Dobrý den. Můžete mi prosím někdo kouknout na tyto granule jestli by stáli za vyzkoušení?
http://www.mountfield.cz/starvita-pro-stenata-velkych-plemen-12kg-2krm1060
děkuji Karel.
Uvažující člověk

XXX.XXX.82.78
Pokud je pes vegetarian a vy nevíte co s pěnízkama, tak do toho jdětě
Složení: drůbeží maso (sušené kachní maso 16,5 %, sušené kuřecí maso 9 %), bramborové vločky, hrách, drůbeží tuk, cukrovarské řízky, sušené rybí maso 4 %, lososový olej 2 %, jablečné výlisky, čerstvé maso z lososa 1,5 % v čerstvém stavu, směs sušených bylin 0,4 % (kopřiva dvoudomá, smetánka lékařská, jitrocel kopinatý, petržel zahradní), dihydrogenfosforečnan sodný, fruktooligosacharidy 0,2 %, pivovarské kvasnice, Yucca shidigera 0,03 %.
Stěží odhadnout, kolik tam masa opravdu je, o druhově určeném se nebavím. Hodně rostlinných proteinů. Ale o kus lepší než běžné marketovky to bude. Ovšem pozor na konzervaci, podle psaného složení konzervanty, antioxidanty přírodní nebude. A je třeba ověřit, jaké antioxidanty byly použity - BHA, BHT..? žádné prohlášení o jejich nepoužití nevidím. Takový Profine /nebo i Brit premium/ se mi líbí složením víc. Pokud je tohle krmivo o kus levnější, než jmenované, může cena odpovídat kvalitě.
Ne moc drahé, ale už dobré granule, pohledejte zde. http://www.psikrmivoradce.cz/3-hvezdy/ Petkult nee.
Damocles

XXX.XXX.186.113
Starvitu kuřecí s rybou máme doma, překvapivě krásně voní, není v tom žádné obilí a zatím tedy spokojenost, po Britovi, ze kterého měl náš Cane Corso průjmy (inu, prostě pšenice)se mu to velmi spravilo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdyby bylo hodně zle, tak dám psovi klidně i něco s pšenicí, kdyby mu nevadila, ale chemické konzervanty nikdy. Granule můžou chutnat, pes na nich bude "prospívat", ale nikdo vám nezaručí, že to s ním za pár let nic neudělá. I maso na pamlsky už suším doma. Na druhou stranu člověk nikdy neví, čím konzervuje moučku dodavatel, pokud je nekvalitní.
Ja tiež kŕmim Starvitou pre šťeňatá malých plemien. Psíkovi chutia, pekne rastie. Jednu kŕmnu dávku dávam varené mäsko s ryžou. Keď vidím, čím všetkým kŕmia psíkov a šteniatka, myslím si, že tá Starvita nie je až taká zlá voľba.
Iveta389

XXX.XXX.45.49
Dobrý den, děkuji za diskuzi. Koukejte, na jaký článek jsem narazila: http://tn.nova.cz/clanek/veterinari-varuji-tyhle-dobroty-svym-mazlickum-nedavejte.html. Kromě vámi zmíněných granulí mám dotaz ohledně pamlsků. Objevila jsem tyhle stránky: http://www.heapco.cz/chovatelske-potreby/krmeni-pro-psy/pamlsky-pro-psy/. Co na ně říkáte? Máte s nějakým z pamlsků zkušenosti? Ráda bych nějaké vyzkoušela. Děkuji moc.
Dandasta

XXX.XXX.103.29
Já tedy nevím, co se komu na tomto krmivu nelíbí. Krmím s ním psa zhruba od vánoc a konečně je to něco, co náš Caník žere, nemá z toho průjem a větry a vypadá zdravě a spokojeně. Dva roky jsem pořád hledal něco, co nestojí majlant u tak velkého psa a přitom to není krmení pro slepice a Starvita mi teda naprosto vyhovuje. Není v tom žádná obilovina, v tom, co krmím, je přes 71 procent živočišných bílkovin dlouhodobě to držej na polovičních cenách. Četl jsem v rozhovoru s jejich manažerem, že to mají jako servis pro zákazníky, takže nepotřebují vysoké marže a nechávají si to vyrábět přímo pro sebe. Se podívejte, tímhle jsem krmil, než jsem přešel na tu novinku pro XXL psy:
Složení: kuře (sušené kuřecí maso 27 %), bramborové vločky, hrách, drůbeží tuk, sušené rybí maso 4 %, cukrovarské řízky, pivovarské kvasnice, lněné semeno, lososový olej 2 %, jablečné výlisky, směs sušených bylin 1,4 % (kopřiva dvoudomá, smetánka lékařská, jitrocel kopinatý, ostropestřec mariánský 0,1 %, tolice vojtěška), čerstvé maso z lososa 1,5 % v čerstvém stavu, dihydrogenfosforečnan sodný, fruktooligosacharidy 0,2 %, glukosamin 0,04 %, Yucca shidigera 0,03 %, chondroitin sulfát 0,026 %
Analytické složky: hrubý protein 31 %, hrubé oleje a tuky 17,5 %, hrubá vláknina 3,1 %, hrubý popel 8,6 %, vápník 1,7 %, fosfor 1,1 %
Nutriční doplňkové látky/kg:
stopové prvky: železo 162 mg, měď 22 mg, mangan 41 mg, zinek 192, selen 0,5 mg, jód 3,4 mg, vitamíny, pro-vitamíny a chemicky definované látky s obdobnými účinky: vit. A 16600 m.j., vit. D3 1260 m.j., vit. E (RRR-alfa-tokoferol) 235 mg, niacinamid 78 mg, vit. B1 6,7 mg, vit. B2 13 mg, vit. B6 9 mg, vit. B12 160 μg, vit. C 145 mg, pantothenan vápenatý 27 mg, kyselina listová 1,1 mg, biotin 0,6 mg, cholinchlorid 2350 mg, senzorické doplňkové látky: rozmarýnový extrakt 100 mg, antioxidanty, konzervanty
A tohle maj teď nově pro obří plemena, jedeme s tím první pytel a v pohodě: http://www.mountfield.cz/starvita-pro-dospele-psy-obrich-plemen-12kg-2krm1073.
fosi

XXX.XXX.171.209
Četl jsem v rozhovoru s jejich manažerem, že to mají jako servis pro zákazníky, takže nepotřebují vysoké marže a nechávají si to vyrábět přímo pro sebe.
: kuře (sušené kuřecí maso 27 %) hmm susene kureci kosti. Popel 8,6%.
fosi
napsal(a):
Četl jsem v rozhovoru s jejich manažerem, že to mají jako servis pro zákazníky, takže nepotřebují vysoké marže a nechávají si to vyrábět přímo pro sebe.
: kuře (sušené kuřecí maso 27 %) hmm susene kureci kosti. Popel 8,6%.
Vážený, když nevíte, o čem mluvíte, tak prosím raději nekomentujte! Popel nebo-li popeloviny jsou technický termín pro povinné označení souhrnného obsahu minerálních látek v v krmivu (vápníku, manganu, draslíku atd.). Obsah "popela" se analyticky se zjišťuje tak, že se určitý objem krmiva spálí a to, co po spálení zůstane (nespalitelné anorganické minerály), se zváží.

Vážený fosi má náhodou pravdu, popel je jeden z ukazatelů vykostěného, nevykostěného masa. Spolu s Ca. Takže ano, kostí je tu dost.
Což ale není úplně problém a existují i horší.
Tady je hlavně
konzervace všemi povolenými hrůzami - BHA, BHT např. a drůbeží tuk. Tím můžeme tuto úžasnou značku odsunout stranou.

