Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2015 16:47
Lola1

XXX.XXX.1.239

Chtěla bych se zeptat, jak učíte psa tahat? Jaké povely dáváte? A hlavně, kdy mám odměňovat?
Protože třeba dneska jsem vzala psa na kolobezku a fakt hezky tahal, ale tak nějak jsem nevěděla jak a kdy ho odměnit. Tak jsem ho chválila hlasově. Taky bych ho chtěla naučit základní povely, co k tomu potrebuju. Tak bych vám byla vděčná, kdyby jste mi to nějak napsali, nebo dali na něco odkaz.

9.11.2015 17:30
čada

XXX.XXX.96.254

Fenu jsem chválila při tahání taky slovně, jakmile zabrala, tak prostě: výborně, heja heja a to je dobře go, a podobně. Jakmile běží že je šňůra napjatá, tak můžete chválit. Nejdřív častěji, pak míň. Pak jsem ji ještě učila stůj, to je dost podstatný povel. No a doprava a doleva, to jsou musherské povely které se používají ale v angličtině, mě se pletly, tak jsem volala doprava a levá. Naučila se to a víc toho není potřeba. Doporučila bych nějakou knížku o psích spřeženích, tam to bývá dobře napsané a nebo na foru: www.mushing.cz se optat lidí, co mají tažné psy. Spíš než chválení za tahání mi přišlo důležité aby pes pochopil, že nesmí nečekaně zastavovat a ani vybočovat.

9.11.2015 17:39
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

čada napsal(a):
Fenu jsem chválila při tahání taky slovně, jakmile zabrala, tak prostě: výborně, heja heja a to je dobře go, a podobně. Jakmile běží že je šňůra napjatá, tak můžete chválit. Nejdřív častěji, pak míň. Pak jsem ji ještě učila stůj, to je dost podstatný povel. No a doprava a doleva, to jsou musherské povely které se používají ale v angličtině, mě se pletly, tak jsem volala doprava a levá. Naučila se to a víc toho není potřeba. Doporučila bych nějakou knížku o psích spřeženích, tam to bývá dobře napsané a nebo na foru: www.mushing.cz se optat lidí, co mají tažné psy. Spíš než chválení za tahání mi přišlo důležité aby pes pochopil, že nesmí nečekaně zastavovat a ani vybočovat.

Mě se také líp říká left a vpravo Go je v pohodě a rozumí tomu jako že i rovně. Ještě umí nahoru a dolů - třeba když se cesty nějak dělí pod kopcem, pochopí že nahoru je nahoru

9.11.2015 18:45
Clayton

XXX.XXX.104.9

Používám povely:Go-start, Gee-pravá, Haw-levá, pak ještě vpřed jako směr, honem-přidej a samozřejmě stůj.
Při výcviku se chválí kdykoliv pes zabere.Když už to bude zkušený tahoun, chválí se až po výkonu.Musí mít dobře padnoucí postroj, aby ho neodíral a nezkazil/a jste mu chuť tahat.Hodně lidí si tak nenávratně zkazilo psy.Pak psa nesmíte nikdy přejet, zase by už netahal.Napájení je samozřejmost a měkký povrch také.

9.11.2015 19:49
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak nevím jak s kolobkou, ..ale my poslední dobou hlavně běháme.. tahouna mám srdcovýho..na ten běh bych možná doporučila se domluvit s někým stejně "postiženým" at vyrazí s váma a jde před váma, aby ho pes chtěl dohánět..
jinak já neodměňuji, pro čubinu je odměnou to, že může běžet. jenom vidí, že jí nandávám postroj už šílí radostí.. ale mám čubinu co je šíleně akční a miluje tahání.

9.11.2015 20:10
Lola1

XXX.XXX.1.239

Děkuji.
Ja totiž dneska přijela pozdě ze školy, tak jsem ho vzala na koloběžku, protože takový dobrý běžec nejsem, aby jsme něco stihli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík