůst hormonů, mladé zvíře má plno energie - takže by bylo dobré to respektovat a umožnit ji vybít řízeným způsobem. A řídit se zlatým pravidlem výchovy i výcviku - když nechceš, aby zvíře něco dělalo, tak mu řekni, co jiného místo toho dělat má - neboli ho veď - jsi psovod!

"většinou tomu předcházelo tolerování chování psa, který na dítě naskakoval, později vrčel, nakonec kousl..."
někdo navrhuje, aby s tím zadavatelka nic nedělala?

...nazdar dámy..."komu není zhůry dáno, v apatice nekoupí", ale nevím, jestli tomu porozumíte.

Doufám, že zadavatelka dotazu je moudrá holčina a vše si rozumně přebere...

Přeji jí zdar, jasnou hlavu, aby vše dopadlo ve prospěch psa a tím i její.Láska = srozumitelné, pevné mantinely a hodně společně stráveného času, v případě haskouna pohybem.Odměna je Váš zájem, Vaše přítomnost, pohlazení slovem i rukou, společná akce.Pouze slabá osobnost potřebuje tisíc pamlsků u vlastního psa..Když akci končím srozumitelně psovi řeknu, že nepokračuji nenechám se "ukecat".Vy jste ten, kdo určuje směr i míru.

Díky i bodlince a ostatním za Váš názor na můj pohled...kdybyste byly psík, za snahu o komunikaci bych Vám dala dobrůtku a podrbala za ouškem, za slova debilní a pod. bych vás jako nevychovance vystrčila do sociální izolace...aneb jsme zdatná smečka, brzy byste vystřízlivěly a podobná výraziva příště nepoužily.Alespoň moji psí parťáci tak inteligentní jsou..

2.12.2015 12:17

hopy napsal(a):
...nazdar dámy..."komu není zhůry dáno, v apatice nekoupí", ale nevím, jestli tomu porozumíte.

Doufám, že zadavatelka dotazu je moudrá holčina a vše si rozumně přebere...

Přeji jí zdar, jasnou hlavu, aby vše dopadlo ve prospěch psa a tím i její.Láska = srozumitelné, pevné mantinely a hodně společně stráveného času, v případě haskouna pohybem.Odměna je Váš zájem, Vaše přítomnost, pohlazení slovem i rukou, společná akce.Pouze slabá osobnost potřebuje tisíc pamlsků u vlastního psa..Když akci končím srozumitelně psovi řeknu, že nepokračuji nenechám se "ukecat".Vy jste ten, kdo určuje směr i míru.

Díky i bodlince a ostatním za Váš názor na můj pohled...kdybyste byly psík, za snahu o komunikaci bych Vám dala dobrůtku a podrbala za ouškem, za slova debilní a pod. bych vás jako nevychovance vystrčila do sociální izolace...aneb jsme zdatná smečka, brzy byste vystřízlivěly a podobná výraziva příště nepoužily.Alespoň moji psí parťáci tak inteligentní jsou..

Jo, v apatice

2.12.2015 12:40
hopy

XXX.XXX.128.123

To je fakt...já zaspala dobu.Dneska už na to léčba neexistuje.. .

2.12.2015 12:58
hlozi

XXX.XXX.97.26

Já teda nevím, mám doma smečku, věkové složení feny 1,3,6,9,10 a pes 5let...Pes neleze po nikom, feny po sobě navzájem všechny a v 99% případů ve hře nebo při projevech radosti a zavládnutí "totálního bláznovství" (třeba když se vrátím domů a než se převléknu do psího, aby jsme vyrazili ven). Nezáleží na jejich vzájemném postavení, posledníček klidně vleze na šéfovou a pak si to prohodí. Mladá, roční, aktuálně nejvíc leze po tříleté, jelikož si spolu pořád hrají a mají takový tandem, ale za chvíli si to otočí a leze tříletá po roční...Nikdy se kvůli tomu neporvali, nikdy nebyl žádný problém a postavení mají jasně dané.
Na mě to nezkouší nikdo, mají sami sebe , ale netolerovala bych to, činnost bych převedla jinam a neřešila to.
Někdy mi přijde kolem běžného psího chování naprosto zbytečná hysterie a vše se svádí na "upevňování pozice"...

2.12.2015 13:15
hopy

XXX.XXX.128.123

Prostě to máte srovnané v hlavě, netolerovala byste to...má-li to páneček sám srovnané, smečka je v pohodě a netřeba se v tom rýpat...mám čtyři erdeli, tři feny a psa.

V určitém období lezla nejstarší na mladší feny(její potomky), ale jinak byla smířlivá, dobrou náladu udržující, čubinka.S příchodem psa to ustalo úplně...mladší po sobě nikdy nelezly, ani po lidech.Pes by jim to ale taky nedovolil, vyjma škádlivého letmého pokusu o naskočení v období krytí...

V období mimo říji by si to k němu nedovolily..., ale mají v rámci možností mezi sebou jasno a snaží se respektovat.

Toto nastává, když do smečky přijde nové štěně a mají potřebu ho zařadit.Jakmile je zařazené a respektující, opět puzení k těmto akcím nemají.Někdy ukončovaly hru naskočením s tím, že štěně se otočilo a vykulilo bříško, očichaly pindíka a spokojeně ukončily hru=odešly.

3.12.2015 05:07
scylla

XXX.XXX.109.99

hopy napsal(a):

Někdy mi připadá, že se z té pozice, trůnu a dominance někteří asi přeskočí.

4.12.2015 14:34
žasnu

XXX.XXX.117.195

scylla napsal(a):
Vyjadřuje vám zřejmě obdiv, neplašte. Na zem jí neskládejte, jen převeďte pozornost. To, že kouše je normální.

Naskakování a kopulační pohyby určitě neznamenají obdiv, je to náhradní sexuální aktivita, psi i feny jsou, stejně jako lidé, bytosti sexuální.

4.12.2015 15:35
hopy

XXX.XXX.128.123

žasnu napsal(a):
Naskakování a kopulační pohyby určitě neznamenají obdiv, je to náhradní sexuální aktivita, psi i feny jsou, stejně jako lidé, bytosti sexuální.

Asexuální aktivita s hormony, čím více testosteronu, tím více těchto aktivit...a tím i dominance...

4.12.2015 20:09
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

žasnu napsal(a):

Hmm, tak to já žasnu taky. Z toho, co melete. Máte se od psů ještě hodně co učit.

5.12.2015 06:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jasně mění se na psa, naroste jí pindík a bude z ní pes. Budte rádi že nemňouká změnila by se na kočku to by bylo horší.

Proč horší? Kočky jsou úžasná stvoření!

5.12.2015 06:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

LOL. To myslíte vážně, vy psí komunikace?

Moje fena na mě naskakuje v jediné jedinkraté situaci. Když se cítí nejistá, nejradši by odešla někam daleko, situace je jí nepříjemná a asi se i trochu bojí. Pomáhají tři věci: místo toho, aby mi skákala na záda, si jí zaparkovat na klín, vytáhnout hračku a jít si bokem hrát, nebo třeba dělat obraty u nohy, prostě nějakou činnost, kdy se soustředí na mě a ne na okolí, nebo opravdu odejít.

Možná bych jí měla podle vaší zkušeně vypadající rady zbít nebo něco takového, co? Nebo využít principy psí komunikace - kousnout jí do nosu? Vrčet jí do obličeje?

Ne, vrátit to pěkně po psím, tj. začít naskakovat Vy na ni!

5.12.2015 06:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

hopy napsal(a):
Asexuální aktivita s hormony, čím více testosteronu, tím více těchto aktivit...a tím i dominance...

"Asexuální aktivita s hormony.."

Jaká asexuální aktivita s hormony? Co tím jako myslíte?

5.12.2015 07:06
scylla

XXX.XXX.150.32

hopy napsal(a):

Proč se těch psů tolik bojíte?

5.12.2015 07:08
scylla

XXX.XXX.150.32

žasnu napsal(a):

Může to bt náhradní sexuální aktivita, vyjádření obdivu, radosti, poděkování a spousta dalších významů.

Zjednodušování ve stylu - sexuální aktivita, hormony = dominance... to je dost strašný názor.

5.12.2015 07:45
samain

XXX.XXX.167.253

ria0505 napsal(a):

Vaše fenka není mečovka. Nemění se na psa. prostě si prochází pubertou. V tomhle věku je podobné chování poměrně běžné mezi štěňaty vzájemně bez ohledu na pohlaví. Jinak, nevím kdy husky poprvé hárají, ale mně fenky které se chystají k hárání běžně "nakrývají" psy.

Neregistrovaný uživatel

9.12.2015 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

ria0505 napsal(a):

Nosíte kalhoty? tak se mrkněte zda vám tam něco nenarostlo po 100 letech se jdu podívat na psí diskuzi a nevěřím vlastním očím co všude možně čtu za příspěvky... lidi když nic nevíte o psech a nemáte ani tu ochotu něco si přečíst a dozvědět se tak si radši kupujte pejsky na baterky a živá zvířata nechte v klidu žít.