Čím krmíte je mi úplně fuk.
Mimochodem, alergie na tuk většinou není, ale protože drůbeží tuk je extra hnus, je lepší se tomu vyhnout. V kuřecím tuku není povoleno tolik nečistot jako v drůbežím. O to jde.
Víte čím je konzervovaný ? Nevíte. Protože výrobce to na pytli nepíše. Nemusí. Ale já vím, že je konzervovaný vším povoleným v EU. Tedy i BHA, BHT apod.
Pokud se použil tuk původem z USA, jsou tam i road kill a pejsci uspaní u vet.
Už je jasno ?
napsal(a):
Čím krmíte je mi úplně fuk.
Mimochodem, alergie na tuk většinou není, ale protože drůbeží tuk je extra hnus, je lepší se tomu vyhnout. V kuřecím tuku není povoleno tolik nečistot jako v drůbežím. O to jde.
Víte čím je konzervovaný ? Nevíte. Protože výrobce to na pytli nepíše. Nemusí. Ale já vím, že je konzervovaný vším povoleným v EU. Tedy i BHA, BHT apod.
Pokud se použil tuk původem z USA, jsou tam i road kill a pejsci uspaní u vet.
Už je jasno ?
To si děláte srandu, ne?

sisi58
napsal(a):
To si děláte srandu, ne?
To vážně ;-).

Pořád nerozumím tomu, proč máte potřebu ukazovat, že nevíte, ale hlavní je nesouhlasit.
Můžete si to přečíst stejně jako já. Co říká popel, jak spočítat sacharidy, stravitelnost, rozbory, AAFCO a FEDIAF řeči, legislativu země původu granulí, co odkud výrobce vzal, konzervanty a antioxidanty, jak se co značí a definice jednotlivých názvů ingrediencí atd.
Mně opravdu věřit nemusíte ;-)
Zeptejte se odkud výrobce Starvity nakupuje tuk, čím dodavatel konzervuje atd.
Zeptejte se svého výrobce na cokoli. Napíše, ok, víme na čem jsme. Nenapíše, má co skrývat.
Někde jsem založila vyjádření o konzervaci ryb v Totw, najdu, vložím sem, abyste viděli jak vypadá "nepřidáváme žádné chem. konz.".
No nepřidávají, protože už tak ingredience nakoupili.
napsal(a):
Pořád nerozumím tomu, proč máte potřebu ukazovat, že nevíte, ale hlavní je nesouhlasit.
Můžete si to přečíst stejně jako já. Co říká popel, jak spočítat sacharidy, stravitelnost, rozbory, AAFCO a FEDIAF řeči, legislativu země původu granulí, co odkud výrobce vzal, konzervanty a antioxidanty, jak se co značí a definice jednotlivých názvů ingrediencí atd.
Mně opravdu věřit nemusíte ;-)
Zeptejte se odkud výrobce Starvity nakupuje tuk, čím dodavatel konzervuje atd.
Zeptejte se svého výrobce na cokoli. Napíše, ok, víme na čem jsme. Nenapíše, má co skrývat.
Někde jsem založila vyjádření o konzervaci ryb v Totw, najdu, vložím sem, abyste viděli jak vypadá "nepřidáváme žádné chem. konz.".
No nepřidávají, protože už tak ingredience nakoupili.
No ale za to ten TOTW premix kropěj čištěnou vodou. Co když nakonec se to nějak zprůměruje?
Proč se prostě nevezmou celé slepice, tuk je plus mínus znám, krmeno s konopným semenem a s rozmarýnem, na 10kilo slepic 6 kilo brambor, rozemlít, vytlačit, usušit. To ne. Musí to být deboned, aby se mohl dodat vápník, musí to být maso, aby se mohl dodat tuk. Musí to být kůže, aby to mělo hodně proteinů. Samozřejmě musí to být granule, a v granulích vitamínové bobule, jinak nejsme kompletní.
Ani svěcenou.

tapina
napsal(a):
No ale za to ten TOTW premix kropěj čištěnou vodou. Co když nakonec se to nějak zprůměruje?
Proč se prostě nevezmou celé slepice, tuk je plus mínus znám, krmeno s konopným semenem a s rozmarýnem, na 10kilo slepic 6 kilo brambor, rozemlít, vytlačit, usušit. To ne. Musí to být deboned, aby se mohl dodat vápník, musí to být maso, aby se mohl dodat tuk. Musí to být kůže, aby to mělo hodně proteinů. Samozřejmě musí to být granule, a v granulích vitamínové bobule, jinak nejsme kompletní.
Ani svěcenou.
Počkat. Ale co ten vlk na obale.
napsal(a):
Počkat. Ale co ten vlk na obale.
To nebude road kill. Přebytky že zoo. A z útulku. Pes pochází z vlka, nebo tak nějak to bylo.
Omlouvám se za kecy, ale dokuď to psovi do misky nedáte vlastnoručně, nevíte, co tam má. A i když si myslíte, že víte, co tam má, je to úplně jinak.

tapina
napsal(a):
To nebude road kill. Přebytky že zoo. A z útulku. Pes pochází z vlka, nebo tak nějak to bylo.
Omlouvám se za kecy, ale dokuď to psovi do misky nedáte vlastnoručně, nevíte, co tam má. A i když si myslíte, že víte, co tam má, je to úplně jinak.
Pes je z vlka a ve vlka se obrátí.
Díky
Tak já jsem koupila tuhle konzervu
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/konzervy/max-cele-kure-1300g-1ks/?gclid=Cj0KEQjw6O-9BRDjhYXH2bOb8Z4BEiQAWRdukzIXqA3635CXuHfsn0nc304M5RzOOeOGdzeXmuz7ETgaAqfg8P8HAQ
a bylo v ní celé kuře, nevím jak to zpracovávají, ale měkké byly i kosti a pěkně to vonělo a pes to slupl jak malinu.
Tak jich vždycky po výplatě pár koupím a pes má druhé Vánoce.
sisi58
napsal(a):
https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/konzervy/max-cele-kure-1300g-1ks/?gclid=Cj0KEQjw6O-9BRDjhYXH2bOb8Z4BEiQAWRdukzIXqA3635CXuHfsn0nc304M5RzOOeOGdzeXmuz7ETgaAqfg8P8HAQ
a bylo v ní celé kuře, nevím jak to zpracovávají, ale měkké byly i kosti a pěkně to vonělo a pes to slupl jak malinu.
Ale jo. Měli i krásné promovideo, kde ty konzervy ochutnávali s celebritami. Dobrý.

A já chci konzervu se slepicí.

sisi58
napsal(a):
Mám doma v zásobě od FALCO SOKOL vždycky nějakou konzervu, nekrmím s ní standardně, jen když třeba nejsem doma a nestihnu připravit krmnou dávku, tak aby to rodina měla jednodušší, taková rezerva, když je nejhůř...zatím mi přišli ok...alespoň z toho, co je na trhu, raději zkrmím toto než granule...

sisi58
napsal(a):
To by byl kanibalizmus
Proč, vždyť Vám ji nenutím.

Konzerva je to dobrá. Jen nechápu proč dávat víc jak za kuře v krámě.
Dnes jsem viděla krám co se jmenuje "Krámek". Asi se mám jít vyspat.
Jo, ti Totw:
The preservation systems used by our vendors are considered proprietary information. The heat from our pet food process destroys antioxidants that are used in the ingredients that we purchase. The cooking process at our
facilities is at or above 240 degrees. After the heat process (extrusion
and drying), we apply natural tocopherols (Vitamins A & E) in order to carry the shelf life of the food. Taste of the Wild does not preserve any of its products with ethoxyquin, only with mixed tocopherols.
Although we do not use it, when it is used as an anti-oxidant (to prevent rancidity), as soon as it is added, it begins to oxidize ("to be used up").
Heat and moisture greatly expedite the oxidation. Pet food manufacturing
processes typically utilize heat and moisture. The use of ethoxyquin is approved as an anti-oxidant in pet foods and the levels are specified. This information is available on the FDA site.
Since ethoxyquin is an anti-oxidant, it's use in reference to preventing cancer has been published and can be found on PubMed searches.
To je jak odpověď od Brita ohledně konzervace Let´s bite. Se někde snad školí hromadně nebo co.
A sakra. Tapina měla pravdu

Terven
napsal(a):
Konzerva je to dobrá. Jen nechápu proč dávat víc jak za kuře v krámě.
To je fakt- vaničky kuřecích krků, křídel, srdíček, žaludků jsou v hypáči za pakatel.
Aj celé kuře.
http://akce.najdislevu.cz/?fraze=kure
Ale není zavařeno

No vidíte. A v granulích bude asi ten tuk ze Zlatého kuřátka
Slepici si kupte. Z Francie. Boží žrádlo.
fosi

XXX.XXX.171.209
The preservation systems used by our vendors are considered proprietary information.
Diamond pet foods. Nechapem ako niekto moze kupovat ich produkty. Najskor klamu potom sa ospravedlnuju za likvidaciu zvierat, nasledne si vytvoria marketingovy produkt TOW dlho zatajovany kde sa vyraba s BOX adresou a este niekto im za toto plati.
Megii je jedina co tu pochopila co som s tym popolom myslel. V US popol ako povinny udaj bol zruseny aby neohrozil uzasny kvalitu ich krmiv obsahuju nadopovane suroviny z juznej Ameriky alebo pre neznalych chemicky bordel v jednom.
napsal(a):
No vidíte. A v granulích bude asi ten tuk ze Zlatého kuřátka
Slepici si kupte. Z Francie. Boží žrádlo.
Slepici kupuji zvířátkům. Psům a toulavým kočkám.
Svému psovi kupuji to nejlepší, na co ze své výplaty dosáhnu.
Pokud s tím nesouhlasíte, je to vaše právo.
Ale pokud by měli lidé, vlastnící psi, pro ně kupovat jen to nejlepší, buď by sami nejedli nebo by museli dát své psy pryč.
sisi58
napsal(a):
A to bych si i myslela.
Koneckonců, jídlo pro lidi prodávám, a vím, co kdo s prominutím žere.
Tím jsem chtěla říct, že bych nečekala v konzervě Falco kvalitnější maso než v regálu marketu, tudíž nevidím důvod dávat za ní tolik peněz, když můžu mít lepší kvalitu za míň. Pro psa teda...
Pro lidi kupuju maso v hypáči jen výjimečně.

fosi
napsal(a):
The preservation systems used by our vendors are considered proprietary information.
Diamond pet foods. Nechapem ako niekto moze kupovat ich produkty. Najskor klamu potom sa ospravedlnuju za likvidaciu zvierat, nasledne si vytvoria marketingovy produkt TOW dlho zatajovany kde sa vyraba s BOX adresou a este niekto im za toto plati.
Megii je jedina co tu pochopila co som s tym popolom myslel. V US popol ako povinny udaj bol zruseny aby neohrozil uzasny kvalitu ich krmiv obsahuju nadopovane suroviny z juznej Ameriky alebo pre neznalych chemicky bordel v jednom.
Odkud to ale lidé mají vědět ? Z ifauny, kde nic není zlé. Ze zverimexu, který chce prodat. Od distributora, který nenápadně vynechal káru hrachu, pár otázek ve FAQ a slupky z rajčat vydává za rajče.
A takových je.
Docela vtipný je překupník Oven Baked. Něco ve složení přeházel a vynechal položku "může obsahovat stopy arašídů...", vlastní web psikrmivoradce.cz a neví co je K3.
Tak co chcete.
Je to jak hrách od Totw na stěnu házet

sisi58
napsal(a):
Slepici kupuji zvířátkům. Psům a toulavým kočkám.
Svému psovi kupuji to nejlepší, na co ze své výplaty dosáhnu.
Pokud s tím nesouhlasíte, je to vaše právo.
Ale pokud by měli lidé, vlastnící psi, pro ně kupovat jen to nejlepší, buď by sami nejedli nebo by museli dát své psy pryč.
Ale vždyť kdyby lidé vlastnící psy trochu přemýšleli, krmí opravdu levně a dobře. Zde neplatí - nejlépe a nejdráž.
Jenže číst se nechce, hledat...Na obale pejsek, kočička, nápis 70% masa, light, senior, york, celé kuře... tak je to dobré.
Mimochodem, Vámi vybrané Zlaté kuře je ve skutečnosti jedno z nejhorších. Googlujte ;-)
Kuře kilové 30kč kus. (a to nehledám déle než 3 vteřiny)
Kuře 1,2kg z konzervy 89kč kus.
V čem je rozdíl ?

To složení se tady řeší pořád dokola, ale mě spíš zaujala slepá víra posledního obhájce značky v informaci, že granule "dlouhodobě drží na polovičních cenách". Asi člověk, který si nechá nakukat cokoliv, protože v granulích v "původní" ceně Starvity už většinou najdeme sladké brambory, vysoký podíl čerstvých vstupních surovin, cheláty... O chemii nemluvě. A to už je trochu jiná liga.
napsal(a):
To složení se tady řeší pořád dokola, ale mě spíš zaujala slepá víra posledního obhájce značky v informaci, že granule "dlouhodobě drží na polovičních cenách". Asi člověk, který si nechá nakukat cokoliv, protože v granulích v "původní" ceně Starvity už většinou najdeme sladké brambory, vysoký podíl čerstvých vstupních surovin, cheláty... O chemii nemluvě. A to už je trochu jiná liga.
Ty původní ceny krmiv v Mountfieldu jsou jen virtuální. Nikdy se za tyto peníze neprodávalo a prodávat nebude. Divím se, že ještě nezasáhla ČOI, jelikož uvádění falešných slev je jasným klamáním spotřebitele.
jolyha

XXX.XXX.229.101
balisek
napsal(a):
Ty původní ceny krmiv v Mountfieldu jsou jen virtuální. Nikdy se za tyto peníze neprodávalo a prodávat nebude. Divím se, že ještě nezasáhla ČOI, jelikož uvádění falešných slev je jasným klamáním spotřebitele.
To je sice pravda, ale to by museli zavřít celý Mountfield. U naprosto všech výrobků jsou jejich původní ceny pouze virtuální a nikdy za ně neprodali ani chlup z nosu.
napsal(a):
Ale vždyť kdyby lidé vlastnící psy trochu přemýšleli, krmí opravdu levně a dobře. Zde neplatí - nejlépe a nejdráž.
Jenže číst se nechce, hledat...Na obale pejsek, kočička, nápis 70% masa, light, senior, york, celé kuře... tak je to dobré.
Mimochodem, Vámi vybrané Zlaté kuře je ve skutečnosti jedno z nejhorších. Googlujte ;-)
Kuře kilové 30kč kus. (a to nehledám déle než 3 vteřiny)
Kuře 1,2kg z konzervy 89kč kus.
V čem je rozdíl ?
No předpokládám, že se jedná o chlazené Vodňanské kuře -zlaté.
Na fotce.
Nebo jsem už slepá?
Bb

XXX.XXX.134.22
My krmili Brit Care, nyní první pytel StarVita a pejskovi chutnají. Tak nevím..co si z výše uvedeného vybrat...

Bb
napsal(a):
My krmili Brit Care, nyní první pytel StarVita a pejskovi chutnají. Tak nevím..co si z výše uvedeného vybrat...
Mé megi strašně chutnají Kávěnky. K vzteku.
1) na mě nic nezbyde
2) pejskům sušenky nesvědčí
Takže, nejen proto, že se nechci dělit, jí to zkrátka už sežrat nenechám.
Jde Vám o cenu, určitou příchuť,... ?
Babu1

XXX.XXX.11.166
Hm, kolko granulí a chovateľov, tolko názorov. vážený nie kazdy je ochotný barfovat. Aj ked ja osobne uznavam, ze pre psa je to najlepsia moznost. (Pozor aj tam si to treba dobre naštudovať ), horsie to je ked vam pes surové maso nezozerie :D, ovsem treba brat do uvahy, ze casto si to ludia nemozu dovolit, z cenového hľadiska, z nedostatku miesta ( staci ze tie nase potvory okupujú postel, gauc atd, naozaj mrazak nemam ani kam dat ), takze si musime vystacit z granulami.
A tu zacina to byt zaujimave :)
Ktore granule su tie spravne a dobre ? Nasho prveho psa sme kŕmili pedigri, ano presne tak. Ale to bolo pred 25 rokmi. A vtedy to bolo na trhu "to najlepsie" co len moze byt. Casom sa preslo na royal canin, ved to bolo najlepsie co moze byt, ako roky isli uz ani ta nebola dobra a pozerali sme sa po inych granulach, raz trebalo pozerat na konzervanty (ano aj ohladne ľudskej stravy bolo velke halo ohladne konzervantov ), potom zrazu na obilniny ( ano ani pre nas nie su zdrave, nehovoriac o možnostiach ze su GM ), kŕmilo sa u nas acanov, a kŕmilo sa u nas ja N&D, a skusali sme aj spomínanú star vitu, skusali sme Britky.
Stretla som sa aj s tvrdeniami veterinarov, ze granule ktore predavaju oni su podstatne kvalitnejšie ako tie co si kupim na stránkach ( ista slecna ma presviedčala o tom, ze tie ich su uplne ine (kedze stali 2x tolko ), aj ked sa bavime o tej istej značke a uplne tom istom obale :).
So starvitou sme boli absolutne spokojny, aj teraz ju obcas kupim (striedam im to s n&d ) a pozeram, ze adi vyskusame aktíve nove ceske yoggi, paci sa mi obsah proteínu, a ziadne obilie. ( teda aspon podla tvrdenia ). Osobne konzervanty neriešim. Potvorkam nasim chutia, ani jeden z nich nema zažívacie ťažkosti ( u jedneho acana spôsobuje hnačky ), a alergická nema tiez ziaden problem (vacsinou sa zvykol prejavovať zapáleným uchom ). S Britmi - modre balenie - absolutne nespokojná, jeden ich nezerie vobec a nepozdávajú sa mi celkovo (moj osobny nazor - biele su lepsie, ale tiez nic extra )
Pre tych co to este nepochopili, nie kazdy si moze dovolit krmit psa, alebo psi granulami za 100 eur. Ak ten pes dostane lasku a pozornost, kludne vam odpusti aj tu "strednú triedu". Ved ani vacsina ludi sa neživý cisto bio potravinami lebo su najzdravšie ( aj to je diskutabilné ). Tak vyberajte z laskou a rozumom a verim tomu ze dobre vyberiete.
Damocles

XXX.XXX.103.29
napsal(a):
Tak to jste pobavil(a), Ollie. Ve Starvitě je vysoký podíl čerstvého masa, které je pak zpracováno do teploty max.140 stupňů, prvky ve formě chelátů, prebiotika, juka, podle typu krmiva různé byliny, vláknina, omega 3 a 6, k tomu dental care, glukosamin a chondroitin, yucca, Chlorella, rozmarýnový extrakt, nukleotidy - já fakt nevím, proč máte pořád se vším takový problém. Občas by se člověk už nechal i zviklat, ale já tím krmím psa rok. Takže jsem normálně napsal do mountifeldu a chtěl jsem to krmivo vysvětlit podrobnějc a fakt mi asi za 14dní přišel mail od výživáře.
Fakt nemám rád takový ty nevěřící Tomáše za každou cenu. Tak se podívejte na obal, pokud se vám něco nelíbí, tak si to nechte vysvětlit a bu´d to přijměte nebo nebo rozporujte, ale takový to - coby kdyby a nechat si nakukat... já se prostě zeptal a bylo mi vysvětleno, jak se to vyrábí, rpoč tam zůstane vysoký obsah minerálů z čerstvého masa, jak funguje to nebo to. Vyměnili jsme si asi tři maily a mně to přijde dost fér.
Damocles
napsal(a):
Tak to jste pobavil(a), Ollie. Ve Starvitě je vysoký podíl čerstvého masa, které je pak zpracováno do teploty max.140 stupňů, prvky ve formě chelátů, prebiotika, juka, podle typu krmiva různé byliny, vláknina, omega 3 a 6, k tomu dental care, glukosamin a chondroitin, yucca, Chlorella, rozmarýnový extrakt, nukleotidy - já fakt nevím, proč máte pořád se vším takový problém. Občas by se člověk už nechal i zviklat, ale já tím krmím psa rok. Takže jsem normálně napsal do mountifeldu a chtěl jsem to krmivo vysvětlit podrobnějc a fakt mi asi za 14dní přišel mail od výživáře.
Fakt nemám rád takový ty nevěřící Tomáše za každou cenu. Tak se podívejte na obal, pokud se vám něco nelíbí, tak si to nechte vysvětlit a bu´d to přijměte nebo nebo rozporujte, ale takový to - coby kdyby a nechat si nakukat... já se prostě zeptal a bylo mi vysvětleno, jak se to vyrábí, rpoč tam zůstane vysoký obsah minerálů z čerstvého masa, jak funguje to nebo to. Vyměnili jsme si asi tři maily a mně to přijde dost fér.
http://www.mountfield.cz/carnis-granule-hovezi-10-kg-2krm1025 vysoký podíl masa jsou ty 4%? barviva, konzervační látky to musí být taky pro psa výborné ale zase co by člověk chtěl když 1kg vyjde na 23kč To je na úrovni pedigree
Markéta80
napsal(a):
http://www.mountfield.cz/carnis-granule-hovezi-10-kg-2krm1025 vysoký podíl masa jsou ty 4%? barviva, konzervační látky to musí být taky pro psa výborné ale zase co by člověk chtěl když 1kg vyjde na 23kč To je na úrovni pedigree
Ale pozor, ty 4% jen v tmavě hnědých granulích!

Počkat, o těch se tu nemluví. Starvita je vyšší level ;-)
Ty maily bych docela ráda viděla. Udělejte ctrl c a ctrl v. Prosím.
Zatím víme tohle:
Drůbeží tuk - chemicky konzervované něco, co všude zbývá a nikdo to nechce, hodně moc přepálené..představte si, že vezmete 27% kuřecího masa a zalijete je olejem z friťáku po 12376895 smažení. Chudák pes.
Jablečné výlisky - odpad
Glukosamin 0,04 %, chondroitin sulfát 0,026 % - ultramoc
Antioxidanty, konzervanty - E310, E320, E321, E339, E202,...a vůbec, vygooglete si to, nevěřící Tome ;-)
Výživář
Mount. nakoupil levné zbytky, nejlevnější konzervanty..míchal, plácal, psal..až přišla zrada u sekce "složení". Tam se totiž, jako v jediné části, kecat nemůže. Jenomže. Kdo by pátral po "realitě", když jde jen o psa.
Výživář děkuje za nový Lexus LS 600h, třeba
"Výživář Mount. nakoupil levné zbytky, nejlevnější konzervanty..míchal, plácal, psal..až přišla zrada u sekce "složení". "
Výživář Mountfieldu nic nenakoupil, nemíchal, neplácal ani nepsal. Granule pro Mountfield vyrábí italská společnost Monge. StarVita je přebalená základní supermarketovka Special Dog. StarVita je poupravený Special Dog Excellence.
http://www.monge.it/products/?lang=en&animale=dog&brand_prodotto=special-dog-en
http://www.monge.it/products/?lang=en&lang=en&animale=dog&brand_prodotto=special-dog-excellence-en
Zkrátka je potřeba brát to tak, jak to je: Mr. Gusto a Carnis je opravdu jen balast. VivaVita odpovídá levnějším supermarketovkám typu Purina Chow, které mají na prvním místě obiloviny a blíže nedefinovanou živočišnou složku.
StarVita +/- odpovídá "lepším" supermarketovým krmivům jako je Purina One. Živočišná složka je na prvním místě, suroviny jsou lépe rozepsané. Do špičky to má daleko, ale tragédie to také není.
Zkrátka dostanete to, za co zaplatíte!

Damocles
napsal(a):
Ok, kromě toho, co už bylo řečeno výše - granule s kuřetem. Kuře? Pod pojem kuře se vejdou i vedlejší produkty živočišné výroby, což asi jsou, když zdůrazní položku "maso". Masa 27 %, ale nedělejte si iluze, že je to svalovina, spíš separát. Sušené rybí maso - z jaké ryby? 1,5 % z lososa je taky fór, k čemu tam těch pár promile (v celkovém objemu možná ani to promile ne, to spíš pomalu stopové množství) v suchém stavu je? Protože si složení možná přečte (rozuměj přečte, ne pochopí) i nějaký tupec a při představě stejku z lososa zajásá, jak luxusní granule psovi koupil.
Jehně a zvěřina? Zase kuře, zbytek minimum. Vlastně vůbec nevíme, z čeho většina živočišné složky pochází (jestli dobře počítám, tak 2/3 nejsou identifikovány, "maso" může být opět cokoliv a z čehokoliv). Něco pro alergiky, a že jich je.
Jakmile má někdo v granulích minerály ve formě chelátů, chlubí se a hlásí to na sto kilometrů, protože cheláty jsou lépe vstřebatelné a spousta lidí už to ví. Asi těžko by o tom u Starvity pomlčeli a psali si se zákazníky jen na tajňačku v soukromé konverzaci. No a konzervanty a antioxidanty? Sama se jim snažím vyhýbat, tak nevím, proč bych je měla vědomě cpát do psa.
Když nebudu mít dostatek finančních prostředků, tak přiznám, že prostě nekrmím dobrými granulemi, a nebudu kopat za neidentifikovatelnou směsku vedlejších produktů živočišné a rostlinné výroby s konzervanty. I když já bych asi psovi přenechala mrazák a komplet barfovala, protože to vyjde možná i levněji než uvedené granule s tím, že mu dáte normální stravu a ne odpad. A když už, za stejnou cenu se dá sehnat i suché krmivo s jasnou deklarací surovin a bez chemie, kterou tam nenacpal navíc aspoň výrobce.
Jo a "výživář" je zaměstnanec, věnovat se zákazníkům je jeho práce a je to v pořádku. Druhá věc je to, co vám řekne a jak vy se s tím poperete.

Ano, všichni jsme pochopili, že sekačkový bůh nemá vzadu kotel kam si jdou lehnout jehňátka, která se ještě před malou chvílí pásla na.. no kde, když oni mají sekačky.
Ano, je to privat label. Máloco není. Když už opisovali, mohli řadu zkompletovat jedním pytlem "bezchemieplnomasachelátyvyššícena". Jako Marp. Jako mraky jiných.
Purina One je ještě horší, tam jsou povoleny road kill a kolegové pejsků a kočiček léčení a umřetí na nepěkné nemoci, uspaní a tak.
To je právě to. Všecko házet do jednoho pytle.
Ne. Jestli chceme vybrat dobré granule, je třeba vědět co se pod kterou složkou skrývá.
Jako na to jde Ollie.
Road kill apod., se třeba v EU nesmí.
Takže Starvita tohle nemá.
Zato má spoustu jiných "vychytávek" a zas tak levné krmivo to není.
Markus M. má mnohem více masa, vyrábí se hrozně zeleně - žádné klecové chovy, zelená elek. a je levnější.
Tyhle nesmysly typu Proplan, Royal, Starvita,...kupuje jen ten, kdo vědět nechce. Tzv. zahleděný do sebe.
Přece to řekl vet ! A výživář !
Co na tom, že sekačkový bůh žádného výživáře nemá.
"... tam jsou povoleny road kill a kolegové pejsků a kočiček léčení a umřetí na nepěkné nemoci, uspaní a tak."
Megi, tato hloupost, kterou stále dokola opakujete, je stejná "urban legend" jako naše pověstná černá sanitka.
Její kořeny sahají do roku 1998, kdy FDA při testování náhodných vzorků krmiv v některých našla rezidua penthobarbitalu. Následné OPAKOVANÉ rozbory neprokázaly přítomnost DNA psů nebo koček. Předpokládá se, že penthobartibal se dostal do krmiva z vedlejších produktů vyráběných z kafilerních kadavérů skotu (proteinový hydrolizát, sádlo / lůj, masokostní moučka).
Utrácení velkých zvířat penthobarbitalem není běžné - pravděpodobně se jednalo o jedince z pet chovů, posléze odevzdané v kafilerii, kde se buď šlendriánstvím zaměstnanců nebo zatajením metody porážky ze strany majitele dostali do dalšího zpracování (v USA je nakládání s kadavéry zvířat po eutanázii velmi přísně regulováno, jelikož pethobarbital je i ve stopových množstvích prudce jedovatý pro chráněné dravé ptáky).
Ono to nedává smysl ani z ekonomického hlediska. Podměrečná kuřata, vysloužilé nosnice nebo dojnice, skot z nuceného výseku, zbytky po zpracování masa pro lidskou spotřebu - tohle vše je k mání v dostatečném množství a za pár babek. Nelegálně vykupovat těla utracených zvířat z útulků a veterin a riskovat mastnou pokutu by byl čirý nerozum. O ekonomické výhodnosti sběru mršin na cestách snad ani není potřeba mluvit.

Hm.4D, generic meat, ...gůglujte.
U nás jsou ty kategorie jinak.
Trojka je na krmivo. Jasná definice. Zdravá poražená zvířata. Tečka.
Za oceánem jsou 4 a z toho trojka a čtyřka jsou hnus + mrtvolky ze zoo.
FDA říká - chcete aby víc jak 3 billions zvířat šlo na skládku..znečistit vodu.. ?
Ale doufá, že lidé to jíst nebudou. Také něco jako "nemáme důkaz, že by zvířátkům v zájmovém chovu 4D škodila".
Masová moučka, vedlejší živoč. produkty, živoč. tuk, .. (citliví neotevírat ! )
https://www.youtube.com/watch?v=g9DTzDfYMxo
Vyhnout se tomu dá jen tak - jasně určené položky jako kuřecí, jehněčí + prohlášení.
Víte co se stalo chudáčkovi Blue Buffalo ? A proč s tím přišli od Puriny.
Objednáno maso a dostali vedlejší produkty..kdo na koho to hodil nebo jestli to tak dělali sto let a teď se někdo blbě vyspal a vykecal to nebo to tak objednávali schválně a teď jak z toho ven..co je mi do toho.
Ale vím, že se to děje a tak tyhle USA shity kupovat nebudu.
Nevěřte, gůglujte.
Damocles

XXX.XXX.103.29
Já opravdu nemám pocit, že by Starvita "schovávala" informace, naopak mi to přijde rozepsané docela dost. Já třeba Cane Corso krmím variantou pro XXL psy:
Složení: Maso (sušené drůbeží maso 21,5 %, čerstvá vepřová játra 20 %, čerstvé drůbeží maso 15 % sušené vepřové maso 4%, hydrolyzovaná vepřová játra 3,5%), bramborové vločky, hrách, drůbeží tuk, cukrovarské řízky, směs sušených bylin 2,9 % (kopřiva dvoudomá, smetánka lékařská, jitrocel kopinatý, ostropestřec mariánský, tolice vojtěška), lněné semeno, pivovarské kvasnice, výlisky z černého rybízu 1,5 %, lososový olej, čekankový kořen 0,1 %, glukosamin 0,04 %, yucca schidigera 0,03 %, chondroitin sulfát 0,026 %.
Analytické složky: Hrubý protein 29 %, hrubé oleje a tuky 18 %, hrubá vláknina 3,3 %, hrubý popel 7,6 %, vápník 1,4 %, fosfor 0,86 %
Nutriční doplňkové látky v 1 kg: Železo 197 mg, měď 23 mg, mangan 42 mg, zinek 189 mg, selen 0,40 mg, jód 3,4 mg, vitamin A 20500 m.j., vitamin D3 1470 m.j., vitamin E 235 mg, niacinamid 88 mg, vitamin B1 7 mg, vitamin B2 14 mg, vitamin B6 9,5 mg, vitamin B12 165 μg, vitamin C 170 mg, pantothenan vápenatý 26 mg, kyselina listová 1,3 mg, biotin 0,5 mg, cholin chlorid 2530 mg, rozmarýnový extrakt 100 mg, anitoxidanty, konzervanty
S Purinou One a podobnými "superprémiovkami" bych to naprosto nesrovnával. Je to zcela grain free, Analytika mi vyhovuje, doplňkové látky taky, pokud nechci mít žluklé krmivo, tak mi konzervant, který je v souladu s legislativou přijde naprosto ok (mám to proboha otevřený měsíc!). Pokud zvíře nemá problémy s klouby, je preventivní dávka glukosaminu a chondrotinu v normě a nemám pocit, že by toho jinde dávali víc. Rozmarýnový extrakt je přírodní antioxidant, chrání svalový buňky před volnými radikály. Chelátové formě věřím, nevím, proč by mi "do očí" lhali, stačilo by říct, že ne. Na obalu to podle mně nemají z neznalosti, Mountfield nebyl tradiční prodejce krmiva a myslím upřímně, že netuší důležitost, zejména tedy pro "chovatelské fajnšmekry", rpotože jinak 90% procent majitelů psů a koček nemá o něčem takovém šajna.
Co jsem pochopil, ve Starvitě je je jen čerstvé maso a konkrétní masová moučka, ale i kdyby tam byly nějaké "vedlejšáky", tak vzhledem k tomu, že co žerou zvířata v přírodě je to naprosto ok, nebavíme se tady o salámu pro lidi. Z mého pohledu, a to jsem hledal vhodný krmivo dva roky, je to nadprůměr toho, co je tu ve většině petshopů k dostání a na tom si trvám. Jasně, že si můžete nechat dovléct nějké krmivo za dva tisíce ze specializovaného e-shopu, ale když se podívám namátkou třeba na Orijen Adult, tak zjistím, že má 38% proteinů, což je pro psa už dost nezdravý množství, je tam asi 40 ingrediencí, z čeho jde hlava kolem a nikdo mne nepřesvědčí, že pes má mít v jedný granuli patnáct druhů masa a 20 druhů ovoce a zeleniny. Když se podívám třeba na Artemis, tak tam je rýže, ječmen. Kdyřž se podívám na Marp, tak je tam také kuřecí maso či sušené kuřecí maso - a nenapadne mne pochybovat, že tam není maso, když je tam napsáno "maso". Mně přijde, že jen kvůli tomu, že to prodává Mountfield, tak to musí být sakra jako "bad one"? Mountfield přeci prodává čtyři levely krmiva - od tady (trochu z cesty) zmiňovaného Mr. Gusto pro ty lidi, co prostě kupují Pedigree a stačí jim to, přes Carnis, Vivavitu, která je na úrovni těch běžných prémiovek ala Brit, Purina a já nevím co a tímhle míří na tu superprémiovku, přičemž díky tomu, že to bere ve velkém, nemá tam žádnej velkoobchod, bere to jako servis pro zákazníky, kteří si tam chodí kupovat sekačky, pily a grily, má tu cenu hodně sraženou dolů.
Hele, já to nepíšu proto, abych obhajoval krmivo, který žere můj pes a je mu po něm sakra dobře. Ale já jsem občas v diskusích odvařenej z těch superodborníků, co všemu rozumí nejlíp a cokoliv, co by jim mohlo rozbít jejich kruhy, dokážou krutě shodit ze stolu. Ono je to o použití optiky. Místo toho, aby se řeklo - hele, to je docela super, že lidi, co krmí psy šrotem z Tesca nebo spoustou obilí mají možnost za fakt dobrou cenu koupit grain free krmivo, postavený na docela dobrých surovinách... tak se řekne - ne, to je všechno šmé, podvod, není možný. Nejsem si jistej, jestli máte jako dobře poskládaný priority nebo se na to díváte nějakou snobskou optikou, ale mně, kterej celej život žije se psy, protože táta je veterinář a měli jsme doma vždycky nejmíň čtyři, když jsem bydlel s rodičema, to přijde trochu směšný.
Upřímně řečeno, psal jsem to sem celý proto, aby si normální čtenáři ifauny, kteří neví, jaký krmivo vybrat, zajímají se dle názvu vlákna o Starvitu a zajímají je reálný zkušenosti, mohli dozvěět něco od člověka, co s tím krmí a který se navíc o to docela aktivně zajímal. Jestli máte pocit, že to musíte za každou cenu shodit, tak fajn, ale mně to přijde na poměry běžného trhu nadprůměrný komplexní krmivo, v poměru cena výkon (za předpokladu současný ceny) celkem nepřekonatelný.
A ještě jedna věc - neexistuje nic, jako nejlepší krmivo. Každej pes je indi vindi, stejně jako všichni lidi nejedí totéž a když jedí, mají na to fyzicky i psychicky jiný reakce. Pro spoustu psů můžou být v pohodě i nižší krmiva, s obilninama (proč ne, psy žijou s lidma už tisíce let a s vlky toho mají společného míň, než se rádo tvrdí) a je to prostě o tom, co konkrétnímu psu vyhovuje a taky co je majitel ochoten zaplatit.. Takže honba za tím best krmivem je něco jako za zlatým grálem. Mezitím nám pes (bohužel) umře stářím a můžeme začít hledat nanovo.

Damokle, že neznáte normální krmivo za stejnou a nižší cenu, neznamená, že neexistuje.
Dost vysvětluje vet v rodině.
Píšu normální, ne pozlacené, nikomu tu nenavrhuji krmení za 2 litry. Ani jedno za to totiž nestojí. Stejně jako Starvita
Chemická Starvita prostě nesplňuje nic.
Drůbeží tuk je chemicky konzervovaný. Máte v těch xxl granulích drůbeží tuk ? Máte.
Tak krmíte psa BHT, BHA, propylgallátem atd.
Až to EU zakáže, přestanete kupovat ?
Bezobilné krmení nemá žádné opodstatnění, až na alergie a intolerance.
Hrách rozhodně není pro psy lepší než některé obilí. To si ale musíte umět vybrat.
Psi jedli obilí tisíce let. A teď, co existuje Mountfield, je špatné.
Máte nějakou studii o stravitelnosti obilnin, luštěnin,... ?
Nebo jste jen slyšel, že stravitelnost kukuřice je 54% a dál jste neposlouchal ?
Protože se jednalo o využitelnost proteinu.
Jasně a ta prokletá amyláza. Hm, tak ale ona se kukuřice do granulí nedává syrová, víte, netráví se v tlamě, ale ve střevě, takže nám to může být zcela ukradené, jenže je to taková ta obecná pravda internetová a parková, tak to meleme furt dokola a vůbec netušíme proč.
Rozemletá a předvařená corn má stejnou stravitelnost jako různé obilniny a brambory.
A granule se, tuším, vyrábí mletím a vařením
Vlastně obyčejné brambory nejsou nijak zvlášť výhra.
Hlavně, když se na krmení pro psy vezmou tabulky pro lidi, potkany a tak.
Ale kdo by po tom pátral.
Kolik že bílkovin pes může pobrat ?
Zdravý pes hodně moc. Zbytek normálně vyloučí.
Nebo jste slyšel, že to ničí ledviny ?
Víte, že nejde o proteiny, ale o dusík a různé odpadní látky, kterých nekvalitní protein generuje moc, játra s tím mají hrozně práce, filtrují to ledviny.. a proto je potřeba kvalitních proteinů, aby to všecko klaplo ?
V hrachu je stejně bílkovin jako v kuřecím mase ;-)
To mi zas připomíná..taková běžná pracovní kožená bota obalená motorovým olejem a pilinami, ta má stejnou analýzu jako granulky z Mountfieldu.
No jo.
Ano, tohle je lepší než Pedygrý. Pedygrý je superultrashit, tohle jen shit. Chcete menší shit za své vydřené peníze nebo větší. Nebo něco normálního.
Špičkové N&D, na mall.cz 819kč za 12kg.
Dobré Lukullus 60kč/kg.
Obyčejné Brit, bez chemie, ne, není tam chemie, ani v lepších Profine s brambory.
A slepici jste nezkoušel ? Takové to zvíře, co psi normálně jedí, celé, pokud pán nedostal očkování Mvakcínou apod.
Až se vrátíte, vezměte s sebou meč, Damokle, hezký den přeji

