Dobrý den, mám psa střední velikosti a chci si pořídit sedák a postroj. Jenomže netuším, po kterých značkách se dívat, protože to taky nesmí být moc drahé a taky jaký typ zvolit. Ten postroj by měl být univerzální až tažný ( prostě většinou bude tahat, ale aby nevadilo, když ho s tím postojem pustím na volno). Teď jsem měla jenom takový provizorní a hodně se přetáčel, takže takový už nechci. Budu vám moc vděčná za odkazy a taky zkušenosti. Děkuji.
Sedák doporučuji od firmy Manmat.Léty odzkoušený výrobek.Je pohodlný, pevný a cenově dostupný.Jeho nevýhoda je, že v létě se v něm potíte (ale to v každém).
Postroj bych zvolila jednoznačně "Short" od firmy Zero DC.Psy neodírá, nepřetáčí se, dá se použít na jakoukoliv aktivitu a je pevný.Nemá spojovací kroužek na hrudi, takže je příjemný i krátkosrstým psům.Ušijí i na míru bez příplatku.
K tomu si určitě pořiďte amortizační vodítko (taky Manmat).Bez něj by Vám každé sebemenší škubnutí šlo do zad a to je skutečně nepříjemné.
Koukněte na http://www.petspecial.cz/. Doporučuji - výborné a vstřícné jednání
DExi
napsal(a):
A ja se chtěla zeptat, zda je ten short od Zera vhodny i pro stenata? Dekuju.
Myslíte asi jenom na procházky, tahat totiž pes může až od 1 roku.
Nevím, proč by nebyl vhodný pro štěňata.Snad jen, že se dá povolit jen hrudní popruh, krční je napevno.Tudíž Vám moc dlouho asi nevydrží.
Lola1
napsal(a):
Dekuji, ale když bych to objednavala, tak asi od jedné firmy, kvůli postovnemu. Ještě to promyslim. Samozřejmě s vodítkem taky počítám, jenom jsem ho zapomněla napsat.
Nevím, mně se sedáky od Zera nelíbí, jak jsou řešené.Přijde mi, že tam ten tah více směřují na pas.U Manmatu se váha rozloží i na zadek.
Ovšem Vaše věc, tohle je jen můj názor.Postroj od Manmatu bych však nedoporučovala.Přetáčí se, odírá,...