Čura doma a venku ne...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2015 17:40
Jerry44

XXX.XXX.22.19

Mam 2 mesiční štena křížence jorkšíra s jezevčikem je jednou očkovanej dvakrat odčervenej... mame ho zhruba tyden pejsek se narodil na vesnici... Mam snim problem s vencenim chodime snim na ruzne douhe prochazky nekolikrat dene jsme snim venku ale venku nam proste potřebu nevikona a mužem snim byt 2 hodiny nebo jen deset minut a stejne se venku nevydela... ale hned jak prijdem domu tak nam to udela doma.. dost často spí tak když se vzbudi hned ho vezmem do naruče a odnesem ven ale stejne se videla až potom doma... bydlime ve meste na sidlišt mame male mimčo a nevime co s pejskem mame delat dekuju mockrat za rady.

3.11.2015 18:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Rasa ani odčervení, očkování není důležité pro vyvenčení.

3.11.2015 18:34
Jerry44

XXX.XXX.22.19

To vim chtel jsem jen napsat vše o psovi ktereho mam...

3.11.2015 19:47
aritim

XXX.XXX.19.70

Takových otázek je tu 10 denně. Nejspíš už nikoho nebaví opakovat neustále totéž dokola, když si to můžete pročíst. Jen na okraj, máte malé miminko, očekáváte od něj, že bude ihned chodit na nočník? Nejspíš ne. Proč tedy od pejska očekáváte nemožné? Je to také jen miminko.

3.11.2015 20:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

K čemu jste potřebovali k miminku štěně ?!
OBA potřebují spoustu času a péče !

Se štěnětem musíte letět a to hned, né až...pochybuji, že člověk,
který psu vůbec nerozumí, ho může něco naučit.

http://www.nadeje-pro-ctyri-packy.estranky.cz/clanky/poradna...je-doma-necistotny.html.

3.11.2015 20:27
Jerry44

XXX.XXX.22.19

Dekuji za vaše rady i nazory :).

3.11.2015 21:32
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Jsou mu 2m, chce to čas a časté venčení a on to pochopí ale neni to hned, navíc je na něj i ted dost zima.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2015 21:42

Markéta80 napsal(a):
Jsou mu 2m, chce to čas a časté venčení a on to pochopí ale neni to hned, navíc je na něj i ted dost zima.

Zima ? Co budou dělat v prosinci?

3.11.2015 21:45
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zima ? Co budou dělat v prosinci?

Tak na štěně jorka zima je ne , v případě že jsou s nim venku 2h? my si naší brali na začátku března v 9 týdnech a od druhého dne co jsme jí dovezla jsme jí brala na krátké procházky a pochopila teda ihned co po ní chci, nebo spíš nevydržela nečůrat , dostala pamlsek a šlo se domů.

3.11.2015 22:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jerry
měli jste drobka nechat u mámy klidně 3 měsíce.
Byl by zralejší a vše by šlo snadněji....

MarkNavr

4.11.2015 13:45
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Mohu se zeptat, co jste očekávali, když jste si štěně pořizovali?
Omlouvám se, ale přijde mi, že si lidi pořídí psa prostě jen tak bez rozmyslu a pak se diví, že jim pes doma žere nábytek, věci, čůrá doma, kňourá a dalších X věcí s chodí si stěžovat sem. Je to trochu padlé.
Než si psa pořídím, tak snad vím, do čeho jdu. Může vám doma loužičkovat klidně do půl roku. Je na vás ho to naučit a mít trpělivost.

5.11.2015 00:32
litanie

XXX.XXX.166.41

MarkNavr napsal(a):
Mohu se zeptat, co jste očekávali, když jste si štěně pořizovali?
Omlouvám se, ale přijde mi, že si lidi pořídí psa prostě jen tak bez rozmyslu a pak se diví, že jim pes doma žere nábytek, věci, čůrá doma, kňourá a dalších X věcí s chodí si stěžovat sem. Je to trochu padlé.
Než si psa pořídím, tak snad vím, do čeho jdu. Může vám doma loužičkovat klidně do půl roku. Je na vás ho to naučit a mít trpělivost.

Mě zase přijde padlé, že zadavatel čeká radu jak štěně naučit venčit venku a místo rady je tady pomalu zesměšňován.Od Vás se opravdu ničeho kloudného nedočkal.

Abych nebyla nespravedlivá, že se tématu nevyjádřím.Mám 5.měsíční GR a od prvního dne, co jsem si jí přivezla domů, jsem s ní chodila po každém jídle a po spánku i mimo ven, takže zhruba co 2 hodiny.Samozřejmě pochvala, pamlsek.Od tří měsíců toto máme zvládnuté.

5.11.2015 07:14

"ale hned jak prijdem domu tak nam to udela doma.. "

takže hned jak přijdete domů a uvidíte, že štěně se k něčemu chystá (tedy DŘÍV než začne!), tak ho bafni do náruče a vynes ho ven a tam ho za vykonání potřeby pochval, vždy doporučuji s učením "povelu"...a tohle udělej pokud možno vždy, když se chystá. Za nehodu doma ho v žádném případě netrestej. A měj trpělivost, ne každé štěně to dá rychle, někteří jsou rození čistotní a někteří zase rozená hovádka

5.11.2015 07:27
Prestige

XXX.XXX.71.69

Souhlasím s litanie, jestli tady budete do těch lidí takhle "šít", tak sem nikdo nebude chodit pro rady. Chtělo by to trochu té empatie, každý není tak chytrý a dokonalý jako vy, co se týče psů a snad každý měl jednou psa poprvé a také se učil. Bohužel všechno nejde dopředu nastudovat, praxe je praxe, proto jsem lidí chodí aby jim někdo poradil. Samozřejmě vám neupírám právo napsat svůj názor, ale zadavatel potřebuje pomoc, radu a o tom snad tady to forum je.

MarkNavr

5.11.2015 08:40
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Prestige napsal(a):
Souhlasím s litanie, jestli tady budete do těch lidí takhle "šít", tak sem nikdo nebude chodit pro rady. Chtělo by to trochu té empatie, každý není tak chytrý a dokonalý jako vy, co se týče psů a snad každý měl jednou psa poprvé a také se učil. Bohužel všechno nejde dopředu nastudovat, praxe je praxe, proto jsem lidí chodí aby jim někdo poradil. Samozřejmě vám neupírám právo napsat svůj názor, ale zadavatel potřebuje pomoc, radu a o tom snad tady to forum je.

Zrovna tohle nastudovat jde. Navíc tady na diskuzi, kdy to je na každé stránce, kdy někdo řeší to, že pes vykonává potřebu doma. Stačí do googlu zadat výchova štěněte nebo vlastně cokoliv ohledně tohoto problému a najde to tisíce diskuzí, příspěvků, rad, typů, triků a tak dále. A než si psa pořídím, tak si opravdu něco nastuduji a jsem připraven na to, co se může stát atd.

Stejně se na tenhle problém nedá napsat nic jinho než to, že mají prostě se psem být venku a chodit ven pořád a čekat, až se to naučí a pochopí. Nebo snad někdo čeká, že přijde někdo další s kouzelným zaklínadlem, po kterém bude pes mít superschopnosti?