9.12.2015 21:10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nosíte kalhoty? tak se mrkněte zda vám tam něco nenarostlo po 100 letech se jdu podívat na psí diskuzi a nevěřím vlastním očím co všude možně čtu za příspěvky... lidi když nic nevíte o psech a nemáte ani tu ochotu něco si přečíst a dozvědět se tak si radši kupujte pejsky na baterky a živá zvířata nechte v klidu žít.

Snáď aj malé decko vie že ak sa raz pes narodí ako pes tak z neho fenka nebude alebo naopak... Ak si teda myslíte že som až taká tupá tak s tým ja nič neurobím. Názov :Fenka sa asi mení na psa... Vám vysvetlí tak ako som tu myslela :fenevsa mení správanie (na psa:vyskakovanie)..
Tadá... Odomňa všetko.. Hádať sa nebudem.

9.12.2015 21:13

A ešte... Ako viete že nemám ochotu si nič prečítať? Lebo som to dala do diskusie? Ak si ju prečítate ešte raz (to čo som zadala) tak tá nájdete toto : čítala som že to môže byť tým...

Ďalej si už prečítajte :).

9.12.2015 21:15

A ešte :-D Ak by som nemala ochotu sa niečo dozvedieť tak by som to napísala sem a mala to... ;).

9.12.2015 21:20

Aa...celá diskusia je už neplatná lebo fenka už bude mať 9 mesiacov a už zopár dní a už bude mať po harani.
Tí ktorí písali že to budú tie hormóny tak mali pravdu lebo už to nerobí... Robila to pred haranim teraz je to OK... Ďakujem všetkým za rady tipy...

10.12.2015 06:41

fikovnice napsal(a):
Proč horší? Kočky jsou úžasná stvoření!

Jo jo, nikdy nevíte, co z křížence vyroste .

Neregistrovaný uživatel

10.12.2015 08:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

A ešte :-D Ak by som nemala ochotu sa niečo dozvedieť tak by som to napísala sem a mala to... ;).

A co ještě? no taaaaak takové věci člověk snad ví a nemusí se na ně ptát... nebo jooooo? já věřím že se každý nenarodí do rodiny kde jsou psi a jiná zvířata ale když už bych měla blbou otázku jako jste měla vy tak musím čekat blbou odpověď... já si myslím že by se ifauna měla rozdělit na "profesionály" a laiky, protože co tady člověk čte a chová psy odjakživa tak mu lezou vlasy dolů a zvedá ho to ze židle...

10.12.2015 09:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.96

Nebo, kdyby aspoň napsali - třeba: je mi 12
člověk by snad měl pochopení a chuť to vysvětlit..... ale.....

10.12.2015 10:31

No jo, ale nikdo nenapíše - je mi pětadvacet a jsem úplně blbá...

10.12.2015 11:12
hopy

XXX.XXX.128.123

A co ještě? no taaaaak takové věci člověk snad ví a nemusí se na ně ptát... nebo jooooo? já věřím že se každý nenarodí do rodiny kde jsou psi a jiná zvířata ale když už bych měla blbou otázku jako jste měla vy tak musím čekat blbou odpověď... já si myslím že by se ifauna měla rozdělit na "profesionály" a laiky, protože co tady člověk čte a chová psy odjakživa tak mu lezou vlasy dolů a zvedá ho to ze židle...

Milá Atilo,

Vás bych teda řadila do lidských laiků...kteří neumí rozlišit nadsázku v otázce.Nejsem laik v chovu psů a mám i nějaký pátek za sebou v životě mezi lidmi.Slečně jsem porozuměla a vím, o co jí šlo...zdá se, že někteří lidé jsou natolik jednoduší, že neumí číst mezi řádky a "pochopit jádro pudla" a míru humoru v otázce...věřím, že Ria 0505 si vás už potřídila a nic si z Vašeho duševně jednoduchého chápání věci nedělá...

10.12.2015 11:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.96

ria0505 napsal(a):

Dobrá odpověď. (od Bod)
Je divný, že kromě toho naskakování v situacích, které psychicky nedává...
Prostě chtěla z klece ven.
A je po problému.
(hrály jsme si v kotci - to je nepředstavitelný)
- takže ju musím "zložiť na zem " - dobrá zábava.
Hlavně, že je už vše v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík