Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

CinHa

8.11.2015 14:00
CinHa

XXX.XXX.178.157

Dobrý den,
máme 7 letou fenku jorkšírského teriéra. Na břiše jsme ji objevili jednu bouličku a u ní asi 3 opravdu mini. Vetší nemá ani 2 cm a ty mini maji tak 2 mm. Všechny jsou volně pohyblivé, nejsou tvrdé jako kámen, spíš takové měkčí, kůže není zčervenalá a naší fenečce to nějak nevadí. Má je delší dobu, troufám si říct tak rok a nevyrostly. Zítra to jde ale pro jistotu nechat vyoperovat. Ovšem jak si pročítám některé diskuze, jsem docela vystresovaná. Myslíte, že to jsou tukové bulky?
Fenka je jinak v dobré kondici, trochu obézní, ale plně akční, někdy se až divím, kde bere tolik energie. Máme od veta nasazené granulky pro obézní psy.

8.11.2015 15:21
Wild cat

XXX.XXX.89.52

Nádory na mléčných žlázách u fen jsou 50/50 zhoubné, či neškodné. Pravidelný tvar nádoru bývá častěji nádor benigní.Ty nepravidelné jsou horší.
Držím Vám palce, ať jsou to ty neškodné. V každém případě je vždy lepší dát je pryč dříve, než začnou růst.
Dejte nám vědět jak to dopadlo.

8.11.2015 16:30
noemi

XXX.XXX.64.236

Fenecce drzime palce a Vam jen same pozitivni zpravy.
Jen granulkam pro obezni psy neverte. Kupte kvalitni s vysokym obsahem masa a omezte jakekoli podstrojovani od stolu.
Muzu znat znacku a slozeni toho "zazraku", co Vam vet doporucil?

CinHa

8.11.2015 17:08
CinHa

XXX.XXX.178.157

Moc děkuji za podporu. Snad zvládne narkozu a nebude to nic vážného.
Jsou to Royal Canin obesity management.

8.11.2015 18:51
noemi

XXX.XXX.64.236

Royal Canin obesity - složeni:
Dehydratované drůbeží maso, pšenice, rostlinná vláknina, řepné řízky, kukuřičný lepek, pšeničný lepek, živočišné tuky, hydrolyzát živočišných proteinů, minerální soli, slupky a semena Psyllia, rybí tuk, polyfosfát sodíku, taurin, hydrolyzát z korýšů (zdroj glukosaminu), L-karnitin, extrakt z měsíčku lékařského (zdroj luteinu), hydrolyzát z chrupavek (zdroj chondroitinu)

Sama jste teď schopna posoudit, že veterinář Vám doporučil "úžasné" krmivo, že? - něco ve stylu. Jezte jen 3 bílé rohlíky denně, dejte mi stovku za jeden.
Do psa ládujete, bohužel, obilí, bílkovin je v granulích 7,5 %, tuku 2,5% - a co si myslíte, že je ten zbytek...jo, jo - jasně, sacharidy. A to se pak hubne docela blbě - max opravdu s hodně malým množství stravy, takže hladověním.

Teď si přečtěte toto složení: Kuřecí moučka, brambory, krůtí moučka, hrášek, tapioka (maniok), kachní moučka, kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů (vitamin E) moučka z lososa, olej ze sleďů (konzervovaný přírodní směsí tokoferolů (vitamin E), lněné semínko, canolový olej, mrkev, celer, červená řepa, petržel, salát, řeřicha, špenát, přírodní aroma, lecitin, chlorid sodný, brusinky, Lactobacillus Acidophilus produkt fermentace, oligofruktóza, juka schidigera, řasy, chlorid draselný.
Bílkoviny - 30%; tuky - 16%.

Rozhodněte se sama, jestli budete věřit veterináři, který má z doporučení a prodeje tučnou provizi - nebo někomu neznámému v téměř anonymní diskuzi, který z toho má max ztrátu času za napsaný příspěvek.