5.11.2015 09:06
aggitta

XXX.XXX.249.59

1. nevěřím úplně napsanému - chodím s pejskem několikrát denně, někdy i 2 hodiny venku
Proč nevěřím? Je to malé štěně, neumí na vodítku, bydlí ve městě na sídlišti a mají malé mimčo...
Už vidím, jak od dítěte běží se štěnětem před panelák aby ho vyvenčili
Ty 2 hodiny probíhají jak? Procházka s kočárem a štěňátko jde vedle kočáru (vláčené na vodítku?), nebo nesené v ruce?
2. v každém případě psa nelze za týden naučit čistotě a stereotypu, tedy kdy se jde na první ranní procházku, kdy znova, atd. Takže ten pejsek prostě neví, jak dlouho bude venku a pokud "něco objevil", tak ře když se vyčůrá, prochajda končí. Takže si to šetří - až se vyčůrá až doma?

jerry 44

5.11.2015 14:30
jerry 44

XXX.XXX.22.19

Tak jsem velice rad že aspon nekdo me chape a ne všichni odsuzuji... boužel stim když vidim že chce začit čurat o neni tak jednoduche ho vzit a odnest ven bydlime v 5 patře... a nejsem takovi hlupak je my jasne že pejsek bude doma občas čurat..Nepochopim nejvic na tom proč se mi za 10 dni venku nevičural ani jednou a dela to jen doma... a když chodime na dlouhe prochazky chodime s partnerkou ktera se stara o mimčo a ja o psa... každopadne ještě jednou mockrat dekuju těm kteři mi chtej pomoct a neodsuzuji me

5.11.2015 17:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Milé Jerry
- je my jasne že pejsek bude doma občas čurat.
""""""""""""""""""""""
Aha To je právě ta chyba !
Když se to učí, nemělo by se to stávat !
Jak to má pochopit ?!
Ráno doma - večer ven ? Tak učí štěně ti, co sem píší:
je mu rok (7 - 9 měs)
dělá to doma, NÁM NASCHVÁL - blbeček nevděčnej.

Prostě se musí kmitat, víte ?
Náznak a letím. Po jídle, po probuzení - letím!
A jde to rychle.
Ale ono to nejde, žéé - lítat od miminka, když si pes vzpomene ?
Ono všechno chce své, ale to jste si vymysleli takto vy...
- ne ten pes...

5.11.2015 18:48
Jerry44

XXX.XXX.22.19

Chapete co jsem pisu ? nebo nejste na tolik inteligentní? chodim snim nekolikrat dene přesne to co tady pišete tak delam a přitelkyne je doma u mimča a ja pan jerry se staram o psa takže od mimča nikdo nelita když je u nej přitelkyne a pan jery se stara o psa... proč resite mimco kdyz potrebuju poradit se psem... radsi na to prdim tady to nema cenu podle toho co rapotocka11 tady vsude pise tak ste dokonala a vsichni ostatni blbci... mejte se krasne

5.11.2015 22:23
Prestige

XXX.XXX.71.69

Jerry44 napsal(a):
Chapete co jsem pisu ? nebo nejste na tolik inteligentní? chodim snim nekolikrat dene přesne to co tady pišete tak delam a přitelkyne je doma u mimča a ja pan jerry se staram o psa takže od mimča nikdo nelita když je u nej přitelkyne a pan jery se stara o psa... proč resite mimco kdyz potrebuju poradit se psem... radsi na to prdim tady to nema cenu podle toho co rapotocka11 tady vsude pise tak ste dokonala a vsichni ostatni blbci... mejte se krasne

Nic si z toho nedělejte, rapotocka11 zřejmě chybí ta empatie, ale s tím už nic nenaděláte.
Jinak musíte vydržet, někdy to trvá trochu déle, než se to štěně naučí, venku má mnoho podnětů a prostě nemá "čas" aby vykonalo potřebu a nechá si to až na doma kde je klid.

MarkNavr

6.11.2015 07:50
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Jerry44 napsal(a):

A vy jste doma? Jakože nechodíte do práce? Neberte to nějak osobně, pouze se ptám, jak tráví pes celý den. Ono napsat, že se psem chodíte ven několikrát denně je taky dost nekonkrétní. Jak vypadají procházky? Vyjdete z domu a jdete pořád někam pryč? Nebo se vesměs motáte tzv. kolem baráku? Pro psa jsou totiž venku o dost zajímavější věci, než vykonávání potřeby.

Přidejte reakci

Přidat smajlík