napsal(a):
Damokle, že neznáte normální krmivo za stejnou a nižší cenu, neznamená, že neexistuje.
Píšu normální, ne pozlacené, nikomu tu nenavrhuji krmení za 2 litry. Ani jedno za to totiž nestojí. Stejně jako Starvita
Drůbeží tuk je chemicky konzervovaný. Máte v těch xxl granulích drůbeží tuk ? Máte.
Hrách rozhodně není pro psy lepší než některé obilí. To si ale musíte umět vybrat.
Nebo jste jen slyšel, že stravitelnost kukuřice je 54% a dál jste neposlouchal ?
Jasně a ta prokletá amyláza. Hm, tak ale ona se kukuřice do granulí nedává syrová, víte, netráví se v tlamě, ale ve střevě, takže nám to může být zcela ukradené, jenže je to taková ta obecná pravda internetová a parková, tak to meleme furt dokola a vůbec netušíme proč.
Rozemletá a předvařená corn má stejnou stravitelnost jako různé obilniny a brambory.
Víte, že nejde o proteiny, ale o dusík a různé odpadní látky, kterých nekvalitní protein generuje moc, játra s tím mají hrozně práce, filtrují to ledviny.. a proto je potřeba kvalitních proteinů, aby to všecko klaplo ?
To mi zas připomíná..taková běžná pracovní kožená bota obalená motorovým olejem a pilinami, ta má stejnou analýzu jako granulky z Mountfieldu.
No jo.
Ano, tohle je lepší než Pedygrý. Pedygrý je superultrashit, tohle jen shit. Chcete menší shit za své vydřené peníze nebo větší. Nebo něco normálního.
Dobré Lukullus 60kč/kg.
Obyčejné Brit, bez chemie, ne, není tam chemie, ani v lepších Profine s brambory.
A slepici jste nezkoušel ? Takové to zvíře, co psi normálně jedí, celé, pokud pán nedostal očkování Mvakcínou apod.

"...naopak mi to přijde rozepsané docela dost."
Ve Starvitě ale vůbec není konkrétní maso, přečtěte si to ještě jednou, hernajs. Je tam prostě jen "maso" a pár rozepsaných (hodně levných) složek, ne všechny. Tj. tam toho může být daleko víc, přestože se oháníte jednoduchostí receptury. Narozdíl třeba od zmíněného kuřecího Marpu, kde je doslova a do písmene uvedeno "kuřecí maso". Můj pes má taky granule za 2000/pytel, ale proteiny 23 % (nemusíte hned vytahovat Orijen) - jednoduché, jasná deklarace surovin, jeden až dva druhy masa. Žádné schovávačky typu hydrolyzát z jater apod jako zchutňovadlo. A hlavně - bez chemie! Nicméně podle uvedených kritérií seženete daleko levnější granule, tolik stát nemusí. Když se zamyslíte nad složením Starvity, tak skutečně nejsou nijak extra levné a o vstřícný krok k zákazníkům se opravdu nejedná, prostě jen doplnili mezeru v sortimentu.
V Artemiskách jsou dobré obilniny, které spoustě psů vyhovují a není na nich nic špatného.
V každém případě jsem svoje best granule, které sednou a nejsou shit, našla do druhého roku věku psa. Tři značky a x druhů živočišného proteinu na střídání. A hlavně bez chemických přísad. Stačí jen sledovat psa a použít mozek (pokud nemáte alergika na cokoliv), nemusíte hledat do konce jeho života.

napsal(a):
"...naopak mi to přijde rozepsané docela dost."
Ve Starvitě ale vůbec není konkrétní maso, přečtěte si to ještě jednou, hernajs. Je tam prostě jen "maso" a pár rozepsaných (hodně levných) složek, ne všechny. Tj. tam toho může být daleko víc, přestože se oháníte jednoduchostí receptury. Narozdíl třeba od zmíněného kuřecího Marpu, kde je doslova a do písmene uvedeno "kuřecí maso". Můj pes má taky granule za 2000/pytel, ale proteiny 23 % (nemusíte hned vytahovat Orijen) - jednoduché, jasná deklarace surovin, jeden až dva druhy masa. Žádné schovávačky typu hydrolyzát z jater apod jako zchutňovadlo. A hlavně - bez chemie! Nicméně podle uvedených kritérií seženete daleko levnější granule, tolik stát nemusí. Když se zamyslíte nad složením Starvity, tak skutečně nejsou nijak extra levné a o vstřícný krok k zákazníkům se opravdu nejedná, prostě jen doplnili mezeru v sortimentu.
V Artemiskách jsou dobré obilniny, které spoustě psů vyhovují a není na nich nic špatného.
V každém případě jsem svoje best granule, které sednou a nejsou shit, našla do druhého roku věku psa. Tři značky a x druhů živočišného proteinu na střídání. A hlavně bez chemických přísad. Stačí jen sledovat psa a použít mozek (pokud nemáte alergika na cokoliv), nemusíte hledat do konce jeho života.
Ani, kdyby měl alergika na cokoliv, nemusí Granule hledat do konce života, já je našla napotřetí

napsal(a):
Ani, kdyby měl alergika na cokoliv, nemusí Granule hledat do konce života, já je našla napotřetí
Njn, když člověku není pes jedno a myslí hlavou...
Doufám, že se tady už žádná geniální argumentace neobjeví, jinak se z nudy zase rozepíšu - čekám, až dovezou hovězí Wolfy.

napsal(a):
Doufám, že se tady už žádná geniální argumentace neobjeví, jinak se z nudy zase rozepíšu - čekám, až dovezou hovězí Wolfy.
nám je dovezou zítra, kozí

napsal(a):
Jééé ty papká hafan zrovna teď, taky jsme je hned museli vyzkoušet

napsal(a):
Jééé ty papká hafan zrovna teď, taky jsme je hned museli vyzkoušet
Můj už je dva dny bez nich, musí se cpát Dark Forest, ale nezlobí se. Pokusila jsem se na "granulích" vyloudit vzorky dalších, tak snad se zadaří.

napsal(a):
Můj už je dva dny bez nich, musí se cpát Dark Forest, ale nezlobí se. Pokusila jsem se na "granulích" vyloudit vzorky dalších, tak snad se zadaří.
Oni posílají i vzorky? Tak to díky za tip, myslela jsem že tento eshop nedává vzorečky. Já beru taky na granule.cz, poprosím o tuňáka.

napsal(a):
Oni posílají i vzorky? Tak to díky za tip, myslela jsem že tento eshop nedává vzorečky. Já beru taky na granule.cz, poprosím o tuňáka.
Píšou tam, že od většiny granulí mají k dispozici vzorky, tak si máme říct. No tak jsem si řekla. Dám vědět. Tedy pokud se těch granulí dočkám, PPL je poslední dobou horší než ČP.

Takže PPL nezklamalo. Zásilka, u které bylo včera napsáno, že bude doručována následující pracovní den, není. Tzn. bude v pátek večer, takový pěkný termín. Asi si začnu vybírat shopy podle doručovacích společností. Nicméně balík s 15 kg granulemi váží 20, takže je naděje, že vzorky poslali.
Pardon, že spamuji téma o špatných granulích, ale jsem pěkně našňupnutá, ani jsem večer pořádně nevyvenčila, jak jsem číhala.

napsal(a):
Takže PPL nezklamalo. Zásilka, u které bylo včera napsáno, že bude doručována následující pracovní den, není. Tzn. bude v pátek večer, takový pěkný termín. Asi si začnu vybírat shopy podle doručovacích společností. Nicméně balík s 15 kg granulemi váží 20, takže je naděje, že vzorky poslali.
Pardon, že spamuji téma o špatných granulích, ale jsem pěkně našňupnutá, ani jsem večer pořádně nevyvenčila, jak jsem číhala.
Já na PPL už vůbec nemám nervy, objednávám vždycky přes poštu a když prostě zrovna není nikdo doma tak není problém si to zajet vyzvednout na poštu.

napsal(a):
Já na PPL už vůbec nemám nervy, objednávám vždycky přes poštu a když prostě zrovna není nikdo doma tak není problém si to zajet vyzvednout na poštu.
To u nás právě problém je, pekelně vytížená Hybernská. Jednou k večeru jsem 2,5 km autem jela hodinu a čtvrt. Možná tak vzít si kárku a vyrazit pěšky, to je max.15 minut.

napsal(a):
To u nás právě problém je, pekelně vytížená Hybernská. Jednou k večeru jsem 2,5 km autem jela hodinu a čtvrt. Možná tak vzít si kárku a vyrazit pěšky, to je max.15 minut.
Jo tak, to mě ani nenapadlo My jsme na vesnici, takže na poště autem za 3 min. Chápu že ve vašem případě je jednodušší když vám to dovezou přímo domů.

napsal(a):
Co PPL, ale GLS, to jsou taky machři granule už mi vezou pomalu dva týdny

napsal(a):
Co PPL, ale GLS, to jsou taky machři granule už mi vezou pomalu dva týdny
Aha, tak to si člověk asi nevybere, potažmo vybere - nejmenší zlo.

napsal(a):
Aha, tak to si člověk asi nevybere, potažmo vybere - nejmenší zlo.
Jenže, které je to nejmenší?

napsal(a):
Takže hlásím, že pytel je šťastně doma. Dostala jsem 3 vzorky ze čtyř - 2 téměř 200 g sáčky Golden Goose a Wild Pacific, třetí vzorek Red Rock ve formě 200 g konzervičky. Z toho klokana ho málem kleplo, i jako poloviční barfař by se pro něj přerazil. Asi příště risknu zkušební dvoukilovku v granulích. Jinak chutná všechno (Golden Goose vůní velmi podobné Down Under, i stejná velikost a tvar) a vzorky místo dárečků bezva. Žádné krávoviny typu bůvolí kůže nebo chemické pamlsky, které by stejně letěly do koše. Vyžehlili to i za dementního dopravce.

Taky hlásím, že skoro po dvou týdnech čekání na búrskou kozu, je doma

napsal(a):
Takže hlásím, že pytel je šťastně doma. Dostala jsem 3 vzorky ze čtyř - 2 téměř 200 g sáčky Golden Goose a Wild Pacific, třetí vzorek Red Rock ve formě 200 g konzervičky. Z toho klokana ho málem kleplo, i jako poloviční barfař by se pro něj přerazil. Asi příště risknu zkušební dvoukilovku v granulích. Jinak chutná všechno (Golden Goose vůní velmi podobné Down Under, i stejná velikost a tvar) a vzorky místo dárečků bezva. Žádné krávoviny typu bůvolí kůže nebo chemické pamlsky, které by stejně letěly do koše. Vyžehlili to i za dementního dopravce.
Tak to je paráda že vám poslali takové velké balíčky Já právě vždycky risknu rovnou těch 15kg, ale kdyby nechutnalo tak nevím co s tím. Jak budu v prosinci objednávat tak musím taky poprosit o nějaké vzorečky. Jo ty šunty pamlsky to je horší než nic, ale tito dávají i kvalitní pamlsky - teď jsem naposledy dostala 100g sušeného masa.
Babu1

XXX.XXX.32.68
napsal(a):
No jo.
Dobré Lukullus 60kč/kg.
Tak a teraz mam otazku starvita je chemicka pretoze je tam drubezi tuk... ak to spravne chapem podla tohto vyjadrenia. Tak my potom vysvetlite ako mozu mat Marp na obale napis ze v krmive nie su pouzite ziadne chemicke latky, ked oni tam ten drubezi tuk maju..., to iste plati o N&D zivocisny tuk obsahuju, aky sa neuvadza, ani jeho pomer..., -a podme k tym wolfi
Aj tam sa ten drubezi tuk nachadza... ( teda prave citam podrobne zlozenie prichute kachna na stranke bitiba. Cz ), tak isto v brite sa nachadza drubezi tuk
Konzervanty su vsade, inac by to asi tazko mohlo byt skladovane dlhodobo.
Hmmmmm to je ako ked Ollie pise v prispevku z 3.11.2016 o 15:56 " je tam proste jen maso... a vraj to rozpisane nie je...( teda netusim co ma na mysli nakolko tam je doslovne maso (susene drubezi 21,5 %..., cerstva veprova jatra, cersřtve drbezi maso, susene veprove... atd ) )
Na marp mate susene kuraci maso... ani presny obsah atd...
Ollie podla coho mozete tvrdit ze v tychto granulach nie su rozpisane vsetky zlozky a v tych ktore kupujete vy tak ano ?
Pekny den prajem.

Předpokládám, že Ollie určitě nekupuje Marp natural s drůbežím tukem, ale Marp holistic, kde je u tuku kuřecího psáno - preserved with tocopherols and rosemary.
Na obale a webu se píše - no added chemical preservatives, colours = žádné PŘIDANÉ...
Když nakoupíte tuk nebo moučku konz. chemicky, nikam už to psát nemusíte.
Pokud do granulí chemii přidáte, uvést toto musíte.
Ano, aj Farmina má někde hloupé tuky. Tak se podívám na orig. web a vyberu si ty dobré receptury, přece.
Wolfi je co ? Aha. To ne Bitiba.cz, tam mají nějaké přihlouplé Wolf of..
Bavíme se o Wolfsblut a ti drůbeží tuk nepoužívají.
A vždy čtěte originální web.

To Babu1
Pardon, neuvedla jsem, že se dívám na granule "se zvěřinou a jehněčím" (reálně kuřecí). Je tam pojem maso, z něhož je vyjmenováno pouze pár složek. Marp (ano megííí, samozřejmě Hol. ) má uvedeno kuřecí maso a je tam kuřecí maso a nic jiného. Podobně u jiných receptur různých značek, kterými krmím. Pro mě důležité - pes může jakýkoliv druh syrového masa, ale s granulemi měl problém - měkčí bobky. Po pár testech na slušných granulích Artemis, ANF apod. zjištěna intolerance ke kuřeti - pouze v granulích. A kuřecímu tuku (tím nemyslím kuřecí receptury dobrých značek, ale ty jdou stejně mimo mě) se vyhýbám z principu, často to značí komplexní snahu o použití nejlevnějších vstupních surovin, tj. Megííí mnohokrát zmíněné nekvalitní moučky s konzervanty apod. O obilných recepturách přehled nemám, pes se mi vznášel i po játrovkách z ovesných vloček.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!