Ráno mrzne a blíží se doba solení chodníků. Střídáme procházky příroda město, takže soli se nevyhneme. Přijde mi, že uz ted má polštařky dost suché a hrubé (pod peřinou to hrozně škrábe )čím je přes zimu mažete aby to pejskovi neublížilo když to olíže. Teď mají v akci mast na tlapky od Trixie, je dobrá? Díky za vaše zkušenosti.
My sice se solí do styku přijdeme opravdu omezeně (máme barák v CHKO, kde se nesmí solit a do městského provozu často v zimě nechodíme), ale já jim tlapky udržuji průběžně po celý rok - lékařskou vazelinou. Vždy cca jednou týdně (vzimě) a přes sezonu tak jednou za14 dní jim je namažu. Nejlíp to jde a taky se to krásně vsákne, když je mají těsně po procházce ve sněhu nebo dešti vlhké a tím pádem vláčné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iliena
napsal(a):
Ráno mrzne a blíží se doba solení chodníků. Střídáme procházky příroda město, takže soli se nevyhneme. Přijde mi, že uz ted má polštařky dost suché a hrubé (pod peřinou to hrozně škrábe )čím je přes zimu mažete aby to pejskovi neublížilo když to olíže. Teď mají v akci mast na tlapky od Trixie, je dobrá? Díky za vaše zkušenosti.
V zimě po každéprocházce tlapy osprchuju, ale ničím nemažu.

Já, když je potřeba,100% bio kokosový olej. Sama ho používám na noc na popraskané a suché ruce, paty i na vlasy. Dělám na něm i palačinky, feňule ho občas kousek hodím do jídla. Max. spokojenost.

lesnížínka
napsal(a):
Já tedy tlapky nemažu nikdy ničím, také bydlíme v CHKO, tudíž se nesolí, ale ten lanolín zní dobře, šla bych do něj radši spíš než do vazelíny, která je přeci jen ropný produkt...
Ano, vazelína-levný ropný produkt, který je k ničemu.
napsal(a):
Ano, vazelína-levný ropný produkt, který je k ničemu.
Je levná a skvěle funguje. Rozpraskané tlapky stačí namazat jednou týdně a jsou jako nové.
Wild cat
napsal(a):
Je levná a skvěle funguje. Rozpraskané tlapky stačí namazat jednou týdně a jsou jako nové.
Tak přesně touto mažu a spokojenost.Pesani, jak vidí kelímek, tak si sami lehají-vědí, že bude masáž...
A tlapky mají vláčné a nerozpraskané.Střídám to s obyčejnou vazelinou, tu používám hlavně v zimě, protože na ostrý sníh a sůl je více hutnější a ochrání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53
Kokosovým olejem (používám ho i v kuchyni a i na ruce či rozpraskaný nožky) Je bezva a zas tolik nestojí... Beru od Naturalu
Iliena
napsal(a):
Tak ted jsem trošku na vážkách jestli ten Purelan nebo kokosovy olej. Oboje se mi líbí, hlavně musím počítat s tím, že to bude z tlapek ochutnavat , občas si z ní dělám srandu, že je to převtělená kočka. Skoro každý večer dělá "údržbu" .
Každý olej musí být aplikován na vlhkou pokožku, protože jedině tak hydratuje. Aplikován na pokožku suchou, paradoxně vysušuje. Jinak kokosák je super, já ho dávám pesům i do žrádla, takže si nedovedu představit, že by mým psům na tlapkách vydržel- milují ho Když se sním večer natřu já, vrhnou se na mě, kdo olíže větší část paničky

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kokosovým olejem (používám ho i v kuchyni a i na ruce či rozpraskaný nožky) Je bezva a zas tolik nestojí... Beru od Naturalu
Souhlasím. Kokosový olej je výborný. Používám ho jak pro sebe (na suché ruce, zábaly na vlasy, na odličování) ale i na vaření nebo promazávání kožených bot. Do teď jsem posolené chodníky řešit nemusela, ale teď jsme se přestěhovali a nejspíš to budeme také muset začít řešit. Také sáhnu po kokosovém oleji...
Také záleží na tom, jak velké tlapy mažete. Vazelína se vsákne, po oleji asi doma pes zanechá mastné stopy, nemluvě o tom, co všechno za špínu si na mastné tlapky venku nalepí.
Do sněhu možná, ale třeba loveckým psům je nutné ošetřovat tlapy celoročně, jinak si je na nerovném terénu zcela doničí.
Vetřu se do starší diskuze. Feně se udělal na noze nějaký bolák, hodně si to lízala. Mazala jsem to tenazymem, lepšilo se to. Ale vždycky jen do té doby, než jsme šli ven a namočilo se to. Takže jsem to začala na ven vázat. Včera jsme byli tahat sáňky a fena má "odřené" obě přední nohy jakoby v zápěstí, na tom kloubu, nebo jak to popsat. A ještě k tomu růžové packy. Když nebyl sníh, tak to nikdy neměla. Co se jí udělal ten bolák, tak po posolených silnicích vůbec nechodíme, takže z toho to taky nebude. Ty klouby si myslím, že má z tvrdého sněhu, prostě odřené, jak zabírala. Pes má nohy v pohodě, ale je větší. A ty růžové packy - může ji prostě jen vadit zima, sníh? Jinak si to nelíže, nic...