Pokud se rozhodnete pro změnu, volte nejprve méně :nabušené granule, protože žaludek zvyklý na obilí zpravidla zareaguje průjmem, z čehož si neseznámený majitel psa vydedukuje jen jediné..., že ty předchozí granule byly lepší...
Na přechod je lepší volil něco s kvalitními surovinami, ale i částečným obsahem oblilovin - Dog Lovers Gold, Nutra Gold (pro Vás nevýhoda jen velkého balení), Barking Heads, Carneeval,...

Naši psi mají taky bulky - pes pod krkem, fenka malou na tlapce...konzultovala jsem s několika veterináři a řešit operativně to nebudeme.Jsem zbabělec (znám spoustu případů, kdy operativní zásah průběh urychlil - i u lidí), navíc lékaři mé rozhodnutí podpořili.

CinHa

21.11.2015 19:28
CinHa

XXX.XXX.178.157

Dobrý den,
omlouvám se, že píšu až tak pozdě.
Operace dopadla dobře, bulky odstraněny. Bohužel histolka ukázala, že ta maličká bulka, co měla nejníž, byla zhoubná.
Zítra jdeme vytáhnout stehy a rovnou se domluvit na kastraci. Veterinář říkal, že jsme to chytli včas. Před operací jí dělali vyšetření krve a rtg, teď si nejsem jistá, jestli ještě nějaké.
Ovšem co mě zarazilo bylo to, že jsme ji neuspávali my, ale dali ji, oblbovák, , že ji udělají potřebná vyšetření a pak ji uspí oni. Chudinka byla tam 7 hodin a to si ani nechci představovat, jestli tam někde čekala v kleci, než se na ni dostane řada, nebo nevím.

21.11.2015 19:33
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

CinHa napsal(a):
Dobrý den,
omlouvám se, že píšu až tak pozdě.
Operace dopadla dobře, bulky odstraněny. Bohužel histolka ukázala, že ta maličká bulka, co měla nejníž, byla zhoubná.
Zítra jdeme vytáhnout stehy a rovnou se domluvit na kastraci. Veterinář říkal, že jsme to chytli včas. Před operací jí dělali vyšetření krve a rtg, teď si nejsem jistá, jestli ještě nějaké.
Ovšem co mě zarazilo bylo to, že jsme ji neuspávali my, ale dali ji, oblbovák, , že ji udělají potřebná vyšetření a pak ji uspí oni. Chudinka byla tam 7 hodin a to si ani nechci představovat, jestli tam někde čekala v kleci, než se na ni dostane řada, nebo nevím.

Už je to pryč, pes žije přítomností. Neco si predstavovat je neco jineho nez realita, nechte to byt...

CinHa

21.11.2015 19:45
CinHa

XXX.XXX.178.157

Ano, ale když si představím, že to bude muset prožít znova před kastrací..Asi to moc prožívám, ale jsem strašný psomil, a hlavně fenečka taky pěkný závislák.

21.11.2015 19:50
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

CinHa napsal(a):
Ano, ale když si představím, že to bude muset prožít znova před kastrací..Asi to moc prožívám, ale jsem strašný psomil, a hlavně fenečka taky pěkný závislák.

Nebude, mne operovali psa tak, ze usnul i se probudil v me naruci-vse je na domluve, nelibi-li se vam praktiky tohoto veta, najdete si jineho, ktery to umozni.

22.11.2015 12:28
nexxi

XXX.XXX.228.56

Mě spíš přijde divné, že aspon z těch větších nedělal vet biopsii ještě před operací. moje čubina má taky bouli na hrudníku, je vidietlená když má kůži napnutou, když se týden neztrácela, jeli jsme na veterinu, vet z toho bral jehlou vzorek a do 24 hodin volal výsledky..

CinHa

22.11.2015 16:35
CinHa

XXX.XXX.178.157

Řekla bych, že protože, když má fena těch bouliček více, můžou tam být i zhoubné i nezhoubné. Takže, když by udělal rozbor té větší, nic by to nemuselo znamenat, když by se ukázalo, že je nezhoubná.

Sarahna

27.2.2021 22:35
Sarahna

XXX.XXX.98.129

Dobrý den. Chci se zeptat. Jak je teď na tom vaše fenka. Moje má to samé a chci to nechat vyoperovat a pro jistotu i vykastrovat,aby bulky znovu nerostli.